Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.05.2013, 08:01:17
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Îmi pare rău pentru citatul de mai jos, dar mi se pare foarte potrivit topicului de față:
Citat:
Si inca un aspect: exista un gen de lasitate interioara prin care unii oameni arunca vinovatia in spatele incontientei, grabei, circumstantelor, cand de fapt aveau toate resursele necesare pentru a adopta o alta decizie, una morala.
Evident, sunt conștient că poate greșesc.
Reply With Quote
Vechi 09.05.2013, 08:25:53
Theodore_of_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Îmi pare rău pentru citatul de mai jos, dar mi se pare foarte potrivit topicului de față:

Evident, sunt conștient că poate greșesc.
Bun. Sine ira et studio: sa judecam la temperatura camerei frigorifice. Care "toate resusrsele necesare"? Daca te referi la bani, incearca sa iesi din turnul de fildes al autosuficientei de clasa: nu oricare/toti avem banii tai. Si, prin reducere la absurd, presupunind ca ai dreptate si pirateria e hotie, atunci afla cu surpriza ca monopolul e de fapt talharie cu acte: nerusinare la amplitundini cosmice. Sau, bagat mana in buzunar, cu stiletul legii infipt in coasta.
Vizavi de unde stam noi sunt doua magazine: pot lua de la oricare din ele vrea timusul meu. Si, nu, nu fur sau iau pe datorie. Si oamenii aia nu au idei bolnave de monopol, ci sunt supravietuitori ca majoritatea dintre noi, cu exceptia bogatilor autosuficienti, desigur.
Reply With Quote
Vechi 09.05.2013, 09:26:06
rebreanu rebreanu is offline
Junior Member

Data înregistrării: 07.01.2012
Interesant subiectul. Eu sunt un utilizator de Ubuntu. Chiar ca nu e greu de folosit. Cei care ziceti ca Ubuntu e greu de folosit, merita sa incercati asta:

1. Cumparati un stic pe usb de minim 2 gb
2. Folositi metoda asta(din Windows) si veti avea un sistem de operare la purtator, gata de folosit in orice moment, pe orice calculator dotat cu usb
http://www.ubuntu.com/download/deskt...ick-on-windows
Reply With Quote
Vechi 09.05.2013, 09:29:36
Theodore_of_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de rebreanu Vezi mesajul
Interesant subiectul. Eu sunt un utilizator de Ubuntu. Chiar ca nu e greu de folosit. Cei care ziceti ca Ubuntu e greu de folosit, merita sa incercati asta:

2. Folositi metoda asta(din Windows) si veti avea un sistem de operare la purtator, gata de folosit in orice moment, pe orice calculator dotat cu usb
Exact! Live usb, de preferinta persistent sau sa il instaleze in interiorul Windows, folosind Wubi.exe. Si, asa e, nu e greu: te invata singur. Desigur, pentru cine este dispus sa invete.
Reply With Quote
Vechi 09.05.2013, 10:47:30
DragosP's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodore_of_Mopsuestia Vezi mesajul
Bun. Sine ira et studio: sa judecam la temperatura camerei frigorifice. Care "toate resusrsele necesare"? Daca te referi la bani, incearca sa iesi din turnul de fildes al autosuficientei de clasa: nu oricare/toti avem banii tai. Si, prin reducere la absurd, presupunind ca ai dreptate si pirateria e hotie, atunci afla cu surpriza ca monopolul e de fapt talharie cu acte: nerusinare la amplitundini cosmice. Sau, bagat mana in buzunar, cu stiletul legii infipt in coasta.
Vizavi de unde stam noi sunt doua magazine: pot lua de la oricare din ele vrea timusul meu. Si, nu, nu fur sau iau pe datorie. Si oamenii aia nu au idei bolnave de monopol, ci sunt supravietuitori ca majoritatea dintre noi, cu exceptia bogatilor autosuficienti, desigur.
Tedy, ți-am zis că riști să devii penibil? Ți-am zis!
A vorbit cineva de costuri? Da, dar tangențial. Ce treabă au banii aici? Da, am spus că dacă vrei neapărat ceva și n-ai bani, e curat ghinion. Dar afirmația e făcută în sensul că nu accept ca o "necesitate" (discutabilă) imposibil (deocamdată) de realizat să poată justifica un furt.
Ce e așa de greu de înțeles? Dacă cineva a muncit pentru ceva și PRETINDE bani pentru acel lucru, însușirea acelui lucru fără plată este furt.
Nu discut dacă prețul cerut este corect sau nu. Din punctul meu de vedere un preț nesimțit de mare nu justifică furtul. E ca și când ai spune "nu mai vreau să fiu creștin pentru că e prea strâmtă cărarea mântuirii. Hai să încerc la hindușii zen poate o fi mai simplu să-l întâlnesc pe hari krishna decât pe Hristos".
Cât despre câți bani am eu sau nu, consider că e cel puțin de prost gust să tot aduci vorba despre acest subiect. Mai ales că ești pe lângă. Și mai degrabă la tine pare a se manifesta ura de clasă decât la mine autosuficiența turnului meu de fildeș.
Reply With Quote
Vechi 09.05.2013, 13:58:14
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de rebreanu Vezi mesajul

N-am inteles. Ce se obtine cu un stick cu Ubuntu in Windows?
Si cum reactioneaza PC-ul?
Din cate stiu eu un PC nu poate functiona cu doua sisteme de operare (diferite) pe el. Nici macar cu doua variante de Windows. Si restul aplicatiilor sa le folosim din Windows sau cum?

Alte intrebari de laic pe scurt:

1. De ce la Linux sunt asa denumiri ciudate? (de ex. de la ce vine Ubuntu ?)
2. De ce nu se face un Linux in ferstre, cam ca Windows? sa dai click si sa-ti deschizi ce-ti trebuie.
E complicat sa stai sa tot scrii comenzi. Si daca nu stii ce sa ceri nici nu ti se da. Am incercat mai demult...Nu merge.

Este putin cam ca la bazele de date. Cine stie, intelege ce spun eu acum.
Exista Oracle la care trebuie sa scrii programe pentru fiecare querry. Si daca ai pierdut un "." sau o "," s-a dus totul.
Exista in schimb alte aplicatii in care poti sa-ti faci baza de date: Excel, Access, inainte era Fox sau DBase.
Poti alege.

3. Cum de Linux este gratuit? Inseamna ca nu este o sursa de venit.
Si ii convine asa... Deci se poate si asa, adica faci software ca hobby si ajuti omenirea si traiesti si tu.

Problema este ca in ziua de azi se vrea sa se scoata bani si din...ma scuzati.
Totul pentru bani. Si omul unde ramane?
Vechi 09.05.2013, 14:25:02
DragosP's Avatar
Senior Member

Implicit

1. Irelevant.Ce contează de la ce vine Ubuntu? (un trib de prin Africa)
2. Este cam de prin 1999 de când am folosit eu prima versiune de linux.
3. E liber (free). Nu e gratuit. Cu toate că unii pot ușor confunda termenii.
Sunt diverse firme, fundații, asociații care sponsorizează diferitele distribuții: Ubuntu, Suse, Slack, Mandriva, RedHat, CentOS etc. Variațiuni pe aceeași temă (la suprafață).
Sau sunt firme care sponsorizează un anume soft: Sun (pe vremuri) OpenOffice, Novell cu Suse și așa mai departe.
Sau, e vorba de voluntariat pur și simplu. Chiar și eu, prin 2004, am participat la scrierea unui modul de kernel pentru o interfață CAN pe portul paralel (o chestie ultra specializată și care pân' la urmă nici n-a fost inclusă oficial în tree-ul vreunui kernel).

Last edited by DragosP; 09.05.2013 at 15:03:15.
Reply With Quote
Vechi 09.05.2013, 15:54:26
calinit calinit is offline
Member

Data înregistrării: 07.05.2013
Implicit

Am declarat „subiect închis” puțin în pripă. Posibil motiv: cred că cel pe care-l interesează ceva dorește să afle cât de iute vreo informație...

Citat:
În prealabil postat de -radu- Vezi mesajul
Bună. Pe mine mă interesează subiectul ăsta. Dacă timpul îți permite, spune-mi și mie cu ce aș putea înlocui windows-ul. M-ar interesa în special:
- să pot edita un text, să îl pot trimite și să se poată deschide documentul și de pe alt calculator care utilizează windows și word
- navigat pe internet, cu mail, youtube etc
- programe cu care să pot deschide fisiere audio, video, fotografii
Windows-ul se poate înlocui cu orice SO gratuit cu nucleu Linux. Cele mai populare și care satisfac cerințele clientului: Ubuntu, Fedora și mai ales, Linux Mint care ocupă locul I în topul distribuțiilor Linux: http://www.distrowatch.com/. Eu folosesc Ubuntu. Deși mi-aș dori „alt Linux”, dar natura serviciului nu-mi oferă timpul necesar de-a încerca „progrămele”

- OpenOffice și /sau LibreOffice face exact ce face Microsoft Office și poate, uneori, ceva mai bine. Trebuie doar să salvezi documentele cu extensia .doc sau .docx și nu default cu .odt; Pot fi salvate direct (EXPORT AS PDF) cu extensia .pdf daca se vrea doar a fi citite. Și fără vreun program proprietar de conversie DOC TO PDF.
- Firefox, Chromium;
programe pt. fisiere audio, programe pt. fisiere video sau pt. fisiere foto le au incluse default distribuțiile enumerate mai sus și altele pe care le poți testa cu VirtualBox.

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Prin definitie, software -ul nu prea poate fi furat, doar copiat.

Si din cate stiu copiat <> furat, cel putin atat timp cat nu te intitulezi autorul original al copiei.

DEX -ul (pe care il invoci dar nu-l consulti cum trebuie) ti-ar putea da o mana de ajutor pentru a intelege diferenta, ca si videoclip -urile de pe link -urile mai sus.

Orice este munca cuiva poate fi și copiat și furat. Oricum, nu te disculpă de „vinovăție” nici una, nici alta.
Youtube-ul este un soi de „free” din moment ce postăm ceva al nostru fără pretenții. În momentul în care postezi ceva cu copy right ai o problemă DE FURT, chiar dacă l-ai cumpărat pentru uz personal.

Citat:
În prealabil postat de Skizzer Vezi mesajul
Hristos a Inviat .

... de mici noi am fost invatati cu acest sistem de operare si majoritatea nu vor sa il schimbe sau daca ai 14-15 ani nu folosesti doar tu PC ca sa poti pune un OS FREEWARE , trebuie sa faci pe placul tututor ..si asta e aiurea ..
de „mic” am fost și eu învățat gratuit (adică furt) cu Windows și am renunțat. Copiii mei mai mici de 10 ani foloseau distribuții Linux fiindcă i-am „învățat” că tata (eu) nu-și permite licențe Windows.

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
Ma intreb,citind replica ta venita la doar cateva ore dupa ce ai deschis topicul,daca intr-adevar iti doresti sa ii ajuti pe cei care ar avea deschiderea sa invete sau doar sa ii pui la zid...
Nu te întreba prea mult... Chiar dacă nu sunt un exemplu de creștin formidabil, model ilustrativ al canoanelor, doresc totuși să ajut GRATUIT, fiindcă eu am plătit pentru lucruri pe care le-am descoperit ulterior că puteau fi luate gratis. Dar am precizat „în măsura timpului disponibil”. Nu de alta, dar mai lucrez și eu...

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Si eu doresc sa fiu recompensat cu 100Ron pentru fiecare data cand ai dat 'quote' la un mesaj al meu pe forumul asta.
Si n-am primit nimic inca, asta inseamna ca m-ai furat sistematic?
Forumul este prin însăși definiția lui o discuție liberă despre orice. Dacă vrei să ți se plătească, pur și simplu, nu mai scrie nimic!

Citat:
În prealabil postat de Parascheva16 Vezi mesajul
Programele america sunt la preturi romanesti ? Intreb, caci un Adobe Photo costa aprox 1000 de dolari. Windows 8 Pro e $249.99, nici Win 7 nu era mai iefint.
Sunt adaptate preturile la salariile romanilor?
Astfel de programe preluate (fără consimțământul proprietarului, orice ar însemna acesta) în calculatorul personal se numește FURT CALIFICAT, fiindca cine le utilizeaza nu poate demonstra că o face altfel decât pentru a trage foloase! Fiindcă Windows-ul XP face tot ce trebuie pentru un utilizator obișnuit. Cel cu pretenții înseamnă care are "nevoi de o altă natură".

Citat:
În prealabil postat de Parascheva16 Vezi mesajul
Si atunci cum sa te astepti ca un student sau o familie modesta sa isi permita sa plateasca toate softurile? Nu cred ca cineva ar lua softurile de pe net daca si-ar permite. Ma refer aici la programe de care chiar ai nevoie si nu iti permiti momentan, nu la mofturi.

( Windows-ul cu licenta este deja pe calculatorul pe care il cumperi.)

(din cate stiu eu, daca cumperi o melodie sau o carte in pdf-ex.ptr. Kindle- nu esti proprietar, caci daca ai fi proprietar ai putea sa deschizi cartea din kindle in adobe sau sa pui pe ipad si nu doar pe Kindle.inainte puteai, acum au blocat.)
Studentul modest are la dispoziție pentru „învățătura, și desăvârșirea sa” profesională NUMAI programe gratuite! De exemplu, la UBB Cluj, Microsoft îsi face reclamă consistent prin oferta gratuită de progrămele. Oricum, nu asta e problema. Le poate găsi pe GRATIS oricine, dacă e student la INFORMATICA.

Last edited by calinit; 09.05.2013 at 15:57:06.
Reply With Quote
Vechi 09.05.2013, 17:31:18
antiecumenism antiecumenism is offline
Banned

Data înregistrării: 07.08.2006
Locație: ROMANIA,jud. Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
N-am inteles. Ce se obtine cu un stick cu Ubuntu in Windows?
Si cum reactioneaza PC-ul?
Din cate stiu eu un PC nu poate functiona cu doua sisteme de operare (diferite) pe el. Nici macar cu doua variante de Windows. Si restul aplicatiilor sa le folosim din Windows sau cum?

Alte intrebari de laic pe scurt:

1. De ce la Linux sunt asa denumiri ciudate? (de ex. de la ce vine Ubuntu ?)
2. De ce nu se face un Linux in ferstre, cam ca Windows? sa dai click si sa-ti deschizi ce-ti trebuie.
E complicat sa stai sa tot scrii comenzi. Si daca nu stii ce sa ceri nici nu ti se da. Am incercat mai demult...Nu merge.

3. Cum de Linux este gratuit? Inseamna ca nu este o sursa de venit.
Si ii convine asa... Deci se poate si asa, adica faci software ca hobby si ajuti omenirea si traiesti si tu.

Problema este ca in ziua de azi se vrea sa se scoata bani si din...ma scuzati.
Totul pentru bani. Si omul unde ramane?
-PC-ul poate functiona si cu mai multe sisteme de operare instalate pe acelasi hard,in dual boot -2- pe doua partitii diferite...de ex ubuntu si win xp,win 7 si xp,sau chiar win xp,7 si ubuntu in acelasi timp; numai ca atunci cand deschizi pc-ul iti alegi in care sa intri ,nu functioneaza toate in acelasi timp...
-sau se pot instala mai multe sisteme de operare (windows,linux,mac os) si in masina virtuala:virtual box si pot functiona in acelasi timp (dar doar in masina virtuala)
-pai si linuxul are ferestre si pe ubuntu aproape ca nu scrii cod deloc,se poate folosi si terminalul,linia de comanda cu comenzi dar si numai interfata grafica:
http://ro.linux-discovery.wikia.com/...e_Ubuntu_10.04
-exista si la linux suport pe bani dar sistemul propriuzis e gratis,ubuntu clar e gratuit ,chiar a aparut o noua versiune 13:http://www.ubuntu.com/download/desktop
-ar trebui si marile companii adobe,microsoft sa ofere soft daca nu gratis cel putin mai ieftin ca daca nu automat se recurge la piraterie

Last edited by antiecumenism; 09.05.2013 at 17:36:40.
Reply With Quote
Vechi 09.05.2013, 17:38:28
calinit calinit is offline
Member

Data înregistrării: 07.05.2013
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
1. Irelevant.Ce contează de la ce vine Ubuntu? (un trib de prin Africa)
2. Este cam de prin 1999 de când am folosit eu prima versiune de linux.
3. E liber (free). Nu e gratuit. Cu toate că unii pot ușor confunda termenii.
Sunt diverse firme, fundații, asociații care sponsorizează diferitele distribuții: Ubuntu, Suse, Slack, Mandriva, RedHat, CentOS etc. Variațiuni pe aceeași temă (la suprafață).
Sau sunt firme care sponsorizează un anume soft: Sun (pe vremuri) OpenOffice, Novell cu Suse și așa mai departe.
Sau, e vorba de voluntariat pur și simplu. Chiar și eu, prin 2004, am participat la scrierea unui modul de kernel pentru o interfață CAN pe portul paralel (o chestie ultra specializată și care pân' la urmă nici n-a fost inclusă oficial în tree-ul vreunui kernel).

1. Adevărat că e irelevant de ce la ce vine Ubuntu, dacă nu vrei să pari atoateștiutor, dar cu scăpări "accidentale" de memorie și o atitudine vădit superioară față de „inferiorii” tăi („un trib de prin Africa”)
„Ubuntu” = umanitate către ceilalți - semenii noștri”. Sau „eu sunt ceea ce sunt datorită a ceea ce suntem noi toți”. Distribuția Ubuntu Linux vrea să aducă spiritul Ubuntu în lumea software-ului. Știu că drumul iadului e pavat cu bune intenții și africanii nu sunt cei mai reprezentativi dintre creștini, dar probabil spiritul Microsoft de-a încuraja furtișagul propriului sistem de operare pentru a-l putea vinde ulterior mai bine e mai apropiat de creștinism? Nu, frate, spiritul creștinismul este deja într-o „alianță” tacită cu spiritul Ubuntu. Se pare că marketing-ul și politicile de virus-antivirus informatic promovate de Microsoft sunt mult mai aproape de „creștini”!
2. 1999? 20 octombrie 2004, prima versiune de Ubuntu.
3. Adevărat că nu e free(ware)... E mai mult, e open source, ceea ce înseamnă acces la codul sursă și la toate „binecuvântările” ce-ți pot fi oferite pentru a face dintr-un program ceea ce vrei tu să fie și să facă!

Distribuțiile Linux pe care le enumeri sunt, e adevărat, "variațiuni" pe aceeași temă, dar ceea ce nu înțelegi tu e tocmai tema.

Felicitări pentru am participat la scrierea unui modul de kernel pentru o interfață CAN pe portul paralel (o chestie ultra specializată și care pân' la urmă nici n-a fost inclusă oficial în tree-ul vreunui kernel). Te rog, trimite-mi și mie PE GRATIS acest "produs informatic" (mesaj privat). Sau nu? Nu trebuie, știu că utilizatorii de Windows folosesc pe gratis orice, dar nu prea dau gratis ceea ce au produs ei înșiși. Așa-i?

Last edited by calinit; 09.05.2013 at 17:44:47.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare