![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Mare adevar ! Personal am expus din trairea mea personala in cei 25 de ani de casnicie, pentru ca Geo ne-a rugat sa dam exemple concrete. Poate ne spui si tu din expereienta ta personala, ce cu siguranta este lunga si foarte bogata.
|
|||
|
|||
![]()
S-a scris frumos despre iubire .....despre familie si prieteni....sunt casatorita de 15 ani si nu regret nici o secunda pasul facut....imi iubesc sotul si cei doi copii mult cu tot sufletul meu....dar mai sunt persoane(soacra, tatal) in viata mea pe care as vrea sa le iubesc, cu care in trecut ma certam ....acum am invatat sa nu le mai iau in serios lucrurile grele pe care mi le spun uneori....am invata ca e mai sanatos sa tac , sa ascult si sa ma rog ptr ei.....dar lupt si incerc sa-i iubesc, de iertat ii iert mereu....dar iubirea.....asta e problema mea....iubirea despre care cu totii vorbiti atat de frumos.....
|
|
|||
|
|||
![]()
Intr-adevar o casnicie de 38 de ani inseamna ceva. Ceea ce am invatat din acesti multi ani este, ca adevarata dragoste o gasesti NUMAI in familie, restul fiind amagire de la cel rau. Oricat de mult ne-ar maguli cuvintele, privirile, gesturile altora, acestea au darul numai de a ne scoate de pe fagasul nostru spre mantuire; dulceturile lasa in urma numai goluri, care nu au darul sa construiasca, ci doar sa darame ceea ce ai adunat.
Fericirea nu este exaltata; nu este o extrema a trairii, ci este plina de echilibru, armonie si dragoste. Cautam fericirea vesnica si pe aceasta doar in familie o putem gasi. Spunand acest lucru, as vrea sa-mi exprim parerea de rau pentru toti aceia, care din diferite motive, nu au reusit sa gaseasca aceasta fericire conjugala. Ea exista totusi. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Cristian, nu au fost 38 ani de iubire si intelegere, ci 38 de ani pentru a ajunge la iubire si intelegere. Cele mai grele lupte le-am dat cu mine insami pentru a ajunge sa inteleg ce inseamna fericirea conjugala cu adevarat. Intre "iubire" si "indragosteala" este o distanta ca de la carul din curte si Carul cel Mare de pe cer. Indragosteala este cea mai dulce forma de nebunie, in vreme ce iubirea este un dar de la Dumnezeu. Sa nu ne amagim ca iubim, atunci cand suntem doar indragostiti. Cautand dragostea, indragostindu-ne, e amagire. A te indragosti, casatotit fiind, e ca si cand iti depui banii economisiti intr-un sac fara fund. Oare asta vrem? Cu siguranta, nu! Ne permitem insa sa fim visatori, sa fim romantici, nebanuind cat rau ne facem si cat se foloseste satana de aceasta inclinare a noastra spre pacat, atunci cand in sfarsit ne indreptam gandul la rugaciune.
Am o mare admiratie pentru oamenii care au stiut sa ocoleasca aceasta forma de nebunie, acceptata dealtfel de multi, si care s-au pastrat curati sufleteste; caci pacatul cu gandul este cel mai des si cel mai nebagat in seama. Am avut ocazia sa intalnesc oameni, care au reusit sa dejoace planurile satanei, ramanand integri si devotati sotilor lor. Una dintre aceste persoane este Acad. Prof univ. Zoe Dumitrescu Busulenga, devenita la sfarsitul vietii Maica Benedicta. A spus, ca in viata ei l-a iubit pe sotul ei si pe Eminescu. Ajunsa calugarita, plutea in timpul Sfintei Liturghii, ca dovada a biruintei asupra pacatului. Nepacatuind cu gandul ne putem pastra curati pentru a putea primi Duhul Sfant. Iata deci invatatura primita in urma celor 38 de ani de casnicie: sa nu pacatuim nici cu gandul! Gandul este buturuga cea mica, cu care putem rasturna carul cel mare: fericirea in timpul vietii, si in final insasi mantuirea noastra. |
|
||||
|
||||
![]()
[SIZE=3]Intr-o Manastire este din nou exemplu de IUBIRE!!! Ba mai mult, NIMENI NU ESTE PE CONT PROPRIU!!! Ci sunt supusi celui mai mare: STARETUL!!! Acolo fiecare face VOIA STARETULUI, NU a sa!!! Altfel este batjocorit de draci si nu va avea liniste niciodata, ba mai mult, il va si indeparta de acea obste!!![/SIZE]
[SIZE=3]In Manastire cu viata de OBSTE, NU viata idioritmica (viata de sine, pe cont propriu) AJUNGI SA TE CUNOSTI EXACT CINE ESTI, pt ca acolo te lovesti de fratele de langa de tine! si nu e numai unul... numai in raport cu aproapele te cunosti cine esti!!! In familie te cunosti numai cu parintii si fratii... atat!!! Dar in obste monahala este total diferit! De ce? Tot o "familie" este, dar aici NU se cunosc toti ca fratii de sange inca de la inceput, sa ii vezi fiecaruia cresterea si evolutia, ci sunt oameni total diferiti, fiecare venind in Manastire cu patimile si poftele lor!!! Si fiecare duce LUPTA sa de sfintenie!!! [/SIZE] [SIZE=3]Asadar, daca ajungi ca fiecare din acea obste sa iti fie atat de dragi si sa nu le mai vezi greselile, asta inseamna ca ti-ai cunoscut starea te de pacat inaintea lui Dumnezeu si ca fratii/monahii din Manastire sunt SFINTI! Caci ca sa iubesti pe aproapele ca pe TINE insuti, inseamna ca trebuie sa te Iubesti, cum? CUNOSCANDU-TE asa cum esti, in raport cu Dumnezeu!!! Asta se numeste SMERENIE: sa iti cunosti locul in raport cu Dumnezeu!!! Daca ti-ai cunoscut locul, inseamna ca trebuie sa lucrezi la imbunatatirea lui!! Si lucrand descoperi ca cei de langa de tine sunt SFINTI, pt ca iti cunosti pacatele proprii, NU le mai vezi pe ale lor!!! Si uite asa Dumnezeu iti trimite HArul Sau si II IUBESTI PE TOTI!!! TU esti cel mai pacatos, NU EI!!! Si asa implinim TOATA LEGEA SI PROOROCII, dar mai ales, LEGEA CEA NOUA!!![/SIZE] [SIZE=3][/SIZE] [SIZE=3]Desavarsirea NU este greu de castigat, pt ca si Sfintii au fost oameni ca noi toti, cu patimi si pofte, dar AU LUPTAT IMPOTRIVA LOR, sa fie curati sufleteste, ca astfel sa se salasluiasca Duhul Sfnt in ei!!! Niciunul din ei, chiar foarte bogati si cu N averi, NU au fost legati de ele!!! Ci oricand daca li s-ar fi prapadit chiar copiii sau toata averea, ei puneau toate IN seama Domnului!!! FARA CARTIRE!! nu se vaitau ca noi azi cand pierdem o moneda de 2lei! Azi noi nu putem sa nu cartim ca nu avem aia sau cealalta!!! Nu mai avem crdinta stramosilor nostri!!! dar nici nu ne luptam pt dobandirea ei... [/SIZE] [SIZE=3][/SIZE] [SIZE=3]A venit Ingerul la un parinte batran si foarte nevoitor, care[/SIZE] [SIZE=3] facea si minuni, era un sfant, sa ii ia sufletul, si el a refuzat zicand sa il mai lase ca INCA NU S-A POCAIT!!! Auziti: a venit INGERUL sa ii sufletul si a zis ca inca nu s-a pocait!!! Asta SMERENIE, care nici nu predinde ca macar a inceput pocainta!!![/SIZE] [SIZE=3]Avva Antonie a adunat intr-o zi obstea in sinaxa si le vorbea... dar deoadata a inceput a plange... si daca a fost intrebat pt pricina, le-a spus: un MARE ASTRU AL PUSTIEI a cazut... - ce-o fi insemnand un "mare astru"? este vb de un SFANT!!! cazuse intr-un pacat dupa 40 de nevointa!!! [/SIZE] [SIZE=3][/SIZE] [SIZE=3]Oare daca omul a ajuns la sfintenie inca din viata inseamna ca adobandit Raiul? v-am pus aceste exemple ca sa vedeti clar ce inseaman IUBIREA de Dumnezeu si de semeni!!![/SIZE] [SIZE=3][/SIZE] [SIZE=3]PS: haideti sa luptam sa fim DESAVARSITI "Maria si-a ales partea cea buna care NU se va lua de la ea!" Amin![/SIZE] |
|
||||
|
||||
![]()
Pentru asta ne lupatm zi de zi Geo ! Pentru asta ne concentram toate eforturile si in fond asta ne dorim :Desavarsirea ! ! ! Asa sa ne ajute Dumnezeu ! +
|
|||
|
|||
![]()
Citindu-ti postarea, geo.nektarios, mi s-a facut tare dor de asemenea comunitate, cu personalitati diferite, dar avand acelasi gand de a lupta cu ispitele si de a se desavarsi.
Am de adaugat ceva la afirmatia ta, si anume, ca noi mirenii nu traim numai in sanul familiei , ci suntem inconjurati de tot felul de persoane la scoala, la serviciu, peste tot. Legat de acest aspect am o intrebare: cat rau trebuie sa acceptam de la aproapele si totusi sa-l iubim? Si anume, aproapele care necontenit si cu mijloace foarte rafinate, satanice, incearca sa te indeparteze de tot si definitiv de credinta, tu stiind acest lucru. Budistii au o ramura satanista; la ei ma refer. Este o incercare grea sa stai langa ei; comparativ cu acestia, maicutele de la manastire sunt niste ingerasi la propriu. Cum ar trebui priviti acesti satanisti, incat sa fim in stare sa ii iubim ca pe aproapele, in conditiile in care stii ce intentii au. Ei se gasesc oriunde in lume mai mult sau mai putin razleti. Sunt insa si locuri in care abunda ca numar; imagineaza-ti sa fii singurul crestin-ortodox practicant printre ei. Cum ai proceda? Intrebarea mea aminteste de vremeurile ce vor veni, care in unele parti au si venit deja. |
|
|||
|
|||
![]()
imagineaza-ti sa fii singurul crestin-ortodox practicant printre ei. Cum ai proceda? Intrebarea mea aminteste de vremeurile ce vor veni, care in unele parti au si venit deja
te rogi Bunului Dumnezeu. atit si nimic mai mult. nu trebuie filosofie, ratiune. doar Credinta si traire. |
|
|||
|
|||
![]()
Asa este, petrurar, reusesti prin credinta si rugaciune, descoperind in felul acesta puterea de neinvins a rugaciunii.
Intrebarea mea era cum sa-i iubim pe acesti oameni, care incearca in continuu cu armele satanei sa te indeparteze de credinta? In clipa in care cineva isi clarifica aceasta intrebare, nu va mai avea probleme a iubi orice dusman, si va ajunge la dragostea desavarsita. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Iubirea de aproape-Iubirea de vrajmasi | OvidiuO | Pocainta | 76 | 19.04.2013 20:51:24 |
Iubirea | iosif | Generalitati | 127 | 30.03.2013 10:30:24 |
Iubirea | caiusltd | Rugaciuni | 1 | 27.08.2010 16:01:07 |
Taina | yulyus | Rugaciuni | 0 | 28.01.2010 22:45:07 |
Iubirea | silverstar | Generalitati | 10 | 17.01.2007 12:37:35 |
|