Citat:
În prealabil postat de Radu32
Ai interpretat gresit si foarte subiectiv demersul meu ! De fapt e o deformare facuta prin prisma personalitatii tale anxioase fata de ideea dreptatii si a razbunarii divine !
Tie ti-e frica de un Dumnezeu razbunator si dur,probabil pentru pacatele tale care sunt multe,nu stiu !!! De aceea ai vrea un Dumnezeu soft ,care ,desigur,ca este foarte comod pentru un pacatos ca tine !!!(daca esti pacatos, asta, nu stiu !)
Leapada-te de aceasta frica, accepta un dumnezeu obiectiv, al dreptatii !!!
Desigur,ca Isus venind in lume isi propune sa salveze orice e de salvat,iara purezicunea sa o loveasca cu biciul ! Asta e logica suprema a dreptatii divine !
Parca in Vechiul Testament nu aveam un Dumnezeu soft ! Isus vine sa aduca iubirea si iertarea, insa in mod echilibrat ! Combinand ca un medic,drepatatea si iubirea,pentru a face bine bolnavului !
Iara in ce priveste omul indiavolit,scuza-ma dar nu pot crede ca Dumnezeu l-ar ierta de pilda pe Stalin ! Sau cine stie ! Insa nu uita, ca logica si ratiunea umana,ne sunt date de la el,de la Logos !!! Deci nu ne putem insela grav, uzand de ele just !!!
|
Domnul il iarta pe Stallin,daca el s-a spovedit si daca funerariile sale lau ajutat sa treca cu bine,atata,tot.Nu intelegi Domnul nostru Iisus Hristos este Judecator,dar e si un Dumnezeu de iubire nu de rautate.Da Domnul poate sasi pedepseasca un fiu dar El poate sal ierte.Da,fiindca fii lui Israel se tot rugau la idolatrii,de asta Il supara pe Dumnezeu,idolatriile in loc ca fii lui Israel sa se roage Lui,dar tot iau iertat,dar ei tot continuau sa se roage la pietrele alea fara suflet.De ce nu ierti pe aproapele tau?De ce?
Iti dau sase leacuri impotriva osandirii care tie ti se potrivesc:
1.Trebuie sa ne retinem limba ca sa nu vorbim osandirii.
2.Cand vedem pe cineva ca greseste,trebuie sa-l compatimim,sa vedem in el pe cinveva bolnav si sa ne rugam pentru el,ca sa-l izbaveasca Dumnezeu din ghearele pacatului
3.Osandirea pe sine
4.Nu te lega de oamenii barfitori,nu te imprietenii cu oamenii clevetitorii(dar iartai prin rugaciune)
5.Smeriti-va!Luati aminte la pacatele voastre si nu la cele straine!
6.Sfintii Parinti au oprit aspru transmiterea ori povestirea cuvintelor straine cand acesta are caracter strain(informatorii).Retine!
Cartea de Sfantul Serafim Alexiv-Nu judeca ca sa nu fi tu judecat.Sa iei si sa citesti din ea.