Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.12.2008, 14:41:33
Maria-Raluca's Avatar
Maria-Raluca Maria-Raluca is offline
Member

Data înregistrării: 12.12.2008
Religia: Ortodox
Smile Maria

imi place mult numele pe care il am, Maria si Raluca ,Maria pt ca sunt nascuta pe 8 septembrie, de nasterea Maicii Domnului. poate mi-ar fi placut Ioana sau Diana
Reply With Quote
Vechi 14.12.2008, 00:50:08
oanna77 oanna77 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 13.12.2008
Locație: bucuresti
Implicit

Eu am fost botezata Ioana, fiind nascuta de 7 ianuarie, insa de mica am fost strigata Oana, astfel ca a devenit o obisnuinta. Pana acum imi displacea Ioana, dar acum inteleg ca numele de botez trebuie respectat.
Reply With Quote
Vechi 01.01.2009, 19:13:01
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tigerAvalo9 Vezi mesajul
Mie nu prea imi place sa port numele unui Sfant pentru ca nu ma pot compara cu el.Si nici nu prea imi plac numele de Sfinti ,cel mai mult mi-a placut Mihail si Matei dar restul nu prea..Dar nu conteaza numele...poate sa te cheme si Jesus,Iisus etc.,conteaza sufletul.
Alin draga, nu e vorba de a te compara cu un Sfant ci de al avea ca protector, mijlocitor, de a-l urma si apoi te rog mult sa ma ierti, dar numele Sfintilor nostri sunt foarte frumoase . Deci iata ca pentru prima data nu pot fi intru totul de acord cu tine. Reprezita totusi ceva, ca toata viata sa porti in nume, suflet si in inima numele, viata si exemplul unui Sfant, el devenind parte integranta din viata ta si de ne ajuta Bunul Dumnezeu sa ne intalnim cu el in lumea vesniciei .
Vechi 02.01.2009, 16:06:18
Hartford's Avatar
Hartford Hartford is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.11.2005
Locație: USA
Implicit

Citat:
Ce parere aveti despre numele straine puse de romani la copii lor? Ca de exemplu Marcus,Marko,Justin,Denis,Steve,Juliano etc.Eu cred ca numele nu sunt importante ,chiar daca nu este un nume de Sfant este un nume pe care il identifica pe acel copil.Sa nu uitam ca italienii au alte nume,romanii altele etc. deci nu este o problema daca se pun nume straine.Ce parere aveti?
Nici eu nu am nume de Sfant sau legat de ortodoxie,Alin.
Eu zic ca e bine sa raminem romani de ce Denis sau Juliano? Suna rau nume de familie romanesc si prenume strain. exp: Eremia Maxim sau Cimpeanu Brian sau Leon.
Dar de.. fiecare parinte isi boteaza copilul cum ii place.

La multi ani 2009 !
Reply With Quote
Vechi 02.01.2009, 16:59:48
laurschepsis laurschepsis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2008
Locație: Bucuresti
Implicit Nume - neam

Citat:
Ce parere aveti despre numele straine puse de romani la copii lor? Ca de exemplu Marcus,Marko,Justin,Denis,Steve,Juliano etc.Eu cred ca numele nu sunt importante ,chiar daca nu este un nume de Sfant este un nume pe care il identifica pe acel copil.Sa nu uitam ca italienii au alte nume,romanii altele etc. deci nu este o problema daca se pun nume straine.Ce parere aveti?
Nici eu nu am nume de Sfant sau legat de ortodoxie,Alin.
Doamne-ajuta!

La multi ani!

Intrebarea ta, Alin, ma duce cu gandul la alta intrebare: cum poate un neam sa-si piarda identitatea? Pai, asa. Putin, cate putin. Azi renuntam la nume, maine la datini si obiceiuri, poimaine la limba romana samd. Chiar daca Pop, un nume foarte raspandit in Ardeal a primit la un moment dat, ca si Constantin, Ion si multe altele, sufixul "escu" si au devenit Popescu, Constantinescu, Ionescu ele fac parte din fiinta acestui neam, NEAMUL ROMANESC. Am primit gratis aceasta mostenire uriasa si trebuie sa invatam sa o pastram si sa o dam mai departe intr-o lume din ce in ce mai convinsa ca globalizarea este solutia viitorului.

Numele tau este foarte frumos. Nu mai este cazul sa insistam asupra etimologiei lui, pur romaneasca, desi uni se grabesc sa-i ofere corespondent ALAN.

Dincolo de aceste considerente, nu poate fi considerat un lucru rau faptul ca un parinte ca si-a botezat copilul cu un nume italian sau saxon. Insa, eu cred ca ar fi bine daca am sti din timp cum sa ne pastram valorile nationale.

Doamne-ajuta!
Reply With Quote
Vechi 02.01.2009, 17:08:45
Z.Lidia Z.Lidia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.01.1975
Locație: Bucuresti
Implicit

Mi-ar fi placut sa ma numesc Ioana, am inteles ca erau gata sa-mi puna numele acesta, dar s-au gandit ca e prea comun.
Suna asa bine: Ioana.
Am vazut ca exista Sf Lidia in calendar, dar nu am sarbatorit niciodata ziua de nume.
Reply With Quote
Vechi 02.01.2009, 19:08:19
wertygo wertygo is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2008
Implicit

Ar putea sa zica preotii ca nu boteaza copilul daca nu-i aleg parintii sau nasii un nume ortodox.
Reply With Quote
Vechi 02.01.2009, 21:30:19
tigerAvalo9 tigerAvalo9 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.03.2008
Locație: Galati
Implicit

Eu cred,Hartford,ca numele este doar o identitate,un cod cu care sa te identifici in lume nicidecum nu inseamna ceva sau conteaza foarte mult.

Nu,numele meu vine din germana,am vazut si la un documentar al numelor la televizor,cica de la Alan care inseamna nobil ,in fine ,mai putin ma intereseaza ce inseamna eu vreau sa spun ca nu conteaza numele asa de mult...daca ar avea cineva numele de Jesus,sunt in strainate,inseamna ca acel om va avea noroc in viata sau va fi Sfant?nu,conteaza sufletul.

Si in plus daca i-as pune sa zicem copilului meu un nume ca Ion,Gheorghe,Vasile ,poate nu i-ar place adica in ziua de azi nu prea mai vad copii cu numele acestea desi cunosc unul care il cheama Vasile ,are 2 nume ,Vasile Iustin,chiar daca e Vasile primul nume acesta incearca sa-l ascunda si se identifica Iustin.In concluzie numele trebuie sa fie unul placut de toti ,degeaba ii pui Ion ca sa pastrezi traditia ,daca copilului nu o sa-i placa si o sa-i fie rusine...
Reply With Quote
Vechi 02.01.2009, 21:40:54
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
Eu cred,Hartford,ca numele este doar o identitate,un cod cu care sa te identifici in lume nicidecum nu inseamna ceva sau conteaza foarte mult.

Nu,numele meu vine din germana,am vazut si la un documentar al numelor la televizor,cica de la Alan care inseamna nobil ,in fine ,mai putin ma intereseaza ce inseamna eu vreau sa spun ca nu conteaza numele asa de mult...daca ar avea cineva numele de Jesus,sunt in strainate,inseamna ca acel om va avea noroc in viata sau va fi Sfant?nu,conteaza sufletul.

Si in plus daca i-as pune sa zicem copilului meu un nume ca Ion,Gheorghe,Vasile ,poate nu i-ar place adica in ziua de azi nu prea mai vad copii cu numele acestea desi cunosc unul care il cheama Vasile ,are 2 nume ,Vasile Iustin,chiar daca e Vasile primul nume acesta incearca sa-l ascunda si se identifica Iustin.In concluzie numele trebuie sa fie unul placut de toti ,degeaba ii pui Ion ca sa pastrezi traditia ,daca copilului nu o sa-i placa si o sa-i fie rusine...
Alin ! Nu uita ca numele cel puram l-am primit la Taina Botezului, in numele Tatalui, al Fiului si a Sf.Duh ! Nu uita ca toate pomelnicile date poarta numele de la Botez, toate rugaciunile, Acatistele, Pomenirile. Nu uita de Taina Spovedaniei unde tot numele de Botez se foloseste. Nu uita de Taina Cununiei, de slujba ultima a imormantarii. Asa ca Alin . . . . ., este foarte important a-ti iubi si respecta numele dat la Botez.
Vechi 02.01.2009, 21:50:57
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Alin ! Nu uita ca numele cel puram l-am primit la Taina Botezului, in numele Tatalui, al Fiului si a Sf.Duh ! Nu uita ca toate pomelnicile date poarta numele de la Botez, toate rugaciunile, Acatistele, Pomenirile. Nu uita de Taina Spovedaniei unde tot numele de Botez se foloseste. Nu uita de Taina Cununiei, de slujba ultima a imormantarii. Asa ca Alin . . . . ., este foarte important a-ti iubi si respecta numele dat la Botez.
Am uitat de Taina Sf.Impartasanii si va rog sa ma iertati , va spun cu mana pe inima, ca insasi titulatura topicului este o mica erezie. Pentru ca suna a negare , a nemultumire pentru numele dat la Botez. Una este ce ne-ar placea noua despre ceva oarecare si alta este a pune in discutie numele dat la Sf. Botez. Iertare !
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce carte v-a marcat/placut? sergiu Generalitati 289 05.06.2014 09:36:16
Amintiri din copilarie. Ce fel de roade ati vazut la alti crestini care v-au placut spre_rasarit Generalitati 12 24.09.2011 10:07:25
Documentare care ne-au placut NeInocentiu Generalitati 3 10.09.2011 11:01:06
Nume Botez (in functie de nume ceftificat si sex copil) Tatic Botezul 3 14.12.2008 21:25:10
nume livadarufelix Botezul 16 27.01.2008 18:52:58