Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.11.2008, 21:03:28
silverstar's Avatar
silverstar silverstar is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.04.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de fllorina Vezi mesajul
Greu de ghicit ce nume poate fi cu rezonante istorice, nume al unei regine, opere, masini, specii de pasari si padure... [COLOR=green]Silvia[/COLOR] cumva?
[COLOR=green]Exact! Esti isteata foc! Felicitari![/COLOR]
Vechi 16.11.2008, 21:57:10
mirelat
Guest

Implicit

mie mi-ar fi placut sa ma cheme monica... nu stiu de ce, de mica mi-a placut acest nume.
Reply With Quote
Vechi 16.11.2008, 22:49:33
tigerAvalo9 tigerAvalo9 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.03.2008
Locație: Galati
Religia: Ortodox
Implicit

Alin,il am deja,imi place foarte mult numele si Victor mi-ar mai fi placut.Nume de sfinti un Matei de la Sf.Apostol Matei poate...
Reply With Quote
Vechi 17.11.2008, 19:49:27
goldfinger17 goldfinger17 is offline
Banned

Data înregistrării: 05.06.2008
Locație: Craiova,Dolj,Romania
Implicit

[SIZE=5] Ca mirean imi place cum e actualul:Dragos-Marius insa ca monah mi-ar fi placut Nathaniel (pronuntat Natanail) sau Cleopa :) Slava lui Dumnezeu pentru toate!:) Preacinstita si preafericita sfanta marie miluieste-ma pe mine robul tau![/SIZE]
Reply With Quote
Vechi 17.11.2008, 20:17:09
nede_mar's Avatar
nede_mar nede_mar is offline
Member

Data înregistrării: 25.08.2008
Implicit

Desi, nu ne alegem noi numele, daca as fi fost intrebata tot pe acesta as fi dorit sa il port, ma cheama MARIA, care in limba ebraica inseamna "copil dorit", iar din punct de vedere ortodox nu mai este nevoie de nici o explicatie.Si ca sa fie tacamul complect vin din mama Elena (raza de soare) si tata Gheorghe(fermier). Un fermier ce isi poate dori ?dacat o raza de soare ! iar apoi un copil dorit -Maria! Mai departe a venit randul meu : Fetita Elena-Andreea(raza de soare-razboinica) si apoi baiatul Vlad(cel ce da ordine). Intrebati, copii mei de numele pe care il au sunt foarte multumiti. Acum avem o problema! In curand cu ajutorul Bunului Dumnezeu voi deveni si bunica(de al fata) si cu moda ecografiilor au aflat ca vom avea o fetita si incercam sa cadem de acord la numele ei! Cand vom hotara va voi comunica in mod sigur! Am uitat - fetita mea si-a ales un sot cu numele Petre-Ionut! Tot un nume f. frumos.
Reply With Quote
Vechi 17.11.2008, 20:37:11
tigerAvalo9 tigerAvalo9 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.03.2008
Locație: Galati
Implicit

Mie nu prea imi place sa port numele unui Sfant pentru ca nu ma pot compara cu el.Si nici nu prea imi plac numele de Sfinti ,cel mai mult mi-a placut Mihail si Matei dar restul nu prea..Dar nu conteaza numele...poate sa te cheme si Jesus,Iisus etc.,conteaza sufletul.
Reply With Quote
Vechi 01.01.2009, 19:13:01
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tigerAvalo9 Vezi mesajul
Mie nu prea imi place sa port numele unui Sfant pentru ca nu ma pot compara cu el.Si nici nu prea imi plac numele de Sfinti ,cel mai mult mi-a placut Mihail si Matei dar restul nu prea..Dar nu conteaza numele...poate sa te cheme si Jesus,Iisus etc.,conteaza sufletul.
Alin draga, nu e vorba de a te compara cu un Sfant ci de al avea ca protector, mijlocitor, de a-l urma si apoi te rog mult sa ma ierti, dar numele Sfintilor nostri sunt foarte frumoase . Deci iata ca pentru prima data nu pot fi intru totul de acord cu tine. Reprezita totusi ceva, ca toata viata sa porti in nume, suflet si in inima numele, viata si exemplul unui Sfant, el devenind parte integranta din viata ta si de ne ajuta Bunul Dumnezeu sa ne intalnim cu el in lumea vesniciei .
Vechi 13.12.2008, 14:41:33
Maria-Raluca's Avatar
Maria-Raluca Maria-Raluca is offline
Member

Data înregistrării: 12.12.2008
Smile Maria

imi place mult numele pe care il am, Maria si Raluca ,Maria pt ca sunt nascuta pe 8 septembrie, de nasterea Maicii Domnului. poate mi-ar fi placut Ioana sau Diana
Reply With Quote
Vechi 14.12.2008, 00:50:08
oanna77 oanna77 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 13.12.2008
Locație: bucuresti
Implicit

Eu am fost botezata Ioana, fiind nascuta de 7 ianuarie, insa de mica am fost strigata Oana, astfel ca a devenit o obisnuinta. Pana acum imi displacea Ioana, dar acum inteleg ca numele de botez trebuie respectat.
Reply With Quote
Vechi 02.01.2009, 19:08:19
wertygo wertygo is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2008
Implicit

Ar putea sa zica preotii ca nu boteaza copilul daca nu-i aleg parintii sau nasii un nume ortodox.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce carte v-a marcat/placut? sergiu Generalitati 289 05.06.2014 09:36:16
Amintiri din copilarie. Ce fel de roade ati vazut la alti crestini care v-au placut spre_rasarit Generalitati 12 24.09.2011 10:07:25
Documentare care ne-au placut NeInocentiu Generalitati 3 10.09.2011 11:01:06
Nume Botez (in functie de nume ceftificat si sex copil) Tatic Botezul 3 14.12.2008 21:25:10
nume livadarufelix Botezul 16 27.01.2008 18:52:58