![]() |
![]() |
|
|
|||||||
|
|||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Am sa te sacai din nou: unde sunt prezbiterii, episcopii, si diaconii din cultul adventist. Sper sa nu te supere foarte tare intrebarea, dar am sa ti-o adresez pana voi primi un raspuns adecvat. Citat:
Vad ca ai o problema foarte mare cu argumentele istorice. Nu prea sunt in concordanta cu invatatura adventista si ca urmare provoaca din cate vad un mare deranj.... Daca o sa aduc argumente istorice o sa sustii sus si tare ca: imparati, consuli, guvernatori scriau baliverne in corespondenta, ca marii istorici si primii scriitori crestini din epoca apostolica erau niste falsificatori. Citat:
Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Luca 23,56-24,1
Unde scrie că au fost scoși din Egipt sâmbăta? N-au intrat în nici o odihnă duminică. Dimpotrivă, erau extrem de agitați, speriați din pricina iudeilor și dezamăgiți. Unul Îl vânduse pe Iisus, unul Îl trădase, ceilalți fugiseră care-ncotro. Asta era odihna lor? |
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
Citat:
![]() Citat:
Citat:
![]() Citat:
Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
ce doriti. N-aveti argumente pentru interpretarile voastre, si atunci aduceti injurii celor care va atrag atentia ca faceti un lucru nepotrivit. Va bazati toata constructia pe un fundament subred, pentru ca adaugati de la voi subintelesuri care nu exista in Sfanta Scriptura. Se pare ca voi urati Scriptura din moment ce vreti s-o completati numai sa va iasa interpretarea voastra. Noi o respectam asa cum e, fara sa-i adaugam nimic.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
|||||||||
|
|||||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Din păcate istoria se mai și interpretează de către cei interesați. Dar să-i lăsăm pe istoriografi să se ocupe de meseria lor... Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
S-a văzut cu prisosință și până acum... Am mai spus-o și o mai repet: de acum încolo voi fi foarte circumspect cu citatele scripturistice ce le primesc din partea voastră. Vă promit că o să le verific mai întâi, înainte să mă pronunț.
|
|
||||
|
||||
![]()
În prealabil postat de tricesimusseptimus :
Îți recomand Luca 23,56-24,1. Aceste două versete îți demonstrează concludent care e ziua desemnată de Poruncă: sâmbăta. E literă de Evanghelie, nu încerca s-o răstălmăcești! ------------ Iti mai explic o data ceva mai rar ca sa pricepi. In Evanghelia lui Luca se vorbeste de Sabat pentru ca pana atunci se tinea sambata si e corect. Dar ti-am explicat ca porunca iV nu interzice alta zi de odihna. Aceasta zi, sambata, a fost aleasa pana dupa Invierea Domnului, dupa care s-a schimbat tocmai pentru ca PORUNCA iV PERMITE si NU INTERZICE o alta zi. E clar sau trebuie sa mai repet.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
|||
|
|||
![]()
tricesimusseptimus mi-ai spus:
"Legea talionului nu face parte din Decalog, suntem iarăși off topic..." Tin minte ca tu mi-ai vorbit despre lege si cand am discutat despre interdictia alimentara ti-am spus eu aceleasi lucru.Atunci cum facem cu interdictia alimentara,ca nici ea nu se afla in lege? In ceea ce priveste ce am spus eu prin: "Unii considera sambata a avea foarte mare importanta in mantuirea unui om asa cum am vazut ca se sustine aici,ca cica daca nu tii sambata ci duminica ori orice alta zi,gata esti vinovat ca nu implinesti legea lui Dumnezeu si osandit."Tu singur ai spus daca iti aduci aminte: "Putem să fim mântuiți dacă nu ținem sabatul în aceeași măsură în care putem fi mântuiți și dacă furăm, ucidem, curvim, etc. "Deci nu mai dezminti degeaba ca nu am inventat eu aceste lucruri,tu mi-ai lasat de inteles clar ce ai vrut sa spui. Hristos a respectat sabatul cum era obiceiul in acea vreme,dar eu raman la ideea ca El nu a facut deosebire intre zile,a slujit Lui Dumnezeu tot timpul.Asa trebuie sa fim si noi.El a spus,"cine crede in Mine are viata",deci ca sa avem "viata" trebuie sa credem in El.Sabatul nu este o conditie pentru mantuire,credinta este.Poti avea "viata" si daca consideri zioua de odihna a fi duminica si cu asta basta. In ceea ce mi-ai vorbit despre "în inima noastră vedem o altă "lege" scrisă de păcat care se războiește cu Legea lui Dumnezeu."Tot ce ai scris nu are nici un sens.Cine are pe Hristos este mantuit.Punct,iar poruncile Lui sunt in inima lui.Pai sa zicem ca unii au pe Isus ca domn si mantuitor si foarte bine "tin" duminica,oare nu sunt mantuiti?Ceea ce spui tu sunt prejudecati ca multe altele.Ei il accepta pe Isus ca domn,ei de cand sunt au "tinut" duminica,de ce ar schimba-o acum cu sambata,daca pentru ei din perspectiva biblica "a tine" duminica nu inseamna a incalca porunca a patra?Nu vad de ce,mai ales ca credinta si nasterea din nou sunt conditiile mantuirii,ori nu a tine o zi cum este sabatul,gest incarcat ce-i drept cu o puternica simbolistica.Dar nici in ceea ce priveste duminica,nici ea nu este mai lipsita de "simbolistica".Intr-o zi ca aceasta a inviat Mantuitorul.Oare e rau ca in amintirea acestei zile se ne adunam la biserici si sa ii multumim Lui pentru tot ce a facut pentru noi?Intr-o zi de sambata(sa admitam ca este sambata,ca in biblie se spune ca Dumnezeu a creat universul in 6 zile iar a saptea s-a odihnit,dar unde spune ca a inceput creatia intr-o zi de duminica,adica prima zi a saptamanii?De fapt saptamana a fost fixata dupa creatie cu toate zilele si ordinea lor.De-a lungul timpului au avut atat de multe modificari in calendarele lumii,incat se poate spune ca nu mai stii exact care zi a saptamanii a fost initial prima si care ultima,au aparut denumiri si denumiri). Insa creatia a fost pervertita de cel rau,iar in Biblie spune astfel: 2 Petru 3:10 Ziua Domnului însă va veni ca un hoț. În ziua aceea, cerurile vor trece cu trosnet, trupurile cerești se vor topi de mare căldură, și pământul, cu tot ce este pe el, va arde. De asemenea Ioan spune: Apocalipsa 21:1 Apoi am văzut un cer nou și un pământ nou; pentru că cerul dintâi și pământul dintâi pieriseră, și marea nu mai era. Deci va avea loc o alta creatie,iar prima realizata in 6 zile va fi inlocuita cu alta "nepervertita".Dar jertfa lui Isus nu va trece ea ramane pentru totdeauna.Atunci ma intreb,oare e rau daca "celebram"in fiecare saptamana invierea Lui? Eu nu am cu tine nimic pentru ca mai continui sa tii sabatul.Asa crezi tu ca este bine,dar nu mai sustine ca cine nu tine sabatul,nu va fi mantuit pentru ca nu ai dreptate si ai putea induce in eroare,pe unii care ar crede mai apoi ca "aceasta" le-ar aduce mantuirea.Sa fim rationali. Nu noi am corectat Legea lui Dumnezeu,daca credem in trinitate(nu ma indoiesc ca nu crezi) atunci trebuie sa sustinem ca Insusi Dumnezeu a corectat Legea prin Domnul Isus.Isus a anulat legea talionului precum si multe alte reguli stricte cu privire la sabat,unii chiar vad o "modificare"mult mai ampla.Ma limitez aici ca vad ca in acest sens esti de acord cu mine si nu vreau sa mai starnesc contradictii inutile. "Cazul" expus de mine era unul imaginat in care am pus problema cu ipoteza ca tu sa ai dreptate in ceea ce priveste chestiunea "sambata".Am aratat ca nu ar fi o realista aceasta gandire cum ca de mantuirea noastra depinde in a tine "sambata". Sper sa intelegem cu totii ca alte lucruri sunt prioritare in viata noastra cu privire la mantuire si sa nu ne mai contrazicem de "dragul" contrazicerii. Last edited by Totpeetor; 03.11.2009 at 18:38:03. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
La porunca iV ii puneti subintelesuri arbitrare, relative, ca sa faceti dintr-o porunca cu caracter general una particulara, care sa sustina interpretarea voastra.
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez | Savonarola | Sfinti Parinti (Patrologie) | 15 | 20.07.2013 13:28:48 |
Limba ebraica a VT. Aplicatie pentru cuvantul Sabat. | AdrianAamz | Din Vechiul Testament | 9 | 08.02.2011 10:02:02 |
Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei | tigerAvalo9 | Generalitati | 34 | 02.12.2010 15:37:16 |
Despre ziua de sabat a adventistilor | Iustin32 | Secte si culte | 747 | 04.06.2009 15:32:12 |
|