![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
[quote=Garrett;234539]
"judeca, sa fii judecat si sa invatam cu totii din asta", daca judeci tu nu mai judeca dumnezeu caci te faci tu in locul lui si sar putea ca atunci cand sa inveti sa fie prea tarziu.si te rog sa intelegi cuvintele "dumnezeu celor mandri le sta impotriva iar pe cei smeriti ii va inalta" cand vrea dracul sal insele pe om intai ii arata pacatele oamenilor si apoi il face sa creada ca el e sfant. |
|
|||
|
|||
![]()
nu ma supar dar in multe postari nu faci decat sa judeci "de ce nu face biserica".cunosc personal NP cu destule lipsuri si pacate chiar daca au impresia ca sunt sfinti.sa judeci toata biserica pentru pacatele unora e partinire si rea vointa
|
|
||||
|
||||
![]()
[quote=florin1966;234595]
Citat:
In legatura cu ideea de "prozelitism", poate ca nu m-am facut bine inteles. Nu se poate, intr-adevar, la acest moment, vorbi de prozelitism in sensul generic al cuvantului. Altfel nu mai aminteam de racordarea la spiritul vremii. Ma refeream la o forma atenuata, concretizata printr-o mai directa implicare in viata omului de rand, dincolo de slujba si de Sfintele Taine. O idee ar fi ca preotul sa imprumute un pic din rolul unui asistent social. Am mers prea departe? "se pare ca neregulile pe care le observai tu la altii sunt din cauza ...ta . pentru ca nu te rogi pentru ei iata in ce stare au ajuns ...asa ca vezi ce faci in continuare." A ma ruga pentru ei e suficient? Rugaciunea este suficienta? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
Uite, ma bag eu, adica ii bag pe niste profesori de-ai mei, intelectuali de seama, care fac educatie religioasa la cursuri si ne indeamna sa citim carti duhovnicesti, sa fim Un altul care s-a prapadit, Dumnezeu sa-l ierte, era un model viu de virtute, desi nu scotea decat arareori vreun cuvant despre Dumnezeu. Fiecare om, in domeniul sau de activitate, poate face ceva in acest sens. Dar cei pe care i-am pomenit sunt oameni foarte intelepti, cu foarte multa carte si albiti de ani...
|
||||
|
||||
![]()
RUGACIUNEA e comunicarea directa cu Dumnezeu...ceea ce reprezinta semnalul tv pentru un televizor e rugaciunea pentru om ,daca ai intrerupt semnalul , televizorul desi functioneaza corect din punct de vedere tehnic nu-si indeplineste rolul sau si... iti arata "purici" adica vezi la el tot atat de "mult" ca si cum n-ar fi nici un televizor in camera sau ca si cum ar fi defect ...desi televizorul e ok din toate punctele de vedere ii lipseste "ceva " ca sa poata fi numit cu adevarat televizor...si nu doar o bucata de sticla ...fara valoare.
(cred ca trebuia sa scriu in loc de semnal tv , internet , caci semnalul internet este in ambele sensuri de la/la PC pe cand cel tv e doar spre televizor ,dar conceptul conteaza)
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si daca biserica nu e exemplu de conduita, ce rost mai are? |
|
|||
|
|||
![]()
Ai dreptate. Insa lasa-ma pe mine sa port povara faptului ca judec iar tu uita-te in jur si vezi daca am dreptate. In orice biserica sunt probleme; ele trebuie rezolate. Daca bagam gunoiul sub pres nu facem decat sa mergem din rau in mai rau iar biserica va pierde teren din ce in ce mai mult.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu poti sa te pocaiesti fara ca pe cei din jur sa-i deranjeze asta. Insusi Domnul a zis ca nu a venit sa aduca pacea, ci sabia. Caci dupa ce vei descoperi ca ceea ce faci nu e bine, vei simti nevoia sa le spui si altora ce ai descoperit nu vei putea tacea pentru ca iti va pasa de faptul ca Dumnezeu e batjocorit iar ei merg in iad. Chiar Domnul s-a dus si le-a oamenilor spus ce trebuie sa faca. Si ucenicii la fel, pentru ca se schimbasera si stiau ce e de facut. Si impotriva lor au iesit cei ce aveau interesul sa nu schimbe nimic. Dar, asta e viata crestinului, intotdeauna vor fi mai multi oameni impotriva lui decat alaturi de el. Dar crestinul+Dumnezeu formeaza majoritatea, slava Domnului! Ma iertati daca v-am suparat.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ascultarea de Biserica - pana unde ? | Erethorn | Biserica Ortodoxa Romana | 30 | 03.08.2012 14:14:51 |
O biserica unde se fac cateheze | Elenis | Generalitati | 18 | 14.04.2011 22:32:33 |
Despre ura.. Cum iertam celui ce ne uraste si e greseste | ionut12 | Generalitati | 0 | 28.09.2010 23:46:17 |
Pana unde poate patrunde biserica in viata noastra privata? | sophia | Despre Biserica Ortodoxa in general | 54 | 12.11.2009 13:54:22 |
|