![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Invierea este re-unirea sufletului nemuritor, spiritual, cu trupul material, nu este re-creerea celor disparuti, inclusiv a celor rai, cum predica adventistii, hulind pe Dumnezeu ca pe un creator al raului. Last edited by AlinB; 16.07.2011 at 22:56:31. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Adventiștii nu predică "re-creerea" celor răi, ci învierea lor, așa cum o susține Scriptura. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si eu sunt noua, si am aflat si eu de curand ce inseamna asta (cand am inceput sa merg mai des pe la biserica). Iata ce am inteles eu de la parintele nostru: - "chipul" = acele 3 insusiri ale omului pe care le are si Dumnezeu : ratiunea, liberul arbitru si sentimentele ( pe care in mai mica masura le au si celelalte vietuitoare, dar la nivel "instinctual"- dezvoltam asta alta data, daca vreti) - "asemanarea" - este insa un deziderat si consta in masura in care omul alege sa faca voia Domnului (sa respecte "poruncile" care i s-au dat in decursul timpului), deci este un aspect pe care nu toti oamenii il acopera (de aceea in Vechiul Testament se vorbeste la un moment dat de "fii lui Dumnezeu" si "fii oamenilor"- undeva inainte de potop, si se pare ca se refera la oamenii care asculta de Dumnezeu si la oamenii care nu asculta de Dumnezeu) Deci, dupa cum vezi, e vorba de o metafora. Nici "chipul" nu se refera la aspectul fizic nici "asemanarea". Sper sa fi fost e folos. |
|