Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.09.2008, 02:32:55
MarinaAlca's Avatar
MarinaAlca MarinaAlca is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.07.2008
Locație: The Land from Down Under
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MarinaAlca
Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14
In legatura cu draguta de Criss am spus ca o inteleg ca femie dar nu ca si crestina.
Sa imi fie cu iertare dar ceea ce nu pot intelege nici in ruptul capului este de ce trebuie sa existe separatie intre FEMEIE SI CRESTINA!!!... de ce nu putem pur si simplu avea intelegerea FEMEII CRESTINE??
Explica-mi si mie te rog, la tine cum functioneaza chestia asta... cand gandesti ca si femeie esti mai putin crestina iar cand judeci ca si crestin nu te mai consideri femeie???
Reply With Quote
Vechi 16.09.2008, 09:04:13
dorinastoica14
Guest

Implicit

Citat:
Citat:
Draga mea Marina,cred ca mare suferinta este in sufletul tau.Desi nu am spus intreaga poveste si regret si cit am spus nu am primit prea multa alinare (in topicul care a placut atit de putin).
Dar sa stii ca este aici pe forum o persoana din localitatea mea care cuoaste totul si ceva in plus si este preot .Asa ca...este usor sa dai cu piatra.In legatura cu draguta de Criss am spus ca o inteleg ca femie dar nu ca si crestina.
Daca nu te superi as vrea sa ma rog pentru tine :thumbsup:
Viata pe acest pamant este o continua lectie plina de incercari, suferinte, caderi, rastigniri.... asa incat am convingerea ca toti, dar absolut toti avem parte de suferinta in viata pamanteasca.. fara de ea nu ar mai fi mantuirea.... in ceea ce priveste % suferintei din sufletul fiecaruia e greu de facut calcule... iar tu care NU ma cunosti, cu atat mai putin poti aproxima.. nu crezi??:D
Dar ca sa vezi culmea coincidentei, si eu gandeam despre tine acelasi lucru cu privire la suferinta din sufletul tau(eronat sau nu:p???)

"Daca nu te superi as vrea sa ma rog pentru tine :thumbsup:"- nu ma supar deloc...si nici nu ma intimidez la auzul acestor vorbe.... esti invitata mea... asta ar intra la categoria sa te rogi ptr dusmanii tai , nu??:D:D:D
Nu-i bai daca ma consideri asa... sunt convinsa ca au ma facut-o si altii(sa imi rup o mana, un picior, sa imi mearga rau
:D:D:D.. ohoho si inca cate si mai cate poate scorni mintea ratacita a unora si dorinta de razbunare nejustificata)... atata timp cat sunt cu Domnul Iisus Hristos nimic din rautatea lor nu ma poate atinge..deci tu esti libera sa faci precum cum doresti..
:)Da!ai gandit bine,este multa suferinta in sufletul meu,si multa teama.Suferinta pentru ca nu pot sa fac voia lui Dumnezeu si teama ca nu voi trai destul ca sa acopar cu rugaciuni de iertare anii cind am fost departe de Hrisos care a fost rastignit pentru pacatele mele.
Reply With Quote
Vechi 16.09.2008, 09:10:10
dorinastoica14
Guest

Implicit

Citat:
Citat:
In legatura cu draguta de Criss am spus ca o inteleg ca femie dar nu ca si crestina.
Sa imi fie cu iertare dar ceea ce nu pot intelege nici in ruptul capului este de ce trebuie sa existe separatie intre FEMEIE SI CRESTINA!!!... de ce nu putem pur si simplu avea intelegerea FEMEII CRESTINE??
Poate am avut si eu o experienta asemantoare si am depasit-o in acest fel!Prin rugaciuni si pocainta....
Reply With Quote
Vechi 16.09.2008, 09:24:17
dorinastoica14
Guest

Implicit

Citat:
Citat:
Citat:
Poate am avut si eu o experienta asemantoare si am depasit-o in acest fel!Prin rugaciuni si pocainta....
Iti onori patimile din iubire pentru cel de linga tine.Chiar daca peste anii de renuntare vine o femie si-ti spune ca in anii cind tu ai suferit ea a fost iubita de sotul tau.
Ea a fost fEMIE iar eu FEMEIE si CRESTINA-cine a cistigat? Cred ca eu.Am invatat sa iert,sa rabd si sa ma rog pentru acei care m-au ranit.
Viata e foarte complicata.Te iubesc:)
Reply With Quote
Vechi 19.11.2008, 14:22:23
vovo_hot vovo_hot is offline
Junior Member

Data înregistrării: 19.05.2006
Implicit Cu respect!

Ma gandesc serios la un lucru. Se pare ca trebuie sa mergeti impreuna la un medic si sa rezolvati problema impreuna. poate din motive lesne ascunde ceva si de teama de a nu-ti face rau te evita. incearca-l sa-l iubesti mai mult, oferindu-i posibilitatea sa discutati de teama asta de apropiere. si explicai rolul lui in casatorie. Poate asa isi va aduce aminte de Dumnezeu. Fara sa fiu rautacios la Biserica mai merge? Adica si-a schimbat comportamentul totala si fata de tine si societate? Iarta-ma daca intru in amanunte desi nu este problema mea. Iertare. Si dumnezeu sa va Binecuvinteze luminadu-va cu HAR, CREDINTA, RABDARE si IUBIRE. Doamne ajuta.
Reply With Quote
Vechi 19.11.2008, 14:49:38
philalex philalex is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.05.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

eu nu am auzit...in familie sa nu aiba relatii sexuale....cam dubios...poate o fi stresat de ceva...in ziua de azi, iti cam piere pofta de trup, cand sunt atatea probleme sociale.....tre sa gandeasca pozitiv, desi e dificil....dar nu imposibil....oricum...tindem spre o societate singura si din cauza snobismului care este in prezent...a diverselor probleme, a greutatilor de crestere a unui copil....samd....
Reply With Quote
Vechi 21.11.2008, 20:27:37
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

"Rugati-va lui Dumnezeu sa va dea un sot bun si nu uitati ca intre calitatile pe care le cereti sa fie si aceasta, ca el sa va iubeasca si sa iubeasca si pe Dumnezeu - si asa viata voastra va fi binecuvantata" ( Maica Magdalena- Reflectii asupra educatiei copiilor in Biserica Ortodoxa de azi, p.25)
Vechi 22.11.2008, 01:34:25
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Mare gresala atunci cand asociem casnicia cu sexul, ca si cum sexul este cel ce determina si sustine o casnicie. Atunci cand sexul, placerea pur trupeasca este elementul definitoriu intr o casnicie, totul e pierdut din start, intru cat si unul si celalalt, avand dorinta trupeasca infipta puternic in constinta, in felul lor de a fi, consumul de sex pe parcursul casniciei se transforma in desfrau liber consimtit, ce duce invetabil la destramarea familiei, intru cat placerea in sex si prin sex duce la curvie si asta numai familie nu va fi. Unde dragoste adevarata si intelegere reciproca nu e, totul e fals, artificial intretinut si de nu se ajunge la despartire, casnicia va fi teroare, inghet si boala continua pana la moarte, adica : Nimic !
Vechi 22.11.2008, 08:58:31
ioanhodean's Avatar
ioanhodean ioanhodean is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.03.2008
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru ioanhodean
Implicit

poi casatorie fara copii ce i aia?
sau macar sa fi incercat sa ai
dar deloc ce rost are sa se uneasca doi oameni,asta i rolul casatoriei.
sa se uneasca sa faca copii si mai departe poveste lunga.
is f putini oamenii care daca se casatoresc nu vor sa faca acest lucru..
poate ca or facuto prea mult inainte si s`or plictisit:))
Reply With Quote
Vechi 22.11.2008, 11:33:29
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanhodean Vezi mesajul
poi casatorie fara copii ce i aia?
sau macar sa fi incercat sa ai
dar deloc ce rost are sa se uneasca doi oameni,asta i rolul casatoriei.
sa se uneasca sa faca copii si mai departe poveste lunga.
is f putini oamenii care daca se casatoresc nu vor sa faca acest lucru..
poate ca or facuto prea mult inainte si s`or plictisit:))
Nasterea de prunci draga Ioan , este un dar de la Dumnezeu, iar atunci cand nu va sa fie, tot voia Lui este , pentru ca unde in asta lume, nu este voia Lui. Peste tot ! Denaturarea iubirii, a dragostei si reducerea ei doar la sex, este inselare si mare desertaciune. Pai, draga Ioan, normal ca intr o casnicie, este fireasca si unirea trupurilor, pentru ca te rog sa retii ca sexul este complet altceva. Sexul este doar placere, fuga dupa placere, nebunia trupeasca , mintea ce umbla dupa perversiuni si desertaciuni. Intr o casnicie unirea trupeasca este rezultatul unei iubiri adevarate, a unei relatii unice, consfintite de Taina Cununiei. Imperecherea este atributul doar dobitoacelor, sexul atributul celor in desfrau, pe cand unirea trupeasca intru nastere de prunci este atributul celor casatoriti, nefacand o obsesie din aceasta unire. Ea vine de la sine si de va fi sa fie, pruncul apare pe asta lume, de nu va fi sa fie , asta nu-i cap de tara, sau subiect de barfa. Cum nici perioada cand neputinta unirii apare, nu este motiv de despartire . Pentru ca adevarata casnicie nu face un scop in sine din impreunare trupeasca, ci ea are la baza dragostea, iubirea, comuniunea unica a doua suflete, ce se vor intalni in vesnicie.
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sexul fara casatorie filipstefan Intrebari utilizatori 1 19.08.2011 22:13:55
O lume fara Dumnezeu si fara suflet alicette Intrebari utilizatori 1 01.04.2011 23:38:40
romania,tara fara fara reactie iulyaan Generalitati 78 24.01.2011 10:02:13
12 fara 5.... eodor nastasa Generalitati 8 13.07.2010 15:02:37
fara casa, dar nu fara credinta! mirelat Stiri, actualitati, anunturi 5 07.08.2008 21:07:42