![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Unii strâng cureaua, să aibă alții ce toca.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
În ce-l privește pe Simion, comentariul meu s-a referit la clipul pe care l-ai postat, corelat cu multe altele pe care le-a produs într-o manieră asemănătoare. Luându-mă după efectele vorbelor lui, respectiv ținta către care direcționează de fiecare dată ura oamenilor, pe care tot el caută să o aprindă și s-o întrețină, consider că intențiile lui nu sunt de a face bine, oricât ar pretinde el asta. Dacă faptele contrazic vorbele, atunci avem de-a face cu o minciună. La fel și în privința lui C.G. Dacă doreau să ajute, atât unul, cât și celălalt, se alăturau fără tam-tam și cu smerenie grupurilor de voluntari care chiar au construit și reparat case în zonele inundate, în mod coordonat, colaborând cu autoritățile locale și cu ISU. În ce privește episodul din viața mea personală la care te referi (pe care am expus-o destul de mult, în vreme ce eu nu-ți cunosc nici măcar numele), am făcut un efort ca să-mi dau seama la ce te referi. Cred că am povestit ceva legat de serviciu, care s-a petrecut în urmă cu aproape 20 de ani, dar fie eu n-am fost destul de clar atunci, fie tu l-ai reținut distorsionat. A fost vorba despre o situație de corupție față de care nu aveam dovezi clare, fiind mai degrabă suspiciuni, care abia târziu aveau să mi se clarifice dincolo de orice dubiu. Nu am luat-o pe ocolite și am intrat în conflict deschis cu conducerea, iar regretul pe care mi l-am exprimat mai târziu pe forum ținea de faptul că – deși eu am plecat fără supărare, nefiind un loc de muncă pe care să mi-l mai doresc – am lăsat acolo un om care continua să comită nedreptăți față de colegii mei.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Din ce văd nu a fost bună politica aceea de restricționare din orice motiv, fiindcă s-a golit forumul după 2014, eu când m-am înscris l-am prins aproape golit, a durat foarte mult să-l aducem la 30-40% din ce era între 2007 și 2015. Citat:
Cred că e o stare de spirit referitoare la dirijarea cu dărnicie de fonduri către profitori din R.M și UKr vs spolierea cu taxe a românilor, vs purtarea nerușinată și fără Dumnezeu față de românii din Ucraina. Dacă ție ți se pare firească și canonică violența cu care sunt preluate Biserici ortodoxe acolo, cu persoane cagulate, înarmate cu bâte, cu preoți violentați te faci că nu vezi subiectul. Eu nu te-am văzut decât pe tine să te îngrijești de nu mai poți de grija ucrainenilor, în viața reală dacă expunem părerile românilor față de cum profită ei, - ba că draghează ilegal din Deltă și distrug ecosistemul, - ba că ne inundă cu cereale ieftine și falimentează agricultorii, -ba că ne aruncă miere îndoită și de calitate îndoielnică, -ba că unii care vorbesc română, își iau cetățenie în ritm accelerat, chiar mai rapid decât Fritz -ba că au avut cazare gratis și diurnă din partea statului când se închideau afaceri forțat - ba pentru modul cum se comportă cu minoritățile românești și nu numai de acolo - ba pentru felul brutal cum au intervenit în Transnistria de partea rușilor - cred că vreo 60-70% din români dezaprobă să aruncăm cu bani. Iar în ceea ce privește banii către Republica Moldova, la fel, Maia Sandu și guvernele trecute profitau și cereau și dintr-o parte din România fonduri nerambursabile și din cealaltă gaz ieftin. E clar că acolo există niște baroni locali care controlează politica și împreună cu serviciile fac pierdute miliarde de euro dinspre România pentru care nu se dă socoteală, pentru care nu există criterii de trasabilitate a banilor ca la fonduri europene. Tu crezi că românii care realizează că aruncăm cu bani într-un stat ostil ideii de Românie unificată dacă ar fi întrebați ar vrea să se creeze în continuare deficit cu alocări de fonduri către vecini ostili sau profitori. Uiți că sunt mulți moldoveni din Republica Moldova care vorbesc în rusă prin Italia ca să nu fie asociați cu românii ? Citat:
„Că s-a întărit mila Lui peste noi și adevărul Domnului rămâne în veac.” Ps.116, v.2. Last edited by Iorest; 10.08.2025 at 15:42:21. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am observat că tu recunoști că frica te-a împins să votezi Nicușor, deci era doar o observație atât, nu un atac la persoană.
|
||||
|
||||
![]()
Eu am spus că ura și violența promovate de AUR a trezit în sufletele multora această frică, motiv pentru care s-au dus la vot să voteze orice altceva.
În ce mă privește, am votat rațional și pozitiv, nu de frică. Mă regăsesc mult mai mult în N.D. decât în G.S. ori C.G., iar pe Bolojan îl stimez în mod deosebit pentru modul tranșant în care abordează problemele și hotărârea de a schimba lucrurile în bine, dând în același timp dovadă de pricepere și echilibru. Nu-mi plac personajele umorale, care preferă bâta în locul argumentelor, ori manipulatorii emoționali lipsiți de scrupule care vând teorii aberante ori ideologii neclare, promițând în schimb mântuirea neamului – fie ea și limitată la planul istoric.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu cred insa ca, cresterea audientei unui forum/comunitati etc online ,depinde de efortul cuiva, poate doar de un efort colectiv de a creste calitatea postarilor, cu lucruri care ii intereseaza cu adevarat pe oameni ,cat mai sincer expuse, si fara prea multa abstractie. Deci si cei care posteaza trebuie sa se intrebe ei insisi de ce o fac : sa intrebe, sa expuna ce gandesc, sa aiba dialoguri ? Sincer eu nu prea mai vad forma asta de dialog scris pe net ,cred ca si-a trait epoca in perioada de inceput,si poate si de aia a scazut audienta. Poate ar trebui in paralel sa postam si clipuri vorbind,ca parca am vazut ca accepta mp4 ca si link , poate ar fi mai interesant. Tare ma amuz inchipuindu ma cum as arata eu din bucatarie incercand sa ii explic lui Iorest ca l-am votat pe Nicusor nu doar din frica ci mai ales ca mi s-a parut o insula de bun simt , in acesta lume agitata. E excesiv de politicos uneori,aproape pana la neimplicare, "mi ar place sa" ,"as dori dacs se poate" dar in comparatie cu tupeul altora e totusi ceva rar. sa vedem totusi in final daca isi depaseste aceasta timiditate si isi da seama de potentialul acestui echilibru care il are.. Sper sa nu fie inca o dezamagire ca toti in care am crezut ca au potential,niciodata confirmat insa. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar ura o provoacă USR față de știrbi, pesediști, asistați social, ceva mai vituperant și mai infect nu a existat în politica românească, vezi că acel Caramitru junior a numit BOR sectă criminală, vrei să îți caut articolul să nu zici că sunt dezinformări ? Citat:
Nu a avut de suferit niciun șmecher care făcea cumul de funcții, dar sunt în pericol tocmai unii din bugetarii care nu sunt pila nimănui ci sunt doar capabili. Vezi că Bolojan și-a bătut joc de multă lume, a pierdut un proces în justiție cu ansamblul Crișana, după capul lui și ăștia erau niște paraziți El se războia cu folclorul îți dai seama ce minte are ?: https://evz.ro/consiliul-judetean-bi...t-in-2021.html Sunt foarte multe lucruri greșite făcute de acest ins în administrația locală, dar tu fiindcă nu ești din Bihor preiei din zbor ce-ți zice propaganda plătită tot de el din banii mei și ai altora pe care statul ni-i smulge cu forța prin taxe neavenite. Prietene vezi că manipulare emoțională s-a făcut împotriva lui Simion, de la țigan, la parazit, la homosexual, la destabilizator, că pică țara, vin legionarii, vin rușii, pică moneda națională, să-ți fie rușine că menționezi de aspectele astea și încerci să le pui în cârca altora.
„Că s-a întărit mila Lui peste noi și adevărul Domnului rămâne în veac.” Ps.116, v.2. Last edited by Iorest; 10.08.2025 at 17:01:34. |
|
||||
|
||||
![]()
N-am spus că a provocat, ci "a promovat" – un limbaj al urii, uneori la nivel de maidan. Sunt pline rețelele. Asta coboară foarte mult nivelul dezbaterii, nu mai rămâne loc de argumente, ci doar de acuzații, strigăte... înjurături.
A arăta cu degetul către cei pe care-i identifici ca adversari nu rezolvă problema. Cu siguranță și USR are propriile lui păcate, mai ales cele caracteristice Stângii moderne. Încă o dată, dacă e să fim onești, N.D. ar trebui apreciat și pentru că s-a desprins de aceștia, sacrificându-și chiar poziția de lider atunci când s-au opus Referendumului pentru familie. Prefer să aleg oameni, nu partide, nu mă pot identifica cu o tabără ori alta. La nevoie, însă, caut să înclin balanța către cei pe care-i găsesc mai rezonabili, care par a dori și putea să facă ceva bun pentru oameni – în primul rând să aducă mai multă echitate în viața socială.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dacă atât unii, cât și ceilalți se dedau la jocuri murdare, treaba noastră ar fi să ne păstrăm ochiul curat și să încercăm să discernem, preferându-i pe cei care nu fac asta. Cum am mai spus: să ne uităm la fapte, iar informațiilor să le cercetăm veridicitatea.