![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
ADEVARAT este in TOTce spui! Insa eu ma refeream la starea CRESTINULUI DE AZI!!!! Pot spune si eu multe din carti, dar ce folos??? NU ajuta la mai nimic... si crestinul de azi merge la Biserica si aude atatea de la Hristos (prin Sf.Evanghelie) dar CINE AUDE??? E frmuos sa privim realitatea fara rautate, adica sa o vedem asa ca in prima zi a facerii lumii... perfecta, fara de pacat, fara de rautate... E adevarata MAREA IUBIRE a lui Dumnezeu pt noi, incat EL S-a pogorat facandu-Se TRUP ca noi ca macar asa sa CONSTIENTIZAM ca DACA EL, FIUL LUI DUMNEZEU S-A FACUT OM CA NOI, CE ALTCEVA MAI TREBUIA SA NE INDREPTAM??? DA A MAI TREBUIT CRUCEA, ASTA A MERITAT DUMNEZEU, EL CE NE-A DAT VIATA, I-AM LUAT VIATA, NOI NISTE NEMERNICI!!! BA MAI MULT, NU INCETAM CU PACATELE SI ASA IL TOT RASTIGNIM PE HIRTOS DE MII DE ORI!!! AVAND INCREDEREA CA NE IARTA... NESIMTIREA DE A PACATUI CU GANDUL CA DUMNEZEU NE IARTA, ESTE PACAT IMPOTRIVA DUHULUI SFANT "SI NU SE VA IERTA IN VEACUL VEACULUI"!!! Va spun: NESIMTIREA DE A PACATUI SI OBRAZNICIA DE A FI INCREZATORI IN IERTAREA LUI, SUNT PACATELE CELE MAI CRUNTE PE CARE NU LE VA IERTA DUMNEZEU DE NU NE VOM SMERI SI SA II CEREM IERTARE SI SA PUNEM INCEPUT BUN PRIN POCAINTA SINCERA!!! VA ROG SA MA IERTATI DE V-AM GRESIT SAU MAHNIT CU CEVA!!! Sa fiti binecuvantati!!! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
De ce sa ranesc un suflet spunandu-i DIRECT in fata sau pe forum? daca am ceva de spus spun in mesaj privat! sau generalizez lucrurile in asa fel ca fiecare care citeste sa se regaseasca!!! chiar daca scriu la persoana Intai singular!!! Eu fac asa cum simt!!! SUNT IMPOTRIVA FATARNICIEI, a JOCULUI CU CELE SFINTE, a NEORANDUIELII, sunt impotriva a tot ce e smecheresc si de subtilitate! Trebuie sa fim SINCERI, sa fim NOI INSINE!!! sa fim SERIOSI cu cele sfinte, si sa nu fim batjocoritori mai ales cand vine vorba de Traditie, in sensul ca nu ne convine ceva din ce au lasat prin CANOANE Sf.PArinti, sa ne aratam desteptaciunea "mai mare" decat a lor, decat a Sfintilor! auzi: eu un nemernic sa ma ridic mai sus decat un Sfant!!! Doamne fereste! Va rog sa ma iertati, pana sa ajung la acea Sfintenie eu trebuie sa ma supun ACELOR HOTARARI Sinodale a Sfintilor Parinti! Eu sunt un atom dintr-un ocean, ce pot face eu ca sa curat oceanul de muradrii? NIMIC!!! Asa ca trebuie sa ne SMERIM si sa ASCULTAM (adica sa IMPLINIM, nu numai sa AUZIM) de BISERICA si de Invataturile Sf.Parinti si asa ne vom MANTUI!!! Fii Binecuvantata MarinAlca!!! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pe de alta parte, dragostea ce ne suntem datori fata de propria persoana ne indemna sa analizam in liniste mesajele si sa nu lasam sa ne raneasca toate cuvintele pe care le citim. Sa discernem ceea ce e bun de cea ce e mai putin folositor in mesaj si sa clasam cele rele. Sa facem un zid de protectie a sufletului in jurul nostru, si sa nu lasam pe oricine si orice sa ne raneasca. Dar, nu toate vorbele bune care ne sunt adresate ne vor binele, asa cum nu toate vorbele care par aspre ne vor raul. |
|
|||
|
|||
![]()
Asa trebuia sa se intample ca Domnul sa patimeasca rastignire si batjocoriri ca oamenii altfel nu ar fi realizat cat de mult ii iubeste Dumnezeu si cat de milostiv si de smerit este dar si pentru alte motive care nu le stim si/sau nu putem sa le intelegem noi.
Deci oamenii de l-au rastignit pe Domnul nostru Iisus Hristos au fost condusi de sutasul Corneliu de il alesese Domnul nostru Iisus Hristos spre a-i jertfi preacuratul sau trup si a-i varsa scumpul sau sange pe cruce. Isi alesese Domnul om curat si smerit pentru aceasta inalta lucrare bine-placuta Lui. Caci se stie ca sutasul Corneliu mai incolo a ajuns Sfant. Ca Domnul nostru Iisus Hristos mult s-a maniat pe Sfantul Petru cand acesta i-a zis neintelegand inca cele ale lui Dumnezeu "Doamne sa nu iti fie tie aceasta" - adica sa nu fie rastignit si i-a zis lui Sfantul Petru "Inapoia mea Satana , ca nu cugeti cele ale lui Dumnezeu ci cele ale oamenilor". Deci vezi ca i-a zis Domnul nostru Iisus Hristos lui Sfantul Petru satana pentru aceasta dupa ce mai inainte il laudase pentru marturisirea cea dogmatica. Ca adica sa arate si cine il invatase pe Sfantul Petru sa zica asa ceva adica Satana care nu dorea ca Domnul sa fie rastignit si sa ii prade sufletele de le tinea in inselare. Ca Satana nu a stiut ca Domnul nostru Iisus Hristos este Dumnezeu de aceea a si venit sa il ispiteasca ci credea ca e om. De aceea Maica Domnului primise pe Sfantul Iosif de sot ca sa fie inselat Satana. De la cine primise Maica Domnului pe Sfantul Iosif de sot daca nu de la arhiereii templului care stiau foarte bine ce si cum? Ca au si incercat pe dreptul Iosif punand toiegele celor din neamul lui David intr-o camera si lasandu-le peste noapte iar cel caruia i-a inverzit toiagul i-a fost data Maica Domnului in ingrijire. |
|
||||
|
||||
![]()
[quote=geo.nektarios;104848]ADEVARAT este in TOTce spui! Insa eu ma refeream la starea CRESTINULUI DE AZI!!!!
Da, stiu ca te-ai referit la starea "crestinului de azi", insa am postat acele invataminte, ca poate, citindu-le si auzindu-le de mai multe ori, vom reusi cu totii,sa punem in practita tot ce citim sau ascultam in timpul Sfintei Liturghii. Doamne ajuta-ne! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Iertare! |
|
|||
|
|||
![]()
Trebuie neaparat sa fim administratori de forum ca sa ne adresam unii altora rugaminti, in vederea unei mai bune intelegeri a mesajelor pe care ni le adresam? Cred ca nu.
Cred ca am formulat si am explicat clar si frumos rugamintea mea, fara sa lezez pe cineva. Administratorul se preocupa de respectarea regulilor forumului. |
|
|||
|
|||
![]()
Am vazut ca unii dau lectii de cum sa fim milostivi!Intrebare
![]() Cei care veti face asa postati sfaturi mai departe pt ca sunteti vrednici s-o faceti,iar ceilalti rusinati-va in fata lui Dumnezeu pt fatarnicie! Alegerea (daca postati sau nu) sa o judece Dumnezeu!!!
|
||||
|
||||
![]()
Fratilor , macar in asta perioada mai multa intelegere, mai multa bunatate, mai mult optimism, mai multa intelegere, mai multa dragoste , mai multa prietenie . Un zambet, o floare, o rugaciune frumoasa, o muzica adecvata. Sa lasam lectile, morala , urecheala , incrancenarea, orgolile si alte cele ce 11 luni si , le-am folosit din plin. Pauza ! ! !
![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
"...asa Doamne Imparate, daruieste-mi sa imi vad PACATELE MELE si sa nu osandesc pe FRATELE MEU, ca binecuvantat esti in vecii vecilor. Amin!"
Cel smerit niciodata nu se intereseaza de ce fac ceilalti, ci numai de PACATELE sale se nevoieste ca sa le spele! Nici nu este batjocoritor sau ironic cu fratii lui, nu face altceva decat sa placa Domnului, pastrand tacerea! Cel smerit sta la locul lui, Cel smerit nu cere faptele aproapelui, ci se nevoieste ca sa i le vada numai Dumnezeu pe ale lui proprii! cel smerit nu are pretentii de la aproapele ci se da pe sine exemplu! Cel smerit ii odihneste pe cei de langa el, cel smerit e ca HRISTOS de BUN!!! (Arhim.Teofil Paraian) |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce fel de paine a folosit Mantuitorul la Cina cea de Taina.. | Danut7 | Din Noul Testament | 56 | 18.09.2010 00:15:31 |
|