Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 31.12.2011, 04:34:28
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Asta e a trebuit sa se nasca unul cu multa minte in America si sa descopere el cum [...] sa credem ca mortii dorm ca altfel ramanea lumea nemantuita.
Nu-i așa prietene. A trebuit să Se nască Unul în Betleem să ne facă să credem că moartea e un "somn" și că morții "dorm". Ori pasajele acestea din Evanghelie nu prea-ți plac...

Citat:
Sa fie sanatosi si ei si fratii lor si somn usor.
Să-ți fie... plapuma... ușoară!
Vechi 31.12.2011, 11:44:35
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
De unde știi că nu le-a spus? Aici nu se aplică argumentul vostru cvasiuzitat "sunt și alte multe lucruri pe care le-a făcut Iisus..."?
Ba da, se aplica si aici "sunt și alte multe lucruri pe care le-a făcut Iisus", doar ca fiind unul dintre cele mai importante aspecte ale existentei in deplinatatea ei Sf Traditie l-ar fi consemnat.

Citat:
Acum serios vorbind, cei mulți nu-și făceau prea multe probleme legate de înalta filosofie grecească propagată în vremea aceea de Filon. În schimb, părinții bisericești au păstrat cu multă grijă lucrările lui, astfel că cea mai mare parte a materialelor pe care le avem din opera lui le "datorăm" acestora. Aferim!
Desigur. Nu isi faceau probleme cu privire la ceea ce se intampla dupa moarte. De parca pentru asta isi "practicau credinta" si credeau in Dumnezeu, nu?
Cel mai bun exemplu ar fi cu saducheii, dar de ce sa ne batem capul cu asa ceva, nu?

Citat:
Ei bine, Hristos nu le-a oferit "celor mulți" explicații savante cu privire la nemurirea ori murirea sufletului, ci a fost mai practic, dându-le exemple concrete de oameni pe care i-a întors de "dincolo"! Aceștia cu siguranță, toată viața pe care au mai trăit-o pe pământ au răspuns curiozității populare de ce și cum e pe "acolo"... Lucru care nu prea a plăcut fariseilor și preoților... că deh! Cel puțin despre Lazăr știm că au vrut să-l omoare (Ioan 12,10).
Repet: de ce sa le dea "explicatii savante" cu privire la viata viitoare ca doar nu ii interesa?
Am si eu o nelamurire ca in Sf Scriptura nu am gasit: Ce le povesteau cei intorsi din morti? Ca au dormit bine?
Vechi 31.12.2011, 11:46:25
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:
Nu-i așa prietene. A trebuit să Se nască Unul în Betleem să ne facă să credem că moartea e un "somn" și că morții "dorm". Ori pasajele acestea din Evanghelie nu prea-ți plac...

Să-ți fie... plapuma... ușoară!
Mai adventistule ce te tot iei de mine ? Ti-am zis ca nimic din ce sustii nu e adevarat ? Ce stii tu despre Cel din Betleem ?
Stii ca te-am intrebat de 100 de ori DE CE A FOST IISUS IN "INCHISOARE " ? DE CE NU RASPUNZI ADVENTISTULE ?

Pai uite de ce :
1 Petru 4 :5-6 :

Ei își vor da seama înaintea Celui ce este gata să judece viii și morții.
Că spre aceasta s-a binevestit morților, ca să fie judecați ca oameni, după trup, dar să vieze, după Dumnezeu cu duhul.

Si Cornilescu :

Dar au să dea socoteală înaintea Celui ce este gata să judece viii și morții.

Căci tocmai în vederea aceasta a fost vestită Evanghelia și celor morți, pentru ca să fie judecați ca oameni în trup, dar să trăiască după Dumnezeu în duh.

Pana cand o sa mintiti lumea satanelor ?

Last edited by iuliu46; 31.12.2011 at 11:48:28.
Vechi 31.12.2011, 11:59:28
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Stii ca te-am intrebat de 100 de ori DE CE A FOST IISUS IN "INCHISOARE " ? DE CE NU RASPUNZI ADVENTISTULE ?
Este o alegorie. Cu siguranta este vorba despre somn. :))))) Ma intreb daca totusi viseaza.

Oricum mi se pare fabuloasa partea unde sufletul este "lipit" de trup si dupa moarte. Cum majoritatea trupurilor sunt pamant, la propriu, si mai mult imprastiat "peste mari si tari" aveti grija sa nu calcati niste suflete in picioare.
Vechi 31.12.2011, 13:14:37
Profetul de carton Profetul de carton is offline
Banned

Data înregistrării: 13.12.2011
Implicit

Citat:

Deci Iisus e arhanghelul Mihail ?

Nu, in niciun caz. Mihail e una din capeteniile cele mai de seama, ori Isus nu poate fi "una din capetenii" ci Capetenia tuturor, cu exceptia Tatalui.
Vechi 31.12.2011, 13:15:28
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de bairstow Vezi mesajul
O treime lumeasca : martorii lui Iehova, mormonii si adventistii. Cate asemanari la acest culte. Mai ales in mandrie!

nu aveti dreptate, sunt mari deosebiri intre aceste trei culte.
Vechi 31.12.2011, 13:18:19
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
Ca sufletul exista, nu te-a contrazis nimeni. Problema este ca tu nu cunosti care este semnificatia cuvantului suflet, in Sfanta Scriptura. Suflet, in Scriptura, inseamna: omul in intregime, viata omului, sentimentele omului, etc. Dar, nicaieri in Scriptura, suflet nu inseamna ceva asemanator cu o fantoma (o plasmuire care paraseste mortul si traieste mai departe in deplinatatea facultatilor mintale, psihice, senzoriale si sentimentale).

Al doilea aspect, foarte important, este faptul ca nu vei gasi in scriptura expresia "suflet nemuritor". Sau, poate tu vei gasi. Te rugam, arata-ne si noua.
Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
Despartirea de trup, pentru Sfantul Apostol Pavel, insemna primirea unui alt trup, nestricacios si nesupus putrezirii. Asta spune Sfantul Apostol in 1 Corinteni 15:51-54. De asemenea, a fi impreuna cu Domnul, pentru Sfantul Apostol Pavel, inseamna revenirea Domnului pentru a ne lua cu El. "Si astfel vom fi impreuna cu Domnul" - spune Sfantul Apostol cand descrie revenirea Mantuitorului pentru a ne lua cu El, asa cum a fagaduit (1 Tesaloniceni 4:16,17).

Incercati sa intelegeti ce ne invata Sfantul Apostol, lunad in considerare tot ceea ce spune referitor la trup si aflarea in prezenta Domnului. Caci Sfantul Apostol nu se contrazice. Nu ciupiti din invataturi ca sa le puteti da un inteles personal, dupa propria teologie.
corect, grasu77 .
Vechi 31.12.2011, 13:24:05
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Am si eu o nelamurire ca in Sf Scriptura nu am gasit: Ce le povesteau cei intorsi din morti? Ca au dormit bine?
Excelenta intrebare. Totusi, da-mi voie sa o reformulez, un pic, pentru a fi mai directa.

De ce nu povesteau nimic cei inviati? Nu cumva, nu aveau ce povesti, deoarece cei morti nu stiu nimic (asa cum spune Scriptura)?
Vechi 31.12.2011, 13:27:06
Banned

Implicit

Citat:
Mai adventistule ce te tot iei de mine ? Ti-am zis ca nimic din ce sustii nu e adevarat ? Ce stii tu despre Cel din Betleem ?

Pai uite de ce :
1 Petru 4 :5-6 :

Ei își vor da seama înaintea Celui ce este gata să judece viii și morții.
Că spre aceasta s-a binevestit morților, ca să fie judecați ca oameni, după trup, dar să vieze, după Dumnezeu cu duhul.

Si Cornilescu :

Dar au să dea socoteală înaintea Celui ce este gata să judece viii și morții.

Căci tocmai în vederea aceasta a fost vestită Evanghelia și celor morți, pentru ca să fie judecați ca oameni în trup, dar să trăiască după Dumnezeu în duh.

Pana cand o sa mintiti lumea satanelor ?
erau morti spiritual sau morti in pacatele lor; alta explicatie: erau morti fizic in momentul cand Pavel scrie epistola
Vechi 31.12.2011, 13:31:39
Banned

Implicit

Citat:
Va spun eu, Isus a fost in Tartar, unde sunt inchise duhurile care au pacatuit in timpul cand a adus Dumnezeu Potopul.

1 Petru 3: 9 în care S-a dus să propovăduiască duhurilor din închisoare,
20 care fuseseră răzvrătite odinioară, când îndelunga răbdare a lui Dumnezeu era în așteptare, în zilele lui Noe, când se făcea corabia în care au fost scăpate prin apă un mic număr de suflete, și anume opt.

comparati cu:

Iuda 1:6 El a păstrat pentru judecata zilei celei mari, puși în lanțuri veșnice, în întuneric, pe îngerii care nu și-au păstrat vrednicia, ci și-au părăsit locuința.
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre moarte si pomenirea mortilor AnnaEnache Intrebari utilizatori 42 13.06.2012 09:43:28
SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. bitza Generalitati 28 20.03.2011 02:05:27
Despre viata de dupa moarte georgian_osa Din Noul Testament 30 14.03.2010 18:49:29
Marturii despre moarte Iustin44 Generalitati 14 31.03.2009 23:59:56
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase mara2008 Generalitati 1 20.05.2008 15:07:31