Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.02.2010, 14:08:29
almaris
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria32 Vezi mesajul
pai tocmai acesta este motivul pentru care am postat intrebarile mele aici la acest topic. Pentru ca despre asta se discuta aici.
Daca ma intrebi pe mine personal eu iti raspund ca nu. Credinta mea este ca doar in Biserica ortodoxa ne putem mantui.
Iti respect parerea, dar eu credeam ca doar in Mantuitorul Cristos ne putem mantui si nu intr-o organizatie pamanteasca. Sa-mi spui si mie te rog cum se numeste biserica aceea care si-a dat viata pentru pacatele noastre, ca o voi cauta.
Reply With Quote
Vechi 14.02.2010, 14:15:41
almaris
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de alinutza109 Vezi mesajul
Nu are mantuire sufletul ei. Singura mantuire este( credinta ortodoxa)una Sfanta si Apostoleasca biserica(crezul).Am intrebat si eu duhovnicul meu pt ca si eu am o matusa catolica care a murit si desii era o femeie painea lui Dumnezeu nu pot face nimic pt sufletul ei.Nici in pomelnic am inteles ca nu am voie sa o trec.La ei nu exista parastas cu coliva ca la noi si nici mese dupa aceea.Cand am intrebat ce se intampla cu sufletul ei daca ea nu are mantuirea mi-a zis ca niciunde,in vazduh.Ea traia in Romania,dar avea o fata in Italia si la ultima vizita a ei acolo a si murit.A adus-o in tara incinerata intr-o cutiuta.Ma duc ,ai mai parind o lumanare ,desii sunt f credincioasa stiu ca nu pot face nimic pt sufletul ei.
Pari 100% sigura cand spui "nu are mantuire sufletul ei", banuiesc ca duhovnicul respectiv a spus ceva in directia asta. Eu stiam ca un duhovnic se ocupa de consiliere spirituala si nu de dat verdicte pe care numai Dumnezeu le poate da. Pentru cei care se framanta pentru soarta unora dintre cei dragi, botezati, nebotezati, la unii sau la altii, vreau sa va intreb ceva: Putem noi sa stam linistiti cand stim in mana cui se afla destinul lor? Avem pace si liniste cand stim ca viitorul celui drag al nostru, indiferent de credinta pe care a avut-o, este in mainile Mantuitorului Cristos? Eu spun un DA categoric. Sigur ca ne zbatem si suferim, dar sa ne abtinem cu desavarsire de la verdicte pentru ca nu e treaba noastra. Lucrarea noastra este sa influentam in bine pe cei care traiesc daca putem, nu pe cei care au trecut la odihna. Mantuitorul spune la un moment dat unui ucenic ce sa faca referitor la cei care au murit, cautati voi singuri si vedeti.

Last edited by almaris; 14.02.2010 at 14:18:10.
Reply With Quote
Vechi 14.02.2010, 14:24:13
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Mai multa mantuire este la greco-catolici si la catolici decat la sectari.Sectarii sunt infecti, si spurcati i-as compara cu animale dar nu vreau sa jignesc animalele.

Si bunicii mei vin pe parte greco-catolica si cam tot satul a fost greco-catolic pana au trecut la ortodoxie.Bunica mea si acum mai are in casa icoane greco-catolice.Taranul de la tara nu stie prea multe de diferentele astea religioase, sunt oameni simpli si traitori.Niciunde nu m-am simtit mai aproape de Dumnezeu decat in satul acela si in casa la bunicii mei.Ei au trecut la Domnul de ceva ani, si eu cred ca sunt in Rai, mai ales bunica mea care era o femeie buna, muncitoare si umbla pe la Biserica.Si bunicul meu cred ca e acolo sus.Religia greco-catolica nu e departe de ortodoxie, si da in unele locuri mai mult cu ortodoxia decat cu catolicismul.
Reply With Quote
Vechi 14.02.2010, 15:00:53
amarius
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Mai multa mantuire este la greco-catolici si la catolici decat la sectari.Sectarii sunt infecti, si spurcati i-as compara cu animale dar nu vreau sa jignesc animalele.
Danut, ca ar fi mai multa mantuire la unii sau altii nu spune asta D-zeu.
La care sectari te referi, nevrand sa jignesti animalele? Sunt sigur ca oricare ar fi sectarii, nu te-au invatat bunicii (care aveau teama si respect fata de D-zeu) asa ceva.
Reply With Quote
Vechi 14.02.2010, 15:12:17
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de amarius Vezi mesajul
Danut, ca ar fi mai multa mantuire la unii sau altii nu spune asta D-zeu.
La care sectari te referi, nevrand sa jignesti animalele? Sunt sigur ca oricare ar fi sectarii, nu te-au invatat bunicii (care aveau teama si respect fata de D-zeu) asa ceva.
La toti.Daca esti sectar si te simti ofensat si la tine.
Reply With Quote
Vechi 14.02.2010, 15:34:34
amarius
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
La toti.Daca esti sectar si te simti ofensat si la tine.
Nu te grabii asa ca nu am cum ma simti ofensat, deoarece cum spune Sofocle ,,Să-ți pese mai mult de conștiința ta decât de părerea altora,,.
Eu altceva asteptam a raspunde la intrebare, in caz ca ai libertatea de a o face, te-au invatat bunicii (cu teama si respect fata de D-zeu)) de a vorbi asa?
Reply With Quote
Vechi 14.02.2010, 15:38:08
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de amarius Vezi mesajul
Nu te grabii asa ca nu am cum ma simti ofensat, deoarece cum spune Sofocle ,,Să-ți pese mai mult de conștiința ta decât de părerea altora,,.
Eu altceva asteptam a raspunde la intrebare, in caz ca ai libertatea de a o face, te-au invatat bunicii (cu teama si respect fata de D-zeu)) de a vorbi asa?
Bunicii mei nu sunt subiect de discutie pe forum.
Reply With Quote
Vechi 14.02.2010, 16:04:18
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de almaris Vezi mesajul
Da, cu conditia sa nu fie ortodocsi doar cu numele, ci prin lumina care le-a fost descoperita au urmat pe Mantuitorul din toata inima
Ha ha ha ha ha ha ha!

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 14.02.2010, 16:11:44
hanico's Avatar
hanico hanico is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.06.2007
Locație: Moldova lui Stefan
Trimite un mesaj prin AIM pentru hanico
Implicit Si nu numai

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Parintele Staniloaie a fost intrebat, la finalul unui interviu, daca Raiul este numai pentru ortodocsi sau si pentru catolici. A raspuns ca si catolicii ajung in Rai, dar vor sta un pic mai departe de slava lui Dumnezeu. La care reporterul a continuat sa intrebe acelasi lucru si despre (neo)protestanti. Bineinteles ca Parintele a raspuns in acelasi fel: se vor mantui, insa vor sta mai departe de lumina lui Dumnezeu decat catolicii.

Dupa cum spunea si alt parinte ortodox serios, s-ar putea sa avem surprize la usa Raiului...

Deci, nu va pripiti sa ingustati prea mult calea, ca nu stiti judecatile Domnului.

Parerea mea de ortodox convins.
Parerea mea, tot de ortodox convins, este ca cel mai mult conteaza trairea personala, relatia cu Dumnezeu si cu oamenii. Oare Maica Tereza de Calcutta sa nu se fi mintuit doar pentru ca era catolica? Eu cred ca s-a mintuit, la cit bine a facut ea in lume Dumnezeu nu putea sa nu o primeasca intru imparatia Sa.
Deci eu cred ca se mintuie si altii dar poate ca e adevarat ca nu stau chiar linga Tronul lui Dumnezeu cum zicea pr. Staniloaie, asta insa nu o putem sti noi: cine si cum sta, mai bine am avea grija cum stam noi acum si cum vom sta la judecata de apoi.
Doamne ajuta!

Last edited by hanico; 14.02.2010 at 16:17:58.
Reply With Quote
Vechi 14.02.2010, 16:18:34
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Implicit

Pai da, toti cei ce sunt in adevar se pot mantui, in cazul asta mai multe sanse are un pagan decat un sectar.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta Ioana-Andreea Secte si culte 77 16.11.2013 22:42:56
Mantuirea Tartaruga Dogmatica 413 11.09.2012 03:18:26
Mantuirea danyel Despre Biserica Ortodoxa in general 1 24.12.2006 22:39:15