Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.05.2009, 08:51:53
Litanu Litanu is offline
Banned

Data înregistrării: 10.07.2007
Locație: Brasov
Implicit

[quote=Litanu;139224]
Citat:
În prealabil postat de georgeval Vezi mesajul

Noi trebuie sa avem o dorinta sincera de a pazi Poruncile lui Dumnezeu (daca spunem ca-L iubim). Si Dumnezeu ne va ajuta la aceasta.
o completare importanta; Dumnezeu ne-a dat Poruncile ca un semn al dragostei Sale. Le-a dat spre binele si fericirea noastra.

"O! de ai fi luat aminte la poruncile Mele, atunci pacea ta ar fi fost ca un rau si fericirea ta ca valurile marii." (Isaia 48:18)
Vechi 19.05.2009, 08:59:16
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Litanu Vezi mesajul
Nu la asta m-am referit cand am spus sa faceti o corectura. Nu era vorba de cazul meu. Cred ca ati inteles ca m-am referit la greseala care se face atunci se confunda punerea numelui cu botezul. Din punct de vedere Biblic, sunt evenimente cu semnificatie diferita si care au intre ele o diferenta de timp (ani de zile). Punerea numelui are loc la nastere, botezul are loc atunci cand persoana in cauza poate face un legamant constient cu Dumnezeu.
Am stiut ca asta vreti sa spuneti, dar totusi am vrut sa cred ca nu este adevarat ...si spun acest lucru pentru ca eu nu am vrut sa ajung sa discut despre punerea numelui si despre botez....dar d-vostra cum sunteti o persoana "POCAITA" si cum "pocaitii" sunt preocupati mai mult de mantuirea ORTODOCSILOR decat de ei insisi, era evident ca d-voastra (care cititi Biblia si sunteti cu mult mai superior Sf. Parinti si hotararilor Sinoadelor Ecumenice) sa veniti sa va LEGATI de ceva anume.

As invita-o pe OANA_21 sa vina spre exemplu sa citeasca ce am scris eu si ce ai scris tu...apoi sa vina sa vada de ce ortodocsii (adica aici "EU") va numesc SECTARI.

Eu nu doresc sa intru in a comenta probleme religioase cu nimeni, nu de alta dar simt o ispitire din partea Diavolului care ma provoaca sa ma tulbur in interiorul meu...
Ceea ce cred eu consider ca este adevarul...cel mai mult mie-mi place sa i-au argumentarea pe baza ISTORICA a credintei mele (dar asta nu inseamna ca ma feresc de Biblie), sau argumente luate din viata de zi cu zi , din trairea unui ortodox adevarat si un sectar...imi place sa fac o asemanare cu PILDA VAMESULUI SI A FARISEULUI, care se potriveste de minune: adica eu cel putin nu am gasit virtutea smereniei la nici un neoprotestant care mereu si mereu intr-un dialog cu un ortodox isi ridica capul in sus si se tot lauda, iar ortodoxul c-am pleaca capul si isi bate pieptul recunoscandu-si starea de pacatosenie...Spuneti si voi in gandul vostru si cu inima plina de smerenie :DOAMNE IiSUSE , FIUL LUI DUMNEZEU, MILUIESTE-MA PE MINE PACATOSUL
Asta ma deranjeaza la NP , mandria LUCIFERICA de care da dovada...unde este smerenia??? sunt plini de acte fariseice??? de fapt Biblia spune....ca intradevar isi iau ei plata lor...

Doresc tuturor sa inteleaga ortodoxia asa cum o inteleg eu , insa m,ai mult decat mine, doresc sa o si traiasca...
Vechi 22.05.2009, 18:30:03
Litanu Litanu is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Geony Vezi mesajul
Eu nu doresc sa intru in a comenta probleme religioase cu nimeni,
Si totusi, cred ca ar fi mai bine sa dicutam probleme religioase (asta cred ca este si menirea forumului). Poate revenim la subiectul in discutie: "despre sabat" (ziua a saptea).
Vechi 23.05.2009, 15:32:06
Iustin32 Iustin32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.05.2008
Implicit

[SIZE=3]Iata ce este Sfanta Taina a Pocaintei sau a Marturisirii si care e rolul preotului:
Parintele Dometie a vazut ceva deosebit când se spovedea o femeie la Parintele Arsenie. A vazut cum ieseau serpi din gura ei, ieseau putin si se dadeau înapoi, si pâna la urma s-au tras înapoi si când a iesit afara i-a zis: “De ce n-ai spus ce aveai de spus acolo, tot”; “Am spus! “, “Cum ai spus, eu am vazut ca nu ai spus! ” si s*a întors înapoi la Parintele Arsenie si i-a marturisit ultimul pacat si a dat afara toti serpii. Aceasta s-a întâmplat tot prin Parintele Arsenie, el i-a deschis ochii sufletesti parintelui Dometie sa vada cu sufletul, caci cu ochii astia fizici nu vedem nimic si s-o întoarca pe femeia asta sa spuna si ultimul pacat, cel mai greu pacat al ei.
Parintele îi selectiona pe care sa-i spovedeasca si pe care sa nu-i spovedeasca. Unul spunea ca a omorât un om si ca Parintele nu vrea nicicum sa-l spovedeasca. Insista însa spunând ca se caieste si de ce nu-l spovedeste. “No hai ma, daca tu chiar vrei asa de mult.” Dar când l-a întrebat: “Ma, îti pare rau ca l-ai omorât pe omul acela? “, “Nu-mi pare rau, Parinte!”, “Pai vezi, nu ti-am spus ca degeaba vorbesc cu tine?” (Morar Gheorghe, Ucea de Sus)
“Marturii din Tara Fagarasului despre parintele Arsenie Boca”, editura Agaton, 2004

Cati din voi, neoprotestantii, constientizeaza marimea si urmarile pacatelor proprii pentru a face o adevarata pocainta cand nici macar David nu facut-o fara mustrarea preotului Natan dupa ce a savarsit cele doua mari pacate ale uciderii lui Urie si adulterului cu sotia acestuia?

[/SIZE]
[SIZE=3]Cand si cum a primit David iertarea pacatelor dar nu si ispasirea lor? Abia cand s-a marturisit proorocului si preotului Natan dupa ce acesta i-a aratat pacatele savarsite si l-a certat. Pe voi cine va cearta si cine va arata ca multe din faptele, vorbele si gandurile voastre sunt pacate, neavand preot la care sa va spovediti?:[/SIZE]
[SIZE=3],,7. Atunci Natan a zis catre David: “Tu esti omul care a facut aceasta. Asa zice Domnul Dumnezeul lui Israel: Eu te-am uns rege pentru Israel si Eu te-am izbavit din mana lui Saul,[/SIZE]
[SIZE=3]8. Ti-am dat casa domnului tau si femeile domnului tau la sanul tau; ti-am dat tie casa lui Israel si a lui Iuda si, daca aceasta este putin pentru tine, ti-as mai adauga.[/SIZE]
[SIZE=3]9. Pentru ce insa ai nesocotit tu cuvantul Domnului, facand rau inaintea ochilor Lui? Pe Urie Heteul tu l-ai lovit cu sabia, pe femeia lui ti-ai luat-o de sotie, iar pe el l-ai ucis cu sabia Amonitilor.[/SIZE]
[SIZE=3]10. Deci nu se va departa sabia de deasupra casei tale in veac, pentru ca tu M-ai nesocotit pe Mine si ai luat pe femeia lui Urie Heteul, ca sa-ti fie nevasta.[/SIZE]
[SIZE=3]11. Asa zice Domnul: Iata Eu voi ridica asupra ta rau chiar din casa ta si voi lua pe femeile tale inaintea ochilor tai si le voi da aproapelui tau si se va culca acela cu femeile tale in vazul soarelui acestuia.[/SIZE]
[SIZE=3]12. Tu ai facut pe ascuns, iar Eu voi face aceasta inaintea a tot Israelul si inaintea soarelui”. “Am pacatuit inaintea Domnului”, a zis David catre Natan.[/SIZE]
[SIZE=3]13. “Si Domnul a ridicat pacatul de deasupra ta, a zis Natan, si tu nu vei muri.[/SIZE]
[SIZE=3]14. Dar fiindca tu prin aceasta fapta ai dat vrajmasilor Domnului pricina sa-L huleasca, de aceea va muri fiul ce ti se va naste”.(II Regi, 12, 7-14)[/SIZE]
[SIZE=3]De aceea a lasat Mantuitorul Hristos apostolilor puterea de a ierta in numele Lui pacatele marturisite:[/SIZE]
[SIZE=3]21. Si Iisus le-a zis iarasi: Pace voua! Precum M-a trimis pe Mine Tatal, va trimit si Eu pe voi.[/SIZE]
[SIZE=3]22. Si zicand acestea, a suflat asupra lor si le-a zis: Luati Duh Sfant;[/SIZE]
[SIZE=3]23. Carora veti ierta pacatele, le vor fi iertate si carora le veti tine, vor fi tinute.(Ioan 20,21-23)[/SIZE]
[SIZE=3]Altfel, ,,crestinii'' ca tine de cine ar mai face ascultare? Voi spuneti ca ascultati de Dumnezeu si va spovediti Lui. La judecata El va va spune: Cel ce va asculta pe voi (apostolii si urmasii lor, preotii), pe Mine ma asculta. Cel ce nu va ascula pe voi ,nici pe Mine nu ma asculta. Cum poti tu sa stii ca ai facut pacate, cand nici David nu a constientizat acest lucru pana nu a venit proorocul Natan? Esti tu mai bun decat David?[/SIZE]
Vechi 23.05.2009, 16:18:27
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Si totusi care e legatura cu sabatul?
Vechi 23.05.2009, 16:19:00
Litanu Litanu is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iustin32 Vezi mesajul

[SIZE=3]Cati din voi, neoprotestantii, constientizeaza marimea si urmarile pacatelor proprii pentru a face o adevarata pocainta cand nici macar David nu facut-o fara mustrarea preotului Natan dupa ce a savarsit cele doua mari pacate ale uciderii lui Urie si adulterului cu sotia acestuia?[/SIZE]
Un crestin autentic stie ca din cauza lui a murit Domnul Iisus pe cruce. Mustrarea o gasesti in dragostea si jertfa lui Dumnezeu. Dvs. stiti ca l-ati rastignit pe Hristos, sau dati vina pe evrei sau romani?

"Dar El era strapuns pentru pacatele noastre, zdrobit pentru faradelegile noastre. Pedeapsa care ne da pacea a cazut peste El si prin ranile Lui suntem tamaduiti." (Isaia 53:5)

Daca avem in mintile si in inima noastra Crucea lui Hristos (nu la gat sau pe toti peretii, sau doar ca semn), vom avea o continua mustrare impotriva pacatului.

P.S. Ellen White, pe care stiu ca o "simpatizati", spunea: "Daca nu esti in stare sa-ti dai viata pentru cel din fata ta, nici sa nu cutezi sa-l mustri."
Vechi 19.06.2009, 18:11:13
simon08 simon08 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 19.06.2009
Implicit Shabbat

SE SPUNE CA A TINE SABATUL ESTE DIFERENTA DINTRE NOI SI ALTII noi nu ca si crestini ci intre oameni in general OAMENII LUI DUMNEZEU!o singura problema am :::SABATUL NU SE TINE DUMINICA CI SAMBATA in orice poziti l-ai pune inseamna sambata si nu duminica suntem dusi in eroare un pic de catre alte culturi ..sabatul SHABBAT etc inseamna a inceta..sau reprezentand o zi aia ar fi SAMBATA..sabato in latina etc..noi sarbatorim acum SUNDAY duminca care este o zi inchinata de pagani zeului SOARE!si cum in bisericle occidenatle gasesti multe simboluri de gen ..nu trebuie sa vb mai mult! daca nu fac sens in ceea ce spun astept intrebari si ne lamurim impreuna :-)
pace noua
Citat:
În prealabil postat de georgeval Vezi mesajul
Iisus a contestat, uneori, nu sabatul in sine, ci exageratele traditii omenesti care au parazitat legea divina, transformand acea zi intr-una mai curand de povara, decat de relaxare. Daca Hristos pare ca a incalcat uneori sabatul, a facut-o exclusiv in scop umanitar, din mare mila fata de om si nicidecum ca sa Se puna mereu de-a curmezisul unor randuieli profund inradacinate. Cand Domnul afirma ca „sabatul a fost facut pentru om, iar nu omul pentru sabat“, arata clar ca instituirea acestei zile de odihna avea la baza doar iubirea fata de om, in special fata de cei care efectuau munci istovitoare sub stapanirea altora.

Asadar, remarcile Domnului, uneori ironice, nu erau indreptate impotriva institutiei sabatice in sine ori a altor invataturi transmise prin Biblie, care in definitiv era tot cuvantul Sau, ci a contestat cu vehementa reducerea semnificatiei si eficientei umanitare a unei porunci divine la niste formalisme goale si lipsite de sens. Legea divina privitoare la sabat s-a dat exclusiv de dragul omului, ne spune Iisus, fiindca trebuia ajutat si protejat.
Sabatul ca odihna alui Dumnezeu in creatie a pregatit Duminica- odihna creatiei in Dumnezeu.
Vechi 22.06.2009, 14:52:07
Iustin32 Iustin32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.05.2008
Implicit

Citat:
Un crestin autentic stie ca din cauza lui a murit Domnul Iisus pe cruce. Mustrarea o gasesti in dragostea si jertfa lui Dumnezeu. Dvs. stiti ca l-ati rastignit pe Hristos, sau dati vina pe evrei sau romani?

"Dar El era strapuns pentru pacatele noastre, zdrobit pentru faradelegile noastre. Pedeapsa care ne da pacea a cazut peste El si prin ranile Lui suntem tamaduiti." (Isaia 53:5)

Daca avem in mintile si in inima noastra Crucea lui Hristos (nu la gat sau pe toti peretii, sau doar ca semn), vom avea o continua mustrare impotriva pacatului.

P.S. Ellen White, pe care stiu ca o "simpatizati", spunea: "Daca nu esti in stare sa-ti dai viata pentru cel din fata ta, nici sa nu cutezi sa-l mustri."
Iata un model tipic pentru un adventist de a ocoli o intrebare clara. Sunt sigur ca la fel faceti si cand ,,va marturisiti,, pacatele inainte lui Dumnezeu, tot felul de scuze si subrefugii, deci nici inaintea lui Dumnezeu nu sunteti sinceri; cum ti-e vorba, asa iti e si constiinta.
Ce stii tu de pacatul mandriei care urla din tine la fiecare cuvant al tau, tu cel ce te lauzi mereu ca tii toate poruncile? Unde scrie in Biblie cum sa lupti cu acest pacat, spune tu, cel ce stii atatea versete pe de-rost?
Vechi 22.06.2009, 15:33:54
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de georgeval
Cu rabdare sa citesti acest text, daca nu vei avea idei preconcepute vei intelege sinteza mea. Duminica -odihna noastra in Dumnezeu- care desavarseste creatia.
In aceasta oprire a activitatii noastre create si primire a activitatii necreate divine, noi suntem insotiti nu numai de Logosul providential, care dupa ce a creat lumea si a dezvoltat-o pana la limita puterilor ei, acum se odihneste ca sa revina la exclusiva activitate necreata, ci si de Logosul intrupat, care moare cu noi, ramanand asa in ziua Sambetei, si invie cu noi in Duminica fara de sfarsit. Propriu zis, daca Logosul nu s-ar fi intrupat sa moara si sa invie impreuna cu noi ca om, n-am fi putut ajunge nici la Sabatul creatiunii si la ziua a opt-a a indumnezeirii, fiind opriti de pacat. Iar Dumnezeu n-ar fi putut avea satisfactia de-a trece la aceasta odihna, dupa incheierea in mod fericit a lucrarii Sale in legatura cu creatiunea. Logosul isi desavarseste opera in legatura cu Hristos. Prin Hristos ne implinim destinul nostru, ne indumnezeim.
Mistica Sfantului Maxim este o mistica hristologica, fara sa inceteze de a fi un sistem atotcuprinzator, in care lumea intra si se valorifica pentru veci in toata amploarea ei.

Citat:
Nu cred ca exista vreo legatura intre odihna de ziua a saptea si planul de mantuire a lui Dumnezeu. Ziua a saptea a fost binecuvantata si sfintita de Dumnezeu de la creatie (Facerea 2:3), cand "toate erau foarte bune" si pacatul nu intrase in lume (nu era nevoie de moartea si invierea Fiului lui Dumnezeu). Este o sarbatoare a creatiei impreuna cu Creatorul (cum se vede si din Porunca a patra).

In plus, eu nu cunosc nici o alta zi a saptamanii care sa fi fost sfintita si binecuvantata de Dumnezeu, in afara de ziua sambetei (ziua a saptea).
deci dumneata sustzii porunca a patra legata de creatzie shi ziua a 7-a... shi spunetzi ca tzinand-o pe aia ca sarbatoare shi repaos nu mai are sens sa tzinetzi Duminica fiindca e zi pagana a soarelui... asha ceva pricep ca sustzinetzi voi...

poi daca sustzinetzi asta nu inseamna?:
ca va consideratzi deja gata mantuitzi? ca deshi shtitzi despre Creatzie va facetzi ca uitati caderea in pacat shi neascultare shi deshi atzi ieshit din gLume, din Egipt shi sodoma shi gomora ca jidovii, totushi atzi refuzat mantuirea shi deasavarshirea shi urmarea crucii pe care o avetzi de dus in ideea ca deja suntetzi mantuitzi shi e suficient ca sa statzi sambata ferindu-va ca sa va ajutatzi aproapele shi sa urmatzi mantuirea, dar cu toate astea odihna voastra este mai degraba un reprosh nesfarshit shi o sfada la adresa celor ce se mantuie... deci despre ce odihna vorbitzi voi? deci ce tzinetzi? atzi dus boul la apa? atzi odihnit strainul? atzi luat povara shi sarcina din mana robului? atzi lasat copiii shi nevasta ca sa nu va slujesca in ziua sambetei? nu mai pacatuitzi shi nu va sfaditzi cu nimeni rabdandu-va ocara intorcand obrazul celalalt shi nepoftind la oitzele shi mielusheii altora? deci despre ce vorbim? nu cumva e vorba ca lasand carnea de porc atzi luat ca sa halitzi toat carnea din fratele vostru pe care o servitzi asezonata cu sange? nu pentru ai nu mancatzi porc pentru ca sa putetzi manca toate faradelegile shi neascultarile? la ortodocshi toata carnea e oprita nu numai porcul, toata carnea jertfita idolilor... dar liber este a manca orishice de pe fatza pamantului caci spre mancare au fost date toate omului prin Noe... dar carnea, oricare ar fi, te poate ucide fara-ndoiala, iar cu oase de peshte in gat nu e prea placut sa ajungi pe mana vre-unui macelar, caci este scris sa mancam toate ce sunt macelarite in macel fara sa facem deosebire caci a Lui Dumnezeu este Cerul shi Pamantul... sau n-ai vazut duneata cum au fost scoshi evreii din Egipt? cum a osebit Dumnezeu pamantul shi cum a osebit Dumnezeu vitele shi toate animalele? caci in tzinutul Goshen shi in casele fiilor Casei lui Israel era lumina iar in rest pacla shi bezna...

-deci domnule creshtin din partidul adventist, cand a iesit Noe din Corabie? Cum este scris a se tzine pashtele evreiesc acela pe fuga shi cu azimi? shi ce este aia prima zi din saptamana? shi in ce zi este data Apocalipsa...

-iar Soarele shi Luna Cine le-a pus pe cer? poi daca sustzinetzi creatzia shi ziua a 7-a, oare cum se poate ca sa hulitzi luminatorul cel mare shi cel mic spunand ca nu va inchinatzi la soare? dar soarele nu este slujitorul lui Dumnezeu? caci inainte de a fi Soarele cine a slujit ca sa fie lumina shi cum de era lumina inainte de soare? iar daca l-a pus Dumnezeu pe soare ca slujitor al Sau, brusc a devenit el pagan de nu va mai inchinatzi Soarelui? poi liber este sa te inchini soarelui daca prin el Il vezi pe Dumnezeu, te inchini Celui ce l-a pus acolo shi multzumeshti celui ce-L slujeshte de 7500 de ani incoace farancetare... dar voi il hulitzi? poi e vai de voi... caci hulitzi slujitorii Domnului... dar voi hulitzi shi pe cei trimishi de El shi pe preotzii Lui shi Biserica zidita de Dumnezeu deci ce sa ma mai mir... ma mir cum nu va miratzi voi de voi inshiva... de aia ma mir.

iar Sabatul se tzine precum in Cer asha shi pe Pamant, pe pamantul sfant, de sambata seara de la apusul soarelui shi pana luni dimineatza la rasaritul soarelui, shi asha se tzine Sabatul cel veshnic care contzine in el cele 3 mari Sabate: care a fost, este shi care va fi... Amin.
Vechi 22.06.2009, 15:48:36
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

ca asha am priceput de la CLD shi de la sfintzi shi de la imbisericitzii Lui... cum am scris mai sus, deci eu n-am nici un merit decat acela ca te-am intrebat mustrandu-te poate prea dur... deci ma iarta daca am facut sange shi carne shi oase frante shi oale sparte ca nu prea shtiu ce fac, atunci cand ma ia flama... ma flambez shi pe unii poate cai ii spulber... shi nu sunt ei vinovatzi ca sunt din alte partide.... sau pe vremea lui Hristos, nu erau atatea partide de farisei? ori sadiciei? chei, pardon... deci ma iarta ca iarashi m-am flatat ca defapt nimic nu plinesc ci doar ma ridic sa ma sfadesc... ca shtiu ca nu e cu cine... dar din mandrie ma adancesc in nimfomanie... shi mai inghit cate un adventist, magulindu-ma ca cine shtie ce clar a priceput... poi poate pricepe oare cel ce vrea sa intzeleaga mereu viceversa? deci mi-am pierdut vremea... deci am facut multe prostii deodata asha ca nadajduiesc sa nu fiu osandit ci doar evitat luandu-ma ceilaltzi drept prost... neintzelept,... un fel de leushian... dar totushi cate o frunza mai pun shi eu in ciorbitza de miel... de Pashte mancata nu pe fuga shi cu paine dospita.
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez Savonarola Sfinti Parinti (Patrologie) 15 20.07.2013 13:28:48
Limba ebraica a VT. Aplicatie pentru cuvantul Sabat. AdrianAamz Din Vechiul Testament 9 08.02.2011 10:02:02
Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei tigerAvalo9 Generalitati 34 02.12.2010 15:37:16
Despre ziua de sabat a adventistilor Iustin32 Secte si culte 747 04.06.2009 15:32:12