![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Dar să te întreb eu mai întîi, ce crezi tu că este de fapt mîntuirea? Apoi mai discutăm și despre calea către mîntuire.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Isaia 53:5 "Dar El era străpuns pentru păcatele noastre, zdrobit pentru fărădelegile noastre. Pedeapsa care ne dă pacea a căzut peste El, și prin rănile Lui suntem tămăduiți." Efeseni 2:8 "Căci prin har ați fost mântuiți, prin credință. Și aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu." Pentru a scapa de judecata lui Dumnezeu, trebuie sa crezi in sacrificiul lui Isus. Trebuie sa fi impacat cu Dumnezeu. Neprihanirea lui Isus iti este atribuita atunci cand te increzi in El si in ceea ce a facut pentru tine. Imagineaza-ti urmatoriul scenariu: Tu esti un condamnat in sala de judecata (pe buna dreptate) si judecatorul iti spune ca trebuie sa platesti o amenda de 1 miliard de lei sau daca nu va trebui sa stai 10 ani in puscarie. Sa zicem ca tu nu ai banii astia, si judecatorul decide sa te trimita la puscarie. Dar exact in momentul acela, un om pe care nu l-ai vazut niciodata se apropie de judecator, pune pe masa 1 miliard de lei si ii spune judecatorului: "Am vandut tot ce am avut, m-am chinuit cum am putut, si am reusit cumva sa strang acesti bani, si vreau sa platesc amenda pe care Florin-Ionut o datora statului". Atunci judecatorul se uita catre tine si iti zice: "O sa iti dau drumul. Nu pentru ca esti o persoana buna, nu pentru ca esti nevinonvat, si nu pentru ca ai platit tu amenda, ci datorita a ceea ce a facut acest om pentru tine"... Ce ai simti fata de acel om? Recunostinta? Probabil mult mai mult decat simpla recunostinta... Asta a facut Isus pentru tine, si-a dat viata pentru tine, si atunci cand El a fost pe cruce, toate pacatele tale erau asupra Sa si toata pedeapsa pe care o meritai tu pentru pacatele tale era asupra Sa (2 Corinteni 5:21), si Dumnezeu a turnat toata mania Lui (care ar fi trebuit sa cada asupra ta) asupra Fiului Sau, de aceea Isus a zis "Dumnezeul meu, pentru ce M-ai parasit", pentru ca Dumnezeu Tatal nu poate tolera sau ignora pacatul. Tot ce trebuie sa faci este sa crezi in Isus Hristos si vei fi mantuit. Bineinteles, o credinta adevarata va produce fapte. Dar diferenta importanta este urmatoarea: Un crestin adevarat nu face fapte bune pentru ca sa fie mantuit, ci un crestin adevarat face fapte bune pentru ca a fost mantuit. Ioan 10:27-28 "Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, și ele vin după Mine. Eu le dau viața veșnică, în veac nu vor pieri, și nimeni nu le va smulge din mâna Mea."" |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Biserica lui Dumnezeu este una si a fost mereu una. Biserica lui Dumnezeu nu este ortodoxa, nici catolica, nici baptista, nici penticostala, nici adventista, etc. Biserica lui Dumnezeu nu este o institutie, sau o denominatiune, sau o cladire, ci este formata din totalitatea credinciosilor adevarati din toate timpurile si de peste tot din lume. Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Fapte 2:38 "Repent, and let each of you be baptized in the name of Jesus Christ for the forgiveness of your sins" Acel cuvant "for" poate inseamna in acel context atat "for" cat si "because of, as the result of" Why, then, do some come to the conclusion that we must be baptized in order to be saved? Often, the discussion of whether or not this passage teaches baptism is required for salvation centers around the Greek word eis that is translated “for” in this passage. Those who hold to the belief that baptism is required for salvation are quick to point to this verse and the fact that it says “be baptized in the name of Jesus Christ for the forgiveness of your sins,” assuming that the word translated “for” in this verse means “in order to get.” However, in both Greek and English, there are many possible usages of the word “for.” As an example, when one says “Take two aspirin for your headache,” it is obvious to everybody that it does not mean “take two aspirin in order to get your headache,” but instead to “take two aspirin because you already have a headache.” There are three possible meanings of the word “for” that might fit the context of Acts 2 ![]() (mai multe informatii la adresa: www.gotquestions.org) P.S. Daliane, tu crezi ca esti mantuit? Da sau nu? Edit: Daca botezul e necesar pentru mantuire, atunci de ce nu apare in toate versetele care vorbesc despre cum putem fi mantuiti? Citesti-mi postul de aici pentru zecile de versete din Biblie care nu sunt de acord cu ceea ce zici: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...34&postcount=5 Last edited by DanielS; 07.02.2014 at 01:54:56. |
|
|||
|
|||
![]()
Doamne ajută.
Normal că nu e mîntuit. Nimeni nu e mîntuit. Altfel nu ar mai fi Cuvîntul lui Dumnezeu ăsta: Filipeni 2, 12: "cu frică și cu cutremur lucrați mântuirea voastră;" Da, spune că trecem de la moarte la viață, dar trebuie să ne luptăm pentru asta, să merităm. Biblic vorbesc: Matei 11, 12: "împărăția cerurilor se ia prin străduință și cei ce se silesc pun mâna pe ea." Deci nimeni nu e mîntuit deja de gata, doar prin răstignirea lui Hristos Dumnezeu, să-ți intre bine în cap asta, dragul meu. Citat:
Ioan 3, 5: "De nu se va naște cineva din apă și din Duh, nu va putea să intre în împărăția lui Dumnezeu." Bucurii. Last edited by Daniel_Ortodox; 07.02.2014 at 03:46:27. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
P.s.: vezi ca ebraica scrisa nu are vocale, ceea ce face cam grea intelegerea sola scripturistica a cam jumatate din Biblie, in conditiile in care o singura silaba schimba tot(evreii nu puneau, dar stiau prin interemediul comunitatii si al rabinilor unde se pune. Asta indica faptul ca Tora si cultul iudaic erau 2 parti inseparabile, nu un Cuvant suspendat in eter cum insinuati. Ca un addendum la intrebarea "Ce, trebuie sa imi explice cineva?" vezi ca multi rabini faceau analiza pe marginea textului in multe Tore, fix pentru a explica. Ex referitor la vocale: Nimeni nu stie cum se pronunta YHWH, pentru ca era interzis sa pronunti numele. Astfel s-a uitat).
Every point of view is useful, even those that are wrong - if we can judge why a wrong view was accepted. Last edited by Patrie si Credinta; 07.02.2014 at 14:00:15. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Corect. Ce ne facem însă cînd vine credinciosul și spune: - Iată, eu, Patriarhul Romei, vreau să fiu primul, între toți voi ceilalți Patriarhi creștini ! Să mă cinstiți, și să mă ascultați ca pe primul între voi, cel mai mare și mai important, etc. - Ce facem ? Că asta e împotriva Bibliei: Marcu 9, 34-35 : "se întrebaseră unii pe alții cine dintre ei este mai mare. Și șezând jos, a chemat pe cei doisprezece și le-a zis: Dacă cineva vrea să fie întâiul, să fie cel din urmă dintre toți și slujitor al tuturor." Deci dacă vroia să fie primul, conform Bibliei, Patriarhul Romei, trebuia să spună: - eu vreau să fiu cel din urmă dintre toți și slujitor tuturor. - Și ceilalți ar fi spus la fel, fiecare. Ce era apoi ? Nu era pace și armonie, binecuvîntare, echilibru și belșug duhovnicesc ? Era ! Deci ce facem cînd credinciosul, Patriarhul Romei și credincioșii care îi urmau lui, cad în așa erezie ? A mîndriei, a orgoliului și vanității ? Nu se numesc ei credincioși eretici ? Ba da ! Mai sunt ei creștini ? Nu mai sunt ! Deci trebuie mustrați ? Sigur că da ! Conform Bibliei : Tit 3, 10, 11 : " De omul eretic, după întâia și a doua mustrare, depărtează-te, Știind că unul ca acesta s-a abătut și a căzut în păcat, fiind singur de sine osândit." Ei bine, aceștia, menționați, sunt romano-catolicii, și apoi din ei au ieșit protestanții, și apoi neo-protestanții. Mai este creștin vreo unul ? Nu... Nu mai sunt creștini. Se mîntuiesc ? Păi cum să se mîntuiască cînd sunt împotriva Bibliei, împotriva lui Hristos, a învățăturii Sale ? Nu se mîntuiesc. Cine mai sunt creștini ? Cei ce nu au alterat Biblia cu învățături greșite și tălmăciri eretice, ci au rămas în Lumină, adică au rămas creștini, ortodocșii. Cine se mîntuiesc ? Doar ei, ortodocșii. Bucurii. Last edited by Daniel_Ortodox; 07.02.2014 at 03:14:39. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Doctrina ca mantuirea vine si din fapte bune e catolica. Aici vorbim de harul divin 100%.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
http://ortho-logia.com/Romanian/doua_conceptii.htm In acest moment, inteleg de ce oameni ca Hitchens exista.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|