Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Minuni ale Ortodoxiei > Mari Duhovnici si predicile lor
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.12.2008, 18:24:06
eduardd
Guest

Implicit

[SIZE=3]Întrebare: El a fost un om foarte cult…
[/SIZE][SIZE=3]Pãrintele Mina Dobzeu: Foarte cult. Apoi, tocmai asta este importanta acestui botez. de câte ori mi se dã posibilitatea sã evoc numele lui zic: Providenta divinã l-a chemat la crestinism. Eu sã fiu trimis din partea Bisericii Ortodoxe Române sã-l botez, iar el fie o mânã întinsã cãtre intelectuali, sã le spunã: “Iatã, eu am cunoscut pe Hristos. Veniti la Hristos!” Iatã cum ne vorbeste Dumnezeu în zilele noastre, în special intelectualilor care s-au lepãdat de credintã pentru a propaga ateismul. Cãci zice el: “Altfel nu se explicã starea de fericire care am trãit-o imediat dupã botez, decât cã botezul este adevãrat, cã sfintele taine sunt adevãrate”. Deci iatã cum vorbeste Dumnezeu intelectualilor si societãtii zilelor noastre în care eram înstrãinati de Dumnezeu, în special intelectualii.[/SIZE]
[SIZE=3]În mai multe rânduri am scris articole cu privire la acestea, iar acum am un articol în acest sens, pe care l-am trimis si la Rohia, când a fost un simpozion, pe data de 29 iulie a fost un simpozion acolo în memoria lui Nicolae Steinhardt.[/SIZE]
[SIZE=3][…][/SIZE]
[SIZE=3]Am fost un revoltat împotriva ateismului, iar acum sunt un foarte revoltat împotriva altei forme de manifestare a lui antihrist: spiritism, bioenergie, parapsihologie, paranormal, satanism, practici oculte. Toate acestea nu sunt altceva decât o formã de pustiire a constiintei omului si a-l cuceri, a-l vrãji, nu a-l constrânge ca în timpul comunismului, cu o metodã despoticã de constrângere, de amenintare, dar îi vrãjeste si îi atrage pe multi în aceste conceptii strãine în care omul umblã dupã senzational. Si strig împotriva acestora, strig foarte mult. Am scris si presedintelui împotriva prostitutiei si practicilor homosexuale, primului ministru, justitiei si parlamentarilor si multor centre culturale.[/SIZE]
[SIZE=3]Iar, sub alt aspect, eu propovãduiesc isihasmul. Si ce m-a determinat sã mã ocup de problema aceasta? – Fiind aici, veneau studenti din diferite centre culturale si îmi ziceau: iatã, în cutare centre culturale apar maestri care învatã isihie, isihasmul, practica rugãciunii, dar ascultând cum si în ce fel, am vãzut cã o fac cu influente budiste, brahmanice: cu practici yoghine si câteva gesturi magice, gata, ne sfintim, ne curãtim. Si auzind aceste lucruri mi-am dat seama cã acestea nu sunt dupã învãtãtura noastrã crestinã a Bisericii Ortodoxe. […] Si atunci am zis: dacã acestia umblã dupã senzational, si sunt si copii cuminti si cu suflete curate care se întreabã “ce este isihasmul?” “ce este rugãciunea inimii?”. Si eu la moartea Pãrintelui Stãniloae – auzind si cuvintele Prea Fericitului Pãrintele Patriarh, când s-a adresat monahilor, cã “sã vã preocupe în mod special sã cunoasteti învãtãturile pe care le-a publicat si sã le trãiti si sã le aplicati în practicã” –, fiind sesizat si scandalizat de ceea ce se petrecea, cu josniciile acestea pe care le practicã diferiti magicieni, am zis: sã învãtãm si sã predãm si sã publicãm învãtãtura dreaptã despre rugãciunea inimii, despre isihasm. Si am cerut permisiunea si am aprobarea Prea Fericitului Pãrintelui Patriarh, cu conditia ca în orice eparhie mã duc sã cer aprobarea si eparhiotului. Si asa am început, încã din 1993, sã merg prin mãnãstiri, si prin cele în care am fost invitat de cãtre ASCOR si tineret, si le propovãduiesc isihia si alte teme crestine […].[/SIZE]
Reply With Quote
Vechi 21.12.2008, 19:38:12
dorinastoica14
Guest

Implicit

Dumnezeu sa te rasplateasca pentru aceste pagini inghinate parinteluiMina Dobzeu.As vre sa-l cunosc si eu pe acest parine.
Reply With Quote
Vechi 22.12.2008, 16:51:42
eduardd
Guest

Smile

Inca mai ai timp sa il cunosti Dorina! Il gasesti la Episcopia Husi. Desi e batran, bolnav, este acelasi luptator dintotdeauna. Asta mi-a confirmat-o chiar sfintia sa cand l-am vizitat la spital. Ma asteptam sa gasesc un muribund ( arata ca unul) DAR! am gasit o Inima Calda de duhovnic..
Reply With Quote
Vechi 28.04.2009, 09:39:52
eduardd
Guest

Implicit

Batran...bolnav....cu o vedere din ce in ce mai slabita... asa l-am gasit pe parintele Mina Dobzeu. Cu toate acestea inima sfintiei sale e plina de Iubire. I-am spus printre lacrimi, sfintia voastra va folosesc cuvintele "Uita raul rabda mult si iarta mult" drept slogan pe un forum crestin ortodox si ca pe principiu de viata...mi-a zambit cu ochii in lacrimi..
Bucurati-va de el cei ce sunteti departe... fotografie facuta cu binecuvantare.
Attached Images
File Type: jpg CIMG5319.jpg (94,1 KB, 16 views)
Reply With Quote
Vechi 28.04.2009, 20:58:34
laraG laraG is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: timisoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eduardd Vezi mesajul
Batran...bolnav....cu o vedere din ce in ce mai slabita... asa l-am gasit pe parintele Mina Dobzeu. Cu toate acestea inima sfintiei sale e plina de Iubire. I-am spus printre lacrimi, sfintia voastra va folosesc cuvintele "Uita raul rabda mult si iarta mult" drept slogan pe un forum crestin ortodox si ca pe principiu de viata...mi-a zambit cu ochii in lacrimi..
Multumesc Jenica pentru darul tau facut noua celor ce suntem mult prea departe de minunatul Parinte Mina Dobzeu, oferindu-ne aceasta fotografie !Ma bucur foarte mult ca il pot vedea , macar asa.Il rog pe Bunul Dumnezeu sa-i daruiasca sanatate si putere pentru a binecuvanta , a invata, a darui din sufletul Sfintiei sale celor ce au nevoie de mangaiere duhovniceasca.Si tie, de asemenea iti doresc sanatate multa.
Vechi 28.04.2009, 23:11:42
eduardd
Guest

Smile

Cu placere Lara. Cand voi mai avea cu ce sa bucur, o voi face negresit. Daruind.. Dobandesti, nu?
Hristos a inviat!
Reply With Quote
Vechi 28.04.2009, 23:16:12
patinina34's Avatar
patinina34 patinina34 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.11.2008
Locație: peste oceane si peste mari
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru patinina34
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eduardd Vezi mesajul

Multumesc si eu Jenica, pentru poza asta, asa am cunoscut pe acest sfant parinte.
Vechi 29.04.2009, 09:26:23
eduardd
Guest

Implicit

Cu drag mereu, Nina! Incerc, sa nu tin doar pentru mine bucuria de a avea aproape asemenea parinti. Mai multe fotografii de la Episcopia Husi unde se afla parintele Mina gasesti aici:
http://picasaweb.google.co.uk/jenica9
Bucurie!
Reply With Quote
Vechi 29.04.2009, 09:34:01
patinina34's Avatar
patinina34 patinina34 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.11.2008
Locație: peste oceane si peste mari
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru patinina34
Implicit

Ce minunatii de fotografii ai pus aici, Jenica draga, Dumnezeu sa-ti rasplateasca osteneala!

Multumesc mult, pentru ca mi-ai incintat inima si sufletul!
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Racla Sfantul Mina andreea9 Stiri, actualitati, anunturi 8 04.05.2011 07:56:48
Moastele Sf Mina C.tin Stiri, actualitati, anunturi 5 11.11.2008 21:48:52
ANUNȚ UMANITAR pentru părintele Mina Dobzeu fllorina Umanitare 27 31.10.2008 20:11:48
Biserica Sf Mina Iohan Generalitati 2 14.07.2008 20:14:39
Cleopa Paraschiv Mina Dobzeu Rugaciunea lui Iisus mihailt Rugaciuni 1 18.05.2008 14:06:37