![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
daca ai mancat sau baut dupa 12 noaptea nu mai poti lua nici aghiazma nici anafura.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
eu personal, daca se intampla sa nu ma simt bine, beau cate o inghititura de aghiasma in orice moment al zilei.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu trebuie neaparat sa se doarma in acest timp; de ex in duminica Invierii puteam manca ultima masa la ora 17 si ne-am impartasit aprox pe la ora 3 am (pe la 1 30 a inceput Liturghia). Sigur ca cine ajuna toata sambata, eventual de vineri, nu manca sau bea nimic, dar pe cei mai slabi i-a sfatuit sa manance totusi putin, fructe paine si apa cu cel putin 8 ore inainte. Sau in zilele in care se facea Liturghia Darurilor, mancam dimineata pe la 7, apoi ma impartaseam aprox pe la 17-18. Referitor la Agheasma, nu stiu nimic, eu m-am obisnuit sa iau Agheasma si Anafura tot asa, sa fie cel putin 8 ore inainte, dar nu stiu sa fie vreun canon clar. Chiar o sa intreb la biserica.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
- ori noi suntem sfinti , si atunci putem sa luam aghiasma oricind dorim noi ca moment al zilei si din orice motiv am avea noi (ca suntem fericiti, necajjiti, infricosati, in depresie, in indispozitie, in sete si foane, etc) - ori nu conteaza cum suntem noi dar pt. a consuma aghiasma fara nici o rigoare , nu mai este necesar sa fie ea sfintita . Caci daca apa este sfintita , adica este aghiasma , atunci nu mai putem sa o luam dupa cum ne vine noua, ci exista o rigoare. Daca totusi este aghiasma si o luam fara rigoare , atunci ne numim necinstitori de cele sfinte. Si aici vorbim despre aghiasma, dar la fel de necinstire a lucrurilor sfintite se poate intimpla si cu alta materie precum icoanele, tirnoseala, tamiia,uleiul de la maslu, mirul,s.a.m.d. Gasim in Catehezele Sf. Chiril al Ierusalimului subiectul nepasarii sau al indiferentei impotriva buneirinduieli a celor sfinte . Se poate lectura .
Credinta dreapta este medicamentul cel mare si cel dintii al mintuirii !- Sf. Maxim Marturisitorul . Last edited by zaharia_2009; 25.04.2012 at 20:05:12. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ajutor! | zriyac | Generalitati | 18 | 16.10.2010 16:47:38 |
un mic ajutor | evelon | Rugaciuni | 4 | 29.10.2008 16:06:45 |
|