![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]()
Am auzit foarte multi neoprotestanti spunind ca s-au pocait, intelegind prin asta strict faptul ca au aderat la secta din care fac parte. Imi puteti spune ce insemana "pocainta" si cum va pocaiti dumneavoastra?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pocainta este traducerea cuvantului grecesc Metanoia insemnand schimbarea mintii, innoirea mintii sau intoarcerea omului din toata inima dinspre cele trecute si pacatoase catre cele ale lui Dumnezeu. Pocainta (Metanoia) este un "raspuns" activ dar si pozitiv al unui suflet, in momentul cercetarii sale de catre Dumnezeu. Practic, cel ce se pocaieste, se intoarce de pe calea lui pe Calea lui Dumnezeu. Urmand cursul "firesc" al lucrurilor, "pocainta" are trebui sa aibe loc o data in viata unui om, dupa care, intorcandu-se la Dumnezeu, el va trebui sa creasca in Hristos si sa ramana in Voia lui Dumnezeu. Insa termenul de "pocait" s-a denaturat pana intr-acolo incat a devenit o uraciune, un "vot de blam", o eticheta pe fruntea celor ce marturisesc "pocainta" in diferite confesiuni crestine, altele decat ortodoxa sau catolica. Intelegem insa ca este o greseala perpetuata in limbajul popular, cata vreme indemnul Bibliei, pentru cei ce nu sunt in Hristos, este: "Pocaiti-va." (Mat.3:2; Mat.4:17; Marc.1:15; Fapt.2:38; Fapt.2:39 etc.) ... Binecuvantari! |
|
|||
|
|||
![]() la carismatici, este o regula sa fii lumesc ! ati vazut pastor femeie, cu blugi rupti??? v-am prezentat in filmulet! pai cum e posibil asa ceva? si nu in SUA ci aici, in Romania ! Pe plan international, organizatiile religioase carismatice realizeaza cercetari si aplica tehnici de marketing de mult timp, bucurandu-se in prezent de o atentie crescanda, in timp ce in Statele Unite a devenit o industrie, in ce sens: fara pic de rusine, liderii carismatici imprumuta aspecte (muzica, imbracaminte) din stilul de viata lumesc pentru a atrage astfel adepti mai ales din randul tinerilor. iata cu ce "dansuri" atrag tinerii dar si cei mai in varsta: http://www.youtube.com/watch?feature...&v=zDkLvkG2FZQ stiti ca pastorul lor, Marin Bloj este supranumit "tremuratorul"?? da, pentru ca vorbeste in limbi si tremura. Si spune ca are Duhul Sfant ! iar tinerii din biserica lui, sunt instruiti sa danseze tot felul de dansuri pagane ! va spun, nu e un caz singular, asa sunt toate bisericile carismatice ! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
O fi scopul nobil, insa actionand astfel iti pui mintea la contributie, abandonand calauzirea Duhului Sfant, care poate avea loc intr-o inima marturisita si curatita de Hristos. Daca este sa acuz ceva intre acesti oameni este lipsa evlaviei. Un copil al lui Dumnezeu, un rob al lui Hristos trebuie sa fie evlavios, cu teama de Cel Preainalt, caci este scris: "Slujiti Domnului cu frica si bucurati-va, tremurand." (Ps.2:11) |
|
|||
|
|||
![]()
iata cum acest pastor face chemare ca toti sa vina la el la biserica, cu familia, cu cunoscuti, promitand ca Duhul Sfant va face vindecari ! cum poate el promite asa ceva? dar cum poate cineva sti asta, ce va face Duhul ? cum poti prosti lumea in felul acesta? ce garantie ofera ca asa va fi, ca Duhul va vindeca [pe cineva] ?
exact asa fac si penticostalii, aceeasi mancare de peste ! "stratagema" pentru a strange adepti ! crestinul intotdeauna zice: "faca-se voia Domnului" http://www.youtube.com/watch?v=YoxZoTEx97Y |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Te cam joci cu definitiile: pocainta este o lucrare a mintii sau a inimii? Este o lucrare a lui Dumnezeu sau a omului? Ce sa inteleg eu din definitia ta? Cam varza definitia. Citat:
Inseamna ca dupa acest moment unic in viata, mintea omului este complet innoita, deci omul nu mai poate sa pacatuiasca. Tu ai cercetat bine lucrurile astea inainte sa te inscrii pe listele penticostalilor? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In mediul penticostalo-carismatic, totul se bazeaza pe emotie, si nu pe ratiune. Nu cu Scripturile sunt atrasi viitorii penticostali, ci cu promisiuni desarte despre presupuse vindecari care ar avea loc acolo, ti-am aratat filmuletul cu acel pastor carismatic, la fel fac si cei penticostali, vino, zic ei, ca la noi te vindeci de "boalele" tale... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]()
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 Last edited by Doriana; 08.06.2012 at 20:54:43. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Prietene, in Sfintele Scripturi apare aceasta definitie. La evrei, in cultura lor, inima este sediul intelegerii launtrice, profunde iar mintea ramane sediul ratiunii. Si nu se are in vedere aici anatomia omului, la care evreii de atunci nu aveau acces. De aceea, gasim scris: "Impietreste inima acestui popor, fa-l tare de urechi si astupa-i ochii, ca sa nu vada cu ochii, sa n-auda cu urechile, sa nu inteleaga cu inima, sa nu se intoarca la Mine, si sa nu fie tamaduit." (Isa.6:10) "Le voi da o inima ca sa inteleaga ca Eu sunt Domnul. Ei vor fi poporul Meu, iar Eu voi fi Dumnezeul lor, daca se vor intoarce la Mine cu toata inima lor [(ebr. shuwb - (daca se vor) pocai]." (Ier.24:7) Iar pentru ca Domnul Iisus a fost evreu, iata aici o definitie din partea Lui: "Omul bun scoate lucruri bune din vistieria buna a inimii lui, iar omul rau scoate lucruri rele din vistieria rea a inimii lui; caci din prisosul inimii vorbeste gura." (Luc.6:45) ... Citat:
Din acel moment pacatul pune un zid de despartire intre noi si Dumnezeu si singura rugaciune care mai poate fi ascultata este cea a pacatosului, care vine cu "pocainta" - dorind sa se intoarca de la calea lui, la cea a Domnului. A, ca la spovedanie pot fi unii care spun detasat, parca amuzandu-se sau chiar laudandu-se: "Am facut si asta si asta...", aici avem de a face cu o marturisire rationala, adevarata dar superficiala. Pe cand marturisirea din inima, marturisirea profunda, a omului care doreste nu doar iertarea ci si schimbarea din adancul fiintei, aceea este facuta cu "pocainta". Si doar aceasta este primita, pentru ca are in vedere nu marturisirea ca scop ci o viata noua, la picioarele lui Dumnezeu. "In adevar, cand intristarea este dupa voia lui Dumnezeu, aduce o pocainta care duce la mantuire si de care cineva nu se caieste niciodata..." (2Cor.7:10) ... In concluzie: pocainta = gr.metanoia; ebr.shuwb, este o innoire a individului la nivelul mintii cel mai profund - (lb.greaca), sau la nivelul inimii, a launtrului lui - (ebraica), o schimbare radicala de la o viata pacatoasa la una din Dumnezeu. ------------------------------------------------------ P.S. deoarece aceasta discutie este off-topic, cer iertare inca odata autorului topicului. Aceasta este ultima postare off-topic. De acum, voi deschide un topic dedicat raspunsurilor "deviate" de la subiect. Multumesc pentru intelegere. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Miscarea Legionara | anonim97 | Generalitati | 366 | 26.08.2013 13:58:23 |
Miscarea Sfantului Graal | alexandra28again | Generalitati | 4 | 16.07.2008 19:40:13 |
|