Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.11.2008, 21:39:17
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de adrian010155 Vezi mesajul
Imaginatia este rodul strafulgerarii din subconstient sau chiar din inconstient a unor reprezentari greu de explicat la nivelul constientului. Aceste reprezentari sunt franturi din imensul tezaur de informatie care exista in creierul omului. La nivelul constientului, ele intra in contact cu gandurile omului. Daca predomina gandurile bune, nu este necesara o lupta. Daca predomina cele rele, atunci da, este necesara lupta.
Da, foarte adevarat, dar tezaurul la care faci referire si pe care ni-l l-am imbogatit, in fiece clipa, el insusi este reflextia propriei persoane, propriei personalitati. Deci pana la urma, urmei depinde foarte mult cu ce ne-am imbogatit tezaurul, din care ne extragem informatia, trairea si celelalte.
Vechi 12.11.2008, 21:48:46
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Implicit

Citat:
Imaginatia este rodul strafulgerarii din subconstient sau chiar din inconstient a unor reprezentari greu de explicat la nivelul constientului. Aceste reprezentari sunt franturi din imensul tezaur de informatie care exista in creierul omului. La nivelul constientului, ele intra in contact cu gandurile omului. Daca predomina gandurile bune, nu este necesara o lupta. Daca predomina cele rele, atunci da, este necesara lupta.

Asta e varianta psihologico-ateista.

Realitatea e ca toate gandurile si imaginile au una din aceste trei surse:
-Dumnezeu si ingerii
-dracii
-miscarile voluntare ale mintii

Ideea unor manifestari misterioase ale subconstientului e falsa.
Reply With Quote
Vechi 12.11.2008, 21:53:41
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Implicit

[SIZE=2]In general, trebuie sa sustinem ca in cunoasterea clara a lui Dumnezeu nu are nici un loc inchipuirea. Cunoasterea lui Dumnezeu sta deasupra oricarei notiuni si idei. Este contemplatia la care ajunge mintea eliberata de inchipuire.[/SIZE]
Reply With Quote
Vechi 12.11.2008, 22:06:38
adrian010155 adrian010155 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Thheo Vezi mesajul
da-mi exemplu de imaginatie buna....
In general marile descoperiri stiintifice au fost generate de o imaginatie initiala a savantilor care s-au apucat apoi sa cerceteze, sa experimenteze, pana cand reprezentarea aceea despre care am vorbit a inceput sa capete contur, pe timpul vietii lor sa dupa aceea. Exemple de imaginatie buna, sunt destule. Voi selecta doar doua:
- Newton si-a imaginat ca este ceva care tine legate corpurile ceresti sa nu se imprastie prin univers. A rezultat legea atractiei universale;
-Einstein si-a imaginat ca trebuie sa existe o lege integratoare care guverneaza universul prin cele 4 legi cunoscute la vremea aceea (electromagnetismul, gravitatia si cele doua forte nucleare - tare si slaba). A urmat un sir lung de cercetari si se pare ca apar primele confirmari prin nasterea teoriei supersimetriei, care inca nu rezolva problema este o etapa importanta in sensul confirmarii celor imaginate de Einstein.
Reply With Quote
Vechi 12.11.2008, 22:17:15
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Da, foarte adevarat, dar tezaurul la care faci referire si pe care ni-l l-am imbogatit, in fiece clipa, el insusi este reflextia propriei persoane, propriei personalitati. Deci pana la urma, urmei depinde foarte mult cu ce ne-am imbogatit tezaurul, din care ne extragem informatia, trairea si celelalte.
Eu nu m-am referit la tezaurul pe care ni l-am imbogatit fiecare dintre noi, pentru ca acesta ete total insignifiant, ci la tezaurul pe care ni l-a daruit Dumnezeu si care contine toata informatia universului dar pe care noi, prin pacat, l-am acoperit cu crusta ratiunii, interzicandu-ne singuri bucuria cunoasterii si creindu-ne falasa imagine a "progresului" prin tot soiul de unelte, masini etc. pentru a face lucrari pe care, daca nu am fi fost pacatosi, le-am fi facut mult mai simplu si mai cu folos.
Reply With Quote
Vechi 12.11.2008, 22:18:39
Thheo Thheo is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2008
Implicit parere

Multe lucruri bune si-au imaginat Einstein si Newton...altii le-au preluat si le-au folosit in imaginatia lor bolnava(bombe)....nu ma bag in stiinta ca ma depaseste.....dar tot ajung la concluzia ca imaginatia nu-i buna de nimic....in mintea omului trebuie sa stea rugaciunea....
Reply With Quote
Vechi 12.11.2008, 22:29:04
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
Eu nu m-am referit la tezaurul pe care ni l-am imbogatit fiecare dintre noi, pentru ca acesta ete total insignifiant, ci la tezaurul pe care ni l-a daruit Dumnezeu si care contine toata informatia universului dar pe care noi, prin pacat, l-am acoperit cu crusta ratiunii, interzicandu-ne singuri bucuria cunoasterii si creindu-ne falasa imagine a "progresului" prin tot soiul de unelte, masini etc. pentru a face lucrari pe care, daca nu am fi fost pacatosi, le-am fi facut mult mai simplu si mai cu folos.
da, dar ne-am creat propriul nostru tezaur, acoperindu-l pe cel dat initial , brunindu-l, acoperindu-l cu proprile patimi, precum mandria si desfranare din care ne-am alimentat imaginatia bolnavicioasa ce ne -soteste de-a lungul vietii, o imaginatie falsa, fara de folos, o fata morgana intru amagire si dispret .
Vechi 12.11.2008, 22:30:15
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Asta e varianta psihologico-ateista.

Realitatea e ca toate gandurile si imaginile au una din aceste trei surse:
-Dumnezeu si ingerii
-dracii
-miscarile voluntare ale mintii

Ideea unor manifestari misterioase ale subconstientului e falsa.
Dragul meu, daca atunci cand se misca frunzele unui pom si spun ca acest lucru se datoreaza faptului ca bate vantul, crezi ca ar fi o explicatie in varianta ateista?
Cred ca exista unele diferente intre noi privitoare la modul in care intelegem sensurile unor termeni cum ar fi: imaginatie, imagine, gand.
In ce priveste falsitatea ideii unor manifestari misterioase ale subconstientului, te asigur ca ma voi gandi la acest lucru.
Reply With Quote
Vechi 12.11.2008, 22:35:22
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
da, dar ne-am creat propriul nostru tezaur, acoperindu-l pe cel dat initial , brunindu-l, acoperindu-l cu proprile patimi, precum mandria si desfranare din care ne-am alimentat imaginatia bolnavicioasa ce ne -soteste de-a lungul vietii, o imaginatie falsa, fara de folos, o fata morgana intru amagire si dispret .
Sunt perfect de acord. De altfel, acelasi lucru am vrut sa-l spun si eu dar nu mi-a reusit atat de bine precum ai reusit tu.
Reply With Quote
Vechi 12.11.2008, 22:43:00
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Thheo Vezi mesajul
Multe lucruri bune si-au imaginat Einstein si Newton...altii le-au preluat si le-au folosit in imaginatia lor bolnava(bombe)....nu ma bag in stiinta ca ma depaseste.....dar tot ajung la concluzia ca imaginatia nu-i buna de nimic....in mintea omului trebuie sa stea rugaciunea....
Ai dreptate, dar mi-ai cerut doar exemple de imaginatii bune, iar eu am raspuns la intrebare. Exista, desigur, o multime de exmple de imaginatii rele. Nu-mi face nici o placere sa fac o enumerare. Iti respect concluzia la care ai ajuns.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Imaginatia. alexdu Generalitati 19 12.01.2013 16:13:45
Lupta grea tigerAvalo9 Generalitati 71 16.08.2011 21:22:54
Lupta cu ecumenismul e lupta cu dracul spre_rasarit Generalitati 106 12.04.2011 21:13:50
Lupta pasiva vs. lupta activa catalin755 Generalitati 22 28.06.2010 16:35:42
Supranaturalul vs. Imaginatia noastra Anonymous Vrajitoria 11 19.06.2007 17:29:18