![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Recitindu-mă nu mă regăsesc la rubrica din catalogul tău. Am dat două exemple diametral opuse de atitudine pastorală, cât se poate de reale. N-am criticat nici direct nici indirect vreo persoană care a postat aici sau la care s-a făcut referire. Între catastrofă și perfecțiune se desfășoară o infinitate de opțiuni care merită încercate. Și-apoi am o vagă bănuială că d-ta și prietenul Florin considerați creștinismul o ideologie schizofrenică care ar propovădui niște idealisme abstracte. Crezi că o credință aproape microscopică poate muta munții? Crezi că Dumnezeu poate purta de grijă unui preot vrednic? Eu cred, pentru că așa mă învață Evanghelia propovăduită în Biserica Ortodoxă! Despre funcționarii bisericești dornici de căpătuială putem vorbi degeaba tot Postul Mare și Săptămâna Luminată că tot nu cred că ajungem la un numitor comun. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci, tot la judecata ajungem ! Sunt multi preoti care nu mai au, nu doar credinta, nici macar demnitate omeneasca, insa sunt multi mai multi crestini care considera preotia un statut doar ceresc ce trebuie sa se hraneasca cu duh...lucru fictiv, de altfel. A fi credincios nu echivaleaza neaparat cu a plana doar in ceruri si printre sfinti, caci calcam, totusi pe pamant si ne mai si dam cu capul de borduri, uneori...prin realitate. Sa nu uitam ca si preotii, desi au acelasi statut duhovnicesc si social, sunt persoane diferite, trebuie sa le vedem si particularitatile din caracter, iar daca dorim cu adevarat, gasim in fiecare partea sensibila si compatibila cu harul, chiar daca nu intotdeauna se evidentiaza prin aceleasi lucruri . Preotii sunt oameni, sunt oameni diferiti asa cum suntem si noi, traim si muncim in acelasi domeniu, insa ne manifestam in mod diferit, dar ajungem totusi la o intelegere si o relationare benefica, chiar si in diversitate.
" Nu suntem prizonierii propriului destin, suntem prizonierii propriei minti " Last edited by ory; 18.02.2010 at 11:21:26. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si mai stiti ce-mi mai place ca vad fraze impaciuitoare din astea :"Despre funcționarii bisericești dornici de căpătuială putem vorbi degeaba tot Postul Mare și Săptămâna Luminată că tot nu cred că ajungem la un numitor comun " adica aveti si concluzii dezangajatoare, de genul ce rost mai are sa continuam discutia ca si asa discutia e moarta. Pai e moarta, tot thread-ul e de prisos, e un soi de aflare in treaba. Dar sincer, nu aveti aerul unor persoane oarecum preocupate in vreo directie anume, caci pe bune va intreb, credeti ca are rost transformam fraza: "tot romanul se pricepe la fotbal si politica" -- in -- "tot romanul se pricepe la astea doua, plus inca una"...? Ghiciti care? Last edited by sorekonom; 24.02.2010 at 01:31:42. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Prietene sunt și discuții mai aspre pe acest forum, după cum poate ai observat deja. Eu personal nu rămân marcat în niciun fel de ele. Totuși istoria Bisericii nu te prea susține în chestia cu șueta relaxată în agora, fie ea și digitală. Așa e în lumea asta ! Cel puțin pe forumuri putem să ne debarasăm de ipocrizia curtenitoare cu care unii dintre noi abordăm problemele în viața reală. Tot românul se pricepe la fotbal politică și amor, așa spune acest adagiu puțin cam imbecil (cred eu). |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Program de contabilitate pentru parohii. | ibamatei | Generalitati | 1 | 23.02.2016 08:11:54 |
La Multi Ani..Tara mea de lacrimi,tara mea de dor | Scotland The Brave | Generalitati | 15 | 25.01.2012 05:24:16 |
Cum reusesc preotii din tara sa construiasca biserici? | sophia | Preotul | 37 | 18.02.2010 11:34:27 |
preotii de oras si cei de la tara | rentea | Preotul | 19 | 27.10.2009 00:08:14 |
parohii | urzicuta | Preotia (Hirotonia) | 20 | 05.09.2009 22:40:15 |
|