Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Minuni ale Ortodoxiei > Intamplari adevarate

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.12.2008, 20:04:12
C.tin C.tin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Implicit Pastorul Richard Wurmbrand -“Cu Dumnezeu în subterană”

Pastorul Richard Wurmbrand despre ultimele clipe ale parintelui Gherasim si ale tortionarului sau de la Canal, Vasilescu, in: “Cu Dumnezeu în subterană”

„În zori, abatele Iscu a chemat lângă el doi detinuti si le-a cerut să-l ridice în picioare. «Sunteti prea bolnav ca să vă miscati», au spus ei. Toti cei din cameră s-au pus în miscare. «Ce se întâmplă? Ce vrea să facă?» întrebau. «S-o facem noi!»«Nu puteti face asta», a zis el. «Dati-mă jos din pat!»

L-au sprijinit ridicându-l. «Duceti-mă la patul lui Vasilescu!», le-a cerut.

Staretul s-a asezat lângă tânărul care-l torturase si i-a pus cu blândete o mână pe brat. «Linisteste-te», i-a spus pe un ton consolator. «Esti tânăr. Nu ti-ai dat seama ce faci». Cu o zdreantă a sters sudoarea de pe fruntea tânărului. «Te iert din toată inima si la fel cu mine si ceilalti crestini. Iar dacă noi iertăm, cu sigurantă că Christos, care-i mai bun decât noi, va ierta si El. Se va găsi si pentru tine un loc în cer». A primit spovedania lui Vasilescu si i-a dat sfânta împărtăsanie, după care a fost ajutat să ajungă la patul său.

În timpul noptii, atât staretul cât si Vasilescu au murit. Cred că s-au dus în Rai tinându-se de mână”. Vasilescu era detinut de drept comun care fusese în „brigada preotilor” si cel care îl bătuse pe staret la Poarta Albă pentru reeducare. Era ziua Nasterii Domnului sau Crăciunului a anului 1951, când părintele Gherasim Iscu, „cu lumânarea în mână, ascultând rugăciunile pe care le ceruse“, trecu la Ceruri“.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Biserici unde se slujeste Sfanta Liturghie in noaptea de Craciun Mihailc Generalitati 22 24.12.2015 17:37:23
Noaptea de Anul Nou parinteleiacob Spiritualitatea ortodoxa 15 03.01.2013 10:51:19
Noaptea nuntii Solveig Nunta 208 29.10.2011 00:47:41
Noaptea de Înviere Carmen FUNIERU Diverse Sarbatori 3 05.04.2010 15:40:34
Noaptea strigoilor... silverstar Generalitati 15 17.02.2010 17:24:50