Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Rugaciuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.06.2010, 22:14:27
cherub cherub is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit usor de zis, greu de facut

Citat:
În prealabil postat de Rodica50 Vezi mesajul
Da, betia este un pacat, dar daca te-ai lasat de acest pacat, el nu mai exista, la fel cum se intampla cu toate pacatele pe care le parasesti cu adevarat.
usor de zis, dar F. greu de pus si in practica, mai ales de cei deja grav dependentzi, din nefericire... nu si imposibil, totusi...
Reply With Quote
Vechi 12.05.2012, 15:59:23
Leir79 Leir79 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 12.05.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ginabadea Vezi mesajul
Vin cu o noua problema.O persoana foarte apropiata din famile trece printr-o perioada cumplita. Este fratele tatalui meu.

De ceva ani a desoperit niste probleme la ficat din cauza alcoolului. A promis ca renunta si se apuca constiincios de tratament dar degeaba, mereu cadea iar in ispita alcoolului. Acum problemele au devenit si mai mari incat aceasta patima l-a acaparat cu totul.

Spune mereu ca nu mai vrea sa mai traiasca, ca vrea sa bea pana cand termina cu viata asta. A fost internat la dezalcoolizare, la sectia de psihiatrie a spitalului 9, dar in zadar... de fiecare data cand se intoarcea de acolo ( nu statea mult pt ca fugea, sau pur si simplu il lasau sa plece) o lua de la capat cu alcoolul care ii afecta creierul, de fapt tot organismul.
Ultima intamplare insa le-a intrecut pe toate, a ajuns in asa hal incat si-a dat singur foc. Cand am fost sa-l vad am avut un soc in ce hal arata umflat si cu arsuri grave...dar cu paharul de vin pe masa. Nu vrea sa mearga la biserica, nu crede in asta, nici familia tatalui meu nu a fost prea inclinata spre astfel de lucruri. Dati-mi un sfat, cum il pot ajuta sa scape de patima betiei?

Buna

In primul rand trebuie inteles de ce s-a apucat de baut care este motivul ,fara indepartarea motivului alcoolicul se va intoarce din nou la alcool.alcoolul produce depresie ,este foarte perfid te scapa de gandurile negre pe moment dar te adinceste in depresie si mai mult

sfatul meu este urmatorul 1 mers la un psihiatru care sa-i dea un tratament medicamentos si 2 mers neaparat la un psiholog aceste 2 lucruri il vor ajuta dar fara dorinta lui de a nu mai bea este destul de greu dar nu imposibil si 3 sa-si doreasca sa traiasca altfel se programeaza prin gandurile negre la autodistrugere (se simte vinovat de ceva si nu se poate ierta ?) si sa se roage la dumnezeu sa-l ierte sa-i marturiseasca ce are pe suflet si va fi alt om apoi .

deobicei o deceptie foarte mare de indeamna spre auto distrugere
am fost alcoolic si eu si stiu pe proria -mi piele ce inseamna consumul de alcool

daca vrei sa vb pe subiectul asta poti sa-mi trimiti pe mail orice intrebare onettex@yahoo.com

PS sa nu cumva sa incercati sa-l puneti la abstinenta ca poate muri din cauza sevrajului oprirea din bautura se face treptat sau cu ajutor medical

daca a ajuns la dezalcoolizare ca a dorit acest lucru este un pas mare spe vindecare

Last edited by Leir79; 12.05.2012 at 16:26:37.
Reply With Quote
Vechi 12.05.2012, 18:59:16
ioan cezar
Guest

Implicit

Cautati Alcoolicii Anonimi pe internet. Sunt sedii in Bucuresti si in alte localitati din tara.
La Spitalul 9 exista un grup permanent de AA, la sectia XVII.
Multi s-au vindecat acolo, printre care ma numar si eu.
Conditia vindecarii este abstinenta. Dar veti afla in AA cum se obtine aceasta, cum se mentine. Puteti veni mai intai singura, pentru a va face o imagine, apoi puteti vorbi cu persoana in cauza si poate o convingeti sa vina la o sedinta, chiar daca a baut in ziua respectiva. Nimeni nu ii va reprosa nimic. Toti de acolo cunosc bine ce inseamna sa fii dependent de alcool, deoarece toti au fost morti si au fost inviati.
Veti afla acolo, la fata locului, despre ce e vorba. La spital, sectia XVII, programul e seara de la ora 18, luni, miercuri, vineri precum si sambata de la 16. Intalnirea dureaza aprox. 60-75 min. Se practica lectura unui program terapeutic, aprox. 1o min, apoi au loc marturisiri individuale, pentru cine doreste, fiecare impartaseste problema lui iar abstinentii arata cum au facut fata vietii, fara a mai consuma alcool. Grupul asigura suport, incredere, speranta. Multi ajung cu vremea sa mearga regulat la Biserica si devin treptat buni crestini (eu asa am cunoscut acolo).

Nu aveti nevoie de trimitere sau recomandare. Intrebati portarii unde e sectia XVII, acolo rugati portarul sectiei sa va conduca la sala grupului AA. Iar cand intrati ... veti fi bineprimita. Veti vedea restul, sezind frumos pe unul din scaunele si bancile noastre...:) La sfarsitul intalnirii, puteti pune intrebari si vi se va raspunde cu toata competenta si dragostea de care sunt in stare acei oameni izbaviti de patima bauturii. Puteti conversa inca si mai apoi, afara unde se mai strang oamenii pentru a-si lua la revedere pana la urmatoarea sedinta. Cativa sunt internati, majoritatea vin din oras, de acasa ori de la serviciu etc. Majoritatea fac asta de ani de zile, recuperindu-se treptat tot mai bine, mai frumos. Veti vedea!
La iesire/intrare aveti si o biserica frumoasa.

Personal, am depasit depresia severa si alcoolismul astfel: internare la sectia XVII, tratament adecvat 6 luni dupa externare, apoi peste 1000 sedinte in AA (mergeam zilnic la terapia de grup, seara dupa 18). Iar treptat am descoperit Sfanta Biserica si de atunci am rarit treptat sedintele in AA iar in prezent ma duc doar cand imi e foarte dor de oamenii care m-au ajutat in primii doi ani de abstinenta, precum si pentru a ma alatura si eu grupului de sprijin in efortul de a ajuta pe noul venit aflat in suferinta.

Altceva mai bun decat atat nu cunosc. Retineti ca orice alcoolic poate deveni, cu vremea, un om sanatos fizic si psihic, prin Mila Bunului Dumnezeu. Doar sa accepte ca nu poate duce totul singur, ca sunt clipe cand avem nevoie de ajutor, ca este Cineva care poate face pentru noi ceea ce noi nu mai suntem in stare sa facem. Iar Acel Cineva este Bunul Dumnezeu, laudat fie in veci!
Inima infranta si smerita, Dumnezeu nu o va urgisi.
Domnul sa va ocroteasca! AMIN!+

Last edited by ioan cezar; 12.05.2012 at 19:18:38.
Reply With Quote
Vechi 14.05.2012, 11:04:06
ioan cezar
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Leir79 Vezi mesajul

PS sa nu cumva sa incercati sa-l puneti la abstinenta ca poate muri din cauza sevrajului oprirea din bautura se face treptat sau cu ajutor medical

daca a ajuns la dezalcoolizare ca a dorit acest lucru este un pas mare spe vindecare
Cu totul de acord.
Reply With Quote
Vechi 14.05.2012, 21:26:11
mihaila_alin
Guest

Implicit ajutorare

pentru lasarea de patima aceasta,se poate ajuta omul patimasi prin rugaciunea:acatistul Maicii Domnului potirul nesecat, este izbavitor de betie,+multa vointa,rugaciune si rabdare mare.
Dumnezeu si Maica Donului sa va ajute.Amin.
Reply With Quote
Vechi 14.05.2012, 22:35:11
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihaila_alin Vezi mesajul
pentru lasarea de patima aceasta,se poate ajuta omul patimasi prin rugaciunea:acatistul Maicii Domnului potirul nesecat, este izbavitor de betie,.
Nu este suficient , este doar un inceput , caci patimile sunt cele mai greu de invins . Nu exista formule magice si rugaciuni "vindecatoare " , ci ajutatoare in conlucrare cu cel cazut intr o patima sau alta . Cred ca ar fi bine sa nu mai fi atat de pripit , telegrafic si superficial , ci sa asculti pe cei trecuti prin asta , precum fratele Ioan !
Vechi 15.05.2012, 00:01:49
mihaila_alin
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Nu este suficient , este doar un inceput , caci patimile sunt cele mai greu de invins . Nu exista formule magice si rugaciuni "vindecatoare " , ci ajutatoare in conlucrare cu cel cazut intr o patima sau alta . Cred ca ar fi bine sa nu mai fi atat de pripit , telegrafic si superficial , ci sa asculti pe cei trecuti prin asta , precum fratele Ioan !
dragalasule de ce ma certi?eu am spus: se poate ajuta.si asta nu-i usor, dar izbavire exista asa dupa cum scrie pe cartea acatist ce o tin in mina in acest moment.
-fragment:.....prin descoperirea icoanei tale cea prea minunata"potirul nesecat",pentru care toti cei care cad la ia cu credinta si cu inima smerita,dobindind "vindecare" de cumplita lor boala,sa strige din adincul inimii lui Dumnezeu:Aliluia
si eu am avut un frate ce suferea de acea patima,dar care nu avea credinta si in acest caz Dumnezeu la,lipsit de ajutorul sau. el nu la rugat, nu la implorat din adincul inimi,ci la.....si atunci ajutorul de unde sa vina?de la oameni?oare.

Last edited by mihaila_alin; 15.05.2012 at 02:18:48.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
patima fumatului.... Mtcrysty17 Generalitati 2 16.09.2011 22:17:03
Patima ChEoPs Generalitati 13 27.06.2011 00:22:32
Despre betie - referiri biblice patinina34 Din Vechiul Testament 9 31.05.2009 01:49:13
patima bauturii alina_magura Rugaciuni 15 04.03.2008 13:44:00
patima? stef_sumner Generalitati 74 13.06.2007 23:32:06