Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.08.2009, 22:18:28
teatru-copii teatru-copii is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.08.2009
Locație: Botosani - Saveni
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru teatru-copii
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Cred ca trebuie sa vedem ce face domnul Puric ca o marturisire a lui Hristos. Nu conteaza atât ce spune cât faptul ca nu se rusineaza de El, asa cum fac majoritatea persoanelor publice.

Teologia nu e ceva rezervat teologilor cu facultate, adevarata teologie nu se învata la facultate ci decurge din viata de rugaciune. Ideea ca teologia este o profesie e o copilarie.
Oare daca Hristos ar fi vorbit teologic, ar fi strabatut cele doua milenii pana la noi?
Oare de ce s-a ostenit sa coboare printre oamenii simpli, sa vorbeasca in pilde si in limba poporului?
Oare de ce femeia a fost ridicata prin El?
Din pacate atacurile impotriva d-lui Puric se dovedesc a fi facute de niste niscaiva "paduchi" de tele-teologi si tele-ctuali si tele-masoni!
Pe toate caile si pe toate canalele ortodoxia e atacata furibund! Caci vrasmasul scrasneste cand isi vede pieirea.
Intamplator, sunt implicata intr-o lucrare asemanatoare cu a d-lui Puric. La cererea unor foarte vrednici ...teologi!
Pentru a fi inteles, Hristos are nevoie de mijlocitori. Capabili sa-l transmita oamenilor simpli - desfranati, farisei, vamesi, lunateci, slabanogi, etc...
Apostolii au fost mai putin teologi, mai mult credinciosi si jertfelnici.
Fariseii si saducheii, cu ale lor...
Doamne opreste dezinsectia si inmulteste "puricii"!
Dumnezeu sa-i lumineze
Reply With Quote
Vechi 25.08.2009, 21:40:04
sia's Avatar
sia sia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.11.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

Reveniti la matca actoriei, pentru ca sa nu mai ma cred nici eu…Maia Morgenstern." (Pr. Dorin Piciorus)

Mi-a stricat ziua acest articol al pr Piciorus .
Zice ca opinia domniei sale este de bun gust !
Mie mi-a lasat un gust.. amar.
Vechi 25.08.2009, 22:33:19
hmiron hmiron is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.08.2009
Implicit

Ii admir pe amandoi, insa chiar daca Puric este un mim de exceptie, am o slabiciune pentru Plesu. Sunt de parere ca indiferent pe ce pozitie va situati fata de Plesu (are multi contestatari), trebuie sa-i admirati excelenta in uzul limbii romane. Eu l-am apreciat si pe regretatul Pruteanu, chiar daca n-am fost de acord cu multe din opiniile lui politice, pentru ca a militat pentru o limba romana corecta - unii au de obicei sa amestece mereu limba ca stiinta cu nationalismul patriotard, dar eu nu sunt asa, chiar daca ma consider un patriot.

Puric e un actor bun. Il mai vad la televizor cum vine si spune despre ortodoxie si n-am nici un dubiu ca in felul sau doreste binele tarii si al poporului. Dar, uneori, iesirile dumnealui mi se par prea radicale, prea inflacarate - si infierbantarea asta nu lasa uneori loc de discutii constructive.

Altminteri, cum au zis si alti forumisti, este duelul celor doi domni, in care nu trebuie sa ne bagam.

PS: daca n-ati facut-o inca, cititi "Despre ingeri", de A. Plesu. E o carte excelenta.
Reply With Quote
Vechi 26.08.2009, 00:56:11
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Implicit

Citat:
În prealabil postat de hmiron Vezi mesajul
Ii admir pe amandoi, insa chiar daca Puric este un mim de exceptie, am o slabiciune pentru Plesu. Sunt de parere ca indiferent pe ce pozitie va situati fata de Plesu (are multi contestatari), trebuie sa-i admirati excelenta in uzul limbii romane. Eu l-am apreciat si pe regretatul Pruteanu, chiar daca n-am fost de acord cu multe din opiniile lui politice, pentru ca a militat pentru o limba romana corecta - unii au de obicei sa amestece mereu limba ca stiinta cu nationalismul patriotard, dar eu nu sunt asa, chiar daca ma consider un patriot.

Puric e un actor bun. Il mai vad la televizor cum vine si spune despre ortodoxie si n-am nici un dubiu ca in felul sau doreste binele tarii si al poporului. Dar, uneori, iesirile dumnealui mi se par prea radicale, prea inflacarate - si infierbantarea asta nu lasa uneori loc de discutii constructive.

Altminteri, cum au zis si alti forumisti, este duelul celor doi domni, in care nu trebuie sa ne bagam.

PS: daca n-ati facut-o inca, cititi "Despre ingeri", de A. Plesu. E o carte excelenta.
Corect. Nimeni nu contesta personalitatea domnului Plesu, dar argumentele mi se par putin exagerate. Si eu recomand sa citim "Despre ingeri" ca sa intelegem "Cine suntem".
Reply With Quote
Vechi 26.08.2009, 22:32:01
teatru-copii teatru-copii is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.08.2009
Locație: Botosani - Saveni
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru teatru-copii
Implicit

[quote=Marius22;162082]

Domnule Puric,
ramaneti un vultur - ceea ce si sunteti – in actorie, va rugam mult, va imploram!, si nu mai pozati in gaina de gostat…in domeniul Teologiei!
Aici, ca si in actorie, ca sa fii vultur, trebuie sa stii sa explici
farama cu farama tot ceea ce se petrece…si nu sa survolezi peste
hectare intregi de Teologie si sa crezi ca asta e Teologie!
Nu, ca si in actorie, teologul se vede in amanunt…nu in glosolalii fara fundament! Reveniti la matca actoriei, pentru ca sa nu mai ma cred nici eu…Maia Morgenstern." (Pr. Dorin Piciorus)

Matale esti mai degraba ...popa!
Tot tipic,tipic,tipic...
Reply With Quote
Vechi 26.08.2009, 22:41:34
hmiron hmiron is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.08.2009
Implicit

Aici nu sunt de acord cu preotul Piciorus, de care e prima oara cand aud. BOR are nevoie de oameni ca Puric, elite laice angrenate in viata de zi cu zi a societatii, care sa vorbeasca despre ceea ce ei cred. Mesajul ajunge mai usor la credinciosi asa, e complementar celui ce vine de la cler. Si sunt putini ca Puric.

Puric nu pot sa spun ca ma deranjeaza - vad ca il jeneaza pe domnul Plesu destul de mult incat sa iasa la rampa cu declaratii impotriva lui, dar acest preot Piciorus de ce este atat de virulent? Ce i-a facut Puric de trebuie sa taca de tot din gura, sa iasa din scena, daca-mi permiteti jocul de cuvinte?

Plesu nu i-a spus lui Puric sa taca, ci doar sa-si modifice discursul, parintele Piciorus e de-a dreptul impotriva actorului.
Vechi 28.08.2009, 16:19:50
veniaminusplus veniaminusplus is offline
Junior Member

Data înregistrării: 09.08.2009
Implicit Confruntarea orgoliosilor

Una dintre cele doua persoane orgolioase, AP, a decis sa-si aduca in public framantarea si, astfel, sa se autodeclare superior, sa isi argumenteze superioritatea inchipuita. Galceava josnica. AP nu stie/poate sa dialogheze. Monologheaza permenent, da din coate energic, se simte mereu deranjat de ceva/cineva. Saptamana trecuta a fost deranjat de greva politistilor. S-a autointitulat "elita", "intelectual". Priveste lumea de sus.
Actorul Puric tine fara ragaz discursuri prin care pretinde corecturi in orice domeniu. Si-a arogat functia de indrumator. Cearta permanent pe cine apuca, "dupa ureche".
E un concurs intre doua persoane care au o conduita indoielnica.
Reply With Quote
Vechi 28.08.2009, 16:48:33
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Pai si ce nu se poate face comunism de bunavoie?
Am zis eu sa se faca cu forta?
Oare populatia e multumita cu regimul capitalist salbatic care e acum?
Daca s-ar face un sondaj sa se vada cati romani sunt multumiti cu nivelul de trai daca ies 15% e mult; probabil cifra e sub 10%.
Nu a fost acest regim actual impus prin lovitura de stat in 89?
Cat la suta din populatie a fost la ultimele alegeri la vot?
Nu a fost nici macar 30%.

Da in Rusia comunismul nu a fost impus cu acordul majoritatii populatiei?
Ba chiar asa a fost impus.De ce unii credeau ca au ei dreptul sa fie stapani altora?Le daduse cumva Dumnezeu acest drept?Nicidecum.
Reply With Quote
Vechi 28.08.2009, 19:58:38
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
Pai si ce nu se poate face comunism de bunavoie?
Am zis eu sa se faca cu forta?
Oare populatia e multumita cu regimul capitalist salbatic care e acum?
Daca s-ar face un sondaj sa se vada cati romani sunt multumiti cu nivelul de trai daca ies 15% e mult; probabil cifra e sub 10%.
Nu a fost acest regim actual impus prin lovitura de stat in 89?
Cat la suta din populatie a fost la ultimele alegeri la vot?
Nu a fost nici macar 30%.

Da in Rusia comunismul nu a fost impus cu acordul majoritatii populatiei?
Ba chiar asa a fost impus.De ce unii credeau ca au ei dreptul sa fie stapani altora?Le daduse cumva Dumnezeu acest drept?Nicidecum.
Unde ai vazut tu comunism de bunavoie? Intotdeauna a fost instaurat cu forta, peste tot, inclusiv in Rusia unde bolsevicii au luat puterea intr-un moment de criza.
Comunism de bunavoie este o contradictie in termeni.

Faptul ca romanii nu voteaza nu inseamna ca in Romania nu este democratie. Ei sunt cei care nu isi folosesc dreptul de vot. In comunism toata lumea vota, chipurile, si iesea cine trebuie cu 99 la suta.

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
ANDREI PLESU - Patimile cu acordul parintilor costel Stiri, actualitati, anunturi 30 18.02.2024 20:16:24
"Doua scurte povesti despre ortodoxie" de Andrei Plesu Florin-Ionut Despre Biserica Ortodoxa in general 20 16.02.2013 18:07:52
Care este pozitia BOR fata de persoanele care fac doar cununuia civila? elom Nunta 38 17.08.2011 00:45:58
POZITIA MONAHILOR ATHONITI FATA DE PATRIARHUL razvan_m Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 7 22.12.2008 15:03:29
Pozitia Bisericii fata de multiple casatorii grumble Nunta 3 11.08.2006 03:30:05