Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.12.2015, 18:51:28
ovidiu b.
Guest

Implicit

Corect. :)
Reply With Quote
Vechi 09.12.2015, 19:05:58
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Să nu cumva să citească cine știu eu...
Reply With Quote
Vechi 10.12.2015, 09:33:22
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Împins de daraveri juridice, azi am fost plecat prin țară. Din București, în Valea Trotușului și înapoi. Cu o geantă de bani la mine, nu mi-am închipuit să se poate să fac foamea în România secolului al XXI-lea. Ei bine, m-am păcălit. Toată ziua și toți cei 700 km parcurși, nu am reușit decât să-mi cumpăr două pateuri și un covrig. Asta pentru că nu am luat în calcul realitatea de pe teren, și anume că în orice restaurant, în orice fast food, ba chiar în orice benzinărie nu găsești altceva decât carne.
A fost o surpriză plăcută pentru mine să aflu că în orașe care sunt, de fapt, sate mai mari, precum Adjud sau Onești, există fast-fooduri. Într-unul erau 12 feluri de mâncare, în altul 14: toate cu carne. Hamburgeri, cheese-burgeri, hotdog, shaorma de nu știu care și schawaerma de altfel (așa se ortografiază, am văzut eu !), pui la rotisor, pui rondele, pui chiftele, pui românești și pui chinezești de la Shanghai. TOATE, absolut toate, cu carne. La restaurant la fel, singura deosebire fiind că acolo ai de ales între cărnuri după metode evropinești, precum Brâu Albastru, sau aceleași cărnuri după metode d-ale noastre, românești, precum ostropel.
Acuma, regula de post pe care eu trebuie să o urmez este foarte simplă: nu am voie să mănânc carne în post. Orice pot mânca: lactate, ouă, pește. Și, bineînțeles, fructe, legume sau cereale. Dar nu carne. Ei bine, în țara în care 95 de oameni dintr-o sută răspund, dacă-i întrebi, că sunt creștini, în țara în care se trâmbițează legenda că a fost creștinată de apostolul Andrei, dacă nu cumva de traco-geto-daci, nu găsești nimic de mâncare în toate unitățile de alimentație publică, la mijlocul Sfântului Post al Crăciunului, decât CARNE. Nimeni nu-ți face nici măcar un ou prăjit la comandă. Nu găsești o cană de iaurt cu cereale în nici un restaurant, ci doar oameni care înjură guvernul că e țara în criză. O chiftea din soia nu-ți face nimeni. Este Țara Porcului Sfârâitor asta, oameni buni !

De aceea, vă îndemn să nu faceți ca mine: dacă trebuie să fiți călători în zi de post, luați-vă un borcănel de zacuscă la voi ! Luați-vă un boț de brânză și o ceapă, că altfel nici pe aia n-o găsiți. Supă de pui cu ceapă a la grec, da ! Ceapă, nu !
te inseli amice! In Adjud, la fel ca in Onesti, gasesti la fast-fooduri hamburgeri vegetali (de post)
Vechi 10.12.2015, 09:51:19
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

După ce am recitit primul mesaj mi-am dat seama că soluția problemei e foarte simplă, anume fast food de la piață. Niște morcovi, gulii, broccoli, ridichi, miez de nucă, fructe dulci se pot consuma așa cum sînt și drum bun în continuare!

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 10.12.2015, 10:25:47
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Nu merge, sunt cu carne, n-auzi?
Reply With Quote
Vechi 10.12.2015, 10:27:36
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Nu merge, sunt cu carne, n-auzi?
cu carne...din soia!
Vechi 10.12.2015, 10:40:50
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
După ce am recitit primul mesaj mi-am dat seama că soluția problemei e foarte simplă, anume fast food de la piață. Niște morcovi, gulii, broccoli, ridichi, miez de nucă, fructe dulci se pot consuma așa cum sînt și drum bun în continuare!
Mă, dar tu de fasole cu murături n-ai auzit? Sau de o zacuscă sau o dulceață?

Last edited by ovidiu b.; 10.12.2015 at 10:49:43.
Reply With Quote
Vechi 10.12.2015, 11:16:56
Copacel Copacel is offline
Banned

Data înregistrării: 02.08.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Mă, dar tu de fasole cu murături n-ai auzit? Sau de o zacuscă sau o dulceață?
dar tu de ciorba fara sare, ulei n-ai auzit ? ci acolo o fiertura de apa chioara cu legume ?!
Reply With Quote
Vechi 10.12.2015, 11:21:38
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Copacel Vezi mesajul
dar tu de ciorba fara sare, ulei n-ai auzit ? ci acolo o fiertura de apa chioara cu legume ?!
Unde am spus de ulei și sare?

ps: era o simplă glumă la adresa lui Florin. :)

Last edited by ovidiu b.; 10.12.2015 at 11:27:38.
Reply With Quote
Vechi 10.12.2015, 11:21:50
crinrin
Guest

Implicit

Acelasi duhovnic unuia ii poate spune sa manance numai paine iar altuia sa manance de toate. Oricare ar fi reteta, postul cu binecuvantare de la duhovnic nu poate fi decat cu folos.

Parintele meu stie ce fel de post tin asa ca dorm linistita. Si se cheama simplu - post normal. Daca as fi fost mai ravnitoare sau daca dansul ar fi considerat ca-mi e de folos un post mai strict, atunci l-as fi tinut altfel, dar nu prin puterile mele ci cu ajutorul rugaciunilor dumnealui. La fel il tin si pe acesta, chiar daca e postul de pe treapta cea mai de jos. Cunoscandu-ma, m-as poticni si de un fir de praf de dulce, daca nu as avea ajutorul lui Dumnezeu si al parintelui.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Hramuri in Romania ! windorin Biserica Ortodoxa Romana 14 05.10.2016 00:11:10
Let's do it Romania Florin-Ionut Intamplari adevarate 20 28.09.2010 13:05:55
Romania bunului simt ...sau ....Romania nesimtirii ! elenavioletacocos Generalitati 22 22.11.2009 22:58:28
Romania IonutS Generalitati 3 10.05.2009 01:38:27
Romania ancah Generalitati 5 27.09.2007 17:08:53