![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Obsesia dupa cele materiale e mai mult din pricina slavei desarte. daca nu ar fi rusinea ca esti prost îmbracat, ca nu ai vizitat nu stiu ce tari, ca nu ai nu stiu ce casa nu ai mai dori sa ai bani. Îti trebuie curaj si credinta sa înfrunti presiunea psihologica a societatii, sa nu te conformezi 'modelului' social.
|
|
||||
|
||||
![]()
Câd de actuale sunt cuvintele din Pilde ( 11,26 ) și nu numai : Nu scumpi produsele tale, îngreunând nevoile celor lipsiți ! Nu aștepta să lipsească grâul de pe piață , ca să-ți deschizi tu hambarele," căci cel ce scumpește grâul este blestemat de popor. "
Nu aștepta vremuri de foamete , din dragoste de aur ! Nu aștepta o lipsă generală , ca să-ți înmulțești averile ! Nu face comerț cu nenorocirile oamenilor ! Nu preface mânia lui Dumnezeu în prilej de înmulțire a averilor tale ! Nu înrăutății cu biciul neomeniei tale rănile celor în suferință. ( Sfântul Vasile cel Mare, Omilia către bogați ) . Bogaților nemilostivi le spune : n-ai milă ? Nu vei fi miluit! N-ai deschis casa, vei fi dat afară din împărăție( a cerurilor ) N-ai dat pâine ? Nu vei fi primit în viața veșnică. ( Ibidem , pag. 32 ) .
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
"Pentru aceasta Dumnezeu nu-Și deschide mâna, pentru că noi ne-am închis-o pentru iubirea de frați. Pentru aceasta sunt uscate ogoarele, pentru că s-a răcit dragostea. "
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Analizeaza logic ce ai scris Din ce spui, rezulta ca trebuie sa ne zbatem sa muncim,... de ce?... pentru a putea ajuta cu bani nevoiasii? oare asta este rostul muncii si a chinului de a merge la servici? Este foarte bizar ceea ce afirmi. Milostenia se face din suflet, din surplus, nu lasindu-ti de ex. familia de izbeliste deoarece trebuie sa-ti hranesti orgoliul tau personal de "binefacatoare" ..este anormal, de aceea ma gindeam ca treci printr-o faza grea, poate, Doamne Ajuta! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Oare cati care au bani pun in prim plan ajutorarea nevoiasilor?? Daca ar fi asa, cand se fac strangeri de bani pentru copilasi care au o boala grava si nevoie urgenta de zeci de mii de euro pentru a putea fi operati, imediat s-ar strange acei bani...dac-ar fi asa, s-ar auzi mai des ca s-a infiintat un nou azil de batrani in localitatea X decat ca se distrug Y hectare de spatiu verde pentru a fi construit nu stiu ce centru comercial, bloc bla bla... Cunosc persoane care pun inaintea a orice banul si chiar cred ca fara el omul nu poate exista. Ce-o fi atat de greu de inteles ca atunci cand mori nu iei nimic din ce ai adunat pe acest pamanat, ba chiar poti pierde tot intr-o secunda ?! si deci nici nu are sens sa faci din agonisirea de averi un scop in viata!
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
De ce e saracie-Rezervele de cupru ale Romaniei de miliarde de euro privatizate. | hydro314 | Generalitati | 40 | 01.11.2012 00:37:47 |
Saracie vs bogatie | impact | Generalitati | 127 | 15.02.2012 20:55:44 |
cum pot scapa de lacomie,zgarcenie? | alexya89 | Generalitati | 34 | 07.07.2010 16:26:51 |
Saracie mare! | rusumadena | Umanitare | 0 | 24.06.2010 12:20:03 |
|