Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.04.2010, 21:13:10
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuit Vezi mesajul
Vorbirea în limbi este, după cunoștințele mele biblice, singurul dar care are atât o folosință personală și una publică.

Este scris în 1 Corinteni 14 că, nu se poate sluji celor din jurul tău cu darul vorbirii în limbi dacă nu ai darul tălmăcirii. Dacă tu ai darul tălmăcirii limbilor sau altcineva din biserică îl are, tu vorbești în alte limbi și prin darul tălmăcirilor ceea ce vorbești este tradus.

Pentru că există trei căi de înțelegere a vorbirii în limbi:

xenolalia - credinciosul vorbește prin Duhul Sfânt o limbă cunoscută (precum suahili, să zicem)
glossolalia - credinciosul vorbește o limbă necunoscută de public
akolalia - credinciosul folosește glossolalia dar Duhul Sfânt face ca auditoriul să „audă” limba lui

În general astăzi este mai des întâlnită glossolalia. În cazul ei, pentru ca biserica să fie zidită este necesar darul tălmăcirilor.

La Cincizecime părerea mea este că a fost akolalia.

Unele din cele ce le spun sunt părerile mele, dar felul cum funcționează darului tălmăcirilor și al vorbirii în limbi este Biblic. Cercetează 1 Corinteni 14.
5 As dori ca toti sa vorbiti in alte limbi, dar mai ales sa proorociti. Cine prooroceste, este mai mare decit cine vorbeste in alte limbi; afara numai daca tilmaceste aceste limbi, pentruca sa capete Biserica zidire sufleteasca.
6 In adevar, fratilor, de ce folos v-as fi eu, daca as veni la voi vorbind in alte limbi, si daca cuvintul meu nu v-ar aduce nici descoperire, nici cunostinta, nici proorocie, nici invatatura?
7 Chiar si lucrurile neinsufletite, cari dau un sunet, fie un fluier sau o alauta: daca nu dau sunete deslusite, cine va cunoaste ce se cinta cu fluierul sau cu alauta?
8 si daca trimbita da un sunet incurcat, cine se va pregati de lupta?
9 Tot asa si voi, daca nu rostiti cu limba o vorba inteleasa, cum se va pricepe ce spuneti? Atunci parca ati vorbi in vint.
10 Sint multe feluri de limbi in lume, totus niciuna din ele nu este fara sunete intelese.
11 Dar daca nu cunosc intelesul sunetului, voi fi un strain pentru cel ce vorbeste, si cel ce vorbeste, va fi un strain pentru mine.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? petrut-angel Secte si culte 1534 12.03.2018 22:00:37
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Dilema unui ortodox privind darul vorbirii in limbi la penticostali gpalama Secte si culte 4 29.05.2010 21:11:29
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10