Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14
De cele mai multe ori dobândirea bogăției este urmare a încălcării mai multor legi și reguli de aceia oamenii bogați nu sunt adeseori câtuși de puțin fericiți căci bogăția atrage invidia,stresul,schimbarea firii omului care o deține și de cele mai multe ori boala.
Nu spun acestea pentru că am cunoscut această stare ci, o spun din cele ce văd și aud în jurul meu.
Dar a avea un trei decent nu este câtuși de puțin un păcat căci Dumnezeu vrea ca toți oamenii să aibă un acoperiș asupra capului,să aibă ce mânca și ce îmbrăca.Dacă le avem pe acestea avem suficiente motive ca să mulțumim în fiecare clipă lui Dumnezeu gândindu-ne că alții nu le au nici pe acestea.
Să rugăm pe bunul Dumnezeu să ne dea la toți atât cât ne este de trebuință, iar celor bogați înțelepciune să priceapă că bogăția este bună dacă îți construiești palate în cer.
|
"Ca valurile mării s-au ridicat asupra mea fărădelegile mele ; ca o corabie pe mare eu singur mă învăluiesc de multe greșeli ; ci îndreptează-mă Doamne , la limanul cel lin , prin pocăință, și mă mântuiește "
Atașarea de toate bunurile pe care le acumulăm, cât trăim , înseamnă detașare de rugăciune și de viața duhovnicească. Până la urmă, pentru ce trăim dacă nu pentru a ne " rezerva" un loc în Împărăția lui Dumnezeu ? Privite în perspectiva vieții veșnice , casele , mașinile , bogățiile , în general, nu înseamnă decât praf, țărână și iluzie. Știm că unde este comoara noastră, acolo ne va fi și sufletul. Deci , să încercăm ca sufletul să ne fie în ceruri.