Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.07.2011, 22:54:21
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Nu te supăra, dar mă văd nevoit să repet un adevăr evident al Sfintelor Scripturi: o creatură - oricât de "coroană a creației" ar fi, nu este nemuritor, ea poate cel mult să primească (condiționat) nemurirea. Singurul nemuritor este Dumnezeu. 1 Tim.6,15.16.

"... fericitul și singurul Stăpânitor, Împăratul împăraților și Domnul domnilor, Cel ce singur are nemurire și locuiește întru lumină neapropiată; pe Care nu L-a văzut nimeni dintre oameni, nici nu poate să-L vadă; a Căruia este cinstea și puterea veșnică! Amin."
Perfect corect, insa este o diferenta subtila pe care matale preferi sa o ignori, Dumnezeu este nemuritor prin natura sa, sufletul omul este nemuritor prin puterea lui Dumnezeu, asa cum bine stii ca si ingerii sunt nemuritori, la acelasi mod, prin puterea si hotararea lui Dumnezeu.

Invierea este re-unirea sufletului nemuritor, spiritual, cu trupul material, nu este re-creerea celor disparuti, inclusiv a celor rai, cum predica adventistii, hulind pe Dumnezeu ca pe un creator al raului.

Last edited by AlinB; 16.07.2011 at 22:56:31.
Reply With Quote
Vechi 16.07.2011, 23:27:21
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Invierea este re-unirea sufletului nemuritor, spiritual, cu trupul material, nu este re-creerea celor disparuti, inclusiv a celor rai, cum predica adventistii, hulind pe Dumnezeu ca pe un creator al raului.
Dacă învierea ar fi o asemenea ciudată și inutilă "re-unire" ce sens ar mai avea? Ce rost ar mai avea învierea unei ființe care e nemuritoare și care oricum din momentul morții e "la Domnul" cu gândire, simțire și chiar atribute trupești?
Adventiștii nu predică "re-creerea" celor răi, ci învierea lor, așa cum o susține Scriptura.
Reply With Quote
Vechi 17.07.2011, 18:33:08
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Citat:
În prealabil postat de asculta-ma Vezi mesajul
Salut , ma numesc Bogdan si sunt nou pe site , mai exact acesta este primul meu thread:) .

As vrea sa va intreb ceva:) , (din cauza faptului ca nu prea gasesc pe cine sa intreb...m-am gandit sa intreb pe un site/forum de profil) .

V-as ruga sa imi spuneti ce intelegeti voi prin ... ''Dumnezeu ne-a facut dupa chipul si asemanarea lui''..nu e transcrierea motamo..dar in proportie de 95% e corecta zic eu.

Vreau sa VA GANDITI , si apoi sa imi raspunde-ti...dupa cateva posturi o sa va spun parerea mea:).
Bine ai venit
Si eu sunt noua, si am aflat si eu de curand ce inseamna asta (cand am inceput sa merg mai des pe la biserica). Iata ce am inteles eu de la parintele nostru:
- "chipul" = acele 3 insusiri ale omului pe care le are si Dumnezeu : ratiunea, liberul arbitru si sentimentele ( pe care in mai mica masura le au si celelalte vietuitoare, dar la nivel "instinctual"- dezvoltam asta alta data, daca vreti)
- "asemanarea" - este insa un deziderat si consta in masura in care omul alege sa faca voia Domnului (sa respecte "poruncile" care i s-au dat in decursul timpului), deci este un aspect pe care nu toti oamenii il acopera (de aceea in Vechiul Testament se vorbeste la un moment dat de "fii lui Dumnezeu" si "fii oamenilor"- undeva inainte de potop, si se pare ca se refera la oamenii care asculta de Dumnezeu si la oamenii care nu asculta de Dumnezeu)
Deci, dupa cum vezi, e vorba de o metafora. Nici "chipul" nu se refera la aspectul fizic nici "asemanarea".
Sper sa fi fost e folos.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare