![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Daca ti se pare incurcata, studiaza, bai mai mult, traieste si vei intelege cu siguranta. Biblia nu trebuie luata litera cu litera si asa mai departe. Daca nici cea mai simpla lucrare filozofica nu trebuie citita ca un text literar, atunci cu atat mai mult Biblia are intelesuri duhovnicesti, fiind inspiratie divina.
|
|
||||
|
||||
![]()
Nu mi se pare Dumitru. Numai atunci cand rupem frazele din context, apar intelegeri gresite.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
In general lucrarile filozofice prezinta idei filozofice, nu teorii ce s-au vrut, iar unele inca se vor, adevaruri istorice. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am folosit comparatie ca sa intelegi de ce spun ca Biblia are prin excelenta intelesuri mult mai adanci, nu literalmente ceva intre lucrari filozofice si Biblia. |
|
||||
|
||||
![]()
Citeste in Facerea. Nu am rupt nimic din context.
|
|
|||
|
|||
![]()
tot de la un i s a creat neintelegerea ...:)
|
|
||||
|
||||
![]()
Imi pare rau ca nu m-am facut inteles. Doream sa spun ca numai cand rup fraze din context, pot ajunge la intelegeri gresite (pentru ca m-ai intrebat daca nu mi se pare incurcata explicatia).
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Biblia despre care se spune ca este inspirata de Dumnezeu, cuvantul lui Dumnezeu, etc., nu poate fi luata de buna 100% probabil in nici un verset. Aproape orice verset citesti a avut 2-3, poate mai multe interpretari de-a lungul istoriei. Si mai e ceva. Cat timp stiinta, arheologia, nu au contrazis Biblia, aceasta era prezertata ca adevar istoric absolut. Puteai fi ars pe rug doar daca iti exprimai o idoiala vis-a-vis de adevarul Bibliei. Treptat, pe masura ce stiinta a inceput sa faca unele descoperiri, a inceput sa se micsoreze si adevarul prezentat de Biblie ca real. In acest moment Biblia a devenit mai mult un simbol. Totul este talmacit si rastalmacit, astfel incat mesajul transmis nu seamana aproape niciodata cu cel scris. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Evenimentele istorice de care vorbesti tu nu coboara cu nimic importanta Bibliei, ar trebui sa iei si multele exemple pozitive, nu numai unul negativ. Pentru un om care nu crede, da, e un simbol dar sa sti ca mesajul scris a ramas acelasi, daca citesti talcuirile Sfintelor Scripturi vei vedea. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
![]() |
Tags |
lucifer, om si creare |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Originea lui Yahweh(Dumnezeul Vechiului Testament) si sotia sa Ashera | Templier Knight | Din Vechiul Testament | 32 | 07.04.2018 11:22:39 |
Originea Craciunului | Iancu40 | Craciunul - Nasterea Domnului | 6 | 01.12.2012 21:15:56 |
Despre originea fertilității întregului pământ | cristiboss56 | Din Vechiul Testament | 1 | 05.06.2009 19:21:20 |
|