Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.05.2015, 14:44:15
Alin.D.Zaharia's Avatar
Alin.D.Zaharia Alin.D.Zaharia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2012
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Un ateu istet nu ar ramane ateu in urma unui asemenea argument, chiar daca nu i se ofera un raspuns satisfacator, ci ar fi un agnostic care spune ca este posibil ca Dumnezeu sa existe dar nu stiu daca exista o cale prin care sa-l pot cunoaste.
Nu vorbesc în numele tuturor dar la mine problema se pune în felul următor.

Există posibilitatea să existe un creator/dumnezeu? Posibil.

Este acel creator/dumnezeu cel descris de dogmele actuale? Categoric nu. De ce?
Pentru că nu există nici un fel de dovadă concretă și verificabilă care să susțină afirmațiile lor.

În acest sens pot zice că sunt agnostic la idea de dumnezeu, dar ateu la idea de un dumnezeu descris de dogmele actuale.

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
O varianta a acestui argument este asa : Toti suntem atei. Eu doar merg cu un zeu mai departe. ( cred ca Dawkins a spus asta ). Ceea ce e o prostie pentru ca ateismul inseamna rejectarea ideii de divinitate, nu rejectarea anumitor idei despre divinitate. Oricine crede in orice zeu nu este ateu.
Nu este o prostie dacă stai să consideri varianta de „ateu” descrisă în dic. Oxford.
Rejectarea ideii de divinitate cade mai mult în antiteism, pe când ateism este lipsa de credință, astfel poți fi ateu față de dogmă sau mai multe.
Reply With Quote
Vechi 13.05.2015, 21:09:04
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Alin.D.Zaharia Vezi mesajul
Pentru că nu există nici un fel de dovadă concretă și verificabilă care să susțină afirmațiile lor.
Dar de ce ar fi nevoie de dovezi verificabile? Si cu ce le verifici? Simuturile crezi ca iti pot da ele puterea unui argument ? De ce cunoastrerea empirica ar fi mai de incredere decat cea prin credinta ? Logic,ambele sunt la fel de improbabile .
Mai degraba cred ca astepti sa fii impresionat cu ceva , nu neaparat sa primesti dovezi. Primirea dovezilor nici in matematica nu e la fel pentru toti.
Reply With Quote
Vechi 14.05.2015, 18:22:25
Alin.D.Zaharia's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
Dar de ce ar fi nevoie de dovezi verificabile? Si cu ce le verifici? Simuturile crezi ca iti pot da ele puterea unui argument ? De ce cunoastrerea empirica ar fi mai de incredere decat cea prin credinta ? Logic,ambele sunt la fel de improbabile .
Nu știu dacă să râd sau să plâng.

Tu poți să crezi ce vrei, dar aia nu înseamnă că este și adevărat, 2+2 va fi întodeauna 4 în baza 10 indiferent că tu crezi sau nu.
De ce cunoașterea empirică? Pentru că așa se stabilește un adevăr, tu cunoști vreun om de știință care se pune în genunchi și se roagă ca Teoria Gravitației să fie adevărată?

Sunt persoane care și în ziua de azi cred că pământul este plat sau că soarele se învârte în jurul pământului, aia înseamnă că este adevărat? Bineînțeles că nu.

Citat:
Mai degraba cred ca astepti sa fii impresionat cu ceva , nu neaparat sa primesti dovezi.
Eu am nevoie de dovezi concludente, toți credincioșii din toate religiile și denominațiile din lume spun că versiunea lor este adevărată și toți au „trăiri personale”. Am mai dezbătut chestia asta aici, nu mai repet.

Citat:
Primirea dovezilor nici in matematica nu e la fel pentru toti.
Matematica este universală peste tot în lume și timp. Teoria lui Pitagora este la fel atât în România, S.U.A., Franța sau în Grecia de acum 2500 de ani sau peste 1mil de ani.
Și dacă ar fi ca toată populația de pe pământ să dispară, următoarea specie inteligentă au să găsească aceași Teoremă și anume că suma pătratelor catetelor este egală cu pătratul ipotenuzei într-un triunghi dreptunghic.
Reply With Quote
Vechi 14.05.2015, 22:53:41
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Alin.D.Zaharia Vezi mesajul
Pentru că nu există nici un fel de dovadă concretă i verificabilă care să susină afirmaiile lor.

În acest sens pot zice că sunt agnostic la idea de dumnezeu, dar ateu la idea de un dumnezeu descris de dogmele actuale.
Ce este greșit în dogmele creștine? (ortodoxe)

Sau altfel spus, cât la sută din ele cunoști?

Sau mai obiectiv spus: cât la sută crezi din gândirea noului testament? Dar din gândirea vechiului testment?

Răspunsuri pertinente din partea unui ateu sau al unui agnostic la întrebările de mai sus, nu există. Ar însemna să devină creștin.

Unde vreau să bat și ce vreau să spun: afirmațiile gratuite, mai ales de ponegrire, mai ușoară sau mai grea față de Biserica lui Hristos, orice neiubitor de Dumnezeu și de oameni, dea lungul istoriei, a știut să facă, dar nu a rezultat decât cu o mai mare îndepărtare a lui de Bine, Frumos și Adevăr.

O zi bună, Aline, dacă ai drum, ne întâlnim undeva în Timișoara și vorbim cât vrei, scrie-mi mesaj privat.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
Reply With Quote
Vechi 15.05.2015, 12:45:18
Alin.D.Zaharia's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
Ce este greșit în dogmele creștine? (ortodoxe)
Prea multe lucruri care nu se raportează la percepția actuală a realității și societății în care trăim.

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
Sau altfel spus, cât la sută din ele cunoști?

Sau mai obiectiv spus: cât la sută crezi din gândirea noului testament? Dar din gândirea vechiului testment?

Răspunsuri pertinente din partea unui ateu sau al unui agnostic la întrebările de mai sus, nu există. Ar însemna să devină creștin.
Amuzant cum întodeauna când cineva face o afirmație despre dogma lor pe acest forum, imediat ești întrebat de aprofundarea care ai făcuto, însă când se discută un subiect științific toți sunt experți deși în realitate marea majoritate nu au deschis o carte în viața lor despre ce se vorbește.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare