![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De aceea,daca noi am zice:'treaca de la noi,ce daca e catolica(greco) ',totusi nu stim daca va avea suficienta putere sa se curete,fara ajutorul haruui din sfanta Impartasanie. |
|
|||
|
|||
![]()
Una este ce ne combatem noi pe aicea ,ne mai certam si ne mai ingaduim,si alta este pregatirea pentru infricosata Judecata.
|
|
||||
|
||||
![]()
Nu are mantuire sufletul ei. Singura mantuire este( credinta ortodoxa)una Sfanta si Apostoleasca biserica(crezul).Am intrebat si eu duhovnicul meu pt ca si eu am o matusa catolica care a murit si desii era o femeie painea lui Dumnezeu nu pot face nimic pt sufletul ei.Nici in pomelnic am inteles ca nu am voie sa o trec.La ei nu exista parastas cu coliva ca la noi si nici mese dupa aceea.Cand am intrebat ce se intampla cu sufletul ei daca ea nu are mantuirea mi-a zis ca niciunde,in vazduh.Ea traia in Romania,dar avea o fata in Italia si la ultima vizita a ei acolo a si murit.A adus-o in tara incinerata intr-o cutiuta.Ma duc ,ai mai parind o lumanare ,desii sunt f credincioasa stiu ca nu pot face nimic pt sufletul ei.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar rugaciunea ta sincera,nu are cum sa nu ajute. Impotriva dragostei,nu exista lege. Dar mantuirea nu stabilim noi cine o are,ci numai bunul Dumnezeu . Ortodoxi au sprijinul harului spre a dobandi virtuti precum smerenia si faptele bune Doar cine conlucreaza cu acest har capatat prin sfintele Taine,se poate desavarsi pe sine.Dar nici acela nu e sigur de mantuire.Caci intotdeauna va avea in suflet greselile si pacatele sale. Omul smerit si plin de dragoste se va mantui,cel ce zice in sufletul Sau 'Doamne ,milostiv fi mie, pacatosului' Dar greu de presupus ca poate ajunge cineva la aceasta fara ajutorul lui Dumnezeu. 'Mai greu ii e camilei sa treaca prin urechile acului,...dar la Dumnezeu,toate sunt posibile!" |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
,,Joan 1:16 Și din plinătatea Lui noi toți am luat, și har peste har.,, ,,2Co 1:2 Har vouă și pace de la Dumnezeu Tatăl nostru și de la Domnul Iisus Hristos. ,, ,,Efes 2:4 Dar Dumnezeu, bogat fiind în milă, pentru multa Sa iubire cu care ne-a iubit, ,,Efes 2:5 Pe noi cei ce eram morți prin greșealele noastre, ne-a făcut vii împreună cu Hristos - prin har sunteți mântuiți! ,, ,,2 Tes 1:2 Har vouă și pace, de la Dumnezeu, Tatăl nostru, și de la Domnul Iisus Hristos.,, ... ,,Efes 2:8 Căci în har sunteți mântuiți, prin credință, și aceasta nu e de la voi: este darul lui Dumnezeu; ,, ,,Efes 2:9 Nu din fapte, ca să nu se laude nimeni.,, charis (khar'-ece)= clementa, indurare, milostenie,... in limba greaca chên (khane)= clementa, indurare, milostenie,... in ebraica. (Gen 6:8 Noe însă a aflat har înaintea Domnului Dumnezeu.) Sau scrie-mi un exemplu din Biblie unde scrie cum este harul sau ca s-ar fi pastrat sau... , cand D-zeu spune ca la sfarsitul vremurilor harul se va inmultii. Ceva este in neregula ce ai scris sau nu am inteles. |
|
|||
|
|||
![]()
amarius
Harul nu s-a dat oamenilor la gramada.Caci multimea pacatelor oamenilor i-a facut vrasmasi ai lui Dumnezeu. Harul nu s-a dat decat in urma rastignirii de buna voie a lui Hristos,pentru iertarea pacatelor lumii.Doar prin acest act,Dumnezeu a daruit harul sfantului Duh,pentru iertarea si sfintirea oamenilor. Vezi intreg apostolul Pavel,mai ales Romanii,in care arata clar cum invie omul cel nou in Hristos,nu prin faptele sale,ci prin harul si dragostea lui Dumnezeu Iar pentru ca Dumnezeu a facut un act vazut,de rastignire,pentru a pecetlui impacarea Sa cu lumea,ne-a cerut si noua un act vazut,si anume impartasirea cu trupul Hristosului Sau. FARA TAINA IMPARTASANIEI NU EXISTA HAR. Dar nici aceasta nu e suficient daca noi nu conlucram cu acest har,pentru a ne desavarsi dupa chipul lui Hristos. Eu nu am zis ca cineva nu se poate mantui fara harul lui Dumnezeu,nu stiu eu cine se mantuieste si cine nu.Poate matusa catolica a lui alinutza,prin inima sa,mi-o ia inainte la Judecata. Doar sustin cu tarie ca fara taine nu exista harul lui Dumnezeu.Si ca fara harul(ajutorul) Sau,e greu sa te mantuiesti |
|
|||
|
|||
![]()
Iustin, fiecare religie crestina are si face impartasanie doar difera obiceiul, cuvantul,... de exemplu sunt obisnuit cu cuvantul cuminecatura si cina Domnului. Fiecare cu limbajul lui dar aceiasi esenta.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu zic ca e ceva rau nici asta,dar e vorba de a crede in insusi Trupul Domnului,cu care sa te impartasesti.Si impartasirea sa fie facua de un preot care are succesiune din Biserica apostolica.Acveasta e cu adevarat taina care aduce har. Restul,ceea ce faceti voi,aduce doar intarire pentru voi,si doar venerare,sau cinstire a lui Hristos.Dar nu aduce o jertfa vie de la voi catre Dumnezeu,adica pe Hristos insusi,si Harul Sfantului Duh de la Dumnezeu catre voi . Doar aceasta modalitate a fost lasata de Duumnezeu Fiul,imediat dupa inaltarea Sa de pe pamant. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Domnul sa te binecuvanteze
|
|||
|
|||
![]()
Da, cu conditia sa nu fie ortodocsi doar cu numele, ci prin lumina care le-a fost descoperita au urmat pe Mantuitorul din toata inima
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta | Ioana-Andreea | Secte si culte | 77 | 16.11.2013 22:42:56 |
Mantuirea | Tartaruga | Dogmatica | 413 | 11.09.2012 03:18:26 |
Mantuirea | danyel | Despre Biserica Ortodoxa in general | 1 | 24.12.2006 22:39:15 |
|