![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dumnezeu te ajută să și părăsesti păcatul respectiv. Să nu îl mai faci |
|
|||
|
|||
![]()
Din categoria darurilor Duhului Sfânt
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu sunt toate în biserica mea din Constanța ci în Biserica lui Hristos formată din creștinii adevărați de pe toată fața pământului. Din informațiile mele multe daruri, dacă nu chiar toate, funcționează și în viețile credincioșilor ortodocși. Nu sunt întâlnite numai la penticostali. Dar asta cu „ la voi parca darul ala are o conotatie aparte...ala si cel al interpretului, in rest...vax” e o afirmație așa cum spui, vax. Last edited by penticostalulmantuit; 21.04.2010 at 20:35:48. |
|
||||
|
||||
![]()
"Darurile sunt date credinciosului pentru a-i sluji pe cei din jurul lui." (penticostalulmantuit)
Deci, in ce mod slujesti celor din jurul tau prin "vorbirea in limbi"?
|
||||
|
||||
![]() Citat:
E dubios faptul ca nu pomeniti de oameni care au luat-o si razna, care au avut un alt duh, si pe care l-a identificat un crestin adevarat...tot cu ajutorul darurilor daruite de Duhul Sfant...dar chiar nimic. Oare te-ai obisnuit sa iei atat de mult aparararea unui dar, incat nu il lasi pe cel al deosebirii duhurilor sa lucreze? Oare nu cumva iti alegi darul, si sustii un dar care va caracterizeaza comunitatile...si in rest nimic? Unde va sunt darurile, pentru ca acesta nu are de ce sa fie mai important decat celelalte...prin ce anume interpretarea voastra exagereaza atat de mult, si desi vorbiti de daruri...voi numai de asta vorbiti, numai pe asta il experimentati, numai pe acesta il recomandati...de ce se intampla asta? Citat:
Cum crezi ca s-ar uita lumea la un preot care al galgai in fata tuturor, ar da ochii peste cap, si ar vorbi ca in somn ( stii ca si atunci unii vorbesc lucruri ce nu pot fi intelese, dar zau daca as crede ca sunt de la Duhul Sfant) ce ar transmite omul ala...sfintenie, sa fim seriosi!!! ![]() Care e pressingul de care ne facem vinovati? Eu am scris pe un pomelnic ca se roaga roaba...pentru sanatate...etc, si preotul mi-a taiat tot, si a spus ca nu trebuie sa cer eu nimic, sa scriu numai numele...ca numai Dumnezeu stie ce am eu nevoie, eu nu!!! Citat:
Nu recunosti pressingul, pai tu vorbesti numai...si numai, si numai de darul asta...dar de nici un altul!!! Daca tu si Doriana numai de asta vorbiti, de ce mintiti si spuneti ca nu va pune nimni sa cereti asta...si ca voi cereti altceva...si nici nimeni nu va indeamna? Ce libertate mi-ai lasat tu acum , ca si crestin penticostal...sa vin in comunitatea ta...si sa nu aud nimic de acest dar in special, ci de toate ale Duhului Sfant? E clar, voi nu aveti libertate...e vizibil o constrangere sociala, fara de care nu prea aveti sanse sa fiti considerati penticostali...cel putin nu adevarati!!! In plus, voi aveti darul Sfintilor Apostoli, deci de unde atata rusine, nesiguranta la niste oameni ca Sfintii Apostoli...aveti platosa. Pai cum simtiti la fel ca si Sfintii Apostoli, aveti acelasi dar, al unor Apostoli, care au increstinat popoare...dar voi, atat de daruiti de Dumnezeu nu indrazniti sa vorbiti multimilor... paradoxal prin acelasi dar? Ori e acelasi dar, ori e rugaciune personala-publica, ca eu nu mai inteleg nimic? ![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Este scris în 1 Corinteni 14 că, nu se poate sluji celor din jurul tău cu darul vorbirii în limbi dacă nu ai darul tălmăcirii. Dacă tu ai darul tălmăcirii limbilor sau altcineva din biserică îl are, tu vorbești în alte limbi și prin darul tălmăcirilor ceea ce vorbești este tradus. Pentru că există trei căi de înțelegere a vorbirii în limbi: xenolalia - credinciosul vorbește prin Duhul Sfânt o limbă cunoscută (precum suahili, să zicem) glossolalia - credinciosul vorbește o limbă necunoscută de public akolalia - credinciosul folosește glossolalia dar Duhul Sfânt face ca auditoriul să „audă” limba lui În general astăzi este mai des întâlnită glossolalia. În cazul ei, pentru ca biserica să fie zidită este necesar darul tălmăcirilor. La Cincizecime părerea mea este că a fost akolalia. Unele din cele ce le spun sunt părerile mele, dar felul cum funcționează darului tălmăcirilor și al vorbirii în limbi este Biblic. Cercetează 1 Corinteni 14. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
În repetate rânduri (asta însemnând foarte multe) am recunoscut că acest dar poate fi imitat și poate să fie ceva bizar, străin, născocit, draconic, chiar |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
6 In adevar, fratilor, de ce folos v-as fi eu, daca as veni la voi vorbind in alte limbi, si daca cuvintul meu nu v-ar aduce nici descoperire, nici cunostinta, nici proorocie, nici invatatura? 7 Chiar si lucrurile neinsufletite, cari dau un sunet, fie un fluier sau o alauta: daca nu dau sunete deslusite, cine va cunoaste ce se cinta cu fluierul sau cu alauta? 8 si daca trimbita da un sunet incurcat, cine se va pregati de lupta? 9 Tot asa si voi, daca nu rostiti cu limba o vorba inteleasa, cum se va pricepe ce spuneti? Atunci parca ati vorbi in vint. 10 Sint multe feluri de limbi in lume, totus niciuna din ele nu este fara sunete intelese. 11 Dar daca nu cunosc intelesul sunetului, voi fi un strain pentru cel ce vorbeste, si cel ce vorbeste, va fi un strain pentru mine.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu cred aceasta. Cred că este întâlnit un alt duh și în creștinism, la penticostali. Dar NU cred că la toți penticostalii, așa cum se încearcă să se spună. |
|
|||
|
|||
![]()
Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuit Vorbirea în limbi este, după cunoștințele mele biblice, singurul dar care are atât o folosință personală și una publică. Este scris în 1 Corinteni 14 că, nu se poate sluji celor din jurul tău cu darul vorbirii în limbi dacă nu ai darul tălmăcirii. Dacă tu ai darul tălmăcirii limbilor sau altcineva din biserică îl are, tu vorbești în alte limbi și prin darul tălmăcirilor ceea ce vorbești este tradus. Pentru că există trei căi de înțelegere a vorbirii în limbi: xenolalia - credinciosul vorbește prin Duhul Sfânt o limbă cunoscută (precum suahili, să zicem) glossolalia - credinciosul vorbește o limbă necunoscută de public akolalia - credinciosul folosește glossolalia dar Duhul Sfânt face ca auditoriul să „audă” limba lui În general astăzi este mai des întâlnită glossolalia. În cazul ei, pentru ca biserica să fie zidită este necesar darul tălmăcirilor. La Cincizecime părerea mea este că a fost akolalia. Unele din cele ce le spun sunt părerile mele, dar felul cum funcționează darului tălmăcirilor și al vorbirii în limbi este Biblic. Cercetează 1 Corinteni 14. Citat:
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre vorbirea cu mortii | strajeru | Secte si culte | 2 | 09.04.2018 22:32:16 |
Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? | petrut-angel | Secte si culte | 1534 | 12.03.2018 22:00:37 |
Vorbirea in limbi - ajutor | Archangel | Reguli generale de utilizare a forumului | 37 | 03.01.2013 12:16:48 |
Dilema unui ortodox privind darul vorbirii in limbi la penticostali | gpalama | Secte si culte | 4 | 29.05.2010 21:11:29 |
DESPRE VORBIREA IN LIMBI | Ioan_Ciobota | Generalitati | 4 | 24.03.2010 17:09:10 |
|