![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Evraghie Ponticul
|
|
||||
|
||||
![]()
multam!!! Asa imi place! Ca sa stie cine citeste de unde sunt citatele ca pote cineva si-l noteaza si sa stie de la cine e...
|
|
||||
|
||||
![]()
Sfantul Ioan Gura de Aur spune: "Nu este de ajuns postul pentru a ne putea impartasi, ci este nevoie intai de toate sa nu tinem minte raul, caci a tine minte raul pentru cei cazuti in aceasta inseamna a trai iadul inainte de a ajunge in gheena ... desfranatul sau adulterinul odata ce si-a implinit pofta si a pus capat pacatului, daca, trezindu-se, voieste sa lase pacatul si dupa aceasta urmeaza pocaintei, are o oarecare mangaiere; cel care tine minte raul insa lucreaza pacatul in fiecare zi si niciodata nu-l termina, in primul caz s-a intamplat faradelegea si s-a savarsit pacatul, in cel de-al doilea, pacatul are in fiecare zi indrazneala; de la cine vom avea, spune-mi, iertarea cei care ne predam de buna voie acestei fiare salbatice si viclene?"
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
imi dai voie sa te corectez oleaca? multam! Invatatura Sf.Parinti ESTE valabila in veci!!! odata ce BO are la Baza Sf.SCRIPTURA si SF.TRADITIE si INVATATURILE SF.PARINTI, cuvintele lor SUNT VALABILE VECI DE VECI!!! Iarta-ma!
|
|
||||
|
||||
![]()
Nu-i bai ! Este vorba de nuanta , vrand sa subliniez intangibilitatea , este firesc ca asa va fi in vecii vecilor. Un crestin stie la ce am facut referire, asa ca sa nu mai tremure altii inutil de frica schimbarii Dogmei BOR, ce nu a fos , nu este si nu va fi sa fie , in asta consta unicitatea Ortodoxiei.
|
||||
|
||||
![]()
"Firea trupului fiind surda, oarba si muta, nu te poti intelege cu el decat prin osteneala si foame, acestea insa trebuie conduse dupa dreapta socoteala, ca sa nu dauneze sanatatii. Acestea il imblanzesc, incat nu se mai tine vrajmas lui Dumnezeu. Rugaciunea si postul scot dracii poftei si ai maniei din trup. Foamea imblanzeste fiarele".(Parintele Cleopa)
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Adevarul este si va fi acelasi; dar ce te faci daca definitia adevarului va fi putin modificata? Nu cred ca tremur de frica schimbarii Domei, ci pur si simplu nu o doresc, caci s-a vazut unde au ajuns altii procedand asa. Am vazut aseara un film mai vechi, pe care l-am revazut cu ochii de acum. Am realizat un lucru: tot ce vine de la Dumnezeu este simplu exprimat; se stie, nu trebuie sa insist pe acesta idee. Ceea ce vine de la diavol este tot mai complicat si primul pas in acea directie te baga intr-un hatis in care te tot afunzi, fara iesire si fara finalitate, totul conjugat cu un efort imens. |
|
|||
|
|||
![]()
Frate, ma iarta, ce am zis nu este citat exact.Dar cine a citi scrierea minunata a avvei Evraghie Ponticul va sti.
|
|
|||
|
|||
![]()
Miere cu scortisoara, daca vi se face de ceva dulce.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Bucate de Post | sadiye | Generalitati | 291 | 27.11.2016 00:34:56 |
Postul de pacate vs postul de bucate | tigerAvalo9 | Generalitati | 21 | 28.02.2012 23:29:05 |
Post | Bogdan N | Generalitati | 5 | 18.06.2011 22:06:08 |
* post * | Jamaica | Postul | 63 | 15.02.2011 20:56:37 |
post sau nu ? | andrei91 | Generalitati | 13 | 17.02.2009 19:07:46 |
|