Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.12.2008, 00:40:32
veilur veilur is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.01.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de geo.nektarios Vezi mesajul
Asta sa ne intereseze pe noi, frati crestini: CE BINE AM FACUT EU PT APROAPELE MEU???
Ba eu zic ca din contra, principala intrebare a lui Dumnezeu la Judecata de Apoi va fi "Ce ai facut cu sufletul tau?", si deabia dupa asta ne va intreba si ce am facut cu ceilalti, iar referitor la treaba asta cu ceilalti de langa noi, eu cred ca Dumnezeu a vrut sa ne spuna prin a avea grija sa nu devenim pricina de sminteala pentru ei, ca daca ne apucam sa indrumam si sa dam sfaturi nefiind despatimiti de atatea si atatea vicii, mai rau cadem si ne tulburam.
Reply With Quote
Vechi 10.12.2008, 01:10:07
geo.nektarios's Avatar
geo.nektarios geo.nektarios is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.07.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de veilur Vezi mesajul
Ba eu zic ca din contra, principala intrebare a lui Dumnezeu la Judecata de Apoi va fi "Ce ai facut cu sufletul tau?", si deabia dupa asta ne va intreba si ce am facut cu ceilalti, iar referitor la treaba asta cu ceilalti de langa noi, eu cred ca Dumnezeu a vrut sa ne spuna prin a avea grija sa nu devenim pricina de sminteala pentru ei, ca daca ne apucam sa indrumam si sa dam sfaturi nefiind despatimiti de atatea si atatea vicii, mai rau cadem si ne tulburam.
Fratele meu, nu vezi ca toate discutiile sunt impotriva studentilor teolgi, a viitorilor preoti, si chiar a tinerilor preoti??? ca nu mai sunt cum erau odata... EU de aceea am scris ce am scris, nu pt mine, ci impotriva celor care sunt "raasculati" impotriva lor!!! Daca subiectul era despre "Raspunsul meu la Infricosta Judecata" spuneam asa ca si fratia ta (ai scris bine ce ai scris, dar nu legat de subiect), asadar am scris ca fiecare sa isi poata vedea greseala nu numai de judecata, cat si ca nepasare fata de un "teolog"!!! fiecare arunca cu pietre, ca ala e de vina, sau celalalt! BA nu! Eu sunt de vina ca nu ma rog pt el!!! De ce??? Rugaciunea pt apropapele e SINGURUL lucru ce il pot face, ba mai mult, in virtutea Poruncii Iubirii, pt ca eu sunt cu Hs, Il am in mine pe Hs, IUBESC ca si El, de aceea ma rog pt el, chiar daca nu ma cunosc cu el!!! Asa trebuie sa ne fie judecata!!! sa ne judecam pe noi, ca poate am gresit lui Dumnezeu si din cauza unor pacate, Dumnezeu mi-a dat preotul pe care il MERIT!!! Dupa CREDINTA si TRAIREA MEA!!!
Te rog frumos sa ma ierti si fii binecuvantat!!!
Reply With Quote
Vechi 10.12.2008, 01:57:17
laurschepsis laurschepsis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de geo.nektarios Vezi mesajul
Fratele meu, nu vezi ca toate discutiile sunt impotriva studentilor teolgi, a viitorilor preoti, si chiar a tinerilor preoti??? ca nu mai sunt cum erau odata... EU de aceea am scris ce am scris, nu pt mine, ci impotriva celor care sunt "raasculati" impotriva lor!!!
Adevarat. De foarte multe ori, in discutiile cu diversi, am remarcat usurinta cu care acestia condamnau preotii, comutand exceptia pe pozitia regulii. Le-am spus ca preotii sunt tot oameni, ca si ei. Nici mai buni nici mai rai. Ca asa cum exista oameni impliniti sau neimpliniti in munca lor, asa exista si preoti cu mai mult sau mai putin har, mai vrednici sau mai putini vrednici. Si i-am intrebat: Tu, daca ai fi ales calea preotiei ai fi ajuns un model? Tu, esti in meseria ta un reper, un varf? Reactia lor, aproape de fiecare data a fost: Da ma, da' eu nu m-am dus sa ma fac preot!
Daca ma gandesc bine, preotul a ramas etalonul suprem in ceea ce priveste imaginea morala in urbe. De aceea si pretentiile la adresa sa sunt mult mai mari si in consecinta abaterile sale sunt judecate mai aspru. Venim dupa o perioada de comunism atroce si una de capitalism desantat care au lasat urme adanci in acest neam. Va mai trece ceva timp pana vom constientiza cat de mult conteaza sa ne rugam pentru preotul nostru, pentru conducatorii nostri, pentru biserica noastra, pentru neamul nostru, pentru pace, pentru martirii nostri si sa evitam sa judecam cu asprime aproapele. Va mai trece ceva timp pana cand vom adopta cultura binelui si a frumosului, pana cand vom fi cu adevarat un popor ortodox.

Doamne-ajuta!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
admitere facultate Joulie Stiri, actualitati, anunturi 0 30.08.2012 11:34:18
Dumnezeu personal tara tara vrem ostas Generalitati 18 06.08.2011 15:04:35
Facultate Teologie. alexdu Generalitati 18 12.02.2010 16:30:33
Facultate Teologie fr alexdu Generalitati 2 02.02.2010 16:30:06
Preotul - ce invata el la facultate? sophia Preotul 40 15.11.2009 19:36:50