Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox
 
 


Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul
Răspunde
 
Thread Tools Moduri de afișare
  #1  
Vechi 27.02.2013, 01:09:19
AlinB AlinB is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Mesaje: 20.025
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Hartford Vezi mesajul
Dragilor nu am timp sa citesc tot ce ati scris mai sus adaug si eu un remediu care l-am aflat chiar acum si abia astept sa-l aplic cind ajung acasa.
Sapun sub cersaf ajuta la cei care au circei si picioare nelinistite ca ale mele de exemplu.
]
Pare mai degraba o gluma.
__________________
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau.
Reply With Quote
  #2  
Vechi 04.03.2013, 04:46:23
Hartford's Avatar
Hartford Hartford is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 27.11.2005
Locație: USA
Religia: Ortodox
Mesaje: 1.809
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Pare mai degraba o gluma.
O fi gluma dar multi spun ca se simt mai bine,eu ce sa zic am pus sapunul si intradevar nu mai am noaptea arsuri la picioare sa vad cit ma tine.
__________________
Rugaciunea care-i plansa
In a lacrimei parau,
Te sfinteste si te-nalta
Ca sa-l vezi pe Dumnezeu!
Reply With Quote
  #3  
Vechi 04.03.2013, 10:33:52
AlinB AlinB is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Mesaje: 20.025
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Hartford Vezi mesajul
O fi gluma dar multi spun ca se simt mai bine,eu ce sa zic am pus sapunul si intradevar nu mai am noaptea arsuri la picioare sa vad cit ma tine.
Nu trebuie niciodata neglijata puterea credintei. Adica placebo.
__________________
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau.
Reply With Quote
  #4  
Vechi 04.03.2013, 13:40:20
Hartford's Avatar
Hartford Hartford is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 27.11.2005
Locație: USA
Religia: Ortodox
Mesaje: 1.809
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Nu trebuie niciodata neglijata puterea credintei. Adica placebo.
Ai dreptate,pe langa tratamentele casnice trebuie si rugaciunea.
__________________
Rugaciunea care-i plansa
In a lacrimei parau,
Te sfinteste si te-nalta
Ca sa-l vezi pe Dumnezeu!
Reply With Quote
  #5  
Vechi 15.04.2013, 15:03:37
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.284
Implicit Păpădia, un arsenal de sănătate și vitalitate

"Datorită calităților terapeutice de excepție, păpădia este o plantă de o importanță deosebită pentru menținerea unui organism sănătos, tânăr și viguros, în care funcțiile fiziologice ale principalelor organe (ficat, rinichi, inimă) se desfășoară la plafoane optime, ca urmare a unei purificări severe a sângelui.

Proprietățile terapeutice ale păpădiei au fost semnalate încă din secolul al XVI-lea, de către botanistul Hieronymus Bock, care sublinia calitățile diuretice ale păpădiei. Ulterior au fost evidențiate numeroase alte calități vindecătoare.

Funcția principală - depurativă a sângelui și ficatului - asigură un tonus general al organismului. La nivelul sângelui acționează și ca hipoglicemiant și hipocolesterolemiant.

În afecțiunile digestive are proprietăți coleretice și colagoge (favorizând evacuarea bilei), astringente, hipoacidifiante, alcalinizante, laxative, stomahice, antiputride, stimulente ale secreției pancreatice, decongestive, antibiotice, mineralizante, aperitive și tonic amare.

În funcțiile cardiace are efecte venotonice, antidiabetice, antiplachetare și depurative sangvin.

La nivelul rinichilor are acțiuni diuretice și dizolvante pentru calculi renali, tonifiante pentru piele.

Alte proprietăți ale păpădiei bine cunoscute în terapeutica medicală sunt: antitumorale, antiinflamatoare, anticanceroase, antireumatice, sedative, tonifiant al pielii.

Rizomii de păpădie au proprietăți puternic depurative, eliminând toxinele de origine infecțioasă din ficat și bilă, dar și pe cele provenite din alimente poluate.

Forme de utilizare internă:

- infuzie din două lingurițe plantă uscată la 250 ml apă clocotită; se infuzează 10-15 minute, se strecoară și se beau zilnic 2-3 ceaiuri puțin amărui, după mesele principale, având efecte în purificarea sângelui, icter, colecistite, dischinezie biliară, normalizarea circulației sângelui, ateroscleroză, reumatism, gută, afecțiuni cronice ale aparatului urinar, vindecarea varicelor și ulcerelor varicoase și eliminarea toxinelor din organism;

- decoct din 30-50 g rădăcini și frunze proaspete puse într-un litru apă rece; se lasă la macerat peste noapte, iar în dimineața următoare se fierbe timp de 10 minute, se infuzează 4 ore, se strecoară și se beau două ceaiuri îndulcite cu miere pe zi, unul cu 30 minute înainte de micul dejun și altul la o oră după micul dejun, având efecte în bolile de rinichi, insuficiență hepatică, tulburări digestive, dispepsii, icter cataral și hemoragii interne.

- decoct din amestecul de 40 g herba uscată de păpădie, 20 g frunze de mesteacăn, 15 g flori de soc, 25 g scoarță de crușin sau herba de volbură din care se ia o linguriță de 250 ml apă rece; se fierbe 5-10 minute, se infuzează acoperit 15 minute, se strecoară și se beau zilnic 2-3 ceaiuri călduțe și neîndulcite între mesele principale, într-o cură de peste o lună, având efecte în combaterea obezității și celulitei;

- salată din 100 g frunze tinere, recoltate primăvara până în mijlocul verii, care se țin 30 minute în apă sărată pentru a îndepărta gustul amărui; se mărunțesc și se amestecă cu 25 g pătrunjel verde, 50 g praz tocat, 15 ml ulei, sare, piper, oțet și mărar. Frunzele se pot amesteca cu un sos preparat din smântână, sare, piper și zeamă de lămâie sau cu muștar, ulei și zeamă de lămâie. După o cură de 2 săptămâni are proprietăți nutritive la convalescenți și la persoane anemice aducând organismului un supliment de săruri (ex. calciu, magneziu), compuși proteici și substanțe antibiotice naturale. Are și efecte vindecătoare în reumatism, obezitate și oboseală generală.

- tulpini (tije) fragede, mestecate în gură, pe stomacul gol, câte 5-8 bucăți pe zi, timp de 2-4 săptămâni, cu efecte de ameliorare rapidă a durerilor reumatice și a inflamațiilor glandulare și hepatice, stimularea funcției vezicii biliare cu dizolvarea și eliminarea calculilor biliari, combaterea dischineziei biliare, gastrite hiperacide, ateroscleroză, gută, depurarea sângelui, afecțiuni ale splinei, evitarea stării de oboseală și lipsa de energie. Persoanele astenice și obosite vor simți din primele zile o senzație de revigorare a vitalității corpului. În tratamentul diabetului se consumă zilnic câte 10-12 tije." (Sursa: Ziarul Lumina)
Reply With Quote
  #6  
Vechi 03.05.2013, 00:52:36
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.284
Implicit Despre mezeluri - doctor Gheorghe Mencinicopschi

"14 portii de mezeluri pe luna cresc cu 78% riscul aparitiei unei forme de boala pulmonara obstructiva cronica, una dintre primele cinci cauze de deces in tarile vestice si care se manifesta prin scaderea capacitatii organismului de a mentine o concentratie normala de oxigen in sange.

Ce ingrediente contine o reteta standard pentru un mezel?

Mezelurile contin aditivi foarte periculosi, cum ar fi: nitrati si nitriti de sodiu si potasiu (de la E 249, la E 252), fosfati (de la E 339 la E 343) si polifosfati (de la E 450 la E 452) de potasiu, sodiu, calciu, magneziu. In prezenta proteinelor, nitritii se transforma intr-o substanta care favorizeaza aparitia cancerului de stomac. In doze foarte mari, nitritii dau o toxicitate acuta care impiedica sangele sa mai transporte oxigen.

Sugarii si copiii mici sunt foarte sensibili la aceste substante, care le creeaza probleme respiratorii. Un aditiv pe care producatorii il folosesc ilegal si destul de frecvent in mezeluri, fara sa fie sanctionati, este amidonul modificat. Conform Ordinului nr. 975, amidonul nu este admis in produsele din carne. Totusi, mezelurile au amidon cu nemiluita, pentru ca acest aditiv retine multa apa si mareste cantitatea de mezel, inlocuind in fapt carnea.

La ce ingrediente trebuie sa fim atenti cand alegem un produs procesat din carne?
Chiar daca au fost siliti de legi sa treaca pe etichete toate componentele retetei, producatorii din Romania se feresc sa dezvaluie cantitatile adevarate de carne dintr-un produs. Dintr-o lista de aproximativ 20 de ingrediente, doar unul singur este carne. Restul sunt fosfati, nitriti, nitrati, arome sintetice si coloranti, multa sare si multa apa. In ultima vreme, au aparut tot soiul de aditivi care n-au fost testati toxicologic, dar pe care producatorii au inceput sa-i foloseasca intens. Dintre cei mai periculosi sunt fosfatii, care, in exces, impiedica fixarea calciului in oase. Imaginati-va ce inseamna asta pentru copii.

Glutamatul monosodic da un gust foarte bun. Stimuleaza pofta si te face sa mananci incontinuu. Efectul nu-i imediat, dar mancand si mancand, duce la obezitate. Aspectul de „delicios” al mezelurilor este dat, in mare parte, de faina de soia sau de amidonul de cartofi, care au chiar 40% din compozitia unui parizer ieftin sau a unui salam. Soia in stare pura, nemodificata genetic, a ajuns sa fie cel mai sanatos ingredient dintr-un salam. Amidonul, in schimb, chiar n-are ce cauta intr-un produs din carne. Pentru ca nu vor sa fie scrupulosi, producatorii promit sa-l treaca pe lista ingredientelor."
Reply With Quote
  #7  
Vechi 06.06.2013, 20:57:36
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.284
Implicit Miraculosul ginseng românesc

Puține plante din flora autohtonă, ba chiar mondială pot rivaliza cu cătina românească în privința calităților curative și diverselor aplicații medicale. Cu fructele sale, ca niște bobițe aurii care se coc toamna, cătina ne oferă un nesperat ajutor tuturor, indiferent de vârstă sau afecțiuni. Vitaminizantă de excepție, antioxidantă redutabilă și neîntrecută stimulatoare a sistemului imunitar, cătina are încă multe valențe necunoscute publicului larg.

Cunoscută în special sub denumirile populare de cătină albă, cătină ghimpoasă, cătină de râu, sau chiar dracilă din cauza spinilor ei redutabili, cătina are și o denumire științifică pe măsura calităților sale. Genul Hippophae, cum l-au numit botaniștii, derivă din termenii grecești de hippos-cal și phao-eu omor. Denumirea se referă la utilizarea fructelor de cătină în antichitate pentru eliminarea viermilor intestinali la cai.

Alți faimoși autori antici precum Dioscorid și Theophrast recomandau hrănirea cailor de curse cu cătină pentru sporirea masei musculare și a luciului părului.

Din punct de vedere taxonomic, cătina face parte din ordinul Rosales, familia Eleagnaceae, specia Hippophae rhamnoides. (Sursa: provincianews)
Reply With Quote
Răspunde



Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
o rugaciune pentru sanatate maria32 Umanitare 34 09.07.2015 17:05:09
Alternativa la cardurile de sanatate cu cip antoniap Generalitati 1174 05.06.2015 12:04:59
Rugaciune pentru Sanatate t_a_pirvu Umanitare 4 15.09.2010 13:58:53
10 aliati pentru sanatate absolutep0wer Generalitati 0 25.06.2010 06:09:03
Rugaciune pentru Sanatate t_a_pirvu Umanitare 1 13.03.2010 20:30:22