![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
imi place mult numele pe care il am, Maria si Raluca ,Maria pt ca sunt nascuta pe 8 septembrie, de nasterea Maicii Domnului. poate mi-ar fi placut Ioana sau Diana
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu am fost botezata Ioana, fiind nascuta de 7 ianuarie, insa de mica am fost strigata Oana, astfel ca a devenit o obisnuinta. Pana acum imi displacea Ioana, dar acum inteleg ca numele de botez trebuie respectat.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dar de.. fiecare parinte isi boteaza copilul cum ii place. La multi ani 2009 ! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
La multi ani! Intrebarea ta, Alin, ma duce cu gandul la alta intrebare: cum poate un neam sa-si piarda identitatea? Pai, asa. Putin, cate putin. Azi renuntam la nume, maine la datini si obiceiuri, poimaine la limba romana samd. Chiar daca Pop, un nume foarte raspandit in Ardeal a primit la un moment dat, ca si Constantin, Ion si multe altele, sufixul "escu" si au devenit Popescu, Constantinescu, Ionescu ele fac parte din fiinta acestui neam, NEAMUL ROMANESC. Am primit gratis aceasta mostenire uriasa si trebuie sa invatam sa o pastram si sa o dam mai departe intr-o lume din ce in ce mai convinsa ca globalizarea este solutia viitorului. Numele tau este foarte frumos. Nu mai este cazul sa insistam asupra etimologiei lui, pur romaneasca, desi uni se grabesc sa-i ofere corespondent ALAN. Dincolo de aceste considerente, nu poate fi considerat un lucru rau faptul ca un parinte ca si-a botezat copilul cu un nume italian sau saxon. Insa, eu cred ca ar fi bine daca am sti din timp cum sa ne pastram valorile nationale. Doamne-ajuta! |
|
|||
|
|||
![]()
Mi-ar fi placut sa ma numesc Ioana, am inteles ca erau gata sa-mi puna numele acesta, dar s-au gandit ca e prea comun.
Suna asa bine: Ioana. Am vazut ca exista Sf Lidia in calendar, dar nu am sarbatorit niciodata ziua de nume. |
|
|||
|
|||
![]()
Ar putea sa zica preotii ca nu boteaza copilul daca nu-i aleg parintii sau nasii un nume ortodox.
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu cred,Hartford,ca numele este doar o identitate,un cod cu care sa te identifici in lume nicidecum nu inseamna ceva sau conteaza foarte mult.
Nu,numele meu vine din germana,am vazut si la un documentar al numelor la televizor,cica de la Alan care inseamna nobil ,in fine ,mai putin ma intereseaza ce inseamna eu vreau sa spun ca nu conteaza numele asa de mult...daca ar avea cineva numele de Jesus,sunt in strainate,inseamna ca acel om va avea noroc in viata sau va fi Sfant?nu,conteaza sufletul. Si in plus daca i-as pune sa zicem copilului meu un nume ca Ion,Gheorghe,Vasile ,poate nu i-ar place adica in ziua de azi nu prea mai vad copii cu numele acestea desi cunosc unul care il cheama Vasile ,are 2 nume ,Vasile Iustin,chiar daca e Vasile primul nume acesta incearca sa-l ascunda si se identifica Iustin.In concluzie numele trebuie sa fie unul placut de toti ,degeaba ii pui Ion ca sa pastrezi traditia ,daca copilului nu o sa-i placa si o sa-i fie rusine... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce carte v-a marcat/placut? | sergiu | Generalitati | 289 | 05.06.2014 09:36:16 |
Amintiri din copilarie. Ce fel de roade ati vazut la alti crestini care v-au placut | spre_rasarit | Generalitati | 12 | 24.09.2011 10:07:25 |
Documentare care ne-au placut | NeInocentiu | Generalitati | 3 | 10.09.2011 11:01:06 |
Nume Botez (in functie de nume ceftificat si sex copil) | Tatic | Botezul | 3 | 14.12.2008 21:25:10 |
nume | livadarufelix | Botezul | 16 | 27.01.2008 18:52:58 |
|