Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Pocainta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.05.2009, 14:33:36
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14 Vezi mesajul
De cele mai multe ori dobândirea bogăției este urmare a încălcării mai multor legi și reguli de aceia oamenii bogați nu sunt adeseori câtuși de puțin fericiți căci bogăția atrage invidia,stresul,schimbarea firii omului care o deține și de cele mai multe ori boala.
Nu spun acestea pentru că am cunoscut această stare ci, o spun din cele ce văd și aud în jurul meu.
Dar a avea un trei decent nu este câtuși de puțin un păcat căci Dumnezeu vrea ca toți oamenii să aibă un acoperiș asupra capului,să aibă ce mânca și ce îmbrăca.Dacă le avem pe acestea avem suficiente motive ca să mulțumim în fiecare clipă lui Dumnezeu gândindu-ne că alții nu le au nici pe acestea.
Să rugăm pe bunul Dumnezeu să ne dea la toți atât cât ne este de trebuință, iar celor bogați înțelepciune să priceapă că bogăția este bună dacă îți construiești palate în cer.
"Ca valurile mării s-au ridicat asupra mea fărădelegile mele ; ca o corabie pe mare eu singur mă învăluiesc de multe greșeli ; ci îndreptează-mă Doamne , la limanul cel lin , prin pocăință, și mă mântuiește "
Atașarea de toate bunurile pe care le acumulăm, cât trăim , înseamnă detașare de rugăciune și de viața duhovnicească. Până la urmă, pentru ce trăim dacă nu pentru a ne " rezerva" un loc în Împărăția lui Dumnezeu ? Privite în perspectiva vieții veșnice , casele , mașinile , bogățiile , în general, nu înseamnă decât praf, țărână și iluzie. Știm că unde este comoara noastră, acolo ne va fi și sufletul. Deci , să încercăm ca sufletul să ne fie în ceruri.
Vechi 01.08.2012, 22:36:27
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

[quote=dorinastoica14;132908Dumnezeu vrea ca toți oamenii să aibă un acoperiș asupra capului,să aibă ce mânca și ce îmbrăca.Dacă le avem pe acestea avem suficiente motive ca să mulțumim în fiecare clipă lui Dumnezeu gândindu-ne că alții nu le au nici pe acestea.
Să rugăm pe bunul Dumnezeu să ne dea la toți atât cât ne este de trebuință, iar celor bogați înțelepciune să priceapă că bogăția este bună dacă îți construiești palate în cer.[/quote]Multe ne da Dumnezeu , dar sa nu uitam ca nu ni le baga in traista ! Macar acest minim efort sa-l facem ( vezi si tarisoara noastra in ce hos a ajuns , numai si numai cu voia noastra ! )
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
De ce e saracie-Rezervele de cupru ale Romaniei de miliarde de euro privatizate. hydro314 Generalitati 40 01.11.2012 00:37:47
Saracie vs bogatie impact Generalitati 127 15.02.2012 20:55:44
cum pot scapa de lacomie,zgarcenie? alexya89 Generalitati 34 07.07.2010 16:26:51
Saracie mare! rusumadena Umanitare 0 24.06.2010 12:20:03