![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]()
Ideea e simpla: cand suntem sanatosi si ne simtim bine, vorbim cu usurinta despre boli si suferinta si am crede ca suntem in stare sa suportam pentru credinta si Hristos, ceea ce e total fals, cel putin pentru mine. Dar daca ar da o boala in noi pe bune, ia sa vezi cum se schimba tot omu si spune ca gata gata nu mai vrea durere ca durerea-i naspa si nu se poate suporta. A, ce spune-ti? E asa sau nu? In rest sunt doar vorbe vorbe
![]() Subscriu si pe eduardd. |
|
|||
|
|||
![]()
Daca nu suntem capabil sa ne schimbam din iubire pentru Hristos, cu atat mai putin vom reusi prin suferinta. Sa fim sinceri..foarte putini sunt cei care multumesc din toata inima atunci cand sufera..si mai putini sunt cei se se folosesc de ea. Durerea trupeasca in general naste genul de intrebare; Doamne Tu existi?? Si El iti dovedeste ca DA, prin usurarea durerilor...problema e ce faci dupa..Uiti pana la urmatoarea boala sau cauti cu fiecare rasuflare sa multumesti? Sunt la randul meu un om ce sufera dar nu cutez a spune ca durerea trupeasca mi-a inmuiat cumva inima.. De aceea spun mereu, vorbesc vorbe..adevarul e altul.. il stim doar noi si Hristos. Aici, pe forum e mai simplu sa fii invatator decat invatacel..
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mereu cand ma gindesc ca il rastignim pe Hristos de fiecare data cand pacatuim imi vine in minte povestea asta: ,,Se spune ca la marginea unui sat,statea Insusi Mantuitorul rastignit pe cruce.Oamenii veneau mereu la capatul satului pt. a-i cere Domnului sa le implineasca dorintele pe care ei le aveau.Si astfel vin oameni in fiecare zi si spun: Doamne Iisuse,te rog ajuta-ma, sa imi gasesc un loc de munca mai bun, ajuta-ma Iisuse sa ma casatoresc cu un baiat harnic, da-mi Doamne o masina mai buna, o casa mai frumoasa...si tot felul de cereri. Mantuitorul, era istovit de greutatile care i le provoca crucea, era aproape sfarsit de atata durere, insa nimeni nu venea macar cu o cana de apa,o bucatica de mancare,un gand bun,sau orice simplu gest care sa-I aline durerile.Era parasit de toti,era singur acolo rastignit pe o cruce la marginea satului, nimeni nu era interesat sa-L viziteze, ci doar atunci cand aveau trebuinta de ceva. Iar El,mereu cu dragoste ii privea, si le zambea, si le implinea toate dorintele lor.Dar ei,in bucuria lor,fugeau grabiti spre casa, uitand si sa-I multumeasca.Mantuitorull astepta,si mereu astepta ca sa vina cineva sa Il dea jos de pe cruce, si sa-L primeasca in casa lor.Insa nimeni nu se gasea.Mantuitorul,sleit de puteri,plin de rani si sange,aproape de moarte, cu o ultima suflare ii roaga sa-L dea jos de pe cruce,si sa-L primeasca in casa lor pt. a le aduce o mare bucurie: viata vesnica. Oamenii mai cu o jumatate de gura se hotarasc intr-un final sa-L elibereze.Mantuitorul,cu lacrimi in ochi si indurerat,si ii roaga pe oamenii de fata daca Il primesc in casele lor.Oamenii refuzand,ii spun Mantuitorului: Vezi Tu Doamne,noi nu putem sa Te primim in casele noastre,dar ce-ar fi sa vii Tu din nou, ca Sa te rastignim pe cruce? Iisus vazand dorinta arzatoare a oamenilor, cu lacrimi de sange se pleaca supus,si cu toata dragostea accepta sa fie din nou rastignit de catre cei pe care El ii iubeste atat de mult.Si astfel merge din nou sa se rastigneasca, indurand din nou acele groaznice suferinte, rabdand din nou loviturile ciocanelor care Ii strapung mana si picioarele cu piroane.Si astfel Mantuitorul, moare din nou, singur si uitat de noi, fiind rastignit de acei carora le facuse atata bine... Daca povestea pe care am citat-o deranjeaza pe cineva,din orice motiv..sa ma scuze pt ca am postat-o. |
|
||||
|
||||
![]()
Nu, nu deranjeaza, dar zic si eu , asa, cine ne opreste sa vizitam un suferind, sa imbracam un sarman, sa dam din bucata noastra de paine calui ce nu are, un sfat bun ce ne costa, a fi amabil e greu...sa oferim adapost celui ce nu are... E drept ca in egoismul nostru la care tot mai mult suntem siliti sa apelam pentru a ne pastra locul de munca,lasitatea cu care nu ajutam pe cel cazut, mandria care ne incearca la orice pas... il rastignim pe Hristos. Binele din noi trebuie sa plece pentru a avea bine... si cum spunea Steindhart: Fii boier! Ce te costa fii amabil?
|
|
||||
|
||||
![]()
Astazi am citit un articol despre parintele Constantin Voicescu. Era inchis si urma sa treaca prin asa zisa "reeducare" de la Pitesti. Scapa de aceasta "reeducare", pentru ca i s-a descoperit un TBC osos la genunchi si a fost trimis la inchisoarea de la Targu Ocna. Pentru asta ajunge sa spuna: "Nu stii de ce mare pacoste te scapa Dumnezeu, care iti da o incercare, cum a fost la mine boala... Nu trebuie sa cartim niciodata, ca nu stim daca nu cumva se poate si mai rau."
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Totusi, stiu multi care s-au indreptat in suferinta, deci as zice ca in marea majoritate a cazurilor, suferinta ne ajuta sa devenim mai buni. Bogdan. |
|
|||
|
|||
![]()
Nimeni nu e bun sau rau în mod definitiv. Într-o clipa poti deveni rau chiar daca toata viata ai fost bun, printr-o miscare a vointei spre ceva rau.
Suferintele ne fac mai întelepti, suferinta largeste capacitatea noastra de a gusta si întelege existenta. Fara suferinta omul e superficial si incapabil de fericire. |
|
|||
|
|||
![]()
Din propria-mi experienta de o viata, marturisesc sincer ca suferintele prin care am trecut au fost un remediu dumnezeiesc de curatire a impuritatilor adunate in suflet , am constientizat pacatul.Dupa orice suferinta, lacrimile si rugaciunea mi-au adus bucuria .
"Nu va temeti de cei care ucid trupul si dupa aceea nu pot face nimic mai mult...Temeti-va de acela care , dupa ce a ucis , are putere sa arunce in gheena;adevar spun, temeti-va de acesta"(Lc.12,4-5) |
|
|||
|
|||
![]()
Si pentru mine suferinta a fost si este foc purificator. Prin suferinta am constientizat ca fara Dumnezeu nimic nu pot.
|
|
||||
|
||||
![]()
Dar concret, Anca, pe tine cum te-a facut suferinta, mai buna sau mult mai rea ?
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cum putem sa devenim buni | Rodica50 | Intrebari utilizatori | 23 | 12.12.2010 21:53:31 |
despre visrionisti.Sunt buni sau rai? | mithrandir | Secte si culte | 52 | 26.07.2010 16:17:58 |
Cum se face canonisirea ca sfant(a)? In ziua de azi se mai face? | sophia | Mari Duhovnici si predicile lor | 5 | 09.01.2010 23:13:44 |
oameni buni sfatuitime va rog | mihailo1983 | Intamplari adevarate | 23 | 08.09.2008 19:19:10 |
|