![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Mă, dar tu de fasole cu murături n-ai auzit? Sau de o zacuscă sau o dulceață?
Last edited by ovidiu b.; 10.12.2015 at 10:49:43. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
ps: era o simplă glumă la adresa lui Florin. :) Last edited by ovidiu b.; 10.12.2015 at 11:27:38. |
|
|||
|
|||
![]()
Acelasi duhovnic unuia ii poate spune sa manance numai paine iar altuia sa manance de toate. Oricare ar fi reteta, postul cu binecuvantare de la duhovnic nu poate fi decat cu folos.
Parintele meu stie ce fel de post tin asa ca dorm linistita. Si se cheama simplu - post normal. Daca as fi fost mai ravnitoare sau daca dansul ar fi considerat ca-mi e de folos un post mai strict, atunci l-as fi tinut altfel, dar nu prin puterile mele ci cu ajutorul rugaciunilor dumnealui. La fel il tin si pe acesta, chiar daca e postul de pe treapta cea mai de jos. Cunoscandu-ma, m-as poticni si de un fir de praf de dulce, daca nu as avea ajutorul lui Dumnezeu si al parintelui. |
|
|||
|
|||
![]()
Bineînțeles, fiecare cât poate și asta cu binecuvântarea duhovnicului. :)
|
|
|||
|
|||
![]()
Păi atunci nu te mai cunoaște! E simplu. .......:)
(Apropos, cu ce fel de minte se cunoaște omul pe sine? E oare important prin ce fel de lentilă ne privim? Că unii zic, oarecum cu laudă, că se cunosc pe ei. Dar nu se cunosc cu aceeași minte care, pe de o parte face trăsnăi iar pe de altă parte se contemplă pe sine? Mintea o fi numită minte și pentru că minte. Pe cine? Pe omul care o poartă. Ar reieși că, până la o anume măsură a schimbării minții, a prefacerii ei numită metanoia, mai bună e lăsarea cunoașterii de sine în grija duhovnicului, a semenilor și a Bunului Dumnezeu. Că noi, cei sfâșiați și oarecum strâmbați printr-o viață de păcate, nici mintea autocunoascătoare nu o mai avem întreagă și imaculată. Și atunci ne amintim că Bunul ne-a lăsat în dar oglinzile altora, precum și suspinul adânc al sufletului la care uneori luăm aminte, cu sau fără trezvie și discernământ. Așa că la final tot spovedania, duhul umilit și sfatul părintesc rămân repere mai bune decât propria cunoaștere de sine,îndoielnica și mult înșelătoarea și trufașa. Zic și eu, părelnic, nu fie cu supărare.) |
|
||||
|
||||
![]()
Sînt și de-astea la piață, da. Doar că-s mai complicat de mîncat cînd ești cu mașina prin țară, vezi primul mesaj al lui Mihnea.
|
|||
|
|||
![]()
E simplu: nu manca in timp ce conduci.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Hramuri in Romania ! | windorin | Biserica Ortodoxa Romana | 14 | 05.10.2016 00:11:10 |
Let's do it Romania | Florin-Ionut | Intamplari adevarate | 20 | 28.09.2010 13:05:55 |
Romania bunului simt ...sau ....Romania nesimtirii ! | elenavioletacocos | Generalitati | 22 | 22.11.2009 22:58:28 |
Romania | IonutS | Generalitati | 3 | 10.05.2009 01:38:27 |
Romania | ancah | Generalitati | 5 | 27.09.2007 17:08:53 |
|