Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.12.2010, 19:17:27
Heurtebise Heurtebise is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
In orice religie chiar cu mult mai veche ca crestinismul, orice Zeu incarnat(hidus, budist, egiptean, mayas) nu a muncit NICI O ZI pe pamint, mai ales CU CIRCA, ci poate doar asa tangential facid munca da lucrator social, consilier de familie si de copii ai strazii, altfel nimic, de ce?, deoarece Ei sunt AUTO_SUFICIENTI , pot trai fara sa depinda de munca!, ...in timp ce stau la umbra le vine cioara si le aduce bucatica de carne de la Domnul, deci sunt aranjati!.

Pai si nu tocmai in asta sta frumusetea lui Hristos? Acei zei incarnati nu au luat cu adevarat in brate conditia penibila si josnica a omului, ci au fost intotdeauna mai mult zei decat oameni; ei nu au venit sa cunoasca truda omului si sa inteleaga omul, ei l-au privit de la inaltime. Nu ai observat metaforele din pilde? Iisus isi ia ca semnificant viata simpla a omului: munca la camp, la vie, semanat, treburi agricole s.a.m.d..

Iisus este ''lumina din lumina, Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat, nascut iar nu facut''(am citat din Crezul ortodox). Iisus Hristos este Dumnezeu care isi asuma conditia de om dar si om care isi asuma conditia de Dumnezeu; aceasta natura dubla a lui Iisus se numeste natura teandrica(din gr. ''theos''- zeu si ''andros''- barbat, om).
Daca Iisus nu se smerea si nu traia ca oamenii impreuna cu oamenii cum ar mai fi putut El sa ne indemne ''biruiti lumea caci Eu am biruit-o''? Ai fi indreptatit sa te revolti si sa spui ''bine, bine da` Tu esti Dumnezeu, normal ca ai biruit-o'' insa nu spui asta! De ce nu spui asta? Deoarece nu cu arme dumnezeiesti a biruit-o, ci aflandu-se in corp de om; si-a luat rolul de om in serios pana la capat: nu a coborat de pe Cruce, a refuzat bautura pregatita de femei menita sa-i aline intrucatva chinurile rastignirii si a invins! A calcat moartea cu moartea Sa!

Iisus Hristos se deosebeste foarte mult de orice zeitate care a existat inaintea Lui tocmai din cauza ca Dumnezeu s-a facut om cu adevarat, a iertat si a iubit.
Reply With Quote
Vechi 28.12.2010, 10:17:34
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Cum de pina la 30 de ani, timplar fiind si lucrind la cherestea si manufactura de mobila nu a realizat ca-i fiul lui Dumnezeu?
Se scula zi de zi, servea o cafea sau ceai, mergea la servici si venea frint de oboseala si nu stia ca poate sa nu munceasca si sa-i vina toate pe de-a gata?
Este foarte straniu!
Evident ca raspunsul standard va fi:
(spus cu voce groasa) : Nu i-a venit ceasul inca!
Stia cel putin de la 12 ani ca e fiul lui Dumnezeu;dovada ne-o da Luca 2. 42-52, in special versetele 47 si 49
41. Și părinții Lui, în fiecare an, se duceau de sărbătoarea Paștilor, la Ierusalim.
42. Iar când a fost El de doisprezece ani, s-au suit la Ierusalim, după obiceiul sărbătorii.
43. Și sfârșindu-se zilele, pe când se întorceau ei, Copilul Iisus a rămas în Ierusalim și părinții Lui nu știau.
44. Și socotind că este în ceata călătorilor de drum, au venit cale de o zi, căutându-L printre rude și printre cunoscuți.
45. Și, negăsindu-L, s-au întors la Ierusalim, căutându-L.
46. Iar după trei zile L-au aflat în templu, șezând în mijlocul învățătorilor, ascultându-i și întrebându-i.
47. Și toți care Îl auzeau se minunau de priceperea și de răspunsurile Lui.
48. Și văzându-L, rămaseră uimiți, iar mama Lui a zis către El: Fiule, de ce ne-ai făcut nouă așa? Iată, tatăl Tău și eu Te-am căutat îngrijorați.
49. Și El a zis către ei: De ce era să Mă căutați? Oare, nu știați că în cele ale Tatălui Meu trebuie să fiu?
50. Dar ei n-au înțeles cuvântul pe care l-a spus lor.
51. Și a coborât cu ei și a venit în Nazaret și le era supus. Iar mama Lui păstra în inima ei toate aceste cuvinte.
52. Și Iisus sporea cu înțelepciunea și cu vârsta și cu harul la Dumnezeu și la oameni.

Referitor la faptul ca nu "i-a sosit ceasul", degeaba incerci sa fii ironic. La nunta de la Cana Galileii nu i-a spus chiar Isus mamei sale ca nu i-a sosit ceasul? Ioan 2.3-4;

3. Și sfârșindu-se vinul, a zis mama lui Iisus către El: Nu mai au vin.
4. A zis ei Iisus: Ce ne privește pe mine și pe tine, femeie? Încă n-a venit ceasul Meu.

Cred ca iti permiti sa fii ironic cu cuvintele Lui Isus, ceea ce nu e o atitudine onesta nici pentru un credincios, nici pentru cautator onest al adevarului, iar aceasta atitudine poate parea o bataie de joc.
Reply With Quote
Vechi 28.12.2010, 18:32:14
Senior Member

Implicit

Citat:
Cum de pina la 30 de ani, timplar fiind si lucrind la cherestea si manufactura de mobila nu a realizat ca-i fiul lui Dumnezeu?
Se scula zi de zi, servea o cafea sau ceai, mergea la servici si venea frint de oboseala si nu stia ca poate sa nu munceasca si sa-i vina toate pe de-a gata?
Este foarte straniu!
Evident ca raspunsul standard va fi:
(spus cu voce groasa) : Nu i-a venit ceasul inca!

Ba da a realizat!!! La 12 ani a fost pentru prima data in templu si acolo a inteles ca El este Fiul lui Dumnezeu pentru ca le raspunde Mariei si lui Iosif ca El in Casa Tatalui Sau trebuie sa se afle...
Reply With Quote
Vechi 28.12.2010, 19:15:04
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Heurtebise Vezi mesajul
Ba da a realizat!!! La 12 ani a fost pentru prima data in templu si acolo a inteles ca El este Fiul lui Dumnezeu pentru ca le raspunde Mariei si lui Iosif ca El in Casa Tatalui Sau trebuie sa se afle...
Toti evreii, si mai tirziu si noi, adica credinta iudeo-crestina consideram ca suntem copiii lui Dumnezeu si ca El locuieste in Casa Lui, nu?
Ca urmare nu este nimic concludent!
Yeshua(Iisus) doar le clarifica parintilor lui prioritatile Lui de credincios in Tatal nostrual tuturor.
De nicaieri nu se poate trage concluzia ca El este nascut de Dumnezeu. NICAIERI NU AFIRMA aceasta legatura ORGANICA ci doar duhovniceasca pe care o avem cu totii.

Astept citate!
Reply With Quote
Vechi 28.12.2010, 19:24:40
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
Toti evreii, si mai tirziu si noi, adica credinta iudeo-crestina consideram ca suntem copiii lui Dumnezeu si ca El locuieste in Casa Lui, nu?
"De ce M-ati cautat,oare nu stiati ca sunt in Casa Tatalui Meu"

Toti oamenii considera ca sunt fii lui Dumnezeu,dar numai copilul Iisus a dat acest raspuns la 12 ani. Aceasta e diferenta intre o afirmatie teoretica,si minunea de a auzi un copil dand un astfel de raspuns.
Reply With Quote
Vechi 28.12.2010, 19:30:04
Senior Member

Implicit

Citat:
Ca urmare nu este nimic concludent!
Yeshua(Iisus) doar le clarifica parintilor lui prioritatile Lui de credincios in Tatal nostrual tuturor.
De nicaieri nu se poate trage concluzia ca El este nascut de Dumnezeu. NICAIERI NU AFIRMA aceasta legatura ORGANICA ci doar duhovniceasca pe care o avem cu totii.

Astept citate!

El nu este nascut de Dumnezeu, ci de Sfanta Fecioara Maria. Eu asa inteleg replica data de Iisus la 12 ani in templu; toti preotii erau uimiti de intelepciunea unui baietas de 12 ani si cu atat mai uimitoare este intrebarea retorica ''oare nu in Casa Tatalui meu ar trebui sa fiu?'' Nu am spus nimic despre legaturi organice cu Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 28.12.2010, 21:38:27
anatolie
Guest

Implicit

Este ceva foarte bun! Aceasta intrebare. Se presupune ca Domnul nostru IIsus Hristos in aceasta perioada s-a pregatit cum sa zic, se zica ca intr-o pestera unde a invatat sa scrie si altele. Si tot in aceasta perioada a scris multe versete pe piei de oaie. Asa am auzit de la cineva care vorbea despre asta.
Daca te intereseaza, teologia o sa te ajute, o sa gasesti raspuns!
Doamne ajuta!!!

ps: asta e parerea mea! nu stiu daca e tot asa, ceea ce stiu este ca multa lume si multi care stiu subiectul se feresc sa il trateze. Doamne ajuta!

si inca ceva scrie Iisus nu cu un singur i si cu litera mica ca si sectarii!

Last edited by anatolie; 28.12.2010 at 21:41:01.
Reply With Quote
Vechi 27.12.2010, 09:57:59
Scotsman
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de alexica Vezi mesajul
Poate cineva sa-mi spuna ce a facut de la 12 ani pana la 30 ani?
In primul rand The Holy Bible va ofera informatii,atat cu privire la ce facea la varsta de 12 ani( Luca 2:42-52) cat si la ocupatia Sa ulterioara(Marcu 6:3).Mai gasiti versiuni cu privire la acesta perioada in evangheliile apocrife, cu conditia sa aveti clar definita notiunea de ,,apocrif".
Reply With Quote
Vechi 27.12.2010, 22:38:59
MariS_'s Avatar
MariS_ MariS_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.10.2009
Locație: Religie: creștin
Implicit

Citat:
În prealabil postat de alexica Vezi mesajul
Poate cineva sa-mi spuna ce a facut de la 12 ani pana la 30 ani?
Dupa neinsemnata mea parere, Domnul Iisus a invatat "meseria" de OM,
pe care noi, din pacate, tot mai mult o uitam.
Har, smerenie si jertfa de sine.
Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11)
Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie.
Reply With Quote
Vechi 27.12.2010, 23:20:18
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MariS_ Vezi mesajul
Dupa neinsemnata mea parere, Domnul Iisus a invatat "meseria" de OM,
pe care noi, din pacate, tot mai mult o uitam.
Har, smerenie si jertfa de sine.
Cind ai timp poate explici ce inseamna pentru tine meseria de om ci cum vezi la Iisus ca s-a manifestat acest profesionalism omenesc.
Multumesc si scuze,
La Multi Ani!
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
intrebare. Caut raspuns Bogdan N Calugarul 24 15.02.2012 23:39:36
Care este cel mai important lucru pe care doriti sa il faceti in viata? alexdu Generalitati 79 23.09.2011 17:55:07
nu gasesc un raspuns piedonee Generalitati 7 11.09.2011 15:31:52
O intrebare fara raspuns! Templier Knight Despre Sfanta Scriptura 1 27.12.2010 20:59:39
O intrebare, la care nu gasesc raspuns! nede_mar Intamplari adevarate 2 01.06.2009 12:20:58