Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.10.2016, 21:14:58
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Verii de gradul al 3-lea nu sunt rude de gradul 3. De exemplu verii de gradul 1 sunt rude de gradul 4. Deci verii de gradul 3 sunt rude foarte indepartate.
http://legeaz.net/dictionar-juridic/gradele-de-rudenie
P.S. Verii de gradul 3 sunt rude de gradul 8, se pot casatorii fara vreo problema.
A, ok. Mersi
Reply With Quote
Vechi 18.10.2016, 21:17:10
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.02.2015
Religia: Catolic
Implicit

In alta ordine de idei, afirmatia lui Emilian, ca Biserica Catolica ar ingadui casatoria intre rude de gradul III, e o minciuna gogonata. La fel cu majoritatea afirmatiilor lui.
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman.

"Laudato si, mi Signore, per frate Uento
et per aere et nubilo et sereno et onne tempo,
per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento"
- Sfântul Francisc de Assisi
Reply With Quote
Vechi 18.10.2016, 21:18:54
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Verii de gradul al 3-lea nu sunt rude de gradul 3. De exemplu verii de gradul 1 sunt rude de gradul 4. Deci verii de gradul 3 sunt rude foarte indepartate.
http://legeaz.net/dictionar-juridic/gradele-de-rudenie
P.S. Verii de gradul 3 sunt rude de gradul 8, se pot casatorii fara vreo problema.
Casatorii, da.... Ce multe casatorii au loc intr-un an! A te casatori e lucru bun. "De exemplu." Se pot casatori si verii, la o adica, intrucat e mai bine cu casatorii decat a nu te casatori.
Cat despre casatori si incasatori ... n-ai dreptate!
In orice caz, am vrut sa zic ca a te casatori e mult mai bine decat ca "se pot casatorii"...:)
Reply With Quote
Vechi 18.10.2016, 21:21:38
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan67 Vezi mesajul
Casatorii, da.... Ce multe casatorii au loc intr-un an! A te casatori e lucru bun. "De exemplu." Se pot casatori si verii, la o adica, intrucat e mai bine cu casatorii decat a nu te casatori.
Cat despre casatori si incasatori ... n-ai dreptate!
In orice caz, am vrut sa zic ca a te casatori e mult mai bine decat ca "se pot casatorii"...:)
Dar ce, vi se pare ca incasatorii nu se pot casatori ? Sa nu fie !
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman.

Reply With Quote
Vechi 18.10.2016, 21:30:25
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de GMihai Vezi mesajul
In alta ordine de idei, afirmatia lui Emilian, ca Biserica Catolica ar ingadui casatoria intre rude de gradul III, e o minciuna gogonata. La fel cu majoritatea afirmatiilor lui.
Bine că măcar ai bunul simț să spui "majoritatea afirmațiilor", adică slavă Domnului că admiți că sunt "și" erezii în mișcarea romano-catolicismului.

Iar eu ca să nu mai fiu răstălmăcit, spun mai clar: În Brazilia, Mexic și zonele acelea, se dau dispense episcopale să se căsătorească verișorii primari, și spunea episcopul de acolo o argumentație cum că: decât să nu mai fie membrii bisericii și să devină apostați, să facă desfrânare și să nu primească "taina" căsătoriei, mai bine le dăm voie și apoi în plata Domnului, să se facă voia Domnului cu ei, oricum sunt sute de cazuri de oameni de știință, muzicieni, care s-au căsătorit cu verișoarele lor primare, tot cu dispensă.

Care după cum văd că a făcut socoteala fratele Cătălin, ar fi rude de gradul 4, eu am socotit ca fiind rude de gradul 3, îi mulțumesc fratelui Cătălin pentru intervenție.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 18.10.2016 at 21:37:01.
Reply With Quote
Vechi 18.10.2016, 21:36:29
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Implicit

Deci recunosti ca ai mintit ?

In alta ordine de idei, evident ca nu exista nicio erezie in Biserica Catolica. Nici n-ar avea cum, de vreme ce ste Biserica intemeiata de Mantuitorul Isus Cristos.

Dar, discutia, acum, este despre minciuna ta, cum ca Biserica Catolica ar permite casatoria rudelor de gradul III.

Crezi ca minciuna face casa buna cu calugaria ? Crezi ca sunt multi mincinosi printre monahii de pe Sfantul Munte ?

Last edited by GMihai; 18.10.2016 at 21:40:50.
Reply With Quote
Vechi 18.10.2016, 21:38:53
Igor_Paslusnik's Avatar
Senior Member

Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Implicit

Citat:
Deci recunosti ca ai mintit ?
Îți place agresivitatea, așa-i? Defapt ești avocat, de ce mă mai mir...

Nu, în cazul ăsta n-am mințit, ci nu m-am exprimat destul de clar, anume: erezia căsătoriilor între verișorii primari.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
Reply With Quote
Vechi 18.10.2016, 21:43:56
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul

Nu, în cazul ăsta n-am mințit
Inseamna ca in alte cazuri ai mintit, nu-i asa ?

Reply With Quote
Vechi 18.10.2016, 22:27:36
Igor_Paslusnik's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Inseamna ca in alte cazuri ai mintit, nu-i asa ?
Da, am mințit la școală, ca să-mi motivez absențele.
Dar tu trăiești chiar acum în minciună, fiind în eresurile romano-catolicismului.

Biblia
Reply With Quote
Vechi 18.10.2016, 22:34:05
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Implicit

Si din scoala si pana acuma n-ai mintit deloc ?!!!

Cand ai spus pe forum ca nu-l cunosti pe Botos Remus Emilian n-ai mintit ?!!!!!

Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ereziile yoghiste ale Maicii Siluana mihailt Biserica Ortodoxa Romana 54 05.03.2014 21:17:15
Francmasoneria CONDAMNATĂ de Biserica Romano-Catolică Decebal Biserica Romano-Catolica 1 18.08.2012 14:36:50
Casatoria intre o ortodoxa si un romano-catolic oana_dinisoni Biserica Romano-Catolica 34 21.04.2011 00:18:17
Imperiul Romano-Bulgar sovidiu Generalitati 3 13.12.2006 15:14:03