Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.03.2014, 17:59:07
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Religia: Ortodox
Implicit

Omului poti sa-i faci rau cu forta, dar bine cu forta mai greu! Daca nu are si el macar un pic de vointa atunci e foarte greu sa-l ajuti!
Poate o discutie cu un psiholog sau cu cineva specializat in astfel de situatii ar ajuta.
Reply With Quote
Vechi 31.03.2014, 00:21:18
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florinvs Vezi mesajul
Din pacate vad multe cazuri prezentate pe acest forum, de barbati care nu stiu sa pretuiasca ce au- fie sunt betivani, fie violenti sau neseriosi!
Unii ar vrea sa aiba ce sa pretuiasca, insa altii care au isi bat joc! Unde mai e dreptatea aici nu mai stiu!
Dreptatea e acolo.

Tu nu vrei să înțelegi dreptatea fiindcă tu stabilești că e drept ceea ce dorești tu; dac-o respingi și n-o accepți (adică nu te smerești), n-ai cum s-o înțelegi.
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)
Reply With Quote
Vechi 31.03.2014, 04:38:54
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2013
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Nu există dependență externă; dac-ar exista s-ar putea ușor rezolva prin eliminarea cauzei externe și imposibilitatea de a o mai accesa.
Totul plecă de la un handicap sufletesc, de la dorințe și aspirații personale ”imposibile”, datorită cărora e necesar ca intelectul să fie ”amorțit”(alcool, droguri) cu scopul de a atenua disjuncția și a le armoniza cu realitatea... crudă, pe care subiectul o are de trăit.

Personal nu văd nici o rezolvare rezonabilă fără sacrificii majore de o parte(feminină) sau de alta(masculină).
Întrebare:
Din partea cui e necesar sacrificiul și care ar fi rezulatul acestui sacrificiu?
Depdendenta externa, adica, alcoolul afecteaza corpul. Afecteaza creierul. Este o depedenta sufleteasca, dar care intr-un timp mai scurt sau mai lung, afecteaza si corpul. E putin ridicol sa nu luam in calcul si corpul.
Reply With Quote
Vechi 31.03.2014, 05:14:17
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Parascheva16 Vezi mesajul
Depdendenta externa, adica, alcoolul afecteaza corpul. Afecteaza creierul. Este o depedenta sufleteasca, dar care intr-un timp mai scurt sau mai lung, afecteaza si corpul. E putin ridicol sa nu luam in calcul si corpul.
Adică trebuie să luăm în calcul și puțin alcoolism?

Nu alcoolul afectează creierul, ci depravarea sufletului face ca creierul să apeleze la alcool ca să-l păcălească cu realitatea... ”turmentată”.
Cu alcool creierul funcționează ”normal”; e ridicol să spui că e afectat.
Reply With Quote
Vechi 01.04.2014, 20:43:43
Senior Member

Implicit

Citat:
Dreptatea e acolo.

Tu nu vrei să înțelegi dreptatea fiindcă tu stabilești că e drept ceea ce dorești tu; dac-o respingi și n-o accepți (adică nu te smerești), n-ai cum s-o înțelegi.
Bun- dar dreptatea nu ar trebui sa fie si aici pe pamant ?!
Iar ce-mi doresc eu cred ca e ceva omeneste, normal si drept, si ar fi cam ce-si doreste fiecare barbat cu o gandire sanatoasa- sanatate, sa iubeasca si sa fie iubit de o singura femeie si sa lucreze intr-un domeniu care sa-i placa si sa-i permita a trai decent, si sa aiba cat mai multi prieteni adevarati!
Reply With Quote
Vechi 01.04.2014, 20:53:45
Senior Member

Implicit

Citat:
Adică trebuie să luăm în calcul și puțin alcoolism?

Nu alcoolul afectează creierul, ci depravarea sufletului face ca creierul să apeleze la alcool ca să-l păcălească cu realitatea... ”turmentată”.
Cu alcool creierul funcționează ”normal”; e ridicol să spui că e afectat.
Cu alcoolul poate fi si datorita unei mosteniri genetice, insa poate avea si alte cauze.

De obicei omul cand e bucuros nu ar trebui sa aiba 'scuze" ca sa cada in patima asta.

Cand e suparat nici atunci nu are vreo "scuza"- insa aici un psiholog poate ar putea explica mai bine acel "mecanism" care-i face pe un om mai "slab de inger" sa cada in patima asta!

Nu inteleg pe astia care au tot ce vor- sanatate, un servici cat de cat bun si mai ales pe cineva care sa-i astepte acasa seara, si se imbata ca porcii!
Bun- am inteles- m-am intalnit cu un prieten si am servit o bere, insa de aici si pana la a te imbata ca porcu e cale lunga! Sau m-am dus la o nunta sau petrecere cu sotia sau partenera, am inteles ca servesc un pahar de vin, am inteles ca mai vine lautaru' si canta bine, am inteles ca dansam sarba sau hora pana dimineata, dar chiar sa te imbeti e mare prostie si idiotenie!
Reply With Quote
Vechi 02.04.2014, 06:05:28
Senior Member

Implicit

Citat:
Citat:
Dreptatea e acolo.

Iar ce-mi doresc eu cred ca e ceva omeneste, normal si drept, si ar fi cam ce-si doreste fiecare barbat cu o gandire sanatoasa- sanatate, sa iubeasca si sa fie iubit de o singura femeie si sa lucreze intr-un domeniu care sa-i placa si sa-i permita a trai decent, si sa aiba cat mai multi prieteni adevarati!
Dreptatea e acolo unde n-o poți vedea pentru că (așa cum ai dezvoltat și aici) tu dorești o dreptate ”personalizată” după dorințele tale tot mai amplificate.
Reply With Quote
Vechi 02.04.2014, 11:20:57
Senior Member

Implicit

Acuma cred ca orice om isi doreste sa fie fericit si sa aiba ce am spus mai sus- n-am auzit pe nimeni sa-si doreasca a fi singur!
Reply With Quote
Vechi 02.04.2014, 11:31:27
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Cu alcoolul poate fi si datorita unei mosteniri genetice, insa poate avea si alte cauze.

De obicei omul cand e bucuros nu ar trebui sa aiba 'scuze" ca sa cada in patima asta.

Cand e suparat nici atunci nu are vreo "scuza"- insa aici un psiholog poate ar putea explica mai bine acel "mecanism" care-i face pe un om mai "slab de inger" sa cada in patima asta!

Nu inteleg pe astia care au tot ce vor- sanatate, un servici cat de cat bun si mai ales pe cineva care sa-i astepte acasa seara, si se imbata ca porcii!
Bun- am inteles- m-am intalnit cu un prieten si am servit o bere, insa de aici si pana la a te imbata ca porcu e cale lunga! Sau m-am dus la o nunta sau petrecere cu sotia sau partenera, am inteles ca servesc un pahar de vin, am inteles ca mai vine lautaru' si canta bine, am inteles ca dansam sarba sau hora pana dimineata, dar chiar sa te imbeti e mare prostie si idiotenie!
Tu mai ai de crescut pana la a pricepe ca nu toti oamenii sunt croiti pe acelasi calapod ca trebuie sa se multumeasca cu aceleasi lucruri (si minimaliste) sau trebuie si pot sa duca acelasi stil de viata, tras la indigo, cum credeau comunistii.

Asa cum sunt oameni care se nasc fara maini, sau fara picioare, sau cu o vedere subreda, sau o sanatate subreda, sunt si altii care dobandesc diverse handicapuri, de la familie, mediu social, prieteni chiar, etc. si nu doar ca nu pot sa lupte cu ele, dar nici macar nu le constientizeaza, ajung chiar sa se ingroapa in minciuni (lucru care il fac si cei "normali" nu de putine ori), etc.
Vechi 02.04.2014, 11:34:57
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Vezi la cine se refera Biblia cand vorbeste despre "Stapanitorul lumii acesteia".

Citat:
Asa, si?
E vreo problema?
Ce ai bifat de aici si ce nu, si daca nu, de ce?

Thread Tools
Moduri de afișare