![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Tiger, cand am scris "sa-L vada pe Dumnezeu" era de fapt un fel de-a spune. Stiu ca nimeni nu L-a vazut,dar nici prin cap nu imi trece sa vorbesc iar despre aceasta tema, mai ales pe acest forum. Este ideea pe care incerc din rasputeri s-o alung din capul meu, adica "nimeni nu L-a vazut, deci ....." intelegi restul.
Cristi si Anca, Biblia mi se pare de neinteles in acest moment. Am luat-o si pe idei principale, si pe capitole, si din VT si din NT. Nu mai spun ca de fapt nu-mi place sa citesc nimic si ca Biblia are o grosime mult prea mare, si scrisul e mic si limbajul ala ma termina. Prefer sa citesc explicatii si apoi pasajele, bineinteles explicatii ortodoxe, nu de alt neam. P.S. Sugerez un buton "Edit". Este nevoie de aceasta facilitate la un forum. |
|
|||
|
|||
![]()
Chiar este nevoie de un buton edit,de multe ori am observat multe greseli in mesajele mele si nu am putut sa le corectez.O seara buna tuturor si multa sanatate.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Fata lui Dumnezeu nimeni nu o poate vedea si sa ramana in viata. Doar spatele Si-l arata. Totusi, Dumnezeu, din dragoste pentru om L-a trimis pe Fiul Sau, pe Iisus Hristos, Om si Dumnezeu totodata, pentru a rascumpara pacatele oamenilor. Deci oamenii L-au putut vedea pe Dumnezeu Fiul, intrupat din Duhul Sfant si din Fecioara Maria, Maica Domnului. Dupa rastignire, S-a urcat iar la Cer si sade de-a dreapta Tatalui. Iti spun toate astea ca sa intelegi ca e cam mult sa ceri sa-L vezi pe Dumnezeu. Doar oamenii , care dupa o viata in care s-au dedicat lui Dumnezeu si au ajuns la indumnezeire, Il pot vedea pe Dumnezeu. Pentru asta trebuie rugaciune multa, curatirea de pacate si lacrimi. Il putem vedea totusi pe Dumnezeu in felul in care ne ajuta atunci cand Il rugam ceva: ori ne da ce am cerut, pentru ca ne e folositor; ori nu ne da ce am cerut, nefiindu-ne de folos, dar dandu-ne altceva, mai bun, la care nici nu ne gandisem. Deci prin ajutorul acesta Il recunoastem pe Dumnezeu; e mare lucru si acest lucru. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu as incepe cu Noul Testament, caci e in vigoare acum. Noul Testament nu anuleaza Vechiul Testament, ci il ridica la alte valente, prin adaugarea dragostei. Deci Iisus Hristos asta ne-a adus: DRAGOSTEA pe o trapta foarte inalta, caci porunca este a ne iubi si dusmanii. Dar am observat ca scrii despre ceea ce stii, nu despre ce nu stii; deci banuiesc ca nu esti tocmai novice. Imi plac raspunsurile pe care le dai; precum si temerile in privinta vremurilor celor de pe urma, caci sunt reale. Trebuie intr-adevar sa fim cu ochii in patru, cand antihristul si slugile lui vor face semne din cer si vor pacali pe multi. Pentru asta trebuie sa tinem permanent legatura cu Iisus Hristos. Doamne ajuta. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca ne concentram doar asupra vietii noastre si nu suntem atenti chiar si la niste speculatii, cum spui tu, putem foarte usor sa fim inselati.Daca nu suntem documentati putem considera(cum deja e obiceiul in societatea contemporana) ca binele e rau si raul e bine.Valorile morale sunt invechite,avem noi valori astazi,noi tehnologii ,dar care din pacate au la baza cifra fiarei de care ne vorbeste Sfanta Scriptura. Domnul nostru Iisus Hristos sa ne deschida ochii si sa ne lumineze sa intelegem ceea ce se intampla ptr.ca ni s-a spus ca fiara va incerca sa-i insele chiar si pe cei alesi. |
|
||||
|
||||
![]()
Eu as avea o intrebare: e mai important sa punem problema cand vine sfarsitul lumii, sau in ce stadiu ne aflam noi, fiecare dintre noi. Eu n-am mai fost de mult pe forumul asta pt ca ultima data am fost jignit profund, si mi-a fost dovedita putina cunoastere de care dau dovada unii oameni de aici. Insa mi-am zis sa mai incerc odata, poate vom reusi sa discutam despre religie si credinta nu doar ca niste persoane care fac intocmai ce zic cartile etc, ci niste persoane care gandesc, contempleaza si incearca sa gaseasca raspunsul cat mai corect si mai aproape de adevar despre aceasta lume, despre noi, despre Dumnezeu. Cititi 'Jurnalul fericirii' si o sa descoperiti acolo o abordare despre credinta foarte interesanta. Si as vrea sa va pun o intrebare: are Dumnezeu vreo putere asupra iadului? Il poate face sa dispara? As vrea sa vad ce raspunsuri o sa dati. Multumesc.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cat despre puterea Lui Dumnezeu asupra iadului nu cred ca poate fi contestata. Insa, Dumnezeu este iubire. Atat de mult ne iubeste incat ne-a lasat liberi. Caci ce-ar mai fi existenta noastra de "fiinte superioare" daca nu am fi liberi? Adica sa avem alternative la alegere. Si fiindca libertatea presupune si responsabilitate, adica asumarea alegerii,trebuie sa existe si o maniera de a manifesta aceasta responsabilitate: iadul sau raiul. Bineinteles ca rationamentul acesta ( usurel si dezlanat de altfel ) ar putea fi suspectat ca nu prea tine: caci daca Dumnezeu ne-ar fi lasat intr-adevar liberi, nu ar trebui sa fie El cel care sa stabileasca care sunt alternativele si numarul acestora. Ma intreb daca este intr-adevar astfel, devreme ce El este si creatorul nostru. In fine, cele spuse sunt doar un exercitiu simplist de gandire. Las pe cei in masura sa ne lamureasca. Asa cum cita si Steinhardt, voi spune si eu: "Cred, Doamne, ajuta necredintei mele!" |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Intrebarea mai buna este in ce stadiu se afla necredinciosii care daca pomenesc numele lui Dumnezeu in 2 saptamani?Este clar ca pe glob se intampla multe nenorociri,va fi si mai rau ,astea sunt primele semne.Nu credeti? |
|
|||
|
|||
![]()
Ideea era sa nu ne mai uitam la semne...ci, in alta parte. Sa privim intru...noi.
|
|
|||
|
|||
![]()
Subiectul acestui topic e despre sfarsitul lumii si va pierdeti timpul in speculatii. Asa cum spunea Parintele Serafim Rose, e mai tarziu decat ne inchipuim si Insusi Mantuitorul ne indeamna ca in vremea primejdiei sa fugim in munti (Matei 24,16) asa cum ne indeamna toti Sfintii Parinti. Iata un exemplu. Voi ce aveti de gand? Razboiul cu Iranul bate la usa.
Un om prevenit este un om pregatit, spune latinul, iar romanul: de-ar sti omul ce-ar pati, dinainte s-ar pazi. Cate semne mai vreti sa apara ca sa intelegeti ca anii sunt numarati pe degetele de la o mana-doua? Micro-cipul deja se implanteaza. Ofensiva impotriva crestinismului a inceput (vezi Zeitgeist pe saccsiv). Sfantul Efrem Sirul despre cei de pe urma (din timpul nostru) Parca pentru noi ar vorbi el din veacul IV Insa putini vor fi atunci cei ce vor voi sa asculte si sa creada în propovaduirea Proorocilor. Iar aceasta o va face Mantuitorul ca sa-Si arate negraita Sa iubire de oameni, ca niciodata nu voieste moartea pacatosului și a necuratului, ci voieste ca toti sa se mantuiasca; ca nici în vremea aceea nu va lasa neamul omenesc fara de propovaduire, ca fara de raspuns sa fie toti la judecata. Deci, multi din Sfinti, cati se vor afla atunci, la venirea spurcatului Antihrist, vor varsa rauri de lacrimi, cu suspine, catre Dumnezeu Cel Sfant, ca sa se mantuiasca de balaur si, cu mare sarguinta, [COLOR=Red]vor fugi în pustietati, in munti si in pesteri, cu frica se vor ascunde.[/COLOR] Si isi vor presara pamant si tarana pe capetele lor, rugandu-se noaptea si ziua, cu multa smerenie. Si li se va darui lor aceasta, de la Dumnezeul Cel Sfant, [COLOR=Red]si-i va povatui pe dansii Darul Duhului Sfant in locuri hotarate, si se vor mantui, fiind ascunsi in gauri si in pesteri,[/COLOR] nevazand semnele si infricosarile lui antihrist. [COLOR=Red]Caci celor ce au cunostinta, cu usurinta le va fi cunoscuta venirea lui. Iar celor ce isi au mintea de-a pururea la lucruri lumesti și iubesc cele pământesti, nu le va fi cunoscută venirea acestuia. Caci, cel ce de-a pururea este legat cu lucruri lumesti, macar daca ar si auzi, tot nu crede, ba il si uraste pe cel ce i-ar spune despre venirea lui Antihrist.[/COLOR] Pentru aceasta Sfintii se intaresc in credinta spre a scapa, ca toata invaluirea si grijile vietii acesteia le-au lepadat. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
121212-sfarsitul lumii | vsovivivi | Generalitati | 379 | 16.01.2013 13:43:48 |
Proorocia Cuviosului Kuksa al Odesei despre sfarsitul lumii | dumitrucelmare2000 | Generalitati | 15 | 20.04.2011 15:51:44 |
sfarsitul lumii | costi21 | Din Noul Testament | 23 | 07.09.2009 16:53:57 |
Vine sfarsitul lumii? | mihailt | Generalitati | 71 | 10.04.2009 22:04:53 |
|