Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Pocainta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.12.2008, 14:14:30
Luly Luly is offline
Member

Data înregistrării: 23.11.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
1. Taina casatoriei este deasupra postului - si asta n-am zis-o eu, ci protopopul de Timisoara. El sustine sus si tare (atat de tare incat m-a speriat la predica aia...) ca alti preoti invata gresit ca postul de 40 de zile inseamna automat 40 de zile de abstinenta.

2. Cristi zis si Boss ne impartaseste din experienta sa la varsta pe care o are. Sa-l intrebam cum a procedat cand era mai tanar... :)

3. Daca unul din soti nu accepta abstinenta, atunci celalalt va merge cuminte sa-si faca datoria de sot, caci altfel il poate impinge la curvie pe cel caruia nu-i pasa de posturi sau de ortodoxie. (asta sta scris si in indreptarele de spovedanie si in multe alte locuri)

Urmeaza si alte parari mai avizate poate, abia astept sa le ascultam!...

Draga Florin-Ionut...sa stii ca gresesti cand faci astfel de afirmatii.

In privinta a ceea ce a spus Parintele Protopop are dreptate, dar in contextul urmator: Sf Taina a Cununiei este mai presus decat Postul deoarece asa cum ai spus si tu este o TAINA. Dar Taina Cununiei nu da dezlegare la a face pacate mai ales in post. Taina Cununiei da dezlegare la nastere de prunci, nu la satisfacerea placerilor trupesti.

In privinta acelui exemplu cu 40 de zile de post nu sunt egale cu 40 de zile de abstinenta.... daca preotul a spus asa ceva , este foarte grav. Ceea as putea spune din exemplul acesta este ca desi preotul are doctorat nu are trairea in Duhul Ortodoxiei si in Duhul Adevarului.

De asemenea cum a spus si cristiboss56 .... Nu se moare din abstinenta!

Indemnul meu este de asemenea ca cei ce va confruntati cu astfel de situatii sa mergeti la un preot duhovnic, dar nu la oricare preot duhovnic...pt ca prin ceea ce a spus Florin-Ionut despre protopopul acesta, mi-a atras atentia asupra faptului ca sunt si preoti duhovnici care nu dau sfaturi ortodoxe, sfaturi care sa ii dea omului sansa de asi castiga mantuirea. Cautati preoti duhovnici calugari care sunt cunoscuti prin viata duhovniceasca aleasa.

Doamne ajuta!

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Relatiile dintre Biserica ortodoxa din Moldova si cea din Transilvania STEPHAN Istoria bisericii 8 16.10.2012 17:40:45
Despre desfranarea intre sot si sotie ionut12 Generalitati 136 14.05.2011 13:04:54
Femeia:sotie,mama,profesionista caty_deea Nunta 52 06.01.2011 10:54:57
Desfranarea intre sot si sotie part 2 ionut12 Generalitati 20 16.11.2010 08:06:45
Relatiile dintre preoti dorinastoica14 Preotul 12 29.03.2010 13:01:59