Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.11.2009, 15:23:41
ciprian85 ciprian85 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusseptimus Vezi mesajul
Faci o categorisire pe criterii false, plus că ești și neinformat.
Stii proverbu ala cu barna si paiul. Ti se potriveste!

Citat:
Aplicație mai proastă nu cred că găseai. Tu primești cadouri, ți se face tort special și-ți inviți prietenii în fiecare duminică? Hristos a înviat pe 26 Nisan (duminică în anul acela) și pentru asta ortodocșii în fiecare duminică aduc ofranda zilei închinării, se împărtășesc din Taina specială și se strâng în comuniune cu frații. Ți se pare logic?
:) Nu mai lua lucrurile ad-literam. Nu primesc cadouri in fiecare duminica, dar fiind ziua in care m-am nascut, pentru mine e o zi mai speciala decat celelate ale saptamanii. La fel duminica pentru crestinii ortodocsi reprezinta o zi speciala fata de celelealte ale saptamanii, fiind ziua in care a inviat Hrsitos. Ca urmare ne adunam la biserica pentru rugaciune, ne odihnim, petrecem in familie, dar amploarea "manifestarilor" si a bucuriei este mai mica decat cea din Duminca Pastelor. E doar o comparatie prin care am incercat sa te fac sa intelegi semnificatia Sf. Pasti si a duminic si ca urmare trebuie luata ca atare.

Citat:
Nu contează ce înseamnă în mintea mea, sau în mintea ta termenul presbyteros. Contează ce însemna în vremea apostolilor. Hiereus însemna într-adevăr preot, însă niciodată acest termen nu este folosit cu privire la vreun slujbaș noutestamental, în afară de Domnul Hristos. Din această perspectivă istorică, alăturarea "prezbiteri (preoti)"-ca să te citez, este absurdă.
Draga, ai dreptate doar daca cuvintele apostolului sunt absurde. Ti-am scris foarte clar cum se traduce in limba greaca termenul presbiter: randuit in preotie, hirotonit in preotie. Ti-o spun din sursa sigura: tata e preot profesor - unul foarte bine pregatit care printre alte materii preda si lb. greaca veche. Deci nu e o interpretare proprie e pur si simplu traducerea unui termen. NT spune foarte clar faptul ca Apostolii pe unde treceau sfinteau episcopi presbiteri si diaconi. De ce crezi ca era util un asemenea efort? Era doar un moft al Apostolilor? Sau preotia nou testamentara nu este nula? O logica cat de minima ar trebui sa te ajute sa gasesti raspunsul(asta daca "tatal minciunii nu va ratacit mintile cu totul).
Am sa te sacai din nou: unde sunt prezbiterii, episcopii, si diaconii din cultul adventist. Sper sa nu te supere foarte tare intrebarea, dar am sa ti-o adresez pana voi primi un raspuns adecvat.

Citat:
Asta și spuneam... Nu ai argumente în Fapte (cum te lăudai) în afară de "frângerea pâinii"- care oricum se făcea zilnic. Cât despre argumentele istorice, nu le turna că faci o risipă inutilă. Ți-am spus mai sus cum e cu testamentul modificat după moartea autorului. În cazul de față nici măcar de către Autorul înviat, ci de persoane total neavenite.
Draga, moarte Mantuitorului pe Sf. Cruce si apoi Invierea(sfintirea duminicii)fac parte din activitatea Mantuitorului, si ca urmare si din NT. Ince privesc argumentele din Faptele Apostolilor, acestea exista ,numai sa ai binevointa de a le vedea. Stii cuvintele proorocului: "ochi au si nu vor vedea, urechi au si nu vor auzi". Si pe langa Fapte ar mai fi si Apocailpsa, unde se vorbeste despre duminica ca zi de sarbatoare, de odihna.
Vad ca ai o problema foarte mare cu argumentele istorice. Nu prea sunt in concordanta cu invatatura adventista si ca urmare provoaca din cate vad un mare deranj.... Daca o sa aduc argumente istorice o sa sustii sus si tare ca: imparati, consuli, guvernatori scriau baliverne in corespondenta, ca marii istorici si primii scriitori crestini din epoca apostolica erau niste falsificatori.

Citat:
Dacă tot ai postat de două ori versetul cu pricina, fă minimum efort și citește și un verset mai sus. Și apoi... Mântuitorul nu este Dumnezeu? Nu a fost El prezent atât la Creație cât și la Sinai?
Draga, e adevarat ca Mantuitorul face parte din Sf. Treime si ca urmare a fost si pe muntele Sinai cand evreii au primit legea VT. Dar dupa cum am mai repetat, noi crestinii am primit o lege noua chiar de la Hristos - legea iubirii: "Lege noua va aduc voua....". In plus citatul respectiv se refra la legea noua. Matei a propovadui Evanghelia lui Hristos si nu legea veche. ca urmare citatul respectiv se refera la Cuvantul Mantuitorului nostru Iisus Hrisos, propovaduit in timpul activitatii Sale pe pamant. Daca ar fi sa intelegem citatul respectiv in modul cerut de tine ar trebui sa ne construim inca lacasurile de cult asemanator cu cel poruncit evreilor pe muntele Sinai, sa ne taiem imprejur, sa ne ghidam dupa principiul: ochi pentru ochi si dinte pentru dinte, sa ucidem femeile adulterine cu pietre, sa ne tratam sotiile aproape ca pe niste sclave.... si asa mai departe.

Citat:
Ți s-a dat canon să scrii de 100 de ori propozițiile astea?
:) Nu. Nu mi s-a dat. Le-am repetat din dorinta de a intelege semnificatia Invierii. Atat.

Citat:
Istoria se poate interpreta mai abitir decât Biblia. Mi-a plăcut însă asta cu "calul troian" El avea impresia că și-a băgat calul în herghelia păgână, și când colo a introdus ditamai mârțoaga de lemn în Biserică, de până astăzi ies din burta ei idei care mai de care (vezi doar topicul de față).
Draga, istoria nu se interpreteaza, istoria se face si s-a facut de cand e lume pe pamant. Un fapt istoric, ramane un fapt istoric si trebui privit ca atare. Activitatea Sf. imparat Constatantin cel Mare s-a constituit in mai multe fapte consemnate de istorie. La fel apartitia sectei adventiste la mijlocul secolului 19 reprezinta tot un fapt istoric. In ce privesc motivele aparitiei si contextul n-o sa ma pronunt. Asta deoarece nu am "competente medicale" si n-as vrea sa gresesc diagnosticu. Sa-mi fie cu iertare, dar cam asta consemneaza istoria.
Vechi 03.11.2009, 15:25:52
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Implicit

Citat:
Nu implica Generozitatea Sa în probleme de legislație. Toată lumea știe că Dumnezeu a început Creația în prima zi a săptămânii și S-a odihnit în a șaptea. Or, textul poruncii amintește acest lucru. Era superfluu să apară acele amănunte. În textul Legii primează Dreptatea lui Dumnezeu, nu Generozitatea. Ca urmare, călcătorii acestei porunci erau uciși cu pietre. Asta era valabil la acel nivel de înțelegere. Astăzi, Dumnezeu apelează la rațiunea și la inteligența ta, nu la pietre. Ai Biblia disponibilă în toate versiunile și traducerile, edifică-te! Dumnezeu a fost generos cu tine, răspunde-I pe măsură!
Probabil ca dumnezeul tau este cuprins de timp si supus timpului.Daca ar fi asa ar insemna ca nu mai e dumnezeu daca este limitat in timp.
Vechi 03.11.2009, 17:40:52
tricesimusseptimus tricesimusseptimus is offline
Banned

Data înregistrării: 15.10.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Unde scrie in toata Scriptura ca sambata este ziua aia?
Luca 23,56-24,1

Citat:
ei tin sambata pentru ca atunci au fost scosi din Egipt.
Unde scrie că au fost scoși din Egipt sâmbăta?

Citat:
Crestinii au intrat in Odihna lui Dumnezeu duminica
N-au intrat în nici o odihnă duminică. Dimpotrivă, erau extrem de agitați, speriați din pricina iudeilor și dezamăgiți. Unul Îl vânduse pe Iisus, unul Îl trădase, ceilalți fugiseră care-ncotro. Asta era odihna lor?
Vechi 03.11.2009, 17:48:34
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ciprian85 Vezi mesajul
Sa intelegem din afirmatiile tale ca adventistii sunt toti niste sfintisori, fara de pacat, infailibili, detinatori ai adevarului?
Nu trebuie să înțelegi asta. Însă tot n-ai răspuns la întrebare...

Citat:
Problema ta in momentul de fata e tocmai faptul ca am inteles ideea. Asa ca te mai sacai odata: cum serbau pastele primii oameni: Adam, Abel, Noe, Avraam.... Dar ziua sambetei? Insa te avertizez sa nu incerci sa-mi vinzi din nou gogosi.
Mă bucur că măcar de data aceasta ai înțeles Adam, Abel, Noe și Avraam n-au trăit cu o zi înainte de evenimentul Exodului, de fapt, nici nu știu de unde i-ai scos... Ziua sâmbetei o serbau după Sfânta Tradiție, aia adevărată (în paranteza aceasta am scris ceva, însă am șters, poți s-o numești auto-cenzură). De la Adam la Moise s-a trasmis pe cale orală toată istoria de la Creație până la ei.

Citat:
Draga si asa a fost prea mult pentru capacitaea de intelegere din momentul respectiv al Apostolilor. Ei nu concepeau ca Mantuitorul se va da ca Jertfa. Credinta le era slaba. Nu credeau in Inviere. De exemplu Petru intelese atat de bine invatatura Mantuitorului incat in gradina Ghetsimani scoate sabia si loveste pe una din garzile Templului pentru a-L apara pe Mantuitor. Sa nu mai vorbim de lepadarea lui Petru si de frica cei cuprinsese pe Apostoli - cu exceptia lui Ioan in timpul Patimilor toti statea ascunsi. Chiar si dupa Inviere Apostolii inca se indoiesc. Ajung sa creada cu adevarat numai atunci cand pun mana pe ranile Mantuitorului. Acest comportament al Apostolilor s-a datorat im mare masura si lipsei Harului Duhului Sfant, pe care l-au primit abia la Cincizecime.
Hai să fim sobri. Adică le-a spus de patimile Lui, de moartea și învierea Sa și nu le-a amintit nimic de schimbarea zilei de odihnă? După învierea Sa mai stă pe pământ 40 de zile și tot nu le zice nimic? Hai că asta e prea de tot!

Citat:
Iti dai din nou cu stangu in dreptul. Jertfa pe Sf. Cruce si mai apoi Invierea(consacrarea duminicii ca zi de sarbatoare.) nu fac parte din activitatea publica a Mantuitorului?
Activitatea Sa publică a fost în cei 3 ani și jumătate. După instituirea Cinei, nu prea a mai avut activitate publică. Cât despre Înviere, câți din public au asistat la învierea Sa? Nici măcar soldați de strajă la mormânt... Așa că mai ușurel cu stângu-n dreptul

Citat:
De ce Mantuitorul, consdiderand ca sambata e asa de importanta, a ales sa invie Duminica si nu Sambata?
Ai făcut o adevărată fixație cu duminica asta... Cum ar fi să-ți repet și eu de fiecare dată că sâmbăta S-a odihnit în mormânt?

Citat:
Draga, la noi la ortodocsi exista saptamana Patimilor(nu cred ca ai auzit de Denii), cand crestinul ortodox incearca "sa se apropie" cat mai mult de semnificatia Patimilor Mantuitorului. Fiecare zi din aceasta saptamana are pentru noi o mare semnificatie: de la tradarea lui Iuda, cina din Joia Mare prinderea si judecarea Mantuitorului. Insa cea mai importanta zi in aceasta saptamana e Vinerea Mare, cand crestinul ortodox comemoreaza patimile Mantuitorului(bataile, umilintele,jertfa de pe Sf. Cruce). Vinerea mare reprezinta pentru crestinul ortodox o impreuna patimire cu Mantuitorul. Crestinul ortodox, incerca sa se solidarizeze cu intrega Creatie, care plange Jertfa Creatorului(vezi evenimentele deosebite ce au avut loc la moartea Mantuitorului). Pe langa aceasta saptamana cand se cinstesc in mod special Patimile Mantuitorului, pentru crestinul ortodox in fiecare saptamana miercurea si vinerea reprezinta zile de post.
Bun. De patimile și moartea Sa, ba chiar și revenirea Sa a lăsat să le serbăm întru pomenirea Lui cu ocazia Cinei Domnului. De serbarea Învierii n-a pomenit nimic s-o ținem. Cum a omis-o pe cea mai importantă (în concepția voastră)?
Vechi 03.11.2009, 18:14:16
MariS_'s Avatar
MariS_ MariS_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.10.2009
Locație: Religie: creștin
Implicit

Citat:
Textul poruncii are o formă condensată, nu poți pretinde să cobțină toate informațiile. Greșeala ta este că îți construiești o întreagă teologie pe baza unui singur verset. Oricât ai urâ acest principiu christic "Sola Scriptura", trebuie să-ți amintesc că "Stă Scris" și în alte locuri desemnarea. Îți recomand Luca 23,56-24,1. Aceste două versete îți demonstrează concludent care e ziua desemnată de Poruncă: sâmbăta. E literă de Evanghelie, nu încerca s-o răstălmăcești!

Poftim. După ce ne-ai judecat pe noi, acum încerci să-L judeci pe Dumnezeu....

Nu implica Generozitatea Sa în probleme de legislație. Toată lumea știe că Dumnezeu a început Creația în prima zi a săptămânii și S-a odihnit în a șaptea. Or, textul poruncii amintește acest lucru. Era superfluu să apară acele amănunte. În textul Legii primează Dreptatea lui Dumnezeu, nu Generozitatea. Ca urmare, călcătorii acestei porunci erau uciși cu pietre. Asta era valabil la acel nivel de înțelegere. Astăzi, Dumnezeu apelează la rațiunea și la inteligența ta, nu la pietre. Ai Biblia disponibilă în toate versiunile și traducerile, edifică-te! Dumnezeu a fost generos cu tine, răspunde-I pe măsură!
Bine ca Il completati voi pe Dumnezeu ca sa va iasa ceea
ce doriti. N-aveti argumente pentru interpretarile voastre,
si atunci aduceti injurii celor care va atrag atentia ca faceti
un lucru nepotrivit. Va bazati toata constructia pe un fundament
subred, pentru ca adaugati de la voi subintelesuri care nu exista
in Sfanta Scriptura. Se pare ca voi urati Scriptura din moment
ce vreti s-o completati numai sa va iasa interpretarea voastra.
Noi o respectam asa cum e, fara sa-i adaugam nimic.
Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11)
Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie.
Vechi 03.11.2009, 18:28:16
Banned

Implicit

Citat:
:) Nu mai lua lucrurile ad-literam. Nu primesc cadouri in fiecare duminica, dar fiind ziua in care m-am nascut, pentru mine e o zi mai speciala decat celelate ale saptamanii. La fel duminica pentru crestinii ortodocsi reprezinta o zi speciala fata de celelealte ale saptamanii, fiind ziua in care a inviat Hrsitos. Ca urmare ne adunam la biserica pentru rugaciune, ne odihnim, petrecem in familie, dar amploarea "manifestarilor" si a bucuriei este mai mica decat cea din Duminca Pastelor. E doar o comparatie prin care am incercat sa te fac sa intelegi semnificatia Sf. Pasti si a duminic si ca urmare trebuie luata ca atare.
E bine că ai mai estompat comparația... Acum încer să înțeleg și ce ar însemna pentru "creștinismul de 2000 de ani" recunoașterea pe față a unei erori cu o durată așa de lungă (mă refer la ziua de odihnă nebiblică). Poate va găsi Domnul o cale...

Citat:
Draga, ai dreptate doar daca cuvintele apostolului sunt absurde. Ti-am scris foarte clar cum se traduce in limba greaca termenul presbiter: randuit in preotie, hirotonit in preotie. Ti-o spun din sursa sigura: tata e preot profesor - unul foarte bine pregatit care printre alte materii preda si lb. greaca veche. Deci nu e o interpretare proprie e pur si simplu traducerea unui termen.
Transmite respectele mele părintelui tău și roagă-l să-ți explice cum e cu termenul presbyteros. Dar nu care e înțelesul în neogreacă, sau cum s-a petrecut mutația semantică prezbiter-preot, ci ce însemna pe vremea apostolilor. O să-ți înțeleg jena, așa că nu e nevoie să-mi faci cunoscut rezultatul cercetărilor tale.

Citat:
NT spune foarte clar faptul ca Apostolii pe unde treceau sfinteau episcopi presbiteri si diaconi. De ce crezi ca era util un asemenea efort? Era doar un moft al Apostolilor?
Nu era un moft, ținea de organizarea Bisericii și era sub inspirația Duhului Sfânt. Mă bucur să constat corectitudinea termenilor de data aceasta (bine ai făcut că ai omis preoții). Felicitări.

Citat:
Am sa te sacai din nou: unde sunt prezbiterii, episcopii, si diaconii din cultul adventist. Sper sa nu te supere foarte tare intrebarea, dar am sa ti-o adresez pana voi primi un raspuns adecvat.
Nu va fi nevoie să repeți, o să-ți răspund din prima. În organizarea Bisericii AZȘ se regăsesc toate aceste slujbe.

Citat:
Ince privesc argumentele din Faptele Apostolilor, acestea exista ,numai sa ai binevointa de a le vedea. Stii cuvintele proorocului: "ochi au si nu vor vedea, urechi au si nu vor auzi".
Mda. Vorba lui nenea Iancu, argumentele din F.A. sunt extraordinare, însă... lipsesc cu desăvârșire.

Citat:
Si pe langa Fapte ar mai fi si Apocailpsa, unde se vorbeste despre duminica ca zi de sarbatoare, de odihna.
Cu Apocalipsa e o treabă mai serioasă... Încă nu s-a găsit cineva să-l tragă de mânecă pe traducătorul ortodox al Apocalipsei. Și ar trebui s-o facă repede, că miroase deja a fum de Iad...

Citat:
dupa cum am mai repetat, noi crestinii am primit o lege noua chiar de la Hristos - legea iubirii: "Lege noua va aduc voua....".
Legea aceea a iubirii este chiar Decalogul, despre el spunea Mântuitorul că este expresia iubirii față de Dumnezeu și față de aproapele.

Citat:
Draga, istoria nu se interpreteaza, istoria se face si s-a facut de cand e lume pe pamant.
Observ că ți-am devenit extrem de drag în ultimele postări, facăți-se după simțămintele tale :)
Din păcate istoria se mai și interpretează de către cei interesați. Dar să-i lăsăm pe istoriografi să se ocupe de meseria lor...

Citat:
La fel apartitia sectei adventiste la mijlocul secolului 19 reprezinta tot un fapt istoric. In ce privesc motivele aparitiei si contextul n-o sa ma pronunt. Asta deoarece nu am "competente medicale" si n-as vrea sa gresesc diagnosticu. Sa-mi fie cu iertare, dar cam asta consemneaza istoria.
Nu ai de ce să te scuzi, sunt înțelegător față de competențele tale. Dacă fițuicile de propagandă antiazs le numești "istorie", nu mă miră și celelalte competențe. Să auzim numai de bine
Vechi 03.11.2009, 18:32:00
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de MariS_ Vezi mesajul
Noi o respectam asa cum e, fara sa-i adaugam nimic.
S-a văzut cu prisosință și până acum... Am mai spus-o și o mai repet: de acum încolo voi fi foarte circumspect cu citatele scripturistice ce le primesc din partea voastră. Vă promit că o să le verific mai întâi, înainte să mă pronunț.
Vechi 03.11.2009, 18:33:48
MariS_'s Avatar
MariS_ MariS_ is offline
Senior Member

Implicit

În prealabil postat de tricesimusseptimus :

Îți recomand Luca 23,56-24,1. Aceste două versete îți demonstrează concludent care e ziua desemnată de Poruncă: sâmbăta. E literă de Evanghelie, nu încerca s-o răstălmăcești!

------------
Iti mai explic o data ceva mai rar ca sa pricepi. In Evanghelia
lui Luca se vorbeste de Sabat pentru ca pana atunci se tinea
sambata si e corect. Dar ti-am explicat ca porunca iV nu
interzice alta zi de odihna. Aceasta zi, sambata, a fost aleasa
pana dupa Invierea Domnului, dupa care s-a schimbat tocmai
pentru ca PORUNCA iV PERMITE si NU INTERZICE o alta zi. E
clar sau trebuie sa mai repet.
Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11)
Vechi 03.11.2009, 18:34:35
Totpeetor Totpeetor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.10.2009
Implicit

tricesimusseptimus mi-ai spus:
"Legea talionului nu face parte din Decalog, suntem iarăși off topic..."
Tin minte ca tu mi-ai vorbit despre lege si cand am discutat despre interdictia alimentara ti-am spus eu aceleasi lucru.Atunci cum facem cu interdictia alimentara,ca nici ea nu se afla in lege?
In ceea ce priveste ce am spus eu prin:
"Unii considera sambata a avea foarte mare importanta in mantuirea unui om asa cum am vazut ca se sustine aici,ca cica daca nu tii sambata ci duminica ori orice alta zi,gata esti vinovat ca nu implinesti legea lui Dumnezeu si osandit."Tu singur ai spus daca iti aduci aminte:
"Putem să fim mântuiți dacă nu ținem sabatul în aceeași măsură în care putem fi mântuiți și dacă furăm, ucidem, curvim, etc. "Deci nu mai dezminti degeaba ca nu am inventat eu aceste lucruri,tu mi-ai lasat de inteles clar ce ai vrut sa spui.
Hristos a respectat sabatul cum era obiceiul in acea vreme,dar eu raman la ideea ca El nu a facut deosebire intre zile,a slujit Lui Dumnezeu tot timpul.Asa trebuie sa fim si noi.El a spus,"cine crede in Mine are viata",deci ca sa avem "viata" trebuie sa credem in El.Sabatul nu este o conditie pentru mantuire,credinta este.Poti avea "viata" si daca consideri zioua de odihna a fi duminica si cu asta basta.
In ceea ce mi-ai vorbit despre "în inima noastră vedem o altă "lege" scrisă de păcat care se războiește cu Legea lui Dumnezeu."Tot ce ai scris nu are nici un sens.Cine are pe Hristos este mantuit.Punct,iar poruncile Lui sunt in inima lui.Pai sa zicem ca unii au pe Isus ca domn si mantuitor si foarte bine "tin" duminica,oare nu sunt mantuiti?Ceea ce spui tu sunt prejudecati ca multe altele.Ei il accepta pe Isus ca domn,ei de cand sunt au "tinut" duminica,de ce ar schimba-o acum cu sambata,daca pentru ei din perspectiva biblica "a tine" duminica nu inseamna a incalca porunca a patra?Nu vad de ce,mai ales ca credinta si nasterea din nou sunt conditiile mantuirii,ori nu a tine o zi cum este sabatul,gest incarcat ce-i drept cu o puternica simbolistica.Dar nici in ceea ce priveste duminica,nici ea nu este mai lipsita de "simbolistica".Intr-o zi ca aceasta a inviat Mantuitorul.Oare e rau ca in amintirea acestei zile se ne adunam la biserici si sa ii multumim Lui pentru tot ce a facut pentru noi?Intr-o zi de sambata(sa admitam ca este sambata,ca in biblie se spune ca Dumnezeu a creat universul in 6 zile iar a saptea s-a odihnit,dar unde spune ca a inceput creatia intr-o zi de duminica,adica prima zi a saptamanii?De fapt saptamana a fost fixata dupa creatie cu toate zilele si ordinea lor.De-a lungul timpului au avut atat de multe modificari in calendarele lumii,incat se poate spune ca nu mai stii exact care zi a saptamanii a fost initial prima si care ultima,au aparut denumiri si denumiri).
Insa creatia a fost pervertita de cel rau,iar in Biblie spune astfel:
2 Petru 3:10 Ziua Domnului însă va veni ca un hoț. În ziua aceea, cerurile vor trece cu trosnet, trupurile cerești se vor topi de mare căldură, și pământul, cu tot ce este pe el, va arde.
De asemenea Ioan spune:
Apocalipsa 21:1 Apoi am văzut un cer nou și un pământ nou; pentru că cerul dintâi și pământul dintâi pieriseră, și marea nu mai era.
Deci va avea loc o alta creatie,iar prima realizata in 6 zile va fi inlocuita cu alta "nepervertita".Dar jertfa lui Isus nu va trece ea ramane pentru totdeauna.Atunci ma intreb,oare e rau daca "celebram"in fiecare saptamana invierea Lui?
Eu nu am cu tine nimic pentru ca mai continui sa tii sabatul.Asa crezi tu ca este bine,dar nu mai sustine ca cine nu tine sabatul,nu va fi mantuit pentru ca nu ai dreptate si ai putea induce in eroare,pe unii care ar crede mai apoi ca "aceasta" le-ar aduce mantuirea.Sa fim rationali.
Nu noi am corectat Legea lui Dumnezeu,daca credem in trinitate(nu ma indoiesc ca nu crezi) atunci trebuie sa sustinem ca Insusi Dumnezeu a corectat Legea prin Domnul Isus.Isus a anulat legea talionului precum si multe alte reguli stricte cu privire la sabat,unii chiar vad o "modificare"mult mai ampla.Ma limitez aici ca vad ca in acest sens esti de acord cu mine si nu vreau sa mai starnesc contradictii inutile.
"Cazul" expus de mine era unul imaginat in care am pus problema cu ipoteza ca tu sa ai dreptate in ceea ce priveste chestiunea "sambata".Am aratat ca nu ar fi o realista aceasta gandire cum ca de mantuirea noastra depinde in a tine "sambata".
Sper sa intelegem cu totii ca alte lucruri sunt prioritare in viata noastra cu privire la mantuire si sa nu ne mai contrazicem de "dragul" contrazicerii.

Last edited by Totpeetor; 03.11.2009 at 18:38:03.
Vechi 03.11.2009, 18:39:49
MariS_'s Avatar
MariS_ MariS_ is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
S-a văzut cu prisosință și până acum... Am mai spus-o și o mai repet: de acum încolo voi fi foarte circumspect cu citatele scripturistice ce le primesc din partea voastră. Vă promit că o să le verific mai întâi, înainte să mă pronunț.
Ba da ii adaugati. Ii adaugati intelesuri pe care ea nu le are.
La porunca iV ii puneti subintelesuri arbitrare, relative, ca sa
faceti dintr-o porunca cu caracter general una particulara,
care sa sustina interpretarea voastra.
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez Savonarola Sfinti Parinti (Patrologie) 15 20.07.2013 13:28:48
Limba ebraica a VT. Aplicatie pentru cuvantul Sabat. AdrianAamz Din Vechiul Testament 9 08.02.2011 10:02:02
Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei tigerAvalo9 Generalitati 34 02.12.2010 15:37:16
Despre ziua de sabat a adventistilor Iustin32 Secte si culte 747 04.06.2009 15:32:12