Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.11.2008, 17:08:46
ilieion ilieion is offline
Banned

Data înregistrării: 14.11.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Eu am participat la sfanta liturghie in ziua de praznuire a Sfantului Dimitrie. Au fost credinciosi care s-au impartasit. Locul unde au slujit ierarhii, preotii si diaconii era amenajat cu o scara care facea posibila prezenta credinciosilor spre a se impartasi.

Cat priveste modul in care s-a cantat, sa nu uitam ca a fost o corala care a interpretat piesele dupa partituri. Unii sunt dornici sa asculte corale, altii psalti. De aceea alterneaza modul de cantare la Patriarhie - ca sa-i bucure pe toti.

Nu am inteles mesajul user-ului "ilieion" in legatura cu anafura si cartile care se vindeau. "Daca episcopii s-au hotarat sa desfinteze hula numita anufura,este un mare pas inainte...Mai mult,despre cartile care se tot vindeau ambulant,foarte bine ca s-au scos,ca erau pline de otrava ,de ura si deznadejde."

Sper sa revina cu precizari asupra acestor afirmatii. Poate nu stie ce este anafura si care este rolul ei. Si sincer, eu nu am vazut carti eretice acolo. Poate a ajuns prin alte locuri. Ar face bine sa nu le confunde.
Este hula adusa Sf Duh,ca dupa ce te rogi pt sfintirea Darurilor,sa vii cu alta paine,sa o atingi de Sf Potir si de Sf Disc si sa zici ca se da in locul Sf Taine.Adica ce inlocuieste pe Hristos,o paine oarecare?Ce inlocuieste Sf Duh,anafura?Dupa Epicleze preotul se rag ca cei ce se vor impartsi sa se umple de Duhul Sfant,dar anafura ce rost are?S da cui,celor care nu-l vor pe Hristos,celor care nu vor sa se umple de Duhul Sfant?
Este si o mare jicnire adusa credinciosilor,ca adica ce,crdinciosii nu sunt vrdenici de Hristos si Duhul fant,ci sa li se dea anafura.Este cam cum gandeau evreii in vremea Mantuitorului,ca paganii suntniste caini,care nu au voie sa se infrupte de lamasa lor,a fiilor.
De aceea am zis ca este hula adusa lui Hristos,Maicii Domnului care este invocata si ea atunci,si Sf Treimi.M-as bucra tare nmult sa se desfinteze aceasta hula,si atucni sa vad si eu,pt ce au sa ste adegeaba unii la Liturghie.Sa nu li se dea nimic.Ori Sf Taine,ori nimic,sa plece dupa ectenia celor chemati,sa nu batjocoreasca jertfa lui Hristos,sa nu stea la Liturghie ca la un spectacol,si apoi sa ia "anafura" fericiti,sa mearga si sa traga si o chindie.
Decat asa,ami bine bisercile goale,"ca multi sunt chemati,dar putini alesi".
Cat despre carti,atateaprostii cate am intalnit eu in cartide genul "Ne vorbeste Parintele Xulesscu"ca-l felicit cu toata sinceritatea pe Patriarh daca le desfinteaza.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sfanta Liturghie danyel Sfanta Liturghie 81 02.11.2015 16:22:22
Sfanta Liturghie alecsandru Sfanta Liturghie 26 05.02.2013 21:41:47
Paraclis in fiecare seara la Catedrala Patriarhala VladCat Stiri, actualitati, anunturi 2 02.08.2011 20:32:24
La Catedrala Patriarhala s-a intamplat o minune! mihailt Generalitati 12 06.11.2008 22:54:53