![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Daca cineva mi-ar fi dovedit ca Hristos sta in afara adevarului, si daca in realitate adevarul ar sta in afara de Hristos,atunci as prefera sa fiu cu Hristos si nu cu adevarul" (Dostoievski) "Daca Dumnezeu nu exista atunci totul este permis" (tot Dostoievski) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Din cauza unei cunoasteri pur teoretice, exista, bineinteles si primejdia sa se ajunga la o intelegere si interpretare gresita a dogmelor. Last edited by tot-Laurentiu; 21.07.2015 at 15:57:36. |
|
|||
|
|||
![]()
Se spune uneori despre sfinți că "sunt împodobiți cu dogme", cuvânt de mirare la prima vedere.
Lucrîndu-și mântuirea înlăuntrul dogmelor, ținînd strâns de ele ca la un dreptar fără egal, sfinții au agonisit prin practica vieții lor de credință virtuțile. Strălucind prin virtute, au adus implicit strălucire și dogmelor prin care au ajuns la virtuți. Nu poate străluci rodul fără să aducă strălucire și rădăcinii din care se trage. E drept că rădăcina mărului nu e apetisantă (precum poate nici dogmele nu sunt dulci și zemoase pentru unii, ci par a fi cam fade), însă când ne bucurăm de măr înțelegem că nu ar fi putut să crească dintr-o rădăcină de scaiete. |
|
|||
|
|||
![]()
N-am iubi pomul fara fruct, albina fara miere, planta fara floare (iar sublimul este sa aiba si parfum), omul fara suflet.
Iubim samanta prin rodul ei. Samanta fara rod nu are valoare si nu traieste.
|
|||
|
|||
![]()
De roade fără rădăcini eu n-am auzit.
Dar să vedem ce spune poetul: Lauda semintelor, celor de fata si-n veci tuturor! Un gand de puternica vara, un cer de inalta lumina, s-ascunde in fiestecare din ele, cand dorm. Palpita in visul semintelor un fosnet de camp si amiezi de gradina, un veac paduret, popoare de frunze si-un murmur de neam cantaret. http://www.aboutromania.com/blaga200.html Spor la lectură și la sentimente mai bune! |
|
|||
|
|||
![]()
Imi dati si mie cateva exemple de dogme? Ca asa de mult am folosit cuvantul pro si contra,ca aproape l-am rupt de continut.
Si apoi sa vedem daca mai are cineva ceva impotriva lor, dupa ce le enuntam. Caci nu cred ca dogmele ar constitui vreo problema, ci o anume folosire in scopuri de excludere a lor ,fara explicatii si precizari detaliate. Daca la toate se vede legatura cu Hristos,nimeni nu le va respinge |
|
|||
|
|||
![]()
Ai fi putut să te abții...
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Daca cineva mi-ar fi dovedit ca Hristos sta in afara adevarului, si daca in realitate adevarul ar sta in afara de Hristos,atunci as prefera sa fiu cu Hristos si nu cu adevarul" (Dostoievski) "Daca Dumnezeu nu exista atunci totul este permis" (tot Dostoievski) |
|