Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.05.2014, 23:12:37
Ana Tr.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Nu se spune nicaieri ca aceasta fata/femeie nu isi doreste casatorie ci doar ca trebuie sa existe o perioada de amicitie in care cei 2 se vor cunoaste cat de cat.
Daca ambii au duhovnic si frica de Dumnezeu nu vor cadea in pacat inainte de casatorie,cu conditia sa nu impinga nici lucrurile de asa natura incat sa fie tentati.

Acum nici eu nu stiu despre ce anume vb dumneaei :) Nu am vazut sau intalnit pe nimeni nici macar in cercul de prieteni care sa te ia de nevasta la a doua"vedere".
Nu cred ca aceasta este o reala problema in randul barbatilor.

O data un baiat asa m-a abordat: "Vrei sa ne cunoastem in vederea casatoriei? Eu sunt in ultimul an la Teologie si vreau sa fiu preot si trebuie sa ma casatoresc." Adica sa ne luam repede numai ca sa fie el preot. Nu mi-a placut de el si de felul in care aborda lucrurile in primul rand. Asa a sunat ca si cum el vrea o sotie ca pe un obiect de care are nevoie sa poata fi preot si nu conta nimic altceva, nicidecum pentru iubire. El deja ma vedea ca merg in orasul in care locuia el sa stau acolo. Chiar daca nu aveam nimic incepea sa imi vorbeasca despre relatii intime atunci cand va fi preot, despre perioadele interzise, cele de post s.a.m.d cand eu nici nu am adus subiectul in discutie. Nu mi-a placut deloc! Ulterior s-a casatorit foarte repede cu o fata cunoscuta de foarte putin timp.
Vechi 11.05.2014, 00:59:14
Ana Tr.
Guest

Implicit

Deci nu vreau sa mai existe subiectul acesta in care atatia utilizatori au incercat sa imi pateze imaginea, si sa ma demoralizeze. De cate zile am deschis acest subiect eu ma consum in fiecare zi si in fiecare noapte adorm plangand din cauza unor persoane care rad de suferinta mea Si la urma urmei, oricum as fi, am si eu si eu dreptul la liniste si sa imi doresc unele lucruri... Ma doare asa de tare ca sunt ironizata s.a.m.d.... Va rog din suflet sa stergeti acest subiect, pentru ca ma afecteaza foarte mult si chiar nu vreau sa mai continuue...
Vechi 11.05.2014, 01:26:35
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Religia: Ortodox
Implicit

Ce pot sa zic- incearca sa fii tare si sa nu pui la suflet ce zice unul sau altul!

Eu personal nu vreau sa judec pe nimeni de pe acest forum, de obicei reusesc sa nu ma afecteze anumite lucruri care le-am putut citi.
De fiecare data daca nu am fost de acord cu parerea sau opinia exprimata de cineva am spus ca nu sunt de acord si vad altfel lucrurile, insa nicioadata nu am criticat persoana respectiva.
Vechi 06.05.2014, 23:37:00
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ana Tr. Vezi mesajul
Cum se explica asta? De ce daca eu sunt buna si cuminte nu am noroc?
pentru ce incerci sa fortezi "mana lui Dumnezeu"? Crezi ca EL nu stie de acesta dorinta a ta de a avea pe cineva alaturi de tine si ati intemeia o familie? Ai rabdare, roaga-te, si bunul Dumnezeu iti va scoate in cale baiatul cu care vei fi fericita toata viata. Din cate am inteles ai doar 25 de ani. Multi inainte! Ai toata viata inainte. Te vei casatori (cu un baiat bun) atunci cand Dumnezeu va hotari ca e timpul (Dumnezeu nu greseste niciodata). Graba de a te casatori si neincrederea in judecata divina (asta dovedeste afirmatia ta: eu sunt buna si cum se face ca nu am noroc?) va duce numai la esecuri. Scuza-ma daca am fost putin aspru, dar o spun cu toata dragostea.
ps: apropos, eu m-am casatorit la 36 ani, si sunt FOARTE fericit alaturi de sotia mea. Daca m-as fi grabit (si eram pe punctul de a o face)...viata mea ar fi fost un iad. Ai rabdare si incredere in Dumnezeu, si nu vei regreta. Doamne ajuta!
Vechi 07.05.2014, 21:16:56
Ana Tr.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
pentru ce incerci sa fortezi "mana lui Dumnezeu"? Crezi ca EL nu stie de acesta dorinta a ta de a avea pe cineva alaturi de tine si ati intemeia o familie? Ai rabdare, roaga-te, si bunul Dumnezeu iti va scoate in cale baiatul cu care vei fi fericita toata viata. Din cate am inteles ai doar 25 de ani. Multi inainte! Ai toata viata inainte. Te vei casatori (cu un baiat bun) atunci cand Dumnezeu va hotari ca e timpul (Dumnezeu nu greseste niciodata). Graba de a te casatori si neincrederea in judecata divina (asta dovedeste afirmatia ta: eu sunt buna si cum se face ca nu am noroc?) va duce numai la esecuri. Scuza-ma daca am fost putin aspru, dar o spun cu toata dragostea.
ps: apropos, eu m-am casatorit la 36 ani, si sunt FOARTE fericit alaturi de sotia mea. Daca m-as fi grabit (si eram pe punctul de a o face)...viata mea ar fi fost un iad. Ai rabdare si incredere in Dumnezeu, si nu vei regreta. Doamne ajuta!

Nu vad nici-o problema in a ma casatorii la 36 de ani. Insa mi-as dori sa fiu mireasa si nu stiu daca o sa se mai cada la varsta aceea sa port rochie alba. (Cred ca numai d-soarele ar trebui sa poarte rochie alba de mireasa, daca intelegeti ce vreau sa spun...) Doar ca la 36 de ani vor creste si pretentiile nu credeti? Si din partea mea si din partea unui posibil sot. Si apoi se pune problema ce am agonisit pana la varsta aceea. Nu stiu cum sa va spun dar in ziua de astazi barbatii vor de la o femeie sa aiba casa ei proprietate personala pe cand mai demult era tocmai invers, sau tot felul de pretentii de natura materiala. Sa te casatoresti la 36 de ani si pana atunci sa nu ai nici-un iubit, nu mi se para incurajator in cazul meu :D Ce o sa creada el despre mine? Sau ce as putea crede eu daca el ar fi in situatia asta? Cred ca la 36 de ani nu vor mai exista prea multi barbati singuri, cel mult divortati, iar eu nu mi-as dori ca prima casatorie sa o am cu un divortat. Doi oameni divortati este altceva. Nu mai spun ca la 36 de ani trebuie sa te grabesti sa faci repede un copil, ori poate tu vrei sa te mai cunosti, si apoi nu e bine numai unul, ideal ar fi doi. Deci faci unul la 38 si urmatorul la 40. Problema e ca la varsta aceasta nu mai ai rabdare, in plus copilul se poate naste cu probleme sau mama sa aiba probleme, nu ma zic ca la 58 de ani tu trebuie sa porti copii in facultate, ori esti aproape de pensie si din pensie in Romania chiar nu iti permiti. Zic toate acestea nu din dorinta de a contrazice pe cineva, de a exagera, de a ma arata prea grijulie sau obsedata de anumite lucruri insa eu m-am nascut cu o problema de sanatate tocmai pentru ca mama a avut o varsta inaintata si drept urmare o sarcina la 36 de ani ar fi cu risc si pentru mine si pentru copil. Ori, nu stiu daca ma va accepta cineva asa sau eventual sa nu avem copii. Insa o sa mai fac pe viitor niste investigatii medicale in acest sens. Uneori ma gandesc ca ar fi mai bine sa nu am copii... insa stiu ca lumea ma va judeca.
Vechi 08.05.2014, 09:18:16
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Cred ca numai d-soarele ar trebui sa poarte rochie alba de mireasa, daca intelegeti ce vreau sa spun...
Bineinteles ca intelegem. Intelegem ca invataturile Bisericii au pentru tine un rol orientativ. Intelegem ca Dumnezeu trebuie sa ne dea tot ce credem noi ca avem nevoie, dar ca noi urmam invataturile dupa cum ni se pare noua ca acestea raspund nevoilor noastre.

Citat:
Nu stiu cum sa va spun dar in ziua de astazi barbatii vor de la o femeie sa aiba casa ei proprietate personala
Faci afirmatii nefondate bazate pe pareri personale. Intrebarea este cu ce le sustii. Cati barbati stii ca asteapta ca femeia sa aiba casa ei?

Citat:
pe cand mai demult era tocmai invers,
Si lasi impresia ca asa era bine. Cum sa ceri altora sa renunte la idei preconcepute cand tu le ai pe ale tale?

Citat:
Uneori ma gandesc ca ar fi mai bine sa nu am copii... insa stiu ca lumea ma va judeca.
Mai bine te-ai gandi cum te va judeca Dumnezeu.

Asa ca eu revin obsesiv la parerea mea: mergi si discuta cu un duhovnic. Si asculta de el, nu fi revoltata si sa faci ca tine pentru ca nu ti-a spus ceea ce vroia tu sa auzi.
Vechi 08.05.2014, 10:53:06
lili13 lili13 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 20.07.2013
Implicit ...

Nu vad nici-o problema in a ma casatorii la 36 de ani. Insa mi-as dori sa fiu mireasa si nu stiu daca o sa se mai cada la varsta aceea sa port rochie alba. (Cred ca numai d-soarele ar trebui sa poarte rochie alba de mireasa, daca intelegeti ce vreau sa spun...) Doar ca la 36 de ani vor creste si pretentiile nu credeti? Si din partea mea si din partea unui posibil sot. Si apoi se pune problema ce am agonisit pana la varsta aceea. Nu stiu cum sa va spun dar in ziua de astazi barbatii vor de la o femeie sa aiba casa ei proprietate personala pe cand mai demult era tocmai invers, sau tot felul de pretentii de natura materiala. Sa te casatoresti la 36 de ani si pana atunci sa nu ai nici-un iubit, nu mi se para incurajator in cazul meu :D Ce o sa creada el despre mine? Sau ce as putea crede eu daca el ar fi in situatia asta? Cred ca la 36 de ani nu vor mai exista prea multi barbati singuri, cel mult divortati, iar eu nu mi-as dori ca prima casatorie sa o am cu un divortat. Doi oameni divortati este altceva. Nu mai spun ca la 36 de ani trebuie sa te grabesti sa faci repede un copil, ori poate tu vrei sa te mai cunosti, si apoi nu e bine numai unul, ideal ar fi doi. Deci faci unul la 38 si urmatorul la 40. Problema e ca la varsta aceasta nu mai ai rabdare, in plus copilul se poate naste cu probleme sau mama sa aiba probleme, nu ma zic ca la 58 de ani tu trebuie sa porti copii in facultate, ori esti aproape de pensie si din pensie in Romania chiar nu iti permiti. Zic toate acestea nu din dorinta de a contrazice pe cineva, de a exagera, de a ma arata prea grijulie sau obsedata de anumite lucruri insa eu m-am nascut cu o problema de sanatate tocmai pentru ca mama a avut o varsta inaintata si drept urmare o sarcina la 36 de ani ar fi cu risc si pentru mine si pentru copil. Ori, nu stiu daca ma va accepta cineva asa sau eventual sa nu avem copii. Insa o sa mai fac pe viitor niste investigatii medicale in acest sens. Uneori ma gandesc ca ar fi mai bine sa nu am copii... insa stiu ca lumea ma va judeca.

In legatura cu aceasta postare nu pot sa ti spun decat *lasa ne...lasa ne*.Intrebarea mea este cu duhovnicul tau ai vorbit despre tot ce ne ai postat noua in topicul deschis?Daca raspunsul este nu,fa o,asculta l si indeplineste sfaturile pe care ti le da.
Vechi 07.05.2014, 01:34:38
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Si nu mai stiu cine mi-a spus ceva in legatura cu metanoia... Eu vad oamenii care nu trec niciodata pe la Biserica, nici macar de Pasti sau de Craciun si au casnicii trainice, frumoase. Sau barbati buni casatoriti cu femei de o moralitate
indoielnica. Cum se explica asta? De ce daca eu sunt buna si cuminte nu am noroc?
Pai cred ca greseala sta in modul in care evaluezi trainicia/frumusetea casatoriei altora, uitand care ar fi scopul casatoriei si binenteles si barbatii (altora), fara a ajunge sa-i cunosti cu adevarat.
Vechi 12.05.2014, 20:18:06
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Intre timp si initiatoarea topicului si-a sters contul.
Mie imi pare rau.
Ar fi avut totusi lucruri folositoare de invatat, parea o persoana inteligenta, dar cred ca si incapatanarea si orgoliul sunt o problema.

Mi-ar place sa cred ca totusi n-a facut-o din cauza "clonatului" de aici, atunci ar fi fost o problema.
Vechi 12.05.2014, 20:20:27
CosteaN CosteaN is offline
Banned

Data înregistrării: 12.05.2014
Talking

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Intre timp si initiatoarea topicului si-a sters contul.
AlinB, in curand va veni si randul tau ... ai rabdare!

Stergerea contului nu este echivalenta cu renuntarea la singuratate sau cu gasirea unei solutii la aceasta problema actuala pe care o au foarte multi tineri in zilele noastre, diferite de evul mediu doar tehnologic pentru unii ... noroc cu internetul asta !

Last edited by CosteaN; 12.05.2014 at 20:23:33.
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare