![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
[COLOR=green]Fa-ti timp sa mirosi o floare...[/COLOR]
![]()
|
||||
|
||||
![]() [COLOR=#008000]Polly RUPE: [SIZE=3]Cuvinte amabile
|
||||
|
||||
![]() [COLOR=green][/COLOR][COLOR=green]Leo ROSTEN: Cuvintele[/COLOR] [COLOR=green]Canta[/COLOR]
|
|||
|
|||
![]() [SIZE=4]Incerc sa vad prin bezna [/SIZE]
[SIZE=4]Sclipiri inabusite,[/SIZE] [SIZE=4]Iar ochii plini de lacrimi[/SIZE] [SIZE=4]Se inalta catre cer.[/SIZE] [SIZE=4]Doresc sa simt in mine[/SIZE] [SIZE=4]Luminile topite,[/SIZE] [SIZE=4]Sa simt ca sigur este[/SIZE] [SIZE=4]Nadejde,credinta,[/SIZE] [SIZE=4]Dragoste si sens![/SIZE] [SIZE=4]Vreau sa dispara ura,[/SIZE] [SIZE=4]Luminile inunde,[/SIZE] [SIZE=4]Fiarba in mine viata,[/SIZE] [SIZE=4]Dulceata ei s-o beau,[/SIZE] [SIZE=4]Plutnd apoi usoara[/SIZE] [SIZE=4]Sre ceruri mai albastre,[/SIZE] [SIZE=4]S-ajung acolo unde[/SIZE] [SIZE=4]Eu pot gasi ce vreau![/SIZE] [SIZE=1](D.S)[/SIZE] |
|
||||
|
||||
![]()
<< Ia Tu arcusul > > de : Vasile Voiculescu _ Cum Insuti Tu, de veci Stapane, m-alcatuiesti ca pe-o unealta / Pe care patima s-alerge ca un arcus purtat de mana, / Azi simt in suflet cum se-ncheaga si cum navalncice tresalta / Cantari , ce nu mai vor in noaptea vremelniciei sa ramana. / De-aceea scoate-mi de pe coarde calusul care le sugruma / Si lasa-ma sa tin arcusul cu mana mea tremuratoare. . . / Nu te uita ca sunt o biata lauta subreda de huma, / Eu simt, zbatandu-se in mine adanci cantari nemuritoare ! / Dar ca sa poate sa rasune asa cum legea lor o cere, / Din plin si slobode, cu duhul ce le-a sadit neinfranate / Stapane , pleaca-Te pe coarde. . . si daca vezi ca n-am putere / Ia Tu, in mana Ta arcusul si canta in eternitate !
|
|||
|
|||
![]() [SIZE=4]Intr-o asteptare apasatoare[/SIZE]
[SIZE=4][/SIZE] [SIZE=4]Azi nu mai scriu versuri,nu mai visez,[/SIZE] [SIZE=4]Nu mai tremur,nu mai plang,nu mai sunt,[/SIZE] [SIZE=4]Intr-o asteptare apasatoare m-am ingropat [/SIZE] [SIZE=4]In mine insumi ca intr-un mormant.[/SIZE] [SIZE=4][/SIZE] [SIZE=4]Coboara un inger in el si ma cauta,[/SIZE] [SIZE=4]Nu ma gaseste si crede ca am inviat.[/SIZE] [SIZE=4]Doamne cat de naivi sunt si ingerii astia[/SIZE] [SIZE=4]Ca de atata vreme nu au aflat[/SIZE] [SIZE=4][/SIZE] [SIZE=4]Ca nu invie mortii in zadar(copile)[/SIZE] [SIZE=4]Oricata speranta,oricata indoiala,oricat[/SIZE] [SIZE=4]Ar plange mironositele in acest cimitir[/SIZE] [SIZE=4]In care mi s-a facut urat[/SIZE] [SIZE=4][/SIZE] [SIZE=4]Sa tot ascult plansul lor care nu se mai termina,[/SIZE] [SIZE=4]Sa tot incerc sa ies din acest noroi[/SIZE] [SIZE=4]Sa tot dau la oparte lespedea asta grea[/SIZE] [SIZE=4]Pe care nu stiu cine a pus-o inapoi.[/SIZE] [SIZE=1](de Ileana Malincioiu)[/SIZE] [SIZE=1][/SIZE] |
|
|||
|
|||
![]() [SIZE=4]Seninatate[/SIZE]
[SIZE=4][/SIZE] [SIZE=4]Inca un om isi duce crucea-n spate[/SIZE] [SIZE=4]Senin,de parc-ar duce un sac la moara[/SIZE] [SIZE=4]Si toti il urmarim, cum intra-n cimitir[/SIZE] [SIZE=4]Si nimeni nu se infioara[/SIZE] [SIZE=4][/SIZE] [SIZE=4]Ca si-a scris singur numele pe piatra[/SIZE] [SIZE=4]Si ca-si va insemna cu ea pamantul verde[/SIZE] [SIZE=4]Abia platit. de parca i-ar fi teama[/SIZE] [SIZE=4]Ca altfel in curand l-ar putea pierde.[/SIZE] [SIZE=4][/SIZE] [SIZE=4]Desi,acesta pare atat de singur[/SIZE] [SIZE=4]Incat un om senin de tot,apuca[/SIZE] [SIZE=4]Spre locul lui,ducand in spate crucea[/SIZE] [SIZE=3][SIZE=4] Pe care toata viata, a invatat s-o duca.[/SIZE][/SIZE] [SIZE=1](de Ileana Malincioiu)[/SIZE] [SIZE=1][/SIZE] |
|
||||
|
||||
![]()
E atat de trist sa cugeti ca-ntr-o zi,
poate chiar maine, pomii de pe-alee, acolo unde-i vezi or sa mai stee voiosi, in vreme ce vom muri. Atata soare, Doamne, atata soare o sa mai fie-n lume dupa noi cu mii de anotimpuri si de ploi, cu zori din care siruie racoare.. Si iarba asta o sa mai rasara iar luna tot asa o sa se plece voioasa, peste apa care trece, noi sigur n-o sa fim a doua oara. Si-mi pare asa de rau ca se mai poate gasi atata vreme pentru ura, cand viata nu-i decat o picatura intre acest moment si celalalt. Si-mi pare neinteles si trist ca nu privim la cer mai des ca nu culegem flori, ca nu iubim, noi, care-atat de repede murim. |
|
||||
|
||||
![]()
Invata de la apa sa ai statornic drum,
invata de la flacari, ca toate-s numai scrum, Invata de la umbra sa taci si sa veghezi, Invata de la stanci cum neclintit sa crezi! Invata de la soare cum neclinit s-apui, invata de la piatra cum trebuie sa spui, invata de la vantul ce-adie pe poteci, cum trebuie prin lume de linistit sa treci! Invata de la toate ca toate-ti sunt surori, cum treci frumos prin viata, cum poti frumos sa mori! Invata de la vierme, ca nimeni nu-i uitat, invata de la nufar sa fii mereu curat, invata de la flacari ce-avem de ars in noi, invata de la umbra sa fii smerit ca ea, invata de la stanca sa-nduri furtuna grea! Invata de la soare ca vremea sa-ti cunosti, invata de la stele ca-n cer sunt multe osti. Invata de la greier, cand singur esti, sa canti, invata de la luna sa nu te inspaimanti, invata de la vulturi cand umerii ti-s grei, si du-te la furnica sa-i vezi povara ei! Invata de la floare sa fii gingas ca ea, invata de la soare sa ai blandetea sa! Invata de la pasari sa fii mereu in zbor, invata de la toate ca totu-i trecator. Ia seama, fiu al jertfei, prin lumea care treci sa-nveti din tot ce piere, cum sa traiesti in veci! |
|
||||
|
||||
![]() [COLOR=green][SIZE=3]Ah, voi sănii, sănii![/SIZE]
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Citate preferate, cugetari, vorbe de duh | silverstar | Generalitati | 1175 | 03.08.2016 14:54:36 |
poezii crestine | Maria-Raluca | Generalitati | 35 | 08.04.2015 18:15:49 |
Poezii de Pasti | laurastifter | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 21 | 02.05.2013 15:59:15 |
Poezii de Pasti | PuiMicGeorgiana | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 0 | 19.04.2011 11:46:00 |
Poezii crestine! | Laurentiu | Generalitati | 1 | 01.03.2007 14:31:41 |
|