![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Serios? Voi chiar credeti ca omul poate sa devina un dumnezeu? Daca nu gresesc, asta cred mormonii. Isaia 43:10 "„Voi sunteți martorii Mei – zice Domnul – voi și Robul Meu pe care L-am ales, ca să știți, ca să Mă credeți și să înțelegeți că Eu sunt: înainte de Mine n-a fost niciun dumnezeu, și după Mine nu va fi." Isaia 44:6 "Așa vorbește Domnul, Împăratul lui Israel și Răscumpărătorul lui, Domnul oștirilor: „Eu sunt Cel dintâi și Cel de pe Urmă, și afară de Mine, nu este alt Dumnezeu." Isaia 44:8 "Nu vă temeți și nu tremurați; căci nu ți-am vestit și nu ți-am spus Eu demult lucrul acesta? Voi Îmi sunteți martori! Este oare un alt Dumnezeu afară de Mine? Nu este altă Stâncă, nu cunosc alta!”" Isaia 45:5 " Eu sunt Domnul, și nu mai este altul, afară de Mine nu este Dumnezeu. Eu te-am încins, înainte ca tu să Mă cunoști." |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Psalmul 81, 6 Eu am zis: "Dumnezei sunteți și toți fii ai Celui Preaînalt".
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Citat:
Daca zic ca vecinul meu Vasile a primit o revelatie de la Dumnezeu, prin care Dumnezeu ii spunea ca toti credinciosii trebuie sa stea in cap 10 minute inainte de culcare, l-ai asculta pe Vasile, ai crede ca el chiar a primit o revelatie din partea lui Dumnezeu? Nu. Aceasi parere am si eu fata de orice scriere non-biblica care vrea sa dea de inteles ca este insuflata de Duhul lui Dumnezeu. Care este rostul Bibliei daca nu e completa? Vreti sa spuneti ca Biblia e atat de greu de inteles incat un om oarecare nu poate sa o inteleaga si are nevoie de un guru care sa-i explice continutul? Daca noi oamenii putem sa ne traim viata intelegand ca suntem capabil sa comunicam cu ceilalti oameni din jur, printr-o metoda inteligibila, atunci de ce nu putem realiza ca Dumnezeu, care este infinit mai inteligent si mai capabil decat omul, poate sa isi faca voia cunoscuta oamenilor. Citat:
Imi poti da exemple de datini/obiceiuri/traditi de-ale neoprotestantilor? Citat:
Citat:
Iarasi. Astea sunt unele dintre multele versete care nu ma lasa sa devin ortodox. Tu, daca chiar crezi ceea ce scrie in Biblie, ai incerca sa afli adevarul, nu sa te ascunzi in spatele unor doctrine care nu au baza biblica. Dar se pare ca preferi mai degraba sa crezi ceea ce spune Sfantul X si Sfantul Y, decat ceea ce spune Dumnezeu prin Sfanta Scriptura. Eu cred ca gresesti, dar spre deosebire de tine, eu nu te urasc. :) Eu nu neg posibilitatea existarii multor oameni ortodocsi care sa fie salvati si sa mearga in cer, dar Biserica Ortodoxa nu vorbeste un mesaj care poate fi armonizat cu Evanghelia Biblica a lui Hristos. Mesajul reformatorilor "Doar Scriptura, Doar Credinta, Doar Harul, Doar Hristos" ("Scripture Alone, Faith Alone, Grace Alone, and Christ Alone") lipseste complet din Biserica Ortodoxa, si asta e un punct extrem de important. Si numai pentru acest lucru as respinge ortodoxia, considerand-o o religie gresita. |
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
4 Regi 20. Apoi a murit Elisei și l-au îngropat, iar în anul următor au intrat în țară cete de Moabiți. 21. Dar iată, odată, când îngropau un mort, s-a întâmplat ca cei ce-l îngropau să vadă una din aceste cete și, speriindu-se, au aruncat mortul în mormântul lui Elisei. Căzând acela, s-a atins de oasele lui Elisei și a înviat și s-a sculat pe picioarele sale. Citat:
Citat:
Păi ia uite ce zice mai jos: 11. În privința aceasta avem mult de vorbit și lucruri grele de tâlcuit, de vreme ce v-ați făcut greoi la auzit. 12. Căci voi, care de multă vreme s-ar fi cuvenit să fiți învățători, aveți iarăși trebuință ca cineva să vă învețe cele dintâi începuturi ale cuvintelor lui Dumnezeu și ați ajuns să aveți nevoie de lapte, nu de hrană tare. 13. Pentru că oricine se hrănește cu lapte este nepriceput în cuvântul dreptății, de vreme ce este prunc. 14. Iar hrana tare este pentru cei desăvârșiți, care au prin obișnuință simțurile învățate să deosebească binele și răul. și ... precum v-a scris și iubitul nostru frate Pavel după înțelepciunea dată lui, 16. Cum vorbește despre acestea, în toate epistolele sale, în care sunt unele lucruri cu anevoie de înțeles, pe care cei neștiutori și neîntăriți le răstălmăcesc, ca și pe celelalte Scripturi, spre a lor pierzare. 17. Deci voi, iubiților, cunoscând acestea de mai înainte, păziți-vă, ca nu cumva, lăsându-vă târâți de rătăcirea celor fără de lege, să cădeți din întărirea voastră, Citat:
Citat:
Știu cîteva, dar e tîrziu acum și nu prea are rost la urma urmei. Cert e că există obiceiuri și la penticostali cel puțin.
Să nu abați inima mea spre cuvinte de vicleșug, ca să-mi dezvinovățesc păcatele mele; Psalmul 140, 4 Ascultați Noul Testament ortodox online. Last edited by Florin-Ionut; 07.02.2014 at 02:15:32. |
|
|||
|
|||
![]()
Doamne ajută.
Spui: Nu, nu. Greșit. Biblia este completă. Dar avem nevoie de cineva să ne-o tîlcuiască, să ne-o explice. Aici ne-a dat Dumnezeu pe Sfinții Părinți. Pe ce mă bazez cînd spun asta ? Pe Biblie, logic și normal : II Petru 3, 16: "Cum vorbește despre acestea, în toate epistolele sale, în care sunt unele lucruri cu anevoie de înțeles, pe care cei neștiutori și neîntăriți le răstălmăcesc, ca și pe celelalte Scripturi, spre a lor pierzare." Și iarăși pe Biblie: I Corinteni 12, 29: "Oare toți sunt apostoli? Oare toți sunt prooroci? Oare toți învățători? Oare toți au putere să săvârșească minuni?" Și iarăși, din nou, tot pe Biblie mă bazez: Fapt. Ap. 8, 30-31"Și alergând Filip l-a auzit citind pe proorocul Isaia, și i-a zis: Înțelegi, oare, ce citești? Iar el a zis: Cum aș putea să înțeleg, dacă nu mă va călăuzi cineva?" Mai ai ceva de zis, dragul meu ? De comentat, de adăugat ? Sunt aici, pentru tine. Deci nu toți sunt învățători, doar unii, care să ne învețe tîlcuirea Bibliei, că dacă nu, ne rătăcim, cum spune la II Petru 3, 16. Bucurii. |
|
|||
|
|||
![]()
Doamne ajută.
Mai departe: Spui de versetul Citat:
Cine-a spus altceva? Sfinții nu sunt mijlocitori între Dumnezeu și oameni, ei doar se roagă pentru noi la Dumnezeu, iar Dumnezeu dacă vrea îi ascultă, dacă nu. De unde știm asta ? Din Biblie, sigur că da, dragul meu: Apocalipsa 5, 8: "cupe de aur pline cu tămâie care sunt rugăciunile sfinților." Apocalipsa 8, 3: "și i s-a dat lui tămâie multă, ca s-o aducă împreună cu rugăciunile tuturor sfinților, pe altarul de aur dinaintea tronului." Apocalipsa 8, 4: "Și fumul tămâiei s-a suit, din mâna îngerului, înaintea lui Dumnezeu, împreună cu rugăciunile sfinților." Și poți să fi sigur că noi cînd cerem sfinților să se roage pentru noi, fi sigur că ei se roagă, nu stau și se uită. De unde știm ? Pentru că ei vor judeca lumea: I Corinteni 6, 2: "Au nu știți că sfinții vor judeca lumea?" Și eu tare cred că îi ascultă Dumnezeu Hristos pe sfinți, ce se roagă ei pentru noi. Uite de ce cred asta : Ioan 15, 14-15: "Voi sunteți prietenii Mei, ci v-am numit pe voi prieteni, pentru că toate câte am auzit de la Tatăl Meu vi le-am făcut cunoscute". Teme-te nu de Ortodoxie, care e singura și unica Biserică Creștină ce mai există pe pămînt, ci teme-te de cuvintele acestea ce ți le-am scris din Sfînta Scriptură. Bucurii. Last edited by Daniel_Ortodox; 07.02.2014 at 02:55:02. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Nu e vorba ca scritorii ar fii niste autisti care nu stiu sa se exprime, dar daca pun pe pustan care a crescut pe Guta sa imi explice temele din Riga Crypto, sau esueaza lamentabil, sau o greseste total. Citat:
O intelegere insuflata de Dumnezeu datorita studiului biblic personal nu ar produce asemenea diferente.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sunt din Arad dar imi este extrem de rusine pentru voi asa zisii pocaiti care atacati ortodoxia, sunteti in numar asa de mare in vestul tarii, atat in Arad cat si in Oradea, niste rataciti care veniti sa faceti propaganda si sa smintiti,niste draci asta sunteti voi, si nu va suport! Ca sectant ce sunteti nu aveti dreptul sa va dati cu parerea si sa faceti pe arogantul si sa dati lectii fratilor ortodocsi,, decat sa vorbiti lucruri pentru care veti raspunde mai bine ati incepe sa veniti in biserica ortodoxa duminica la liturghie si sa va pocaiti pentru ca sunteti un sectant condus de Satana! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Gregory Palamas affirmed the possibility of humanity's union with God in His energies, while also affirming that because of God's transcendence and utter otherness, it is impossible for any person or other creature to know or to be united with God's essence. Yet through faith we can attain phronema, an understanding of the faith of the Church.