Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.02.2013, 11:18:53
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Galbenusul de ou este foarte gras iar consumul indelungat si frecvent de oua are ca efect ingustarea vaselor de sange prin marirea nivelului de colesterol ,ducand inevitabil la boli cardiovasculare.
Un nivel al colesterolului marit poate exista si la persoanele cu o greutate normala sau chiar slabe.
Un ou conține în funcție de felul său sau mărimea sa peste 220 mg colesterol. Ficatul poate procesa zilnic 200 mg. Ce se întâmplă atunci când primește 220? Supune ficatul la un efort mare, încearcă să îl elimine iar dacă nu reușește se reabsoarbe și se depune pe vasele de sânge. Dacă am mânca 1 ou și gata, teoretic nu ar trebui să fie probleme. Dar cine mănâncă doar un ou pe zi și nimic altceva? Consumul execesiv de colesterol duce în timp deteriorarea ficatului, la arteroscelroză și la alte boli date de excesul de colesterol.
Reply With Quote
Vechi 27.02.2013, 11:33:57
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Periculos este si sa-l tii deschis pe noptiera,in timp ce dormi sau sa-l porti in buzunar,lipit de corp cat esti la serviciu.
Recomandat este să îl ținem în altă cameră...cel puțin noaptea când dormim. Și ziua cât putem să nu-l ținem pe corp ci cât mai departe.

Last edited by ovidiu b.; 27.02.2013 at 11:37:08.
Reply With Quote
Vechi 27.02.2013, 12:13:19
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Two-egg diet cracks cholesterol issue August 28, 2008 (PhysOrg.com) -- Research published in The European Journal of Nutrition this week has finally cracked the myths surrounding eggs and cholesterol. The new study showed that people who ate two eggs per day, while on a calorie-restricted diet, not only lost weight but also reduced their blood cholesterol levels.

http://phys.org/news139156140.html
Vechi 27.02.2013, 12:18:53
N.Priceputu
Guest

Implicit

În concluzie cu privire la ouă, cred că important e să fie de țară :)
Reply With Quote
Vechi 27.02.2013, 12:21:55
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Nu neaparat.

Daca taranul nu trece pe ele data cand au fost recoltate si nu le pastreaza la racoare pana ajunge cu ele la piata, mai ales vara, nu-i de mirare sa te trezesti cu burta umflata, de la niste oua "proaspete", de tara.
Vechi 27.02.2013, 12:44:59
ovidiu b.
Guest

Implicit

Cică ouăle de prepeliță sunt mai bune, cantitatea de vitamine este mai mare (de 3-4 ori mai mare decât a ouălelor de găină) și că nu au colesterol. Eu aș spune că au colesterol, însă nu au colesterol rău - LDL și sunt bogate în colesterol bun - HDL.

Un film demonstrativ a prezenței coleterolului din ouăle de prepeliță: http://www.sanatateplus.ro/content/c...e-de-prepelita
Reply With Quote
Vechi 27.02.2013, 14:07:50
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Am văzut cu ochii mei o trasă luată în timp ce telefonul mobil era în așteptare, adică nu vorbea nimeni și nici nu suna nimeni. În acest timp aparatul a schimbat cîteva zeci de mesaje pe secundă cu stația de bază. Deci e cam nasol în special pentru cei care poartă tot timpul telefoanele la ei sau dorm noaptea cu ele aproape de cap.

Probabil că nu va mai trece mult pînă vom vedea consecințele generale ale folosirii celularelor. Pînă atunci, cînd vă cumpărați un telefon prima grijă ar trebui să fie la parametrul numit SAR, care trebuie să fie cît mai mic. Restul contează mai puțin.

Eu folosesc momentan un Nokia C1 - un aparat simplu, fără pretenții și cu SARul relativ mic.
Informatii binevenite. Am vazut ca cei mici sunt atrasi de telefoanele mobile si parintii ii lasa sa se joace cu acestea, considerandu-l inofensiv. Varsta la care un copil are telefon mobil a scazut dramatic, cunosc familii care le-au luat copiilor telefon din clasa intai si spun ca nu isi fac griji in aceasta privinta, deoarece copiii il folosesc cu moderatie. Este de mare ajutor sa cunoastem adevarul.
Reply With Quote
Vechi 27.02.2013, 16:08:40
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ekaterina Vezi mesajul
Informatii binevenite. Am vazut ca cei mici sunt atrasi de telefoanele mobile si parintii ii lasa sa se joace cu acestea, considerandu-l inofensiv. Varsta la care un copil are telefon mobil a scazut dramatic, cunosc familii care le-au luat copiilor telefon din clasa intai si spun ca nu isi fac griji in aceasta privinta, deoarece copiii il folosesc cu moderatie. Este de mare ajutor sa cunoastem adevarul.
Practic telefonul vorbește la modul continuu cu antena celulei în care se găsește, dacă e deschis. Asta am vrut să subliniez cu postarea dinainte. Și eu trăiam cu impresia că în stand by telefonul ține un fel de keepalive cu rețeaua la cîteva secunde acolo sau mai rar, dar m-am speriat cînd am văzut logul.

Cînd îi văd pe unii cu mini-mobilul ăla agățat de ureche, mă apucă groaza.

Deci, mare grijă!

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 04.03.2013, 03:46:23
Hartford's Avatar
Hartford Hartford is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.11.2005
Locație: USA
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Pare mai degraba o gluma.
O fi gluma dar multi spun ca se simt mai bine,eu ce sa zic am pus sapunul si intradevar nu mai am noaptea arsuri la picioare sa vad cit ma tine.
Ca sa-l vezi pe Dumnezeu!
Reply With Quote
Vechi 04.03.2013, 09:33:52
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Hartford Vezi mesajul
O fi gluma dar multi spun ca se simt mai bine,eu ce sa zic am pus sapunul si intradevar nu mai am noaptea arsuri la picioare sa vad cit ma tine.
Nu trebuie niciodata neglijata puterea credintei. Adica placebo.

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
o rugaciune pentru sanatate maria32 Umanitare 34 09.07.2015 16:05:09
Alternativa la cardurile de sanatate cu cip antoniap Generalitati 1174 05.06.2015 11:04:59
Rugaciune pentru Sanatate t_a_pirvu Umanitare 4 15.09.2010 12:58:53
10 aliati pentru sanatate absolutep0wer Generalitati 0 25.06.2010 05:09:03
Rugaciune pentru Sanatate t_a_pirvu Umanitare 1 13.03.2010 19:30:22