Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.11.2010, 21:08:59
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de coralina Vezi mesajul
Eu ma intreb de ce biserica nu e dispusa - dupa atatea si-atatea intreruperi de sarcina in randul populatiei - sa coboare putin stacheta si sa accepte, de exemplu, prezervativul (sau in orice caz, o metoda contraceptiva non-abortiva).
Nu stă în puterea Bisericii să stabilească ce este păcat și ce nu este păcat. Cu alte cuvinte, Biserica nu poate transmite altceva decât o învață Învățătorul.

Spre exemplu, oricât ne-am dori să știm că cei mici avortați se mântuiesc, Biserica nu poate afirma acest lucru. Ea transmite ceea ce i-a fost revelat. Mântuirea copiilor nebotezați nu i-a fost revelată. Deci, să nu uităm nici o clipă caracterul divino-uman al Bisericii. Nu e ca o multinațională, în care se întâlnesc CEO cu șefii diviziilor din națiuni și cu experții pe probleme și zic: "domle, având în vedere că un mare număr dintre clienții noștri ar dori să știe că cei avortați sunt mântuiți, hai să dăm un decret în care să le spunem asta."

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 09.11.2010 at 21:11:13.
Reply With Quote
Vechi 14.04.2011, 06:27:08
ANCA PO ANCA PO is offline
Junior Member

Data înregistrării: 13.04.2011
Implicit

Eu ma intreb de ce biserica nu e dispusa - dupa atatea si-atatea intreruperi de sarcina in randul populatiei - sa coboare putin stacheta si sa accepte, de exemplu, prezervativul (sau in orice caz, o metoda contraceptiva non-abortiva).[/quote]

Pentru inceput vreau sa subliniez ca nu judec pe nimeni si nimic ci imi spun doar parerea.
Fara suparare dar ceea ce propui tu imi suna a tocmeala cu Dumnezeu.
Hai sa fim seriosi!
Se pare ca Biserica Ortodoxa Romana nu prea mai ia atitudine .Accepta microcipuri in acte si mai tarziu va accepta implantarea acestora pe mana sau pe frunte, curand vor accepta asemeni Vaticanului existenta OZN-urilor,mai nou dau bani cu camata, nu mai e o problema intrarea in Biserica cu capul descoperit asa ca nu m-ar mira ca ceea ce propui tu intr-o buna zi sa nu mai fie considerat pacat .
Nu Biserica a lasat legile pe Pamant ci Dumnezeu si nu le putem schimba noi oamenii.Dumnezeu ne-a dat constiinta pentru a putea discerne ce e rau si ce e bine restul tine de noi.
Uitati-va la musulmani si vedeti cati copii fac in timpul casniciei.De aceea devin puternici.Sunt multi, isi respecta religia si se sprijina unul pe celalalt.Motiv pentru care au impanzit lumea.
Nu vreau sa ma abat de la subiect dar eu lucrez cu ei ii vad zi de zi si vreau sa va spun ca atunci cand vine ora de rugaciune (si nu e doar una pe zi sunt vreo 5 )daca nu se duc la moschee ,merg intr-un apartament de la cel mai mic la cel mai mare cu zecile.Nu ma intelegeti gresit nu sustin nici o alta religie decat cea Ortodoxa am dat doar un exemplu pentru a intelege ca ei nu se tocmesc.
Alta idee care se incearca indoctrinata este ca suntem prea multi dar Dumnezeu daca credea ca pamantul nu e indeajuns nu ne sfatuia sa mergem si sa ne inmultim.
Unde mananca doua guri mananca si a treia , unde mananca trei guri mananca si a patra si tot asa.
Cati stim invatatura ortodoxa?
De ce cautam sa alegem calea mai simpla?
Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 14.04.2011, 09:40:27
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit pt Anca Po

Si prin ce anume sunt acesti musulmani deosebiti?Ce calitati deosebite le aduc acele ore de rugaciune?Orele de rugaciune,nu spun nimic,vrem fapte!
Sunt oameni minunati?iubitori?iertatori?politicosi?prietenosi?
Lamuriti-va dvs ca doar locuiti printre ei...
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 09.11.2010, 20:55:40
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Seraphim7 Vezi mesajul
DAr eu va intreb CREDETI CA AVORTUL AR TREBUI SANCTIONAT PENAL CA ORICE CRIMA?
Din moment ce avortul este o crimă, desigur că ar trebui incriminat.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 09.11.2010, 21:35:05
Ovidiu Vasile Pop Ovidiu Vasile Pop is offline
Member

Data înregistrării: 27.09.2010
Locație: europa
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Bast-et Vezi mesajul
Pentru ce motiv?

PS: daca exista deja un topic cu acest argument, va rog sa mi-l postati.
Contra. Pentru ca asa ne invata Sfinti Parinti si asta e si convingerea mea.
Reply With Quote
Vechi 13.04.2011, 08:20:01
ANCA PO ANCA PO is offline
Junior Member

Data înregistrării: 13.04.2011
Implicit Trebuie sa ne ducem crucea

Dragii mei,
Candva eram de acord cu avortul tot din motive asa zise medicale inspre binele mamei si al fatului sau pentru ca mama e prea tanara si nu se poate descurca si multe alte motive pe care le gasim atunci cand vrem cu adevarat pentru a ne incuraja.
De o saptamana incoace simt in suflet multa deznadejde,furie ,mila ,neputinta .Nu am atatea cuvinte pentru a descrie ceea ce simt in totalitate.Sunt mii de intrebari pe care mi le pun si nu am raspuns...
La PROTV s-a difuzat stirea despre micuta nascuta fara maini si fara picioare si pe deasupra si abandonata de catre parinti.
Acesta a fost voia Domnului ca ea sa se nasca, dovada ca mama nu s-a mai prezentat la control din luna a patra mizand pe faptul ca primul copil s-a nascut perfect sanatos!
Va spun sincer ca de de cand am auzit plang intr-una si imi pun fel de fel de intrebari.Cine o va strange in brate si ii va spune ca o iubeste?Cum va manca?cum se va imbraca?Cum se va apara?etc...Ma intreb de ce ingaduie Dumnezeu sa se chinuie asa?Apoi ma incurajez si sper ca pentru a avea un loc in Rai.
Plang cand ma uit la micuta mea de 6 luni si cand imi dau seama cat de neajutorata.Apoi ma gandesc la acel suflet abandonat si mai presus de toate mutilat si ma cuprinde groaza.Ma rog Bunului Dumnezeu sa o protejeze si sa o lumineze astfel incat sa inteleaga ca EL este unica ei salvare si mantuire.Nu va pot exprima ce simt de o saptamana si cate intrebari imi pun zi de zi.
A trebuit sa vad Nick Vujicic pentru a intelege ca orice este cu putinta pe lumea asta cu ajutorul lui Dumnezeu si cat de slaba este credinta mea pentru ca nu am raspunsuri.
Celor care sunt de acord cu avortul le recomand sa vizioneze filmul "Strigatul mut" care demonstreaza ce inseamna cu adevarat un avort si sa nu mai mizeze ca embrionul nu simte.
Eu cu ochii mei am asistat la avort .Am si facut avort stiind cata durere provoc si azi regret nespus de mult si mi-este groaza de ziua in care voi raspunde pentru aceste fapte.Nu aveam dreptul sa iau nici o viata.Aveau dreptul la Sfanta Taina a Botezului!
In practica cand am vazut avortul va pot spune ca imi amintesc cu ochii in lacrimi cum scutura medicul de pe chiureta ba un piciorus, ba o mana ,capul...etc.Si atunci cum ne incurajam sa nu simte nimic?E drept ca sarcina era un pic avansata dar asta nu inseamna ca nu provocam aceeasi suferinta si unui asa zis "embrion".Uitandu-ma la copii mei si amintindu-mi de chiuretajele facute,incercand sa ma gandesc ce ar fi insemnat ca unii dintre ei sa treaca prin asa ceva imi dau seama ce monstru am fost!!!Nu mama MONSTRU!Ceea ce am ucis prin avort ar fi fost o minune asemenii celor doua pe care le am langa mine.
In sfarsit nu va mai cautati scuze si nu-l lasati pe Necurat sa va indemne catre asa ceva.
Dumnezeu nu ne lasa fara rost pe pamant dar viata ,este alegerea noastra cum vrem sa o traim!
Dumnezeu sa va binecuvanteze pe toti!
Reply With Quote
Vechi 13.04.2011, 08:49:55
Snyk13
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ANCA PO Vezi mesajul
Dragii mei,
Candva eram de acord cu avortul tot din motive asa zise medicale inspre binele mamei si al fatului sau pentru ca mama e prea tanara si nu se poate descurca si multe alte motive pe care le gasim atunci cand vrem cu adevarat pentru a ne incuraja.
De o saptamana incoace simt in suflet multa deznadejde,furie ,mila ,neputinta .Nu am atatea cuvinte pentru a descrie ceea ce simt in totalitate.Sunt mii de intrebari pe care mi le pun si nu am raspuns...
La PROTV s-a difuzat stirea despre micuta nascuta fara maini si fara picioare si pe deasupra si abandonata de catre parinti.
Acesta a fost voia Domnului ca ea sa se nasca, dovada ca mama nu s-a mai prezentat la control din luna a patra mizand pe faptul ca primul copil s-a nascut perfect sanatos!
Va spun sincer ca de de cand am auzit plang intr-una si imi pun fel de fel de intrebari.Cine o va strange in brate si ii va spune ca o iubeste?Cum va manca?cum se va imbraca?Cum se va apara?etc...Ma intreb de ce ingaduie Dumnezeu sa se chinuie asa?Apoi ma incurajez si sper ca pentru a avea un loc in Rai.
Plang cand ma uit la micuta mea de 6 luni si cand imi dau seama cat de neajutorata.Apoi ma gandesc la acel suflet abandonat si mai presus de toate mutilat si ma cuprinde groaza.Ma rog Bunului Dumnezeu sa o protejeze si sa o lumineze astfel incat sa inteleaga ca EL este unica ei salvare si mantuire.Nu va pot exprima ce simt de o saptamana si cate intrebari imi pun zi de zi.
A trebuit sa vad Nick Vujicic pentru a intelege ca orice este cu putinta pe lumea asta cu ajutorul lui Dumnezeu si cat de slaba este credinta mea pentru ca nu am raspunsuri.
Celor care sunt de acord cu avortul le recomand sa vizioneze filmul "Strigatul mut" care demonstreaza ce inseamna cu adevarat un avort si sa nu mai mizeze ca embrionul nu simte.
Eu cu ochii mei am asistat la avort .Am si facut avort stiind cata durere provoc si azi regret nespus de mult si mi-este groaza de ziua in care voi raspunde pentru aceste fapte.Nu aveam dreptul sa iau nici o viata.Aveau dreptul la Sfanta Taina a Botezului!
In practica cand am vazut avortul va pot spune ca imi amintesc cu ochii in lacrimi cum scutura medicul de pe chiureta ba un piciorus, ba o mana ,capul...etc.Si atunci cum ne incurajam sa nu simte nimic?E drept ca sarcina era un pic avansata dar asta nu inseamna ca nu provocam aceeasi suferinta si unui asa zis "embrion".Uitandu-ma la copii mei si amintindu-mi de chiuretajele facute,incercand sa ma gandesc ce ar fi insemnat ca unii dintre ei sa treaca prin asa ceva imi dau seama ce monstru am fost!!!Nu mama MONSTRU!Ceea ce am ucis prin avort ar fi fost o minune asemenii celor doua pe care le am langa mine.
In sfarsit nu va mai cautati scuze si nu-l lasati pe Necurat sa va indemne catre asa ceva.
Dumnezeu nu ne lasa fara rost pe pamant dar viata ,este alegerea noastra cum vrem sa o traim!
Dumnezeu sa va binecuvanteze pe toti!
imi place parerea ta!!!Knd putem avea copii facem pe ''nebunii'' pt ca mai apoi sa innebunim dorindu-ne copii!
Reply With Quote
Vechi 18.04.2011, 10:14:39
Paduraru's Avatar
Paduraru Paduraru is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.11.2009
Locație: Munții Suhardului - Bucovina - România
Implicit

Citat:
Pentru ce motiv?

TOTALMENTE CONTRA!!!

De ce?!? Pentru că odată cu unirea celor doi gameți se formează o VIAȚĂ. Ori noi NU avem dreptul să luăm o viață, mai ales nedîndu-i posibilitatea la viața veșnică.
Doamne și Stăpânul vieții mele, duhul trândăviei, al grijii de multe, al iubirii de stăpânire și al grăirii în deșert nu mi-l da mie! Iar duhul curăției, al gândului smerit, al răbdării și al dragostei, dăruiește-l mie, slugii Tale! Așa, Doamne, ajută-mă să-mi văd greșalele mele ca să nu mai osândesc pe fratele meu. Că binecuvântat ești acum și pururea și în vecii vecilor! Amin!
(rugăciunea Sfântului Efrem Sirul)

Vă rog frumos să mă iertați și pe mine, păcătosul cel dintâi!
Reply With Quote
Vechi 15.02.2013, 21:22:52
Ana Tr.
Guest

Implicit In principiu CONTRA!

Citat:
Pentru ce motiv?

Aici bineinteles este discutabil, daca o fata este violata, va alege avortul si nu este de condamnat. Un copil trebuie sa insemne iubire si sa fie dorit! Dar altfel nu. Sa ne gandim putin si la implicatiile emotionale sau la cele medicale. Este un mare risc... Mie mi-a placut ca am gasit tot aici pe acest site un material in care se discuta ca barbatul este vinovat in egala masura, poate chiar mai mult. Pentru ca, zic eu... cum sunt barbatii (Doamne multumesc ca nu toti): nu lua anticonceptionale pt ca te ingrasi, nu ma protejez eu pt ca ... in fine, nu facem nimic numai sa nu imi vi gravida! Si normal ca in aceste conditii se intampla. Si atunci vine el: dar eu nu vreau copii, dar ti-am zis.... Si ea ce face? Si mai ales de ce? O sa fac o paranteza aici. Eu intotdeauna cand am intalnit un baiat, de am discutat mai mult, in dorinta de a afla cum gandeste l-am intrebat cum ar rectiona daca i-as spune ca eu am un copil, eu 23 de ani, am sa zicem un copilas de 1 an dintr-o relatie... Ce credeti ca mi-au raspuns baietii scumpi? Unul dintre ei zice, nu sunt pregatit sa fiu tata, nu as accepta o fata cu un copil, celalalt: dar e o chestie de familie, cum sa fiu cu o fata care are un copil. Dar daca totusi fata are un copil, ce presupune? Sa stea singura toata viata? De ce femeile accepta copiii altora, barbati cu copiii si invers nu? Sa inchid paranteza, ce sa faca aceea tanara cand se poate intampla ce se intampla? Eu zic asa, sa fie din iubire acel copil in primul rand si chiar daca vor ramane singuri, o speranta pentru ei mai exista.
Reply With Quote
Vechi 16.02.2013, 00:28:14
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Implicit Avortul este o dubla crima

"Intreruperea sarcinii, indiferent de modul cum este practicata, era considerata dintotdeauna o crima cutremuratoare; de aceea, si in Juramantul lui Hipocrate (+375 I.H.) care este acceptat pana azi drept juramant medical, medicul, slujitorul vietii se angajeaza in fata lui Dumnezeu si al oamenilor: "...nu voi da femeii substante avortive...". Deci, avortul il putem considera crima cu premeditare; chiar daca dupa legile omenesti nu este sanctionat, dar in judecata lui Dumnezeu va fi chiar mai aspru pedepsit decat uciderea unui om.

Avortul este o dubla crima: in primul rand, impotriva lui Dumnezeu care a creat acea fiinta, si apoi impotriva acelui suflet care, nefiind unit cu Hristos prin taina Sfantului Botez, va fi lipsit de slava lui Dumnezeu, ramanand intr-un loc intunecos pana la infricosata judecata cand, prin mila lui Dumnezeu va fi izbavit. Asupra femeii insa, ramane un mare pacat de moarte." (Parintele Serafim Man)
http://www.crestinortodox.ro/sfaturi...ma-139430.html
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Radiestezie pro sau contra? mirabela Generalitati 52 26.07.2012 14:32:28
Despre avort... amatyyy Homosexualitatea 173 23.09.2011 11:37:36
Solutie contra avort! ladyanda Generalitati 44 24.12.2010 19:13:14