Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 31.03.2014, 05:14:17
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Parascheva16 Vezi mesajul
Depdendenta externa, adica, alcoolul afecteaza corpul. Afecteaza creierul. Este o depedenta sufleteasca, dar care intr-un timp mai scurt sau mai lung, afecteaza si corpul. E putin ridicol sa nu luam in calcul si corpul.
Adică trebuie să luăm în calcul și puțin alcoolism?

Nu alcoolul afectează creierul, ci depravarea sufletului face ca creierul să apeleze la alcool ca să-l păcălească cu realitatea... ”turmentată”.
Cu alcool creierul funcționează ”normal”; e ridicol să spui că e afectat.
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)
Reply With Quote
Vechi 01.04.2014, 20:53:45
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Adică trebuie să luăm în calcul și puțin alcoolism?

Nu alcoolul afectează creierul, ci depravarea sufletului face ca creierul să apeleze la alcool ca să-l păcălească cu realitatea... ”turmentată”.
Cu alcool creierul funcționează ”normal”; e ridicol să spui că e afectat.
Cu alcoolul poate fi si datorita unei mosteniri genetice, insa poate avea si alte cauze.

De obicei omul cand e bucuros nu ar trebui sa aiba 'scuze" ca sa cada in patima asta.

Cand e suparat nici atunci nu are vreo "scuza"- insa aici un psiholog poate ar putea explica mai bine acel "mecanism" care-i face pe un om mai "slab de inger" sa cada in patima asta!

Nu inteleg pe astia care au tot ce vor- sanatate, un servici cat de cat bun si mai ales pe cineva care sa-i astepte acasa seara, si se imbata ca porcii!
Bun- am inteles- m-am intalnit cu un prieten si am servit o bere, insa de aici si pana la a te imbata ca porcu e cale lunga! Sau m-am dus la o nunta sau petrecere cu sotia sau partenera, am inteles ca servesc un pahar de vin, am inteles ca mai vine lautaru' si canta bine, am inteles ca dansam sarba sau hora pana dimineata, dar chiar sa te imbeti e mare prostie si idiotenie!
Reply With Quote
Vechi 02.04.2014, 11:31:27
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florinvs Vezi mesajul
Cu alcoolul poate fi si datorita unei mosteniri genetice, insa poate avea si alte cauze.

De obicei omul cand e bucuros nu ar trebui sa aiba 'scuze" ca sa cada in patima asta.

Cand e suparat nici atunci nu are vreo "scuza"- insa aici un psiholog poate ar putea explica mai bine acel "mecanism" care-i face pe un om mai "slab de inger" sa cada in patima asta!

Nu inteleg pe astia care au tot ce vor- sanatate, un servici cat de cat bun si mai ales pe cineva care sa-i astepte acasa seara, si se imbata ca porcii!
Bun- am inteles- m-am intalnit cu un prieten si am servit o bere, insa de aici si pana la a te imbata ca porcu e cale lunga! Sau m-am dus la o nunta sau petrecere cu sotia sau partenera, am inteles ca servesc un pahar de vin, am inteles ca mai vine lautaru' si canta bine, am inteles ca dansam sarba sau hora pana dimineata, dar chiar sa te imbeti e mare prostie si idiotenie!
Tu mai ai de crescut pana la a pricepe ca nu toti oamenii sunt croiti pe acelasi calapod ca trebuie sa se multumeasca cu aceleasi lucruri (si minimaliste) sau trebuie si pot sa duca acelasi stil de viata, tras la indigo, cum credeau comunistii.

Asa cum sunt oameni care se nasc fara maini, sau fara picioare, sau cu o vedere subreda, sau o sanatate subreda, sunt si altii care dobandesc diverse handicapuri, de la familie, mediu social, prieteni chiar, etc. si nu doar ca nu pot sa lupte cu ele, dar nici macar nu le constientizeaza, ajung chiar sa se ingroapa in minciuni (lucru care il fac si cei "normali" nu de putine ori), etc.