Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.11.2008, 15:50:12
praxis praxis is offline
Banned

Data înregistrării: 10.11.2008
Implicit re:

Pai, nu ai ce sa iti ceri iertare, ca nu m-am suparat. Si, la urma urmei, dupa cum zice Part___e in acel articol, "se da singur de gol uneori"... Dar, acum nu cred ca ma va da de gol partile negative, ci celelalte, pozitive. Toti gresim, toti avem dreptul de a ne indrepta, toti suntm datori sa ne iertam unii pe altii, mai ales la varsta adolescentei... Cei ce au trecut peste asta ne pot da mai multe sfaturi, noi ca suntem inca in aceasta perioada, nu putem decat sa dam cu parerea.. Cine nu ma va ierta, daca i-am gresit cumva, nu are nici inima de crestin, nici pe sine nu se iubeste, si nici pe Dumnezeu. Pentru ca, de nu va ierata greseala aproapelui, cum va putea cere de la Dumnezeu iertare, el insusi tinand in minte raul facut. Eu am iertat cam tot raul care mi s-a facut, nu am mai sunat nici la redacit sa cer socoteala pentru faptul ca au publicat acele articole, am iertat tot ceea ce a fost. Asa sunt datori si altii sa ma ierte.
Reply With Quote
Vechi 18.11.2008, 17:10:32
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Religia: Ortodox
Implicit

Curios!,ispita_ta a aparut in acest topic,nu a spus nimic referitor la el,insa a venit cu o acuza scurta!Si-atat!Chiar ca esti ispita....
Reply With Quote
Vechi 18.11.2008, 17:11:39
ory ory is offline
Senior Member

Implicit

Ce mai conteaza cine este si de ce?Daca se incadreaza,este ok!
Reply With Quote
Vechi 18.11.2008, 17:36:03
praxis praxis is offline
Banned

Implicit

Nu si-a dat seama, ci stia di-nainte,ca vorbeam mult pe messenger.. stie direct de la mine ca eu sunt "praxis". Pana la urma, nici infiltrat nu am fost, nici intentiile altora nu le-am purtat, nici altora nu le-am facut jocul, ci, pur si simplu, pentru mine am lucrat, si asa voi lucra mereu, cat mai calugareste posibil.
Acum am incheiat prietenia mea cu dansa, pe cale diplomatica, si sper sa stie si ea sa fie discreta si diplomatica, precum si eu am fost fata de dansa. Oricum, stiu ca ceea ce am discutat pana acum cu ea pe mess, o sa ajunga la urechile altora, care se foloseste si de ea precum a incercat sa se foloseasca si de mine, sau ma insel in privinta asta. Problema este ca nu prea a fost discretie 100% in conversatiile noastre, mai ales ca ceea ce sicutam cu ea la telefon, mai devreme s-au mai tarziu au aparut intr-un articol, foarte injositor la adresa mea. Chestia cu numele meu, ce nume am , ce nume de coduri am avut, ce nume de coduri am si acum, sau am avut in diferite organizatii. Acest lucru stiu sigur ca nu l-am spus nimanui pe messenger, si nici pe viu, ci numai ei. De aici cred ca ar fi o oarecare legatura intre acestea toate si articolele respectiva. Problema este ca sa lovit in numele meu fara ca eu sa stiu asta, fara ca eu sa mai fi facut vreo greseala, sau sa fi publicat ceva recent, mai ales ca in occident cat am stat am avut alte treburi de rezolvat, nu de a sta pe internet... Oricum, daca asa am fost, un "infiltrat", dupa cum spun dumnealor, cu siguranta nu ma retrageam din toate activitatile in acest moment. Si sincer, m-am cam saturat de atacurile la adresa mea, de insultele si de loviturile netemeinice. Sunt si eu om! Daca am gresit, nu cred ca ar fi o solutie sa se publice toata viata despre acea greseala electronica, nici macar ceva real fiind.
Acum sunt foarte derutat si foarte nelinistit, si, tousi, nu vreau sa mai fac afirmatii la adresa nimanui, precum nici mie nu mi-a fost placut cand s-a facut acuze la adresa numelui meu. Si nu cred ca ar fi crestinesc sa amintim de numele vreunei persoane care a gresit, fie infitrate in biserica su nu, fie crestin ortodocs, francmason, KGB-ist sau cine stie ce fel de minoritate, natoinalitate sau cult. Toti suntem oameni, trebuie sa ne respectam reciproc, sa nu ne incalcam unii altora drepturile, sa nu fim ingusti la minte si sa tinem minte toata viata o mica greseala a cuiva, precum nici noi nu suntem fericiti cand ni se tin minte greselile.
Reply With Quote
Vechi 18.11.2008, 17:41:38
ory ory is offline
Senior Member

Implicit

Atunci sa inteleg ca,de aceasta data,daca vorbesc de iubire intre oameni,mai presus de toate palavragelile astea,"nu ma mai numesc eretica!"
Este un inceput....
Reply With Quote
Vechi 18.11.2008, 18:01:54
praxis praxis is offline
Banned

Implicit

Cand intram eu pe acest forum, era un obicei de a te face "eretic" schismatic, etc, etc. Acest lucru nu-l pate face oricine! Cu toate ca s-a folosit de acesti termeni oameni care nici macar nu au vreun habar de teologia ortodoxa... Un duhovnice batran, un traitor desavarsit, stie sa distinga un eretic de un dreptslavitor, un schismatic de un unitar... Insa, noi putem daor sa dam cu presupusul, nu sa acuzam direct: esti eretic! esti nu stiu mai cum! Nu avem atata putere incat sa cunoastem inima omului, interiorul sufletului sau. De aceea sa nu ne mai injosim unii pe altii, ca la sf. Liturghie nu auzim: "Sa ne uram unii pe altii, ca intr-un gand sa marturisim", ci auzim: "Sa ne IUBIM unii pe altii, ca intr-un gand sa marturisim". Aici nu se incadreaza iubirea patimasa ori iubirea cea de dincolo de eres, insa, nici a ne ura unii pe altii nu este crestinesc.
Ce, credeti ca, cei ce sunt infiltrati de catre organizatii secrete, si au ca scop dizolvarea Bisericii, sunt constienti ca nu fac bine ceea ce fac? Nu sunt, va zic eu, ca de ar fi fost, ar fi echilibrat osanda iadului cu fericirea vesnica. In plus de asta, oamenii infiltrati in cadrul Bisericii, de catre anumite organizatii, nu sunt orice fel de oameni, ci sunt: oameni intelectuali, cu studii foarte avansate, cu posibilitati financiare foarte mari, cu "grade", etc, etc. Nu orice "om de care-i plina lumea" este infiltrat... Sa fim seriosi: daca franc-masoneria ar fi lucrat pana acum cu orice fel de oameni, nu ar fi mai existat pana acum. Iata ca din 1717, s-a dezvoltat foarte mult. Deci, nu orice fel de om este infiltratzie... Eu am fost un om " de care-i plina lumea", ca sa nu folosesc termeni mai jignitori, ca nu cumva sa se mai simta si altul cu "musca pe caciula".
Cert este ca sunt oameni foarte inteligenti, foarte versatzi, care sunt infiltrati in structurile bisericesti, ceea ce ne duce cu gandul la "globalizare" si la "imparatia unui singur imparat" care se urmareste a fi Anti-hristul. Dar, nu ma pun acum sa rescriu proorociile Sfintilor Parinti care adeveresc venirea lui Antihrist...
Acum, sa fim seriosi: ca o fi unul sau altul dintre fidelii "infiltrati" ai potrivnicului, nu ne prea intereseaza. Ne intereseaza cum putem sa nu fim inselati de ei si de zambetele lor dragastoase, care sunt doar niste masti ale globalismului si ale antihristilor...
Sa nu fiu prea habotnic...
Reply With Quote
Vechi 27.11.2008, 14:17:56
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de praxis Vezi mesajul
Acum am incheiat prietenia mea cu dansa, pe cale diplomatica, si sper sa stie si ea sa fie discreta si diplomatica, precum si eu am fost fata de dansa. Oricum, stiu ca ceea ce am discutat pana acum cu ea pe mess, o sa ajunga la urechile altora, care se foloseste si de ea precum a incercat sa se foloseasca si de mine, sau ma insel in privinta asta. Problema este ca nu prea a fost discretie 100% in conversatiile noastre, mai ales ca ceea ce sicutam cu ea la telefon, mai devreme s-au mai tarziu au aparut intr-un articol, foarte injositor la adresa mea.
Sa inteleg de aici ca nu e vorba de eleve in ultimul an de liceu, care dupa postare isi iau geanta de scoala si merg la ore?!? Sau de studenti, sau viitori calugari...
Nu stiam ca unii se ascund in asa masura in spatele nick-name-ului, dandu-se drept cine nu sunt. Si cati nu or mai fi la fel... imi este sila sa reflectez asupra acestui gand.
In ochii lor, cei care sunt realmente preocupati de credinta, par probabil niste naivi, care isi asternaici gandurile, bune de exploatat la o adica...
Acum imi aduc aminte de topicul lui C.tin, in care ne spunea de persoane interesate de amanunte din viata lui. Toate se leaga.
Am impresia ca acest virtual "s-a nascut" murdar.
Fratilor, voua chiar nu va pasa de mantuirea voastra?!?
Doamne, apara-ne si ne pazeste!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nasterea bisericii ortodoxe dobrin7m Istoria bisericii 1 24.01.2012 23:10:19
Ierarhia bisericii ortodoxe Anton79 Biserica Ortodoxa Romana 12 16.07.2010 22:27:43
Reformarea Bisericii Ortodoxe Romane Atena Biserica Ortodoxa Romana 10 22.11.2008 19:14:48
istoria bisericii ortodoxe romane panaghia Despre Biserica Ortodoxa in general 3 11.08.2008 13:34:07
Despre tainele Bisericii Ortodoxe strajeru Secte si culte 0 26.11.2007 01:39:33